Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

VELIKA PLJUSKA PREMIJERU: U Škabrnji branitelji i mještani okrenuli leđa Šimpragi i Plenkoviću

Odao je počast žrtvama položivši vijenac ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Uz premijera je bila i potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga. Zbog nje je par mještana i branitelja demonstrativno okrenulo leđa.

Rekli su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni, javlja N1.

Zapovjednik obrane Škabrnje: Vijenac koji položi ću zapaliti

Podsjetimo, već je bilo informacija da će potpredsjednica Vlade Šimpraga ići u Škabrnju, no da je njezin dolazak ipak otkazan. Ona je na kraju došla, no bilo je jasno da neki misle kako tamo nikako nije dobrodošla.

Zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić za Direktno se prisjetio događanja iz rata, ali i poslao poruku političarima u susret Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Izričito je spomenuo i Šimpragu.

“Odmah ću reći kako ona u Škabrnju nije dobrodošla. Ja sam protiv toga, Anja Šimpraga i njezin šef Milorad Pupovac trebaju kleknuti i tražiti oprost od hrvatskog naroda. Ako dođe, meni će to biti jako teško kao i većini stanovnika Škabrnje. Vijenac koji će ona položiti, osobno ću, kada se svi maknu, odnijeti na asfalt pred crkvu svetog Luke i zapaliti benzinom. Neka ne dolazi, nije dobrodošla, to je stav i većine kao i načelnika općine, a na silu ne može. Ona i Pupovac vijence mogu položiti Varivodama, a ne u Škabrnji”, zaključio je Marko Miljanić.

Škabrnjska ratnica: ‘Vlada nam na obljetnicu šalje Šimpragu?! Ne želi vjerovati da to je istina

Danka Dražina koja je kao mlada djevojka s puškom u ruci, uvela pripadnike HOS-a u okupiranu Škabrnju, ima što za reći na odluku Vlade RH da na obljetnicu pokolja u tom mjestu, kao predstavnicu pošalju Anju Šimpragu.

“U tjednu kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje dodatnu traumu mještanima izazvala je vijest da Vlada RH kao svoju izaslanicu 18. studenog u Škabrnju šalje Anju Šimpragu. Nije nas iznenadilo, ali nas je razljutila ustrajnost jer zadnjih godina stalno pokušavaju dovesti predstavnike SDSS-a iako im je narod Škabrnje, bivši i sadašnji općinski predstavnici, jasno i glasno poručili da nisu dobrodošli”.

Danku, koja je medijski poznata i kao “žena zmaj” osobito ljuti “nasilno dovođenje Šimprage čija je obitelj čitav Domovinski rat provela na strani srbočetničkog agresora”:

“Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, 14. studenog uputili smo zahtjev da se odustane od dovođenja Šimprage koja je u Škabrnji nepoželjna i nepotrebna i čiji dolazak neće imati nikakav pozitivan učinak. Dapače, izazvat će bolne emocije, uznemirenost pa i bijes stradalnika Škabrnje. Da ne bude zabune, u Škabrnju su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji se čistog srca žele pokloniti njenoj žrtvi uključujući i pripadnike srpske zajednice koji su s nama dijelili sudbinu tijekom srbočetničke agresije, a mnogi od njih stali u obranu svoje Domovine.”

No, Dražina naglašava kako članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobrodošli.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x