Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Vidović Krišto žestoko o hrvatskim generalima: ‘Naplatili su svoju borbu, a obespravljenost branitelja nije ih zanimala’

Podsjetila je kako Europski parlament pozvao sve zemlje regije, uključujući Hrvatsku, da otvore arhive Udbe i Kosa dok se ovom inicijativom, kaže, “želi betonirati bezvlašće i vladavinu udbaša i njihove djece u Hrvatskoj”.

“Tu bahatu zlouporabu doživjeli smo 2013. kada je Hrvatska pristupala Europskoj uniji. Zbog Perkovića i Mustača taj svečani čin bio je zasjenjen te je nanio tešku štetu ugledu Hrvatske u svijetu. Zbog donošenja lex-Perković-a tadašnja kancelarka Merkel nije došla na svečanost u Zagreb, a mediji u Europi su pisali – kakva je to nova članica EU-a koja donosi posebni zakon kako bi zaštitila organizatore političkih likvidacija. Doista, djelovanje vladajućih moćnika u Hrvatskoj je toliko štetno i pogubno za budućnost Hrvatske da ga u međuvremenu i zadnji politički slijepac vidi”, napominje Vidović Krišto.

Nobilo je navodni organizator?

Potom je prozvala i ljude koji su – prema njezinim informacijama – sudjelovali u inicijativi. Počela je s Antom Nobilom, “navodnim organizatorom”, kojeg je nazvala “rigidnim komunističkim tužiteljem” , a posebno se osvrnula na njegov materijalni status.

“Naime, javno poznati podaci o prihodima koje ima njegov odvjetnički ured, i njegovo bogatstvo i stil života su teško uskladivi. Kada bi sustav funkcionirao onda bi se utvrdilo koliko je poreza na dobit platio Nobilo, te koji je izvor njegova bogatstva.“

Uz Nobila je kao “navodnog pomagača” navela i Antu Kontromanovića na čiji je računa također iznijela teške optužbe o korupciji. “Ako Hrvatska pomiluje Perkovića i Mustača to znači da Udba smije ubijati, krasti i ucjenjivati, ukratko – udba može što hoće, a Hrvatski čovjek mora šutjeti i trpjeti”, napisala je.

“Interes branitelja ih nije zanimao”

Potom se osvrnula na potpise hrvatskih general koje također nije štedjela. “Uključivanje pojedinih hrvatskih generala u ovu sramotnu akciju mene osobno nije začudilo. Ti generali imaju društveni status kojega crpe iz herojstva hrvatskih branitelja, ali interes i obespravljenost tih branitelja te generale nisu zanimali. Oni imaju svoje osobne interese, zato ih opći nacionalni interesi ne zanimaju”, tvrdi.

“Pojedini generali iz te skupine čak pokušavaju opravdati svoj kukavički i sramotni potpis s navodnim izjavama Franje Tuđmana. Doista jadno i ljigavo, pozivati se na mrtvog čovjeka koji tu izjavu ne može potvrditi niti demantirati, je bestijalno i apsurdno. Nekoliko je motiva generala da potpišu ovakovu sramotnu inicijativu, kao primjerice u kreditima HBOR-a, osobnim povlasticama ili različitim ucjenama. Za razliku od tisuća hrvatskih branitelja koji su se borili za Hrvatsku i nisu se okoristili Hrvatskom, ovi potpisnici su naplatili svoju borbu. Međutim, oni će svoje sudjelovanje u ovoj sramotnoj akciji morati opravdavati pred svojom savješću, a demokratska Hrvatska im ne će oprostiti da su se svrstali uz UDBAŠE, a protiv Europske Hrvatske”, naglasila je.

Za kraj, poručila je kako bi Milanović, ukoliko doista pomiluje organizatore političkih likvidacija nanio ogromnu štetu Hrvatskoj i politički suicid.

Izvor: dnevno.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x