Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

UDBA kontrolira bošnjački politički vrh?

Kao takva ostala je žilava i vitalna unatoč krvavom mađunacionalnom obračunu i razdvajanju biših saveznih republika. Pipci UDBA-e i KOS-a i danas opako rovare i po našoj trusnoj državici. Zanimljivo je da su svojedobno godinama baš Hrvati bili jako osjetljivi i netrpeljivi na komunističke tajne službe, što i ne čudi jer su zbog svojih hrvatskih snova, biljega ustaštva i antijugoslavenstva bili pod stalnom velikosrpskom prismotrom i torturom.

Danas u BiH svoj glas protiv udbaša i kosovaca najčešće dižu frustrirane bošnjačke političke, vjerske i intelektualne elite. Tvrde kako su bošnjačku kremu, ali i državu i Islamsku zajednicu okupirali špijuni koji rade za velikosrspke interese u Beogradu, a samim time posredno i za Rusiju.

Konaković nije neupućen

Nadamo se da će izaći netko tko će odagnati naše strahove da nam državu vode KOS-ovci koji su u ovom procesu zaštitili agresora, KOS-ovci koji su trgovali najvažnijim temama, oni za koje znamo da okružuju i danas sam državni vrh, šokantno je ovh dana istupio čelnik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Ako je ova uznemirujuća Konakovićeva trdnja istinita to znači da je ozbiljno napadnut ustavni poredak zemlje pa se postavlja logično pitanje što čeka Tužiteljstvo BiH.

Elmedin Konaković nije neupućen. Dapače, godinama je bio jedan od najviših dužnosnika SDA, bliski suradnik bračnog para Izetbegović, sjajno poznaje odnose unutar bošnjačkog političkog establišmenta, možda se često i sam izravno susretao s kosovcima po stranačkoj centrali i njihovim špijunskim podmetanima.

Uglavnom, Konaković neskriveno strahuje pa o optužuje da je KOS okružio i umrežio državnih vrh. A u tom državnom vrhu stoluju Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Njih opet servisiraju i nadziru suradnici. Tom ekipom, po Konakoviću, dirigira špijunska mreža iz druge države i oni, navodno plešu po notama KOS-a. Naslućuje se da nekadašnja uzdanica Bakira Izetbegovića sumnja čak i u njega samog, a u kontekstu blamaže i ‘nacionalne izdaje’ oko revizije tužbe protiv Srbije pred haškim tribunalom zbog agresije na BiH i počinjenih zločina.

To i nije neko posebno izdanje, nisu rijetki ugledni Bošnjaci, pa i oni koji su na svojoj koži osjetili UDBA-in rukopis, kako je svojedobno i ‘mladi musliman’ Alija Izetbegović pripitomljen za lojalnost KOS-u kako bi mu bilo lakše u zatvoru u Foči.

Tko je sve upozoravao

Prije skoro dvije godine tadašnji državni minitar sigurnosti Fahrudin Radončić također je javno potvrdio kako u Sarajevu podmuklo djeluju velikosrpski i proruski obaviještajni punkt, da su u tom sotonskom krugu i bošnjačke marionete te je pozvao da se taj punkt odmah razbuca.

Do danas nitko nije pokrenuo ozbiljnu kampanju ‘čerečenja’ neprijateljske špijunske mreže po Sarajevu i sve je ostalo na verbalnim sumnjama, strahovima i upozorenjima.

Kao glave srpsko-ruskog punkta u Sarajevu koji nekadašnjeg Radončićevog vozača Ermina Cibru opskrbljuje povjerljivim informacijama, bivši je državni ministar sigurnosti naveo Fikreta Muslimovića i Envera Mujezinovića, ratne šefove civilne i vojne tajne službe, inače predratne KOS-ovce. Nije zaobišao ni s njima povezane režimske novinare i medije, a najprozvaniji se našao Senad Avdić, bivši glavni urednik uglasle Slobodne Bosne, koji je opet rasčerečio Fahrudina Radončića optužbom da je radio za tajne službe bivše države pod kodnim imenom “šćepo”.

Nekadašnji zapovijednik HVO-a a kasnije i predsjednik FBiH Živko Budimir uopće ne dvoji da srbijanske obaviještajne službe rovare i razdiru ono malo zdravog tkiva u našoj zemlji. Ta mreža nikada zapravo nije umrla na ovom prostoru, a po Budimiru srbijanski su špijuni preko svojih plaćenika iz drugih naroda perfidno fabricirali sukob između Hrvata i Bošnjaka, a i danas nemilice truju taj prostor.

Tijekom rata srbijanske obavještajne službe ostvarile su dva velika uspjeha. Prvi uspjeh je izazivanje sukoba između Armije i HVO-a a drugi je izazivanje sukoba unutar bošnjačkog naroda u tzv. Bihaćkom džepu. Tim sukobima tajne službe su postigle to da promijene karakter rata u BiH koji od agresije postaje građanski rat. Poslije rata ta ista obavještajna služba ima sasvim druge ciljeve koji su nadogradnja na te iz rata. Ne kažem da su oni plaćenici, nego da su suradnici, da rade zato što su ucijenjeni ili možda ideološki smatraju da je to dobro, ukazuje na korjene, nositelje i domete udbaša i kosovaca Živko Budimir.

Latićeve tvrdnje

Ako je suditi po tvrdnjama uglednog islamskog intelektualca dr. Džemaludina Latića, KOS i UDBA čvrsto u svojim kandžama drže i sami vrh Islamske zajednice u BiH.
Zagrebački mediji su obznanili sramnu povijest Mustafe Cerića kao udbaša pod kodnim nazivom Vezir, i to dok je obnašao dužnost glavnog imama Zagrebačke i džamije u Čikagu. One koji su zaista svojim svjedočenjima ili “cinkarenjem” odvodili islamske aktiviste u zatvor, one koje je UDBA dovela u vrh IZ, koji su bili Udbini ili, čak, KOS-ovi obavještajci (dvojica su, prema mojim saznanjima, koja, nažalost, još ne mogu dokazati, sjedila u saveznoj centrali KOS-a u Zemunu!), treba protjerati sa čelnih funkcija u IZ! Tek kada ovu državu mapa evropskog puta prisili pa ona konačno dopusti uvid u dosjee Udbe (SDB-a ili OZNA-e) i KOS-a, ako oni ne budu uništeni, vidjet ćemo koliko su vrh IZ i njegova službena “teologija” bili zaraženi komunizmom!, s goročinom upire prstom u udbaške pipke prof. Latić.

Iako se ne smiju podcijeniti dosta utemeljene sumnje Živka Budimira da srbijanska tajna služba i danas vrlo ubojito zavađa Hrvate i Bošnjake, upozorenje Elmedina Konakovića da je KOS “okružio sami državni vrh” izaziva zebnju i traži energičnu akciju.

Sarajevski velikosrpski obaviještajni punkt se mora demolirati, a posredno ‘osumnjičeni’ bošnjački poglavica Bakir Izetbegović svojim otklonom mora dokazati, prioritetno Bošnjacima, što Konaković I traži, da ne pripada neprijateljskoj mreži.

Izvor: Dnevni list

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x