Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Želimo li poraziti Plenkovića, prvo mora pasti Kolinda! I predsjednica i premijer rade na ulasku Vučićeve Srbije u EU – izjavio je u Bujici na Z1 general Željko Sačić, član predsjedništva Hrvatskih suverenista.
Ovo je već drugi puta da je voditelj pozvao Bulja, nakon što mu je u Saboru zabranjeno govoriti. “Učinit ću to svaki puta, kada Njonjo nekome pokuša začepiti usta,” rekao je voditelj.

DIKTATORSKI TANDEM JANDROKOVIĆ – PLENKOVIĆ…

General Sačić je prošle godine bio jedan od organizatora prosvjeda protiv dolaska Aleksandra Vučića u Zagreb, a Miro Bulj pitao ga je na Trgu sv. Marka kada će u hrvatsku Glinu? U Bujici su gostovali kako bi i sada rekli što misle o pozivu kojeg je Plenković, zajedno sa europskim pučanima uputio srbijanskom predsjedniku na Izborni kongres EPP-a 20. studenog u Zagreb.

“Najprije su istjerali ljude iz Hrvatske, a sada one koji su ostali dodatno ponižavaju iznajmljivanjem Hrvatskog sabora Europskoj pučkoj stranci, u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani,” rezolutan je Bulj, uz napomenu kako je još više sramotna činjenica da se to radi svega dva dana nakon vukovarske Kolone sjećanja.

Nastavio je o Jandrokoviću: – “Provincijalcem” me je nazvao čovjek koji je dobio manje glasova nego ja u svome selu, čovjek koji se uvlačio svim predsjednicima HDZ-a – od Sanadera i Kosorice, preko Karamarka do Plenkovića… Ja sam dobio jedanaest tisuća “provincijalnih” glasova, a on par stotina gradskih. Smatram da je nova uzorpacija od strane Jandrokovića, još jedan udar na demokratske institucije. Oni ukidaju slobodu govora. Ne samo da brane slobodu govora meni u Saboru, oni zabranjuju slobodnu komunikaciju čak i unutar vlastite stranke, preko wats up grupa i društvenih mreža. Očito je diktatorski tandem Jandroković – Plenković na dijelu!

SAČIĆ: KOLINDA MORA BITI PORAŽENA, JER NA TAJ NAČIN PORAŽAVAMO PLENKOVIĆA!

General Sačić se posebno osvrnuo na ženevski igrokaz Andreja Plenkovića i Aleksandra Vučića. Pred kamerama su se svađali zbog postavljanja ploče generalu okupatorske JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu, a iza kulisa njihov je susret bio vrlo srdačan, rečeno je u Bujici. U emisiji su emitirane Vučićeve i Plenkovićeve izjave iz kojih se jasno vidi da je Plenković aktivno sudjelovao u pozivu koji je EPP uputio Vučiću za Izborni kongres u Zagreb: – To je sve strašno licemjerno! To je neshvatljivo običnom, normalnom hrvatskom čovjeku… Mi ovog trenutka imamo Vladu, predsjednika Vlade i predsjednicu države kojima je unatoč svih prevara, laži i svih neprijateljstava i mržnje koje smo doživjeli od Vučića, važno da Srbija uđe u EU i da Vučić po drugi puta dođe u Zagreb! Znači, naša Vlada i Kolinda rade protiv interesa Republike Hrvatske i protiv hrvatskog naroda. Zato oni moraju već na slijedećim izborima biti poraženi. Kolinda mora biti poražena jer na taj način poražavamo Plenkovića!

Za Miru Bulja je licemjerno tražiti od Srbije da ne postavlja ploču Bratiću, dok u Hrvatskoj stoje spomenici četnicima: – Problem su četnički spomenici u Republici Hrvatskoj! Oni Plenkovićevoj Vladi ne smetaju, dok HOS-ova ploča smeta svima. A kad je netko brani, odmah kreće drvlje i kamenje… Moramo jasno i otvoreno reći da hrvatski problem nije Vučić nego hrvatski političari, koji su dozvolili da se otvori 23. poglavlje kod pristupanja Republike Srbije Europskoj uniji. Sjetite se samo Marije Pejčinović-Burić, koja je nagrađena mjestom tajnice Vijeća Europe, a bila je savjetnica ”Malom Slobi” – Ivici Dačiću. Ona je kao hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova otvarala poglavlja Srbiji… Ona se dodvorila Bruxellesu, Srbiji i Vučiću, skupa s Plenkovićem i Kolindom, koja je one što su dali najviše u Domovinskom ratu, zbog Vučića nazvala “marginalcima”.

‘MLADI LAVOVI’ BUDE LONČARA NA VELESAJMU!

“Jesam li vam rekao da od prijava protiv Pupovca neće biti ništa,” u jednom je trenutku rekao voditelj Bujice, podsjetivši gledatelje kako je prilikom zadnjeg Buljevog gostovanja u emisiji, obećao da će prestati voditi Bujicu, ukoliko DORH prihvati Đakićeve kaznene prijave protiv šefa SDSS-a zbog uspoređivanje RH s NDH. Državno odvjetništvo prijave je odbacilo, što je prokomentirao upravo Miro Bulj: – Kaznena prijava koju je podigao Đakić protiv Pupovca nije ništa drugo nego licemjerstvo i gluma za javnost. Oni petkom zajedno dižu ruke u Saboru i zajedno šuruju, a pred kamerama se tobože prozivaju. Da imaju imalo principijalnosti i hrabrosti, onda bi se išlo na demokratske izbore, pa bi narod rekao u kolikoj se mjeri slaže s politikom Milorada Pupovca, koja je meni odavno jasna.

Sačić smatra da je Pupovcu, isto kao i ministrici Blaženki Divjak bilo mjesto na Velesajmu, na predstavljanju programa Kolinde Grabar-Kitarović: –  Nisu došli, jer je sve to dio pomno pripremljenog scenarija. Zamolili su Pupovca da ne dođe, kako bi Kolindina gluma lakše prošla. Sve je to igrokaz da se biračima baci prašina u oči. S druge strane, nismo zaboravili kako je Kolinda pred Vučićem i Pupovcem u ‘Lisinskom’, na mitingu SNV-a izjavila da je ulazak Srbije u EU “hrvatski interes”. To je njezin osobni, a ne hrvatski interes!

I Bulj je komentirao predstavljanje Kolindinog programa na zagrebačkom Velesajmu: – Vidjeli smo tu i Matu Granića, sve su to ‘mladi lavovi’ Budimira Lončara! Od premijera, preko predsjednika Sabora do predsjednice, zajedno s Granićem. Svi ovi iz zrinjevačkog inkubatora… Bio je tamo i Kalmeta kome je politički otac također Budimir Lončar i često se s njima sastaje. Vidjeli smo i Gabrijelu Žalac, Milana Bandića, nedostajao je samo Lovre Kuščević koji je prvi najavio da će se Kolinda kandidirati.

KOLINDA ZAMJERILA GENERALIMA ŠTO SU PODRŽAVALI PRALJKA!

Sačić je komentirao članove Generalskog zbora na Velesajmu: – Na jednom tako otužnom skupu svatko može biti kao privatna osoba. U Statutu Hrvatskog generalskog zbora, kojeg sam pisao, jasno u uvodnim odredbama stoji da se članstvo Generalskog zbora ne smije politički zloupotrebljavati. No, oni to krše i podržavaju Kolindu, jer imaju osobne interese, vezani su na Vladu i Ured predsjednice…

Sačić je otkrio i kako se Kolinda odnosila prema Generalskom zboru, kad joj nije trebao za izbore: – Prije godinu i pol dana imali smo jedan od zadnjih Upravnih odbora na kojima sam sudjelovao. Prijem kod predsjednice Generalski zbor čekao je šest mjeseci i nekoliko puta je odgađan… Kada ih je napokon primila, prvo su u predvorju čekali 20 minuta. Onda se predsjednica pojavila i proletjela pored njih, a oni su se pripremili za ozbiljne teme i za sat, dva razgovora… Sastanak je trajao oko petnaest minuta, nisu se svi uspjeli ni predstaviti! Eto, koliko Kolinda drži do njih, a sada su joj na Velesajam otišli na rukoljub. To je bio jedan nedostojan odnos prema instituciji Hrvatskog generalskog zbora i zaista ne znam što se to u međuvremenu promijenilo i čime je zaslužila njihovu potporu.

Sačić je u Bujici otkrio da je Kolinda bila protiv komemoracije za generala Slobodana Praljka: – Kolinda je došla na božićni domjenak Generalskog zbora i tamo javno, ničim izazvana, pred stotinjak ljudi verbalno išamarala glavnog tajnika, generala Marinka Krešića zato jer je izjavio da svi trebamo biti solidarni s pokojnim generalom Slobodanom Praljkom! Ostao sam skamenjen. Da, Kolinda nam je zamjerala što smo podržavali Praljka! Mislim da čak ni Pupovac ne bi imao potrebu tako nešto zamjeriti generalu Krešiću, ali je Kolinda imala. I to na božićnom domjenku.

BULJ: MILANOVIĆ I KOLINDA SU NA ISTOJ STRANI!

I Bulj i Sačić podržavaju dr. Miroslava Škoru u utrci za predsjednika Hrvatske. Čvrsto stoje uz njegovu ideju da se na granice pošalje Hrvatska vojska, kako bi pomogla policiji u borbi protiv ilegalnih migranata… Bulj je jasno i glasno rekao kako se Kolinda i Milanović, umjesto migrantskom krizom i drugim ozbiljnim problemima, bave vrijeđanjem ‘Rijeke’ i ‘Hajduka’, a Sačić je komentirao i lažne ankete kojima se “pumpa” Mislava Kolakušića, koji također nema ništa protiv dolaska Vučića u hrvatski glavni grad, na dan kada će se u Vukovaru komemorirati žrtve Veleprometa i Ovčare…

“Na ovim izborima su Kolinda i Milanović na istim stranama,” upozorava Bulj i dodaje: “Smatram da je najbolji kandidat Miroslav Škoro. Čovjek koji ima najveću i najbolju potporu i očekujem da će i Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović biti gubitnici. Ljudi, imate kandidata koji ima najbolju šansu i kojega narod najbolje prihvaća, poglavito mlađa populacija – to je Miroslav Škoro. Ja ću osobno učiniti sve da Škoro dobije najviše glasova!”

Sačić je u Bujici odgovorio svima onima koji se boje Škorine pobjede, pa ga napadaju po nalogu Kolinde i njezina stožera: – Očito su dobro plaćeni oni koji to rade. Škoro se nikada nije ogriješio u temeljna pravila hrvatskog domoljublja. Čovjek koji spjeva ‘Sude mi’, koji spjeva ‘Svetinju’ i ‘Matu’, nema se kome što opravdavati. U doba kad su svi bježali od Ante Gotovine i okretali mu glavu, kad neki drugi nisu htjeli otpjevati ni koncert za njega, Škoro je mnogo izgubio samo zato jer je spjevao pjesmu o progonu našeg heroja. O tome se ne priča.

BUJICA

xBox

Željko Sačić: Ovim nam je potresom Bog pokazao kojem se gospodaru hrvatska banda klanja

Gost u Podcastu Velebit bio je general Željko Sačić, predstavnik Hrvatskih suverenista. General Sačić vrlo oštro i bez oraha u džepu komentira aktualna događanja u Republici Hrvatskoj. Jednostavno, ovaj video ne smijete propustiti.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Željko Sačić

U ovom izdanju Podcasta Velebit general Sačić odgovara na ova pitanja:

 • Što znače ovi znakovi vremena koje doživljavamo?
 • Zašto su crkve najviše stradale?
 • Zašto je hrvatska prvostolnica ostala bez križa?
 • Je li slučajnost što se sve to dogodilo nakon uvođenja niza zakona ili inicijativa koje su u izravnoj suprotnosti s naukom Katoličke crkve?
 • Što znači prestanak slavljenja svetih misa za hrvatski katolički narod?
 • Koja je simbolika ili poruka u križu s katedrale koji je pao u predsoblje stana kardinala Bozanića?
 • Corona virus mutira, talijanski ima veću smrtnost od kineskog.
 • Zašto je ukinut Imunološki zavod i što bi Hrvatskoj danas značilo da on postoji?
 • Gdje su nestale milijarde kuna proračunskih sredstava za bolnice ili za Hrvatsku vojsku?
 • Tko je i zašto uništio Hrvatsku vojsku 2000-te godine i razoružao Hrvatsku?
 • Zašto su hrvatska bogatstva prodana ispod cijene?
 • Što je značio ili tko je proizveo onaj stravičan zvuk potresa?
 • Znaju li pripadnici klera da Bog postoji?
 • Duboko sam razočaran našim klerom. Moramo se okrenuti izvorištu katoličanstva.
 • U potresu je sam vrag došao na površinu zemlje.
 • Zašto svećenici pa i biskupi u četiri oka izražavaju vrlo jasne stavove, ali kad javno progovore onda je sasvim drugačija priča?
 • Narodi koji su kršćanski odbacuju zastranjenja novoga svjetskog poretka.
 • Zašto su mladi prepušteni drogama i cajkama?
 • Ovo što je život stao i ljudi su se odvojili jedan od drugog to je dio demonskog plana.
 • Svijet najmmanje tri mjeseca neće raditi pa se otvara razdoblje krize, recesije, a to može ići prema kaosu. Je li ovo uvod u realizaciju planova o novom svjetskom poretku koji nastaje iz kaosa?
 • Jedino su navijači, Bad Blue Boysi, Torcida i drugi pomogli ljudima. Gdje su sada civilna društva koja se bora za ljudska prava?
 • Ovi naši zli, neodgovorni, pohlepni, korumpirani, političari su zaslužili društveni sud Hrvata.,
 • Ovaj potres je bio prirodna sila zla koja nam je iz podzemlja pokazala da smo pokušali nešto što nismo smjeli.
 • Obama je govorio kako nije dovoljno vojno osvojiti nekoga, nego da se mora osvojiti srca i umove mladih ljudi. Događa li se to danas u Hrvatskoj?
 • Kako se razvijaju pregovori Suverenista i Škorine inicijative?
 • Zašto je Škoro izgubio u prvom krugu?
 • Gdje zapinju pregovori sa Škorinom inicijativom?
 • Je li problem u preostaloj državnoj imovini i paroli ‘Država je loš gospodar’?
 • Hoće li ova kriza s coronom pokrenuti hrvatski narod na političko djelovanje?
 • Kako će izgledati parlamentarni izbori u sjeni pandemije?

Izvor: Podcast Velebit

Nastavi čitati

xBox

Poslije korone, imat ćemo ‘Borg 2’ s Martinom Dalić u glavnoj ulozi!

Plenković se šverca uz Vilija Beroša – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, politički komentator i kolumnist Marcel Holjevac, uz napomenu da vlast ima puno bolji PR nego mjere koje provodi.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Marcel Holjevac

Plenković je posve slučajno ispao “heroj” – ocjenjuje Holjevac ulogu šefa Vlade i HDZ-a u aktualnoj krizi: – Slučajno, zato što je neposredno prije krize, praktički smijenio ministra Kujundžića, koji se baš i nije iskazao nekom sposobnošću i osim toga, bio je potpuni antitalent za bilo kakav PR… Posve slučajno se pred samu krizu pojavio Vili Beroš, koji se pokazao kao kompetentan za mjesto na kojem je sada. To je diglo rejting Vladi, kojoj je kriza pomogla da vrati ono što je do tada gubila…

Zabrinjavajući je podatak prema kojem smo od četvrtka na petak imali 91 novozaraženog koronavirusom, ali je isto tako zabrinjavajuće da je u Hrvatskoj bez posla u samo jednome danu ostalo više od tisuću ljudi – rečeno je u emisiji.

TRUMP RAZUMIJE STVARI…

“Tu su sukobljene dvije politike, Vlade moraju odlučivati hoće li spašavati svaki život, koji se može spasiti i širenje virusa pod svaku cijenu ili će pristupitit nešto labavije pa će spašavati ekonomiju,” kaže Holjevac i dodaje: ”Trump je jasno rekao da lijek ne smije biti skuplji od bolesti. On je biznismen i razumije stvari… Vlada će morati pokazati malo više spremnosti da zaštiti gospodarstvo. Oni su, mora se priznati, uveli vrlo oštre mjere da spriječe širenje virusa. Koliko te mjere uopće pomažu ili ne, to je već drugo pitanje… Kao što je rekao i Škoro, Vlada treba upumpati novac u gospodarstvo. To rade sve razumne vlade svijeta, pripremaju ogromne ekonomske pakete pomoći privatnom sektoru, kako se ne bi dogodio potpuni ekonomski slom, nakon svega ovoga.”

Činjenica je da Vlada za sada nije pokazala ništa, osim nekih mjera za sprječavanje širenje koronavirusa. U segmentu pomoći gospodarstvu da preživi ovu krizu, nisu napravili ništa, a to je ono što nas čeka – kritičan je Holjevac: – Vidimo da su se odrekli jedne plaće, to je ljudski i u redu, ali je to, u krajnjoj liniji, jedan demagoški potez. Potrebni su stvarni pomaci.

Holjevac je posebno prokomentirao najave da će Martina Dalić, bivša potpredsjednica Plenkovićeve Vlade, biti u ekonomskom Savjetu za borbu protiv recesije: – Vidim da ima strašnih zlouporaba korone pa se pokušavaju progurati stvari, koje se inače ne bi mogle… Tako je i Martina Dalić tu upala!

LETICA: “PLENKOVIĆ JE U SAVJET ZA BORBU PROTIV KINESKE GRIPE TREBAO IMENOVATI DR. SREĆKA SLADOLJEVA!”

U Bujicu se uživo javio i prof. dr. Slaven Letica, koji je svojedobno bio savjetnik Svjetske zdravstvene organizacije. Iznio je svoje mišljenje o sastavu Vladinog savjeta za borbu protiv koronavirusa: – Prije svega, dobro je da je tu Ante Rudan, koji se bavi svjetskim zdravljem, zatim je tu Ozren Polašek, koji treba biti tu, tu je i Branko Kolarić, koji je epidemiolog  , tu je Krunoslav Capak, a tu je dakako i Alemka Markotić, koja treba biti, a ubačena je i Petra Klepac, koja se bavi modelskim predviđanjem razvoja epidemija. No, tu postoje i četvorica ljudi, za koje ne znam zbog čega su se ušuljali u znanstveni Savjet, iako su na svojim područjima ozbiljni znanstvenici. Barem je jedan od njih nekada bio – to je Miroslav Radman, zatim je tu Dragan Primorac i posebice Goran Lauc. Vidio sam da je Lauc u ‘Večernjem listu’ izjavio kako je još u siječnju kupio jedan robot za testiranje od koronavirusa i on već mjesec  i po’ dana zagovara tezu testiranja i sada se vidi zašto je to učinio! Uložio je u taj aparat oko 300.000 eura…

“Ima puno više ljudi koji nedostaju tom znanstvenom Savjetu, a prijeko je važno da tamo budu,” smatra dr. Letica: ”To je akademik Miroslav Samardžija. Najveća komplikacija i uzrok smrtnosti od kineske gripe je teška akutna respiratorna bolest, a profesor Samardžija je ne samo vodeći hrvatski, nego i jedan od vodećih pulmologa u Europi. Zatim je tu Stipan Jonjić, sa Sveučilišta u Rijeci, koji vodi znanstveni Centar izvrsnosti za virus, imunonologiju i cjepiva. Tu bih ja svakako preporučio i akademika Josipa Madića, on je veterinarski mikrobiolog i bavi se fenomenologijom zaraznih bolesti. Tu bi morao biti i dr. Srećko Sladoljev, zato što je on vrhunski imunolog, dizajner cjepiva i čovjek koji ima različite stavove, a različiti stavovi uvijek su dobrodošli u takvim povjerenstvima. Tu bi stavio i Zlatka Dembića, koji trenutno radi na Sveučilištu u Oslu, u Norveškoj. Zanimljivo je da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja, koja imaju trojicu ljudi koji su specijalizirali na američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, kod profesora Anthonya Faucija, koji je vodeći infektolog i epidemiolog i koji je praktički radio na svim velikim projektima od AIDS-a do kineske gripe i koji je bio savjetnik čak petorice američkih predsjednika. Kod njega su specijalizirali Boro Dropulić, Thea Kalebić i Katja Jelić. U tom povjerenstvu morali bi biti specijalisti kardiolozi, onkolozi, diabetolozi i pedijatar. Ova prva trojica, zbog toga što su to rizične skupine i što je možda najvažnije – nema ljekova i cjepiva, sve se svodi na ljudsko ponašanje pa bi tu svakako trebali biti ljudi koji se bave javno-zdravstvenim ponašanjem. Jedan klinički psiholog, jedan opći psiholog, medicinski psiholog itd.”

SINDROM JELENE VELJAČE

Na pitanje voditelja zašto ti ljudi nisu uključeni u rad Savjeta, zašto nema imunologa Sladoljeva, zašto nema ni jednog pulmologa, prof. Letica je odgovorio: – Kod nas se to forimira bez kriterija, na temalju vidljivosti… Ja bih to nazvao sindromom Jelene Veljače! Oni koji su bili zadnjih 15-ak dana na televiziji, ušli su u Savjet. Čudno kako nisu zvali i Goranka Fižulića…

Prof. Letica ne misli da je politički nekorektno od američkog predsjednika Donalda Trupa što uporabljava termin ‘kineski virus’, a i sam je u Hrvatskoj lansirao naziv ‘kineska gripa’, uz napomenu da bi mogli govoriti i o ‘wuhanskom virusu’. U Bujici je usporedio tzv. švedski model s ostalim modelima borbe protiv korone: – Što se Švedske tiče, oni su bili jedini dosljedni. Odlučili su se za ideju imuniteta krda, a to je vrlo jednostavna ideja da rizične skupine, kao što su kronični bolesnici i ljudi stariji od 60 godina, treba zaštititi, a ostali dio populacije, koji ima niske stope smrtnosti, treba na neki način prokužiti i tako steći imunitet. Zanimljivo je da su Velika Britanija i Amerika, odnosno, Boris Jhonson i Donald Trump također pokušali ostvariti taj projekt, međutim, onda im se dogodio neobičan slučaj da se pojavio Niel Ferguson, koji je rekao da će, ako idu na imunitet krda, u Velikoj Britaniji umrijeti 250.000 ljudi, a u Americi 1,2 milijuna ljudi. Tamo je kraljica stara i ima 92 godine, pa su odustali zbog toga.
I o vladinom ekonomskom Savjetu za borbu protiv recesije, čije je formiranje najavio Plenković, dr. Letica ima svoje mišljenje: – Dobro je da je Plenković najavio formiranje tog gospodarskog savjeta, ali ako je tamo Martina Dalić, to će biti jedan koruptivni model – tzv. ‘Borg 2.0.’ Postoji mnoštvo ljudi koji bi trebali naći mjesto u tom savjetu, a ja ću spomenuti samo neke. Tu su, prije svega, Maruška Vizek, Goran Šarovanja, Velibor Mačkić , Pavel Šavor, Marko Kolanović… No, ono što se stvara kod nas je jedan model, koji će biti strašno opasan jer će u uvodu biti koruptivan!

HOLJEVAC: “DRUGARICE BORIĆ I ‘INSTAGRAMUŠA’ NIJE BILO KOD ZAGREBAČKIH BOLNICA!”

Iz Velike Britanije stigla je vijest da se premijer Boris Johnson također zarazio koronom, međutim, malo je onih koji su prenijeli izjavu bivšeg, laburističkog šefa Vlade Gordona Browna, koji zbog krize predlaže uvođenje tzv. svjetske vlade, praktički s neograničenim izvršnim ovlastima: – To je prenio i ljevičarski ‘Guardian’, doslovce tim riječima… Brown kaže da globalne krize poput ove, traže globalni odgovor. On je tu potpuno bez rukavica, rekao da nam treba svjetska vlada, koja ne bi bila demokratska jer bi u nju bili uključeni ljudi, koje nitko nije birao i koji nemaju demokratski legitimitet. To bi bila jedna nedemokarstka, globalistička vlada…  S druge strane, Boris Johnson nije globalistički nastrojen, on je gurao Brexit i blizak je Trumpu, a Brown je na liniji Obame.

“U jednom trenutku, u Europi ste imali situaciju da je Macron kritizirao osam država, koje su zatvorile svoje granice, Mađarsku najviše, no 24 sata kasnije je i Francuska zatvorila svoje granice jer je situacija s koronom eksplodirala,” podsjeća Holjevac: ”Imali ste u EU puno takvih situacija, gdje se kritizirala jedna politika, da to nije u skladu s našom politikom otvorenih granica, da bi se doslovno u roku od tri dana, politika radikalno promijenila i da bi usvojili ono što su ranije kod drugih kritizirali. Naravno da je opet Orban ispao najprogresivniji jer sada, sve ono što je on radio godinama, imaju svi. Pametni znaju čemu služi granica.”

Holjevac je u Bujici posebno prokomentirao post Radojke Borić, koja je, komentirajući veliki potres u Zagrebu, zgrozila javnost objavom “Obnovimo bolnice, a ne crkve”: – Što se tiče crkve i bolnice, to su stvari koje su nerazdvojne. Zato što je upravo Crkva ta koja je pokrenula prve socijalne servise, još u antičkom Rimu, a među njima i bolnice… Ne znam koliko je drugarici Borić to poznato. Upravo je Crkva uvela prve bolnice i u Zagrebu, a tu su i liječnici i časne sestre, koje rade po bolnicama. Država je tek negdje od 19. stoljeća pokazala nekakav interes…

“Naravno da Radojka Borić i Jelena Veljača nisu bile s BBB i don Damirom Stojićem kada je trebalo pomagati kod zagrebačkih bolnica nego uglavnom na Instagramu,” kaže Holjevac i nastavlja u ironičnom tonu: “Sad su sve te ‘instagramuše’ i ‘posvuduše u panici i ja ih shvaćam, teško im je jer ih cijela dva sata nije bilo na naslovnicama, zbog potresa i vrhunca epidemije… I sada ljudi pišu o tome, a ne o njima! Njih jednostavno nije bilo nigdje. Kada se dogodila frka, onda su na teren rasčišćavati ruševine krenuli ‘heteroseksualni bijeli muškarci na poziciji moći’, nekakvi tamo ‘navijači’, ‘ustaška vojska’ HV, ‘kockoglavi ognjištari’ su izašli pomagati trudnicama u Petrovoj, ‘toksični patrijarhat’ im je izašao pomagati… Udruga, koje toliko plaćamo i koje se uvijek guraju u prvi plan, nije bilo nigdje. Nisu tražile da se zaustave radovi na rasčišćavanju Zagreba, dok se ne uspostavi kvota od 40 posto žena među bauštelcima, taj dio njih ne zanima!”

Nastavi čitati

xBox

DR. SREĆKO SLADOLJEV O KORONAVIRUSU I ‘MEDICINI STRAHA’: “Nisam ja nikakav teoretičar zavjere nego su oni branitelji prakse zavjere!”

U Hrvatskoj je prošle godine od  gripe umrlo 35 ljudi, a bilo je 55.000 zaraženih, nije bilo karantena niti panike, nismo svaki dan slušali vijesti o mrtvima i širenju bolesti – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, vodeći hrvatski imunolog, molekularni biolog i bivši voditelj Odjela za istraživanja i razvoj Imunološkog zavoda, dr. Srećko Sladoljev.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Željko Cvrtila

U 20-minutnom razgovoru s urednikom Bujice, iznio je svoje viđenje pandemije koronavirusa, a u emisiju se javio s autoceste A1, na povratku prema Zagrebu iz Dalmacije i odmah na početku razgovora, objasnio zašto nije mogao doći u studio Z1 televizije, na snimanje emisije, ali je ipak pristao, po prvi puta od početka pandemije, javno progovoriti o koroni i usporediti je s pandemijama ptičje i svinjske gripe: – Bilo je i nekih manjih, ali te dvije su bile najveće i digle su paniku. Scenarij straha vidjeli smo i kod ptičje i kod svinjske gripe, ali nije bilo ovakvog orwelijanskog scenarija da su nas sve potjerali po karantenama, zabranili nam komunikacije, prolaze… Zaključio sam da su kod prethodnih pandemija ponudili lijekove i rješenja. Kod ptičje gripe su ponudili jedan antivirusni lijek, zove se Tamiflu. I nema frke, to je bilo “dosta smrtno”, ali ponudili su lijek i poručili ljudima da ga uzmu pa će svi biti zdravi… Zdravstveni sustavi bezglavo su ga pokupovali, čak ga nije bilo niti dovoljno, a Hrvatska je naručila i više nego što je trebalo. Kasnije se pokazalo, kako  uopće ne djeluje antivirusno i Švicarska ga je skinula s liste antivirusnih lijekova, a mi smo ga i dalje otplaćivali.

SLADOLJEV: “KOD SVINJSKE GRIPE SCENARIJ NIJE BIO DOVOLJNO DOBAR – PA SU SADA POVEĆALI PANIKU!”

Sladoljev je objasnio i odakle priča o brzom širenju koronavirusa:  – Imate nešto što se strašno širi, što je ubitačno, a nisu imali podatke kako se brzo širi jer ovakva forenzika i praćenje jednog virusa, zapravo, nikada ranije i nije učinjena pa ni ne znamo kako to izgleda! Ja se kladim da je to kod ovog tipa  virusa – korone, kao i prethodnih, uvijek isto.

“I Kod svinjske gripe, sve je bilo isto,” trdi dr. Sladoljev:  “Bilo je strava i užas! Tada jedino po ulicama nije bilo policijskih patrol, koje zatvaraju ljude i propituju ih kuda idu nego su bile namijenjene da zaštite apoteke od ‘podivljalih ljudi’ i mase koja nastoji provaliti u apoteke, ne bi li se domogla spasonosnog cjepiva! I to je bio rezultat propagande, koju je plasirao CNN-a, a onda su je plasirali i drugi…”

Dr. Sladoljev dolazi i do korone: – Shvatili su da prethodni scenarij nije baš dobar, već je potrebno proizvesti strahovitu paniku i forenzički pratiti virus. Oni znaju kako taj virus ide, ono što vam se zacrveni u jednome danu, to je normalan način širenja virusa… On dugo proživljava u atmosferi i kad vi prolazite, primjerice, kroz aerodromske zgrade, udahnut ćete zrak i osoba koja je sedam dana prije toga bila zaražena i tuda prošla, prenijet će vam virus jer je bitna turbulentnost zračnih struja. Ako ljudi stalno prolaze, onda to nikada ne pada na zemlju… Bili su i pokusi pa su rekli da pada na zemlju za jedan dan ili pola dana, ali to nije istina. To je kontrolirani pokus, u nekoj određenoj prostoriji, koja je bez ikakvih turbulencija i bez kretanja. Dokaz tomu je i to da se virus drži 14 dana.

SLADOLJEV O STANJU U ITALIJI: “BOLNICE NISU MJESTO ZA FITNESS!”

Poznati imunolog je pokušao objasniti i što se dogodilo Talijanima: – Katastrofa, koju su oni proizveli u Italiji, dogodila se jer su se pravili važni. Kada se pojavio neki slučaj korona gripe, oni su pacijenta trebali poslati na kućnu njegu i pratiti što se s njim događa, ali ne, dovukli su ih sve u bolnice. A bolnice nisu mjesto za fitness, tamo su teški bolesnici! Pa, pogledajte strukturu oboljelih sa smrtnim ishodom u Italiji; to su sve “mladići” od 80 godina, koji imaju dvije do tri kronične bolesti, visokotlakaši u barem 75 posto skučajeva, šećeraši i valjda, poneki Titov pionir, koji ima 50 godina… I u Njemačkoj je ista situacija…

Dr. Srećko Sladoljev je u Bujici usporedio hrvatske i talijanske brojke oboljelih i umrlih od gripe prošle godine i koronavirusa ove godine: – Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od gripe je prošle godine umrlo 34 ili 35 ljudi, a bilo je oko 55.000 zaraženih! Za Italiju znam da je od zadnje gripe tamo umrlo oko 8.000 ljudi. Nije bilo karantena i ništa nismo čuli o respiratorima niti nikakvim posebnim mjerama. Naprosto, desilo se ono što se stalno dešava u ljudskoj populaciji.

“Nema različite reakcije virusa od čovjek do čovjeka,” kaže hrvatski znanstvenik i nastavlja: ”Nemate simptome, pa imate slabiji, jači, strašniji ili smrtni ishod. To nije stvar virusa, to je stvar supstrata, hranilišta, to ovisi o čovjeku i u kakvom je stanju. Ako imate čovjeka u teškom zdravstvenom stanju, stvar je pogibeljnija. Uzmite za primjer Anu Rukavinu, nju stalno spominjem… Svi mi znamo da je umrla od leukemije, a ondam ako to želimo ocjenjivati na ovaj način, kako oni to izvode za mrtve od koronavirusa, onda je Ana Rukavina umrla od prehlade. Ona je imala prehladu, možda baš koronavirus!”

IZRAELCI IMAJU LIJEK ZA KORONU?!

Dr. Sladoljev ne vjeruje virolozima: – Virolozi obično ništa ne razumiju imunologiju! Fenomenalno je da se kod ljudi zaraženih koronavirusom, u jednom ekspresnom razdoblju, tri puta kraćem nego što je stvar inače normalna, za takav specifičan imunološki odgovor, on stvara u jednoj trećini razdoblja. Pa zašto, pitam vas, virolozi?! Pa, zbog toga što se taj specifičan imunološki odgovor nije stvorio de novo, već se stvorio iz imunološke memorije, zbog preboljavanja tog koronavirusa više puta. Znači, oni su s ovim koronavirusom samo dobili jednu buster dozu…

Dr. Sladoljev je uvjeren da Izrael ima lijek za koronavirus: – Znanstvenici u Izraelu, koji rade kako ja to zagovaram, oralno cjepivo, naišli su na fantastične rezultate da oralno cjepivo vrlo brzo odgovara i nema nuspojave. Ako imate oralna cjepiva, možete se cijepiti sa svim i svačim… Amerika ima na listi registrirano preko 200 novih cjepiva. Oralna cjepiva možete gutati k’o bombone i neće vam se ništa desiti!

Dr. Sladoljev je objasnio i zašto oralno cjepivo odgovara tako dobro i efikasno: – Pa, upravo zbog toga što mi imamo podlogu. Mi u svojoj imunomemoriji, već imamo memoriju za koronavirus, koju smo stekli brojnim prehladama. Između 7 i 11 posto prehlada svake godine, otpada na koronavirus. A ako je ovaj neki posebni, mutirani soj, onda mi ne možemo razgovarati o prirodnim koronavirusima. Onda se postavlja pitanje kako je taj virus nastao?!

STRAH, PARANOJA I KOLEKTIVNO LUDILO…

Na posebno pitanje voditelje, kako je nastao, dr. Sladoljev je odgovorio: – Ja ništa ne mislim, ja nemam što misliti. Ako su Izraelci napravili oralno cjepivo, onda nisu u igri ona druga, koja nemojte uzimati. Iza tih cjepiva nisu tisuće mrtvih, kao od koronavirusa, nego su stotine milijuna imuno obogaljenih. To znači da su Izraelci u tome virusu vidjeli nešto ozbiljno i rade sigurno cjepivo. Oralno cjepivo je sigurno cjepivo, protiv bilo čega. Ako oni zaista rade cjepivo i rade sigurno cjepivo, onda kažem: “Gledajte što radi Izrael pa ćete znati što je skuhala Amerika!” Znači, nečega ima…

Voditelja je zanimao i komentar otkrića kolege s američkog Fox Newsa, Tuckera Carlsona, koji je upozorio na skupinu američkih senatora, koji su neposredno prije izbijanja pandemije koronavirusa, prodali svoje dionice u određenim kompanijama: – Ako su to učinili, to znači da su imali pristup nekim povlaštenim informacijama…

Zbog čega u slučaju koronavirusa, još uvijek nije ponuđeno rješenje, kao u slučajevima ranijih pandemija, zanimalo je urednika Bujice, a dr. Sladoljev je rekao: – Pa, zato da nas se dovede u ovu situaciju ,u koju smo se i doveli! Da se uvedemo u jednu situaciju masovne psihoze. Ja sad prolazim kroz Dalmatinsku Zagoru, tu su mala sela i puše orkanska bura 200 na sat, a ljudi hodaju po poljima s maskama! Pa, odakle je došao taj kornavirus?! Jel’ ga bura iz Kine nosi?! To je jedan strah, to je jedna kolektivna paranoja. To je jedno ludilo!

Dr. Sladoljev je uvjeren da se na ovaj način svim ljudima radi velika šteta: – Kad čovjek dobije koronavirus, neće mu biti ništa, neće ni znati da ga je dobio! Moraju mu ga dijagnosticirati, ali on će od straha umrijeti. To je u znanstvenoj litereturi opisano kao nocebo efekt. To je kontra zdravstva, kontra medicine i kontra zdrave pameti! To što radi ova medicina sa ovim strahom, svakodnevnim objavama koliko je umrlih, a koliko preživjelih, to je antimedicina! To je medicina straha i ona jednostavno pogoršava očekivanja od te bolesti. Čovjek od noceba može umrijeti. I u znanstvenim časopisima smo se susretali sa slučajevima da je čovjek umro od tumora jer su mu rekli da ima tumor, a onda kada su ga obducirali, vidjeli su da uopće nema tumor. Umro je od straha, to je nocebo. To je proizvodnja straha, koja je kontra medicini. Ja bih svima njima oduzeo diplome!

SLADOLJEV: “WHO JE KORUPTIVNA ORGANIZACIJA, MI IMAMO KOLONIJALNE MEDICINE!”

Aktualnog ministra zdravstva Vilija Beroša, dr. Sladoljev je nazvao “ministrom ljubavi na distancu”: – To je ta socijalna distanca, o kojoj su govorili…

Hrvatski imunolog je prokomentirao i slična razmišljanja njemačkog pulmologa i zastupnika SPD-a u Bundestagu, dr. Wolfganga Wodarga: – Doktora Wodarga mogu predstaviti ne samo kao političara i zastupnika u njemačkom Saveznom parlamentu, već i kao osobu, koju je Vijeće Europe izabralo i postavilo na čelo Komisije za zdravstvo, koja je morala odgovoriti na pitanje što se zapravo desilo kod proglašene pandemije svinjske gripe, prije deset godina. Sukus svega je bio da je pandemija bila lažna, a WHO kao krovna organizacija svih zdravstvenih sustava diljem svijeta, je prokazana kao jedna koruptivna organizacija jer su pronađeni tokovi novca između proizvođača cjepiva i nekih ljudi iz Svjetske zdravstvene organizacija. Što vam kaže WHO, ovi drugi rade… To je jedan čisto kolonijalni odnos i mi svi skupa, imamo jadne, kolonijalne medicine. Iako su uhvaćeni kod svinjske gripe, vjerojatno je toga bilo i prije… Kada su već jednom razotkriveni, nema WHO, više što proglašavati pandemije! Kada je utvrđeno da je pandemija bila lažna, onda su čak promijenili i tekst pandemije i rekli da je to bolest koja se širi preko granica. Samo su proglasili pandemiju da bi mogli podmazati prodaju cjepiva i povećati strah, ali nije bilo ludila kao sada.

“Zdravstveni sustavi postupaju onako kako kaže WHO,” konstatirao je dr. Srećko Sladoljev: “Tako postupaju i sada. Čudi me da kod zadnje dvije pandemje, svinjske i ptičje gripe, iako su bili najavljeni stotine milijuna mrtvih, nije bila uvedena nikakva karantena i mjere kakve se danas provode. To nije napravljeno zbog toga što je WHO odmah ponudila lijekove, tj. rješenja za tu situaciju. To su u prvom slučaju bili antivirusni lijekovi, to je kao što smo već rekli, bio Tamiflu. U drugoj situaciji, to je bilo svinjsko cjepivo. Imao sam neki osjećaj kao da se navija da se ta bolest čim više proširi u populaciji i da bude čim više mrtvih za opravdanje pa da prihvaćanje cjepiva buduće jače…”

Da bi dokazao svoje teze, dr. Sladoljev se svojedobno čak namjerno zarazio: – Čudno je i to da sam ja bio jedan od onih koji se u to situaciji, namjerno zarazio svinjskom gripom, želeći dokazati da imunološki sustav tu gripu može, ako je spreman, odbaciti bez ikakvih simptoma i posljedica! Ja sam u tom momentu bio širitelj svinjske gripe i nitko me zbog toga nije stavio u zatvor niti rekao da ugrožavam javno zdravstvo. Nitko o tome nije govorio… Probajte se sada zaraziti i kazati tako nešto javno, danas ne biste dobro prošli.

KONTROLA MOBITELA KAO PRIMJER “PRAKSE ZAVJERE”

“Problem je kada je karantena strategija,” kritičan je dr. Sladoljev: ”Generirana je jedna velika psihoza jer je uveden strašan strah, zbog toga jer smo bez prirodne obrane, bez ikakvih alata javnoga zdravstva protiv toga. I jedini je zaključak da iz svega može proizaći nešto puno gore, a to je da nam se nametne obveza prislinog cijepljenja za sve. Da oni, koji se ne budu htjeli cijepiti, budu sankcionirani jer su to ljudi koji su izazvali opću, globalnu recesiju novim koronavirusom.”

Vidimo li i iz ove situacije, kolika je zapravo bila važnost Imunološkog zavoda i borba za njegov opstanak, pitao je urednik emisije bivšeg voditelja Odjela za istraživanja i razvoj, a dr. Sladoljev je potvrdio: – Naravno da vidimo. Kada biste o tome htjeli napraviti emisiju, ja vas uvjeravam da biste morali napraviti njih deset! Kod mene kod kuće, držim dvadesetak registratora punih dokumenata o svemu tome… Dokumenata koji govore kako se malo po malo, bezglavo, ludo, uništavao Imunološki zavod… Samo da pokažete ljudima dokumente, vi biste morali imati čitavu emisiju.

Voditelj je na kraju razgovora dr. Srećka Sladoljeva otvoreno pitao je li on teoretičar zavjere, kako ga neki nazivaju: – Ja bih njima rekao da su oni branitelji prakse zavjere! Ja teoretičar zavjere nisam, ja sam pametniji da bih se hvatao na te njihove lijepke. Mi iz Dalamaciji bi im rekli da se ne hvataju na baketinu! Oni su jednostavno vojnici prakse zavjere.

Na kraju ekskluzivnog razgovora za Bujicu, dr. Sladoljev je prokomentirao i namjeru Vlade da zbog koronavirusa uvede kontrolu mobitela hrvatskih građana: – To zapravo spada u one stvari koje su predvidjeli teoretičari zavjere! Ispada da u današnjem svijetu sve ono čemu smo se rugali u teorijama zavjere, da se te teorije sada pokazuju u praksi kao praksa zavjere. Ako to uvedu, to je čisiti primjer prakse zavjere!

BUJICA

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najčitanije objave

Popularno