Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

SUNOVRAT MORALA I ETIKE: Tko to tamo plaši narod policijskim satom

Nekada su doktori (liječnici) bili izuzetno poštovani članovi društva. Uz svećenike bili su na vrhu hijerarhije poštovanja i ako se ikomu klanjalo onda su to bili oni.

Međutim, vrijeme nosi svoje. Svećenici više nemaju ugled kakav su imali, ali ovo ionako nije priča o njima. Njih ćemo ostaviti za neku drugu priliku.

Ova priča će se pozabaviti liječnicima. Jer ovo je njihovo vrijeme. Aktualna pandemija koronavirusa liječničku službu izbacila je u prvi plan. Liječnici su dobili prigodu da se potvrde kao društvena krema, kao uglednici i ljudi od struke, koji su moralna vertikala i osobe od respekta koje narod poštuje kao malo koga drugoga.

I umjesto da potvrde svoj društveni status liječnici su zajebali i svećenike. Naravno, ne svi, ali neki su toliko srozali svoj ugled i povjerenje građana koje neće moći lako povratiti. Njima to očito nije važno. Nije važno biti ugledan kod naroda. Puno im je važnije da su bliski s vlastima. Da su uz one koji ih postavljaju na mjesta ravnatelja, šefova odjela, na pozicije ministara, upravnih odbora i mnogih drugim primamljivih pozicija od kojih imaju izravnu materijalnu korist.

Moral i Hipokratova zakletva su im u drugom planu. Od morala i Hipokrata se ne živi. A za narod im se ionako fućka. Od naroda im je važan samo novac, a kad su uz vlast naći će se već način kako će narodu uzeti lovu.

Čovjek se danas pita zar je moguće da pojedini liječnici uopće imaju diplomu. Pita se kako su pojedinci došli do svojih liječničkih diploma. Kako je moguće da dva liječnika sa istom diplomom imaju dijametralno suprotne stavove kada je u pitanju SARS-CoV-2 i sve vezanu uz pojavu tog virusa.

Jesu li jedni na predavanjima sjedili na ušima ili su prepisivali i varali na ispitima? Ne nisu. Pošteno su oni položili svoje ispite. Barem većina. Ali moral i etiku su zaboravili negdje još u osnovnoj školi. U srednjoj su upili licemjerje i nakon završenog medicinskog fakulteta postali su kompletne nemoralne, licemjerne osobe u bijelim kutama.

Za razliku od tih i takvih nemali broj liječnika i znanstvenika iz cijelog svijeta stali su na stranu naroda. Na stranu istine. Brojni su oni koji su upozorili na neučinkovita i nesigurna cjepiva protiv koronavirusa. A tek kritike upućene u validnost PCR testa (test lančane reakcije polimeraze). Tako je dobitnik Nobelove nagrade Kary B. Mullis za PCR test i tvorac PCR metode testiranja rekao: PCR testovi uopće ne mogu otkriti slobodne zarazne viruse”.

Odnosno, testiranje s brojem ciklusa manjim od 35 puta dat će negativan rezultat testa, a ako se broj ciklusa poveća na 60 tada će svaki rezultat testa biti pozitivan. PCR test ne otkriva viruse nego genetske sekvence virusa. I povećanjem broja ciklusa rezultirat će pozitivno na neku genetsku sekvencu virusa, koja i ne mora biti od SARS-CoV-2 virusa. Isto tako, što nije manje važno, pozitivan rezultat PCR testa ne znači da je testirana osoba zarazna, što je u suglasju sa izjavom tvorca PCR testa.

Ali da ne idemo dalje u objašnjavanje i prezentaciju znanstvenih činjenica one su ionako bezbroj puta elaborirane u brojnim medijima i znanstvenim publikacijama i nema potrebe da ih se ponavlja. Onaj tko hoće da zna istinu već ju je otkrio. A onaj tko neće drži se uputa tzv. PLANDEMIJE i čvrsto podupire najveću prijevaru u povijesti čovječanstva koja još uvijek ima alibi Svjetske zdravstvene organizacije i poslušnih vlada diljem svijeta. Jer ogroman novac je u igri. Nezamislivo ogroman. Milijarda eura gore dolje je prava sitnica.

No, vratimo se našim vrlim liječnicima i ilustrirajmo kroz jedan aktualan primjer kako to današnji Hipokratovi sljedbenici drže do naroda kao da je cijeli narod munjen i totalno nepismen.

Naime, doktorica Andrea Jurić, epidemiologinja i direktorica Zavoda za javno zdravstvo županije Zapadnohercegovačke, za sarajevsko Oslobođenje kaže: „Počeo je četvrti val koronavirusa u BiH, iza polovine 8. mjeseca možemo očekivati značajniji porast broja novih slučajeva i u 9. mjesecu također… On se dešava zbog toga što veliki broj populacije nije prebolovao koronavirus i nije se cijepio.“

Te kao nužnu mjeru za sprječavanje preopterećenja zdravstvenog sustava dr. Jurić ističe policijski sat potencirajući efikasnost istog.

Na kraju teksta u Oslobođenju doktorica Jurić upozorava na opasnost delta soja i poziva građane da se cijepe što prije uz napomenu da nam je ovo zadnji rok.

Na temelju čega doktorica Jurić tvrdi da je počeo 4. val? Na temelju nikad manje zaraženih nego ih imamo ovih dana? Pojedini kantoni ili općine u BiH nemaju pozitivnih na Covid-19 mjesecima.

Po službenim rezultatima na dan 05. kolovoza ove godine BiH je imala 82 novozaražena (na dan pisanja ovog teksta BiH je imala 32 novozaražena), dok je točno prije godinu dana istog datuma imala 282 novozaražena. Prošle godine 2. val je krenu 5. listopada da bi doživio vrhunac 5. studenog nakon kojeg se broj novozaraženih smanjivao do polovine veljače kada je nastupio 3. val koji će svoj vrhunac doživjeti 5. travnja nakon kojeg također bilježi pad i 5. lipnja statistika govori o 0 zaraženih u BiH. Od tada pa do početka kolovoza broj zaraženih na dnevnoj bazi se ne penje iznad 100.

Hoće li ovaj očekivani i prognozirani 4. val pratiti dinamiku iz prethodne godine ili će početi ranije nemoguće je znati. Ali doktorica Jurić zna?! Ona zna da je 4. val već počeo. Možda bi joj trebalo dati Nobelovu nagradu iz područja medicine kada tako dobro zna što ne zna nitko. Da se radi o delta soju koji je možebitno u BiH dominantan to treba tek dokazati. Za sada postoje samo indicije. Uostalom vidjet će se kako će se kretati taj famozni i opasni 4. val. Nakon jutra bit ćemo svi pametniji.

Međutim, kako doktorica zna koliko je građana prebolovalo Covid-19?! Zna se da imamo slabu procijepljenost (7%), ali nitko ne zna koliko je u postotku građana preležalo koronavirus. Neke procjene čak govore baš suprotno od ovoga što tvrdi doktorica Jurić. Ogromna većina naših građana već je imala brojne simptome koji upućuju na to da su preboljeli Covid-19. Većina je virozu preboljela kod kuće i nije tražila liječničku pomoć. I sve indicije upućuju na suprotno od onoga što doktorica Jurić prognozira. U BiH ne bi trebao biti veliki broj novozaraženih, jer smo već dobili imunitet stada. Možda ne u cijeloj BiH, ali u nekim područjima sasvim sigurno jer informacije s terena to potvrđuju.

Nadalje, na kojim znanstvenim spoznajama doktorica zaključuje da je policijski sat efikasna mjera u sprječavanju širenja koronavirusa? Nebuloza, koja se cijelo vrijeme povlači i koju nam krizni stožeru bezdušno nameće bez da isti ima ikakvu znanstvenu utemeljenost. Dokazano je da policijski sat apsolutno nema nikakvog učinka u sprječavanju širenja koronavirusa. Mnoge ga zemlje nisu imale i sve imaju daleko manji broj umrlih po glavi stanovnika od koronavirusa nego BiH. Doktorica kao da nikada nije čula za Švedsku i njihovo nepostojane besmislenih mjera koje smo mi primjenjivali, pa tako i policijskog sata.

Zapravo, doktorica misli da je narod odveć blesav pa ga pokušava zastrašiti policijskim satom. Mjera zastrašivanja ima svrhu natjerati stanovništvo ove napaćene zemlje da se cijepi. Zato i ističe da nam je kucnuo zadnji čas. Došlo je pola milijuna kineskih vakcina i treba ih utrošiti što prije.

A narod se kao boji policijskog sata. Bilo bi smiješno da nije žalosno. Bezidejni liječnici i jednako tako nesposobni krizni stožeri i ministarstva nisu i ne mogu naći načina kako da natjeraju ljude da se cijepe s neispitanim cjepivima koja, dokazano je, ne služe ničemu (Island i Izrael).

Ne shvaćaju da policijski sat od 24 sata dnevno neće promijeniti mišljenja građana o “plandemiji”. Ili možda hoće?! Možda će dići narod na noge koji bi u 48 sati konačno riješio problem koronavirusa i ovaj plandemjski cirkus priveo kraju. Ovom napaćenom narodu dosta je svega. Fali mu samo jedna mala iskrica da ga zapali i da bukne k’o olimpijski plamen. Plamen koji će napraviti više štete nego svi požari u Hrvatskoj, Grčkoj, Turskoj, SAD-u i gdje ih već sve nema. Ali bi makar očistili žito od kukolja. Možda bi tada otrijeznili zaboravljene djelatnike u bolnicama i domovima zdravlja. Možda bi ih podsjetili na Kochove postulate jer na fakultetu nisu mogli naučiti nikakve druge kriterije koji demonstriraju da neku bolest uzrokuje određen organizam. A u vremenu ove “plandemije” iz njih izvire neka nova pamet. Neko novo stečeno znanje podareno od Billa Gatesa i sličnih.

Jedva čekamo. Uvedite nam policijski sat, a cjepiva koja nas sljeduju i za koja nitko ne zna koliko su plaćena (pola milijuna doza iz Kine) slobodno ih uzmite za sebe. Pa vi sigurno zaplovite na novom 4. valu Covida-19 koji je kako kaže doktorica Jurić već počeo. Ionako pola zdravstvenih djelatnika nije primilo cjepivo. Vama je najpotrebnije.

A ako baš hoćete znati kad će se “plandemija” koronavirusa završiti da vam se i to nacrta. Onog trena kada se usudite cijepiti našu djecu. To će biti okidač kraja korona pandemije. To je znanstveno već dokazano. S ljudima se možete igrati koliko hoćete, ali kada im djecu darnete onda je to za nekoga kraj. A za koga je kraj. Dajte, samo naprijed, ispitajte!

Dragan Radić | herceg-bosna.com

5 2 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x