Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

U Vitezu utemeljiteljska skupština Hrvatske viteške stranke

Panika u Čovićevim redovima

Sada je sve potpuno jasno i nezaustavljivo. U subotu se u Vitezu održava utemeljiteljska skupština Hrvatske viteške stranke.

Osniva je velika skupina uglavnom bivših članova HDZ-a BiH i nešto manje HDZ-a 1990. Njima će se pridružiti i značajna ekipa mladih obrazovanih ljudi, koji su ugledni u Vitezu, ali do sada nisu bili politički angažirani.

Odlučili su zaustaviti bahatost perjanica Dragana Čovića u svojoj općini, jednoumlje, kriminal i korupciju. Pisali smo ranije o tim nečasnim radnjama pojedinih interesnih skupina.

Ljudi to naprosto više nisu mogli podnositi. Uvidjeli su da se godinama  provodio samovolja a, kako kažu, pod zaštitom samog vrha HDZ-a BiH.

Mafijaške prijetnje

Kako doznaje Dnevni list, vijest o osnivanju Hrvatske viteške stranke postali su glavna politička tema ne samo u Mostaru nego i u Sarajevu i Zagrebu.

U zagrebačkim Banskim dvorima i na Pantovčaku je vijest o utemeljenju Hrvatske viteške stranke, ali i galopirajućoj korupciji i kriminalu povezanim  s pojedinim visokim dužnosnicima HDZ-a BiH izazvala stanovito zanimanje.  Navodno su do Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića pouzdanim  kanalima iz Središnje Bosne prodrle informacije o povezanošću nekih  lokalnih moćnika s određenim mafijaškim krugovima iz kojih čak stižu jezive prijetnje disidentima tako da ukoliko se sve pokaže točnim morat će se u čitav slučaj uključiti i nadležna policijska tijela.

Javnost u Lašvanskoj dolini je vrlo radoznala i pokušava doznati barem neka najpoznatija imena koja su se drznula podignuti glas razuma i otpora i već  sada prodrmala političku svakodnevnicu na tom području.

Zbog nepodnošljivih pritisaka i straha od ucjena, utemeljitelji HVS vješto skrivaju ona najpoznatija imena, bivše članove dva HDZ-a, koji će činiti kralježnicu nove alternativne opcije.

Uzbuna u Čovićevim redovima

U Čovićevim redovima danima vlada uzbuna. Uspaničeni su nezaustavljivim osipanjem stranke, ali još i više činjenicom da bi Hrvatska viteška stranka izvjesno mogla ohrabriti i druge lokalne sredine u Središnjoj Bosni da odbace političku diktaturu i osione korupcionaše iz učmale stožerne stranke.

Zato su pokrenuli pravu harangu i pokušavaju ‘lomiti ruke’ i odvratiti neke  dojučerašnje stranačke kolege.

Više izvora Dnevnog lista čak i bliskih HDZ-u BiH  tvrde da je trend  formiranja alternative nezaustavljiv. Gotovo u svakoj sredini u Središnjoj  Bosni lider HDZ-a BiH Dragan Čović brižno njeguje nekog bahatog lokalnog baju, koji politički i fizički maltretiraju vrijedne i čestite ljude.

Ti vladari iz sjene prave grdne probleme i samim legalno izabranim čelnicima HDZ-a BiH i njima nitko ništa ne smije i ne može.

Lokalni šerifi

Podsjećamo, Marinko Čavara je nagrdio i ogadio HDZ BiH u Busovači pa i cijeloj Lašvanskoj dolini pa članstvo otvoreno prijeti masovnim egzodusom i  bojkotom lokalnih izbora.

U Novom Travniku bivša državna zastupnica Zdenka Džambas, koja je  također pod zaštitom Dragana Čovića pokušava gdje god stigne podmetati klipove Stjepanu Duji. U Jajcu je sinonim za političko spletkarenje Ivo Šimunović. U Kreševu su braća Feliks i Radoje  Vidović gospodari svih  političkih i ekonomskih procesa.

U Travniku i cijeloj lašvanskoj dolini nitko godinama ne smije niti pogledati nadaleko poznatog Andrića “žutoga” koji kadrovira i ‘maltretira’ i članstvo  HDZ-a BiH.

U Žepču se Dragan Čović totalno obrukao. Navukao je gnjev velikog broja uglednih članova svoje stranke, nakon što je nesmotreno i bestidno podržao samu jednu stranačku frakciju. Dobio je kaznu, HDZ BiH je izbačen iz županijske Vlade u Zenici. Uskoro se očekuje da veliki broj protjeranih  članova HDZ-a BiH s područja Žepča, Vareša, Kaknja, Tešnja, Usore i Maglaja objavi službeno kako se namjeravaju organizirati na političkoj pozornici.

Prema dostupnim glasinama koje je još nemoguće provjeriti vjerojatno će to biti neke lokalne stranke poput Hrvatske viteške stranke.

Izvor: Dnevni list

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x