Kontaktirajte nas na:

Online:

/ Datum objave:

Obilježavanje 22. lipnja u Brezovici je klimaks restauracije baštine jugoslavenskoga komunizma, pod krinkom apokrifnog ‘hrvatskog antifašizma’ – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, dr. Zlatko Hasanbegović, potpredsjednik Kluba Domovinskog pokreta, koji je bojkotirao proslavu ‘Dana antifašističke borbe’ i čiji su zastupnici 22. lipnja bili na Jazovci, a ne u šumi kod Siska: – Restauratorski proces rehabilitacije jugoslavenskoga komunizma, započeo je u vrijeme kada je predsjednik države bio Josipović, a premijer Milanović. To je vrijeme kada je Milanovićeva većina donijela odluku o ukidanju saborskoga pokroviteljstva nad Bleiburškom komemoracijom. Tada se činilo da je to vrhunac, no, Andrej Plenković je otišao korak dalje… Politička gesta tzv.lijeve Vlade i Josipovića kao predsjednika, bila je očekivana. S druge strane, uspostavljena je snažna nacionalna obrambena protukomunistička fronta, koju je predvodio Tomislav Karamarko i bilo je jasno da će onaj dio Hrvatskog naroda, koji ne prihvaća laži, pružiti otpor, koji je u konačnici bio artikuliran na izborima… Taj krug je završen i misiju ondašnje lijeve Vlade danas nastavlja Andrej Plenković, nominalno predsjednik stranke koja se zove HDZ.

“Po prvi puta, Plenkovićeva Vlada bila je glavni organizator proslave u Brezovici, no, pravi šef protokola bio je Franjo Habulin,” duhovito je prokomentirao dr. Hasanbegović: “Ovdje imamo jedan biološki fenomen – da je na čelu veteranske organizacije jugoslavenska ratne armije, Titovih komunističkih partizana, osoba koja je rođena dvanaest godina nakon Drugoga svjetskoga rata!”

SRAMOTNI INCIDENT O KOJEM SE ŠUTI: ZVIŽDUCI I PSOVKE NA RAČUN BLAŽENOG STEPINCA!

Bujica je jedina od svih televizijskih emisija, problematizirala činjenicu da se u Brezovici, tijekom govora premijera Plenkovića, zviždalo i psovalo na spomen imena blaženog Alojzija Stepinca! Puštene su i snimke koje to potvrđuju, a voditelj je Hasanbegoviću postavio pitanje, zbog čega šef Vlade nije napustio skup kada se dogodio skandalozni incident?!

“Te psovke i taj primitivizam posjetili su me na isti događaj, na istome mjestu, kada su svojedobno zviždali i pokojnom Branku Lustigu, koji je u Brezovicu došao kao izaslanik bivše predsjednice, a bio je jedan od zatvorenika logora Auschwitz,” podsjetio je dr. Zlatko Hasanbegović: “Ta vrsta primitivizma izraz je njihova autentičnoga osjećaja, to je slika i prilika duha, sadržaja i cilja jugoslavenskih komunista, koje se sada manipulacijom želi pretvoriti u preteče moderne Hrvatske vojske!”

Habulin je u Brezovicu doveo skupinu svojih pristaša, ne samo iz Republike Hrvatske nego i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, vjerojatno i iz Srbije, bez obzira na epidemiološke mjere i to su ti što su fućkali na spomen blaženog Alojzija Stepinca – tvrdi Hasanbegović i upozorava na paradoks iz premijerova govora ‘antifašistima’: – Ako ćemo pratiti misao Plenkovićeva činovničkoga govora, jugoslavenski komunistički partizani su, po njemu, preteča hrvatskih branitelja i Hrvatske vojske… Ako je to tako, postavlja se pitanje, zašto tamo u protokolu, kao visoki uzvanik iza Plenkovića sjedi Habulin, a ispod šatora skupina iz različitih saveza ‘antifašističkih’ boraca, od kojih su i dolazili zvižduci za zagrebačkog kardinala?! Ako je sve to tako kao što tvrde Milanović i Plenković, onda bi bilo logično da je pokraj njih stajao i šator s članovima vodstva HVIDR-e, a iza Plenkovića je, uz Habulina, trebao biti i Josip Đakić!

HASANBEGOVIĆ: “22. LIPNJA TREBA PONIŠTITI KAO DRŽAVNI PRAZNIK!”

“Državni praznici u svakoj normalnoj državi izraz su i simbolička manifestacija nacionalnoga jedinstva,” napominje bivši ministar kulture: “Ono o čemu ne postoji suglasje i gdje postoje trajne nacionalne podjele, što je izvor narodnoga i društvenoga razdora, ne može biti državni praznik. Zato je jedini način da raspravu o 22. lipnja skinemo s dnevnoga reda – da se taj dan poništi kao državni praznik!”

Kao konkretan dokaz o tome što se točno zbilo 22. lipnja, Hasanbegović je u studio Bujice donio naslovnu stranicu zagrebačkog ‘Vjesnika’, glasila tzv. Jedinstvene narodno oslobodilačke fronte Hrvatske, od 22. lipnja 1945. godine, na kojoj jasno piše: “22. lipnja 1941. počeli smo stvarati krvlju zapečaćeno bratstvo sa Sovjetskim savezom – jamstvo naše slobode i nezavisnosti!”

U toj kratkoj sentenci sublimirana je narav, politički smisao i ratni ciljevi Komunističke partije Jugoslavije i njezine oružane sile, koja se na kraju rata prozvala Jugoslovenskom armijom – prokomentirao je povjesničar iz DP-a, uz napomenu: – Tu nema nikakvog apstraktnog antifašističkoga pokreta!

O PLENKOVIĆEVOM GOVORU U BREZOVICI: “PRETPOSTAVLJAM DA MU GA JE PISAO FRANJO HABULIN!”

“Iako je Plenković u Brezovici govorio o skupini tzv. boraca, uglavnom Hrvata, činjenica je da 22. lipnja u tu šumu oni nisu otišli ni kao Hrvati ni kao apstraktni borci, već isključivo kao komunisti,” smatra dr. Hasanbegović: “22. lipnja 1941. godine, kada je prekinuto tadašnje savezništvo između Hitlera i Staljina i kada je Hitlerov Reich napao domovinu radničke klase cijelog svijeta – Sovjetski Savez, skupina od devet komunista, odlazi na konzultacijsko ladanje u sisačku šumu. I to ne u Brezovicu nego Žabno, da bi donijeli odluku što učiniti u novonastalom stanju.”

Dr. Hasanbegović se, kritizirajući Plenkovićev govor iz Brezovice, narugao premijeru i rekao da “pretpostavlja da su mu ga pisali Franjo Habulin ili Marko Milić, a možda čak i Frka Petešić”: – Milanović ga je dobro podučio da u toj skupini sisačkih komunista nije bio Janko Bobetko, preko kojega pokušavaju povezati nespojivo, tamo je bio Mika Špiljak…

“To nije nikakav prvi ‘antifašistički’ odred u porobljenoj Europi,” nadovezao se: “Andreja Plenkovića treba podučiti da Drugi svjetski rat nije počeo napadom njemačkoga Reicha na Sovjetski savez, već je započeo u rujnu 1939. godine s Poljacima… Kad već govorimo o različitim oblicima otpora Silama osovine, onda imamo poljsku vojsku i događaje iz 1939. godine, imamo različitie oblike grčkog otpora na talijansku invaziju, a ako mogu biti blasfemičan, u konačnici – i pukovnik Jugoslavenske kraljevske vojske Dragoljub Mihailović je početkom svibnja 1941. godine, sa skupinom časnika koji nisu priznali kapitulaciju Jugoslavenske vojske, otišao na Ravnu Goru, dok su komunisti i srpski  i hrvatski, ali i svi jugoslavenski komunisti, uključujući i sisačke, ispijali špricere po sisačkim kavanama, neometani od bilo koga, što su i sami isticali u svojim sjećanjima…”

HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO KLASIĆU: “NE ZNA RAZLIKU IZMEĐU LIPNJA I RUJNA, IMA PROBLEMA S LENTOM VREMENA!”

Dr. Zlatko Hasanbegović je u Bujici odgovorio Hrvoju Klasiću, koji je na burnoj zagrebačkoj antifa tribini, gdje je došlo do sukoba Prkačin – Goldstein, od kolege povjesničara zatražio da se odrekne doktorata i pokazao dokument koji, navodno, dokazuje da je 22. lipnja u šumi Brezovici doista formiran prvi partizanski odred: – Iako je Klasić trijumfalno mahao tim “krunskim dokazom”, moram ga razočarati i upozoriti da je to dokument iz rujna, a ne lipnja 1941. godine! Riječ je o izvješću Prve hrvatske oružničke pukovnije Ravnateljstva za javni red i sigurnost, o opkoljavanju šume i pokušaju likvidacije te komunističke skupine… Taj pothvat je od 19. do 21. lipnja 1941. godine vodio tadašnji satnik Ante Moškov… Dokument je iz vojnog arhiva nekadašnjeg Vojno-historijskog instituta u Beogradu, a u njemu se podrobno opisuje akcija, navodi se da su postrojbe koje su pretraživale šumu, naišle su na logor, no, tamo komunista nije bilo… Pronađeno je ognjište, još goruća žeravica, riba spremljena za pečenje, pečeni kukuruz, dva pisaća stroja koja su, citiram, komunističke bande 13. rujna ukrale iz javnih općinskih zgrada u Palanjaku i Topolovcu… Nađena je jedna bomba, jedan oveći sanduk pun komunističke literature, jedan civilni kaput i jedne ženske gaćice! I to je bio kraj epizode o tzv. sisačkom odredu.

“Hrvoje Klasić, očito, ima problema s onim što učenici petoga osnovne znaju pod pojmom ‘lenta vremena’ i očito ne zna razliku između lipnja i rujna,” narugao se dr. Hasanbegović.

VLADU JANIĆA CAPU PROZVAO ZBOG SUDJELOVANJA U POSLIJERATNIM LIKVIDACIJAMA HRVATA!

Zorana Milanovića Hasanbegović je nazvao “manipulantom” zbog priče o Tuđmanovom brzojavu upućenim Vladu Janiću Capi, koji je umro 1990. godine i kojeg je aktualni predsjednik u svom govoru u Brezovici glorificirao, iako ga se dovodi u vezu s poslijeratnim likvidacijama Hrvata: – Capo je bio predratni komunist i politički komesar KNOJ-a, Korpusa narodne obrane Jugoslavije, vojne formacije OZNA-e koja je utemeljena po uzoru na sovjetski SMERŠ, što znači “Smert špijunam!”, a to je bila oružana formacija NKVD-a. KNOJ je imao samo jedan cilj – pripremati i provoditi izvansudske egzekucije nad svim političkim i vojnim neprijateljima jugoslavenskih komunista, s vrhuncem koji poznajemo kao Bleiburšku tragediju Hrvatskoga naroda. Vlado Janić Capo je bio politički komesar postrojbe odgovorne za najodvratnije i najmonstruoznije zločine koji su se odvijali u poraću, nakon završetka rata, a njihov rukopis prepoznali smo kod Teznog, na Jazovci, u Hudoj jami, na Macelju, kod Kočevskog roga itd. Radi se o tisućama i tisućama stratišta!

Govori Milanovića i Plenkovića u Brezovici različiti su kao što su različite i njihove osobnosti – ocijenio je dr. Zlatko Hasanbegović: – Plenkovićev govor je bio birokratski i dosadan, utemeljen na potpunim lažima, neistinama i manipulacijama, dok je Milanović barem bio pošteniji i na neki način. priznao da u tamo nije bilo pravog ustanka.

HASANBEGOVIĆ SPUSTIO MILANOVIĆU: “PROČITA PRIRUČNIK ZA HITNU POMOĆ I ODMAH MISLI DA JE DOKTOR!”

“Rijetko ćete naći osobu koja će pročitati priručnik za hitnu pomoć i nakon toga misliti da je stručnjak za medicinu,” opisao je dr. Hasanbegović Milanovićevo sveznadarstvo, uključujući i ono povijesno: “To je tzv. tip ljudi koji vole čitati! Onda u jednom trenutku, nakon što su pročitali dvije ili tri verzije različitih sinteza svjetskih autora iz povijesti, pomisle da su postali stručnjaci za povijest!”

Milanovićeve riječi da su Srbi u onom ratu bili “naša braća po oružju” Hasanbegovića uopće nisu iznenadile: – Oni su to bili! Oni su bili njihova braća po oružju, braća po ratnim ciljevima i braća po zločinu!

POTPREDSJEDNIK KLUBA DP-a: PUPOVAC NEMA SUGLASJE SVIH PARLAMENTARNIH KLUBOVA OKO KAZNENOG PROGONA ‘ZDS’, NAS NISU ZVALI!

Na kraju emisije, dr. Zlatko Hasasanbegović posebno je prokomentirao izjavu Milorada Pupovca, koji je također bio u Brezovici, gdje je novinarima govorio o prijedlogu kaznenog progona pozdrava ‘ZDS’: – Pupovac kaže da je postigao suglasje sa svim parlamentarnim klubovima, međutim, to nije točno! Na njegove konzultativne sastanke Klub Domovinskog pokreta nikada nije pozvan! Pokušavam ustanoviti od Milorada Pupovca, zašto mene ne pozove, pa da im vrlo jasno i artikulirao objasnim zašto je to što predlažu – neprihvatljivo.

“Andrej Plenković sada kupuje vrijeme, no, na jesen će se morati suočiti s inicijativom koju su pokrenuli Kraus i Pupovac,” zaključio je potpredsjednik Kluba DP-a: “Pupovac tom inicijativom pokušava nametnuti jednoumlje i pravi mu je cilj uvođenje cenzure i ukidanje slobode povijesnoga istraživanja različitih kontroverzi, a to je ono što nazivaju tzv. povjesnim revizionizmom… Riječ je o vrlo opasnom procesu, a ljudi su umorni i uopće ne razumiju što se, zapravo, događa.”

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

‘SRPSKI SVET’ NASTAO NA BRIŠEVU, IZ KOJEG SU ZBRISANI HRVATI: Zbog čega Zagreb okreće glavu od strašnog zločina?!

Prije 29 godine na području Prijedora, dogodio se najstrašniji zločin nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, tijekom velikosrpske agresije devedesetih. Iako je riječ o genocidu, po svim karakteristikama te strašne riječi, počinitelji i naredbodavci za njega nikada nisu osuđeni, a mnogi su se izvukli i od odgovornosti za etničko čišćenje te razne druge oblike ratnih zločina…

Online:

/ Datum objave:

U dva dana, 24. i 25. srpnja 1992. godine, velikosrpski monstrumi s lica zemlje doslovce su zbrisali Briševo, hrvatsko selo, smješteno četiri kilometara južno od Prijedora.

Hrvati katoličke župe Stara Rijeka morali su na svojim kućama, po naredbi srpskih okupacijskih vlasti, izvjesili bijele plahte da bi ih tako obilježene krenuli – pobiti.

Odmah, u prvom naletu, brutalno je smaknuto 68 hrvatskih civila iz Briševa, a prema haaškim svjedočenjima čudom preživjelih, na širem području kasnije je likvidirano još dvije stotine.

Od predratnih tisuću i šesto župljana, danas tamo ne živi niti stotinu Hrvata, uglavnom starijih katolika.

U haaškim iskazima, koje tzv. mainstream mediji u Hrvatskoj nerado objavljuju, navode se stravični podaci o nezamislivim srpskim zločinima, kojima su svjedočile čak i naše djevojčice i dječaci; hrvatske civilne žrtve tukli su do iznemoglosti, noževima im presijecali tetive na rukama i nogama, rezali im komade mesa s tijela, ubadali ih noževima, odsijecali im noseve i uši, spolne organe, parali trbuhe, lomili rebra, klali ih, ubijali drvenim toljagama i krampovima…

U mnogo slučajeva, Srbi su prisiljavali majke i supruge da promatraju brutalnosti rađene nad njihovim sinovima i muževima! Djeca su svjedočila mučenju očeva, a gotovo sve mlađe hrvatske žene i djevojke – brutalno su silovane.

Razoružan hrvatski narod kukavički su prvo namamili, a potom i fizički istrijebili pripadnici tzv. 5. kozaračke brigade ‘Vojske RS’ iz Prijedora i ‘6. krajiške brigade’ iz Sanskog Mosta. U prokazivanju i svirepim mučenjima aktivno su im pomagali dojučerašnji susjedi i “prijatelji”, od kojih su mnogi bili pripadnici raznih paravojnih četničkih skupina. Zapalili su i našu crkvu, opljačkali 65 kuća – i zbrisali Briševo.

Ništa bolje nije prošlo ni tisuće drugih Hrvata iz šire okolice Prijedora, ali i Banja Luke, Brčkog i Kotor Varoši – naši dobri, vrijedni i ponosni ljudi završili su, nemoćni i izdani, ostavljeni i sami – u koncentracijskim logorima od Omarske, nadalje…

Progoni Hrvata koji su na tim prostorima živjeli stoljećima, nastavljeni su do 1995. godine, s ciljem potpune eliminacije i vječnog nestanka. U periodu od tri godine, pod okupacijom tzv. Republike Srpske ubijani su svećenici, silovane časne sestre, maltretirani naši starci – i sve to bez pravedne ili bilo kakve kazne!

Zašto sam sve ovo napisao? Prvo, da se ne zaboravi. Drugo, da se ne oprosti. Treće – da poručim vlastima i vodećim medijima u Zagrebu; može vas biti sram jer ni jučer ni danas, niste objavili primjerenu vijest o sjećanju na najveći pokolj nad Hrvatima u BiH! Ravan onom u Vukovaru, Škabrnji, Baćinu, Ravnom… Četvrto – i najvažnije – aktualiziranjem priče o mogućem odcjepljenju tzv. Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik mora znati da će protiv sebe imati sve nas koji se dobro sjećamo i nikada zaboravit nećemo – Briševo, Prijedor, Banja Luku, Kotor Varoš, cijelu Posavinu i mnoga druga mjesta natopljena hrvatskom krvlju, mjesta gdje počivaju kosti hrvatskih mučenika, a na kojima je izgrađena velikosrpska genocidna tvorevina, satrapija poznata po nadimku ‘RS’.

Na kraju – i poruka Vulinu, koji uz blagoslov Ace Vučića, mašta o nekom ‘srpskom svetu’; nesretniče, srušit ćemo ti ga kao kulu od karata, budete li provocirali – krenut ćemo tamo gdje su stali naši heroji, nakon Oluje 1995. godine. A stali su pred Banja Lukom, isključili vam struju, zarobili zapovjednika obrane i gledali kako panično pakirate stvari…

Nažalost, stali su jer im je tako politički naređeno – pa zato ti i možeš sada bezobrazno huškati Dodika i slične mamlaze, koji se usuđuju negirati zlo i genocid, a koji ste napravili i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj i na Kosovu. Vuline, ako zaista vidiš “sve Srbe unutar jednog političkog i državnog prostora“, savjetujem ti, zamoli svog šefa Acu nek’ ti posudi naočale – i progledaj, dok ti ne bude kasno.

P.S. Pozdrav svim Albancima, Crnogorcima i drugim hrvatskim saveznicima, koji ne žele biti dio ‘srpskog sveta’.

Izvor: Facebook @bujicavelimirbujanec

5 1 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

FRA VUK BULJAN: Političare koji su donijeli mjere protiv Boga i vjernika, istjerao bih van iz crkve!

Da narod hoće reagirati kako treba, kada Ćorić ili bilo tko iz Vlade, dođe u restoran, ne bi ga poslužili! Kada dođe popraviti auto, ne bi mu popravili auto! Kada bi mi došao u crkvu, ja bih ga istjerao iz crkve – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, svećenik iz Hrvatske katoličke misije u Kölnu, fra Vuk Buljan, ogorčen najnovijim mjerama kojima stožeraši prijete onima bez tzv. covid potvrda: – Oni koji donose mjere protiv Boga i vjernika, nemaju što raditi u crkvi!

Online:

/ Datum objave:

Na konkretno pitanje voditelja, koga bi točno istjerao iz crkve, fra Vuk je odgovorio: – Sve političare koji donose i provode ovakve mjere! Ako oni nedaju da u moju crkvu uđe moj narod, koji vjeruje u Boga i to čine u ime nekakvog zdravlja, onda i ja njih mogu iz crkve istjerati! Da su svi ljudi gledali na svoje zdravlje kada je bio rat, gdje bi mi bili danas?! Bili bi robovi i ne bi imali slobodu, ne bi imali ništa! I sada dođođu neki pametnjakovići i oduzmu nam slobodu za koju se ljudi bore tisućljećima…

JE LI ISUS VIRUS ILI JE ISUS SPASITELJ?!

“U jednom su trenutku zabranili Svetu misu, to je bilo van svake pameti,” rezolutan je fra Vuk: “Je li Isus virus ili je Isus spasitelj?! Vjerujemo li mi u Isusa Krista? Izgleda da je “spasitelj” cjepivo, a da nije Isus Krist!”

Na strani sam istine – prokomentirao je beskompromisni svećenik aktualnosti vezane uz korona krizu i kontradiktorne izjave stožeraša, glede cijepljenja i najavljenih zabrana, kao i novih sojeva virusa: – Istina će pobijediti one koji zastupaju ovakvu politiku!

Na samom početku emisije, fra Vuk Buljan, koji je na snimanje Bujice doputoavao iz Njemačke, objasnio je voditelju, zbog čega je čaša koja se nalazi ispred njega u studiju – prazna: “Prazna nam čaša pokazuje puno toga u životu… Možemo li u ovu čašu nešto uliti? Možemo. Okrenemo li je naopako, možemo li tada išta uliti? Ne. Isto je u životu; svaka stvar, koju okrenemo naopako, ne služi ničemu. Kada stvari okrenemo naopako, one ne koriste ničemu… I zato sam tražio praznu čašu, kako bi se ljudi upitali jesmo li danas neke stvari okrenuli naopako?! Kada je Bog stvarao svijet, rekao je; i sve bi dobro. A kod nas danas, manje je dobra nego li zla!

Fra Vuk je naveo i jedan životni primjer: – Imam probleme sa srcem, već više od tri godine… Kada sam došao u bolnicu, dali su mi jedan lijek i skoro mi je glava pukla! Odmah su ga promijenili… Što ako primim cjepivo, a njegova trajnost je šest mjeseci, tko će me onda spasiti, tko će odgovarati za moj život?! Tko odgovara za živote ljudi koji su umrli od cjepiva ili njegovih posljedica? Sada ispada da odjednom, oni koji su sebični, žele zaštiti drugog čovjeka.

FRA VUK: “TIJELO KRISTOVO NE MOŽE ZARAZITI ČOVJEKA!”

“Zabranili su ljudima pružiti ruke,” nastavio je fra Vuk u istome tonu: “Zabranili su ljudima susresti bolesnu osobu! Pa, to je zabrana Katoličke crkve! To je zabrana Isusova nauka! Isus je došao gubavcima pružiti ruku, stavio je ruku na čovjeka. Štoviše, uzme ruku, pljune, uzme kalež i namaza slijepcu oči i čovjek ozdravi. A ja kao svećenik, sada tijelo Kristovo ne smijem pružiti čovjeku na jezik jer će se on tobože “zaraziti”. Znači, morao bih dezinficirati svaki puta ruke, kada sam nekome pružio euharistiju, Isusa Krista?!”

Oni su zabranili slavljenje Isusa Krista, osobito kroz mjere ograničenja koliko ljudi smije doći u crkvu – optužuje fra Vuk Buljan stožeraše: – Tko to smije zabraniti koliko će ljudi doći u crkvu?! Ali ljudi to ne gledaju tako, oni gledaju svoje zdravlje i misle da sve to ima veze sa zdravljem… A zašto tako misle? Ljudi su uplašeni i nisu svjesni što su im učinili strahom. Ljudi su spremni biti ovce… Neka mi netko objasni kako čovjeka vode na strijeljanje i natjeraju ga da kopa sam sebi rupu, a zna da će biti ubijen?! Koliko strah izludi čovjeka, to je za nevjerovat!

IMOĆANIN TVRDI: “DRUGO IME ZA HRVATA JE – VUK!”

Krsno ime fra Vuka Buljana, rodom iz Podbablja kod Imotskog, je Ante i dobio ga je po pokojnom stricu, a ime Vuk dobio je po Vuku Frankopanu: – Milutin Cihlar Nehajev napisao je knjigu ‘Vuci’ i u njoj opisao život Vuka Frankopana… Nehajev je Hrvate u toj knjizi opisao kao vukove. Po njemu je drugo ime za Hrvata – vuk, a budući da sam se borio protiv Komunističke partije. onda sam sebi dao ime Vuk, što znači Hrvat! Drugi razlog zbog čega sam dao sebi ime Vuk, je priča iz života Svetog Franje Asiškog, koji je došao propovijedati u mjesto Gubija i narod mu se tada požalio na vuka koji je klao stoku, blago… Onda su oni zamolili Svetoga Franju, budući da je sve nazivao braćom i sestrama – da ih spasi od vuka… I Sveti Franjo im je rekao da im vuk više neće napraviti nikakve štete! Tako sam i ja, sam sebi rekao; Bože blagi, ako me ti ne obratiš, jao ti ga si narodu od mene, a i narodu sa mnom!

“Budući da Šešelj i njemu slični svojataju ime Vuk kao srpsko, to se odmah uklapa i u njihovu teoriju da su Hrvati jedno srpsko pleme,” objašnjava fra Vuk, uz napomenu da nije srpsko sve ono za što Srbi kažu da je njihovo: “Ako smo mi Srbi, kao što oni to tvrde, tko je onda u Jasenovcu “pobio” Srbe?! Jesu li to Srbi “pobili” Srbe ili su to “učinili” Hrvati?! Šešelj bi to morao ipak najprije razjasniti sam sa sobom…”

U studenom 1990. godine, kao mladi đakon, Vuk Buljan je bio zarobljen i mučen u Kninu, od strane Martićeve ‘milicije’: – Bilo je to točno na dan kada je pokopan Josip Jović. Uhitili su me jer su dobili dojavu da sam hrvatski specijalac, prijetili mi, tukli me, bacali na pod… Uhićen sam jer sam slikao neke objekte, koje su dizali u zrak, jer su vlasnici bili Hrvati… Bio sam sav krvav i svezan, a oni su mi govorili da će me ubiti! Rekao sam im nek’ samo izvole, a oni su odgovorili da im je šteta na mene potrošiti metak… “Pucaj, kukavice, nisi ti kadar ubiti čovjeka,” rekao sam jednome od njih i gledao ga u oči… Oko mene ih je bilo dvadesetak, ali me ipak nisu ubili…

Vuk Buljan je kasnije, kao svećenik, odlazio na bojišta sa svojim Imoćanima, a od 1993. godine je na službi u našim katoličkim misijama u Njemačkoj…

FRA VUK BULJAN: “VIŠE JE LJUDI UBIO STRAH NEGO KORONA!”

“Najveći izvor zla i svih bolesti je strah,” smatra fra Vuk Buljan: “Zamislite čovjeka koji boluje od raka i da mu netko dolazi i pet puta dnevno mu govori da je bolestan i da će umrijeti… Kako će to djelovati na tog čovjeka? Umjesto da hrabre ljude i da im kažu da se ne boje, oni ih straše brojkama mrtvih! To je najveće zlo.”

Isus nam stalno govori – ne bojte se, napominje svećenik: – I kada gledaš smrti u oči, moraš s dostojanstvom umrijeti, a ne kao kukavica! Više su oni ljudi ubili sa strahom nego što ih je ubila korona! Sutra sam spreman otići u covid bolnicu, bez maske, tamo gdje su najteži bolesnici i ako ne ozdravim dio njih, glavu ću si odsieći!

“Ako ljudi sebi žele smrt, neka uzmu cjepivo,” bez dlake na jeziku je pred kamerama izjavio fra Vuk: “Ovi koji su u stožeru, danas govore jedno, a jučer drugo, što će govoriti za za deset, petnaest ili mjesec dana – ja ne znam. Ako su sami promijenili svoje mišljenje, kako im išta vjerovati?! A pogtovo kada slušam kako se odnose prema ljudima koji imaju drugo mišljenje! Na različite načine pokušavaju prisiliti ljude da izvrše ono što su naumili, a to je prodati cjepivo svima nama…”

Nije problem bio u Hitleru niti u Titu niti u Staljinu, nije problem u diktatorima nego je problem u ‘titićima’, ‘hitlerićima’ i ‘staljinićima’, problem je u ljudima koji su kadri izvršavati sulude ideje – smatra svećenik i na sličan način gleda na sve one koji su se i danas spremni pokoroti nekom novom totalitarizmu: – Moje osobno uvjerenje je da tamo gdje je strah, nema nikakvog dobra… Ako prihvatimo ove mjere, onda smo kukavice i samo ćemo jedni drugima, u ime nekakvog “dobra” stvarati probleme. Ukoliko netko i prihvati biti prisiljen na nešto, neka ne prisiljava drugoga… Ako netko nešto radi iz straha ili se boji za sebe, neka ne prisiljava one koji se ne boje da idu naprijed!

SVEĆENIK SE PITA: “AKO MI NE DAJU UĆI U BOLNICU, KAKO ĆU PODIJELITI BOLESNIČKO POMAZANJE?!”

Na kraju emisije, fra Vuk Buljan pristjetio se i 1984. godine, kada je bio na obveznom odsluženju vojnog roka u JNA, u Skopju, u Makedoniji: – Taman je izašla knjiga ‘Alojzije Stepinac – zločinac ili svetac’ i neki stariji vodnik, Srećko Bjelić, pitao me što mislim o tome? Odgovorio sam mu da je za dobre ljude, ljude koji su otvoreni istini, Alojzije Stepinac svetac, a za zločince je “zločinac”! Alojzije Stepinac je samo za zločince – “zločinac”.

Ne daju mi ni slobodno otići u bolnicu – požalio se svećenik: – Moram se testirati da bih podijelio sakremenat bolesničkog pomazanja osobi koja umire! Čime ću ja tu osobu zaraziti?! Ne smijem ući u bolnicu, a sutra će me neke novine prozivati da nisam htio ulaziti i dijeliti bolesničko pomazanje! Slično su radili i blaženom Alojziju Stepicnu. Sve su učinili da on nikoga ne može spasiti, a sutra su ga prozivali kako on nikoga ili je premalo njih spasio! Nek’ navedu jedan primjer gdje je on mogao spasiti nekog čovjeka, a nije… Takvih primjera nema!

Na pitanje voditelja zašto uopće Katolička crkva pita za mišljenje o Stepincu neku tamo Srpsku pravoslavnu crkvau, fra Vuk je odgovorio: – Što se tiče SPC-a, oni su srpska crkva, nisu oni pravoslavna crkva! Njima je srpstvo iznad Isusa Krista!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

VELIMIR PONOŠ U BUJICI: Plenković mora podnijeti ostavku!

Velimir Ponoš zbog politike segregacije i stigmatizacije građana koji se ne žele cijepiti, Plenkovićevu Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom.

Online:

/ Datum objave:

Sve ovo što nam se događa, uopće nije medicinsko pitanje nego je politički projekt porobljavanja kompletnog stanovništva, u kojem Hrvatska već igra “zavidnu” ulogu – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, kolumnist portala Logicno.com Velimir Ponoš, komentirajući najnovije pritiske političkih elita i stožeraša na građane koji se nisu cijepili protiv korone i kojima se prijeti uskraćivanjem poduzetničkih potpora, zabranom ulaska u shoping centre i bolnice: – ‘Ubermenschi’ mogu sve, ‘untermenschi’ ne mogu ništa! Lažu nas, uskraćuju nam informacije i cenzuriraju medije, a sada su nas počeli otvoreno maltretirati… Mislim da su globalisti jako zadovoljni stanjem u Hrvatskoj!

Ponoš je podsjetio na Plenkovićevu prijetnju prstom urednicima nacionalnih televizija, u trenucima kada je Vlada tek krenula s kampanjom cijepljenja protiv korone: – Premijer je zabranio prijenos informacija građanima, a njegova bi zadaće trebala biti upravo suprotna – da maksimalno i sveobuhvatno informira građane, a ne da provodi cenzuru. Javno je zatražio da naši građani nesmiju imati sve informacije o cjepivima, već samo one afirmativne i samo one koje on odobri… To je zločin protiv samih korijena Nurnberškog kodeksa, zločin protiv zaštite prava pacijenata, koji moraju biti svjesni i informirani te dobrovoljno pristati na cijepljenje. Ljudi uopće nemaju sve informacije o cjepivima, osim onih koje vlast plasira u javnost… Plenković svojim postupcima ubija istinu, a istina je vrijednost iznad svega. Plasiranjem u javnost hrpetina laži i poluistina tijekom kampanje za cijepljenje, Andrej Plenković se diskvalificirao kao premijer i zbog toga bi se u Hrvatskom državnom saboru trebalo pokrenuti pitanje njegove odgovornosti – pa čak i ostavke!

ZBOG ALADROVIĆEVIH I ĆORIĆEVIH IZJAVA, PONOŠ PLENKOVIĆEVU HRVATSKU USPOREDIO S HITLEROVOM NJEMAČKOM: “Njihove izjave protiv građana koji se nisu cijepili, identične su izjavama nacista protiv Židova!”

Posebno je prokomentirao izjave Plenkovićevih ministara Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića koji su, između ostaloga, rekli da “treba napraviti distinkciju između cijepljenih i necijepljenih” građana te da će oni koji se ne cijepe biti odgovorni za propast hrvatske ekonomije i turizma: – Takve izjave me doslovce podsjećaju na nacističku Njemačku 30-tih godina prošlog stoljeća i to doslovno, u riječ pogođeno… Nakon suludog ‘Mein Kampfa’ i rasističkih ideja o čistoći njemačke rase, taj mali brkati kaplar je Židove proglasio “nečistima”. I nacizam je dijelom nastao iz medicinskog fašizma, kao što nastaje i ova današnja priča… Hitler je Židove optužio i da su odgovorni za širenje zaraznih bolesti, da će zbog njih nastati epidemije, da će zbog njih propasti javno zdravlje i njemačka ekonomija… I sada samo riječ Židovi zamijenite s riječi necijepljeni – i dobit ćete sve ovo što nam se događa. Necijepljeni su “odgovorni” za četvrti val koji nam dolazi, necijepljeni su “odgovorni” za to što će nastradati javno zdravlje, “odgovorni” su za propast ekonomije, turizma… Na dijelu je jedna segregacijska, diskriminacijska politika koja se u potpunosti pokalapa sa stanjem u nacističkoj Njemačkoj 30-tih godina. I sada je samo pitanje hoćemo li krenuti prema Njemačkoj kakva je bila 40-tih ili ćemo shvatiti što se događa u našoj stvarnosti?!

Velimir Ponoš je u Bujici govorio i o smjeni prof. dr. Krešimira Pavelića, dekana Medicinskog fakulteta u Puli, koji je, prema riječima urednika emisije, zapravo bio prisiljen podnijeti ostavku, zbog čega je posebno neugodno bilo Plenkovićevom ministru znanosti Radovanu Fuchsu, koji je svjestan besprijekorne međunaronde reputacije, sad već bivšeg dekana: – Profesor Pavelić rekao je istinu, a istina je zabranjena kategorija pa je zato smijenjen. Istina se, naprosto, ne smije iznositi! Napad na dr. Pavelića je napravljen po političkom zadatku, a izveli su ga ljudi koji namjerno u javnost plasiraju laži.

PONOŠ PODUPIRE SMIJENJENOG DEKANA: “Krešimir Pavelić je nacionalni heroj!”

“Pavelić je u svom izlaganju na okruglom stolu u Sesvetama, koje su mu uzeli za zlo, iznio samo činejnice i statističke podatke iz javno dostupnih izvora,” navodi Ponoš: “Iznio je fakte, podatke iz znanstvenih časopisa Nature i Science. Problem je u tome što je čovjek govorio o onome što naš stožer ne želi da se zna! Profesor Pavelić bi trebao biti slavljen kao nacionalni heroj, no, umjesto toga ga se nemilosrdno proganja.”

U javnom prostoru nastupaju samo oni koji podupiru službeni korona narativ i raspravljati o krizi smiju samo njihovi istomišljenici – tvrdi Velimir Ponoš i upozorava: – To nije znanost, to je diktaura znanosti! Da bi postojala znanost, njezina su osnova teza i antiteza. Osnova znanosti je drugo mišljenje, a mi smo, izgleda, zaboravili da i u medicini postoji drugo mišljenje. Vi, ako danas samo spomenete pravo na drugo mišljenje, koje je do jučer bilo ključna stvar u liječenju ljudi, odmah vas proglase teoretičarom zavjere!

KAKVA JE TO BRIGA ZA ZDRAVLJE GRAĐANA, KADA IM SE ZABRANJUJE ULAZAK U BOLNICU?!

Ma, kakvo drugo mišljenje?! Moraš raditi samo ono što su naložili Beroš i Božinović – ironičan je Ponoš, koji na pitanje voditelja kakva je to briga za zdravlje građana, kada im se namjerava zabraniti ulazak u bolnice, ukoliko se ne cijepe protiv korone, odgovara: – O zdravlju ljudi birnu toliko da ubuduće ljude koji plaćaju zdravstveno osiguranje ne namjeravaju puštati u bolnice – fenomenalno! To je sve farsa od samoga početka… Radi se o tome da nikome u Vladi nije stalo do zdravlja ljudi, a namjera im je da ubiju odnos liječnika i pacijenta, a to je sveti odnos! Kao što je u Crkvi odnos svećenika i vjernika kojega ispovijeda… Sve svete odnose kane ugasiti i to je jedna velika psihološka operacija, veliki socijalni inženjering.

Velimir Ponoš protiv stožeraša vodi čak nekoliko sudskih postupaka, a u emisiji je pokazao dokumente Ravnateljstva civilne zaštite, u kojima kontroverzni Damir Trut navodi da je “cilj mjera ujednačavanje ljudskog ponašanja“: – U jednom od sporova koje sam pokrenuo protiv odluka stožeraša, Ustavni sud mi je na uvid dostavio očitovanje u kojem ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut decidirano navodi da je cilj mjera koje su uveli, ujednačavanje postupanja građana, odnosno ujednačavanje ljudskog ponašanja! Znači, njihov cilj nisu javno-zdravstvene mjere nego da nas se sve uniformira i robotizira! Imamo direktni dokaz da je sve oko maski bila prijevara…

“Da su maske prijevara, potvrđuje i segregacija necijpljenih građana od onih koji su se cijepili,” smatra Ponoš: “Necijapljeni ljudi su svugdje mogli ulaziti s maskom, a sada više neće moći… Postavlja se logično pitanje; ako su maske štitile do sada, kako to da odjednom više ne štite?! Ako ne štite, zašto smo ih uopće nosili?! Maske evidentno nisu služile ničemu, osim lobotomiziranju hrvatskog stanovništva!”

PONOŠ: “CJEPIVA SLUŽE ZARADI FARMAKO-MAFIJE!”

Ponoš je komentirao i ispriku Alemke Markotić, koja je na pressici Nacionalnog stožra rekla da je pogriješila, kada je prošle godine govorila o tome da sigurno i učinkovito cjepivo protiv korone možemo doboti tek nakon tri godine: – Ona je prošle godine govorila o tri do pet godina za dobivanje cjepiva, sada tvrdi da je dovoljno bilo manje od godine dana, a ozbiljna klinička istraživanaj moraju trajati najmanje deset godina! Pravo je pitanje čemu uopće cjepiva služe? Ja osobno mislim da ne služe ničemu drugome, osim zaradi farmako-mafije!

“Sličnu pogrešku pred kamerama je napravio i Kruno Capak,” podsjeća Ponoš: “Govorio je da maske nemaju nikavog smisla i da nema smisla da ih nose zdrave osobe… Dva tjedna kasnije, promijenio je priču i od tada do danas govori kako ne može vjerovati da netko ne nosi maske!”

Ti ljudi samo slijede naputke – nastavio je o stožerašima, a nai pitanje doleze li takvi naputci iz Svjetske zdravstvene organizacije, odgovorio je: – Između ostalog i od WHO-a, a to je privatna korporacija s kojom Hrvatska ima ugovore i čija politika ovisi o njezinim donatorima. Danas se sve može kupiti, a WHO je i te kako korumpirana! Godine 2009. proglasili su lažnu pandemiju svinjske gripe i ne treba nam drugi dokaz za ovakve tvrdnje… Ta organizacija uopće ne bi smjela postojati, a kamoli rukovoditi svjetskim zdravljem!

Kolumnist portal Logicno.com nije ostao dužan ni Capakovoj zamjenici, Ivani Pavić-Šimetin, koja je za jesen najavila masovno cijepljene djece u školskim razredima, protiv čega je pressicu u Hrvatskom državnom saboru održao Domovinski pokret: – Izgleda da je gospođa Pavić-Šimetin pogledala ipak jedan film o Djedu mrazu previse! Njezine želje su njezine želje, a stvarnost funkcionira drukčije i neće se odvijati prema njezinim željama!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Kojem cjepivu najviše vjerujete?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x