Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Tabaković: Ukinut ćemo Republiku Srpsku! Sve ćemo im uzeti, i Srbiji, 25 milijardi, novac, imovinu! Dodik će da plati!

Sulejman Tabaković, osoba koja je 30 godina bila prvi pravnik pravnih službi Sabora i Vlade Hrvatske, gostovao je u sinoćnjem izdanju Centralnog dnevnika.

U razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem iznio je brojne šokantne tvrdnje, između ostalog i ovo:

– Naplatit ćemo ratnu odštetu za silovanje u iznosu od 25 milijardi! Siguran sam! Ukinut ćemo RS, blokirati svu imovinu Srbije, avione, imovinu u inostranstvu! Rat je bio folklor, cilj je bio da se što više ljudi uništi!

Rekao je i da su Amerikanci sebi dali za pravo da sude zločincima van Amerike te da će pomoći u naplati odštete od 25 milijardi, koju zločinci moraju platiti!

– Godine 2011. moja klijentica kao žrtva i svjedok silovanja, Jadranka Cigelj, koja je pokrenula tužbu protiv Karadžića, dobila je orden Francuske! Američki sud garantuje da je presuda vjerodostojna i da se odmah može naplatiti! Sudovi u BiH i Hrvatskoj moraju prihvatiti presudu, jer su potpisali Delhaj konvenciju, ovdje politika ne može ništa uraditi! – naveo je Tabaković.

Pojasnio je i da se čekaju još dva dokumenta, nakon čega će podnijeti tužbu u Kantonalnom sudu u Sarajevu i općinskim sudovima u Beogradu.

– Moraju to prihvatiti! Međunarodni dokumenti su jezivi! Odbor za torturu proglasio je silovanje genocidom! Ako silovatelj ne može platiti, platit će država! – kategorički poručuje Tabaković.

– Uzet ću Dodiku 250 miliona eura pomoći EU istog momenta kada mu ih uplate! Tražit ćemo da se blokiraju sva sredstva dok se ne naplate sve presude! EU će natjerati Dodika da plati! Blokirat ću račune i imovinu RS-a i Srbije! Karadžić je pogriješio, prihvatio je sudski process, nedavno se žalio i tražio zastaru – ovo je eksluzivna vijest – i onda je Sud u Americi produžio rok za naplatu! Karadžić se žalio nedavno, u augustu ove godine! – dodao je.

Gpostujuću u CD-u Tabaković je istakao i sljedeće:

– Šengen nije slučajan, nije Dodik slučajno došao u Zagreb, pokušavaju da se dva UZP-a udruže i pokušaju nešto napraviti, ali ne mogu ništa uraditi! Uzet ću im avione i odmarališta!

– Moj otac je bio u logoru u drugom svjetskom ratu. Ja sam Bosanac u duši! Ne mogu podnijeti dešavanja u Bosni! Dejton nije uklesan u kamen i to nije sveto pismo! Dejton je izmišljotina! Bosni se treba vratiti status Republike!

– Tuđman je mrzio BiH! BiH ima 10 milijardi eura vrijednosti u imovini! BiH ima 285 odmarališta u Hrvatskoj!

– Vučić pere novac izgradnjom aerodroma u Trebinju! Moramo učiniti sve da vratimo imovinu građana BiH u Hrvatskoj: Luka Ploče, Luka Šibenik, udio u JANAF-u,luci Rijeka…to je 10 milijardi eura…

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x