Kontaktirajte nas na:

xBox

SUNOVRAT MORALA I ETIKE: Tko to tamo plaši narod policijskim satom

A narod se kao boji policijskog sata. Bilo bi smiješno da nije žalosno. Bezidejni liječnici i jednako tako nesposobni krizni stožeri i ministarstva nisu i ne mogu naći načina kako da natjeraju ljude da se cijepe s neispitanim cjepivima koja, dokazano je, ne služe ničemu (Island i Izrael).

Online:

/ Datum objave:

Nekada su doktori (liječnici) bili izuzetno poštovani članovi društva. Uz svećenike bili su na vrhu hijerarhije poštovanja i ako se ikomu klanjalo onda su to bili oni.

Međutim, vrijeme nosi svoje. Svećenici više nemaju ugled kakav su imali, ali ovo ionako nije priča o njima. Njih ćemo ostaviti za neku drugu priliku.

Ova priča će se pozabaviti liječnicima. Jer ovo je njihovo vrijeme. Aktualna pandemija koronavirusa liječničku službu izbacila je u prvi plan. Liječnici su dobili prigodu da se potvrde kao društvena krema, kao uglednici i ljudi od struke, koji su moralna vertikala i osobe od respekta koje narod poštuje kao malo koga drugoga.

I umjesto da potvrde svoj društveni status liječnici su zajebali i svećenike. Naravno, ne svi, ali neki su toliko srozali svoj ugled i povjerenje građana koje neće moći lako povratiti. Njima to očito nije važno. Nije važno biti ugledan kod naroda. Puno im je važnije da su bliski s vlastima. Da su uz one koji ih postavljaju na mjesta ravnatelja, šefova odjela, na pozicije ministara, upravnih odbora i mnogih drugim primamljivih pozicija od kojih imaju izravnu materijalnu korist.

Moral i Hipokratova zakletva su im u drugom planu. Od morala i Hipokrata se ne živi. A za narod im se ionako fućka. Od naroda im je važan samo novac, a kad su uz vlast naći će se već način kako će narodu uzeti lovu.

Čovjek se danas pita zar je moguće da pojedini liječnici uopće imaju diplomu. Pita se kako su pojedinci došli do svojih liječničkih diploma. Kako je moguće da dva liječnika sa istom diplomom imaju dijametralno suprotne stavove kada je u pitanju SARS-CoV-2 i sve vezanu uz pojavu tog virusa.

Jesu li jedni na predavanjima sjedili na ušima ili su prepisivali i varali na ispitima? Ne nisu. Pošteno su oni položili svoje ispite. Barem većina. Ali moral i etiku su zaboravili negdje još u osnovnoj školi. U srednjoj su upili licemjerje i nakon završenog medicinskog fakulteta postali su kompletne nemoralne, licemjerne osobe u bijelim kutama.

Za razliku od tih i takvih nemali broj liječnika i znanstvenika iz cijelog svijeta stali su na stranu naroda. Na stranu istine. Brojni su oni koji su upozorili na neučinkovita i nesigurna cjepiva protiv koronavirusa. A tek kritike upućene u validnost PCR testa (test lančane reakcije polimeraze). Tako je dobitnik Nobelove nagrade Kary B. Mullis za PCR test i tvorac PCR metode testiranja rekao: PCR testovi uopće ne mogu otkriti slobodne zarazne viruse”.

Odnosno, testiranje s brojem ciklusa manjim od 35 puta dat će negativan rezultat testa, a ako se broj ciklusa poveća na 60 tada će svaki rezultat testa biti pozitivan. PCR test ne otkriva viruse nego genetske sekvence virusa. I povećanjem broja ciklusa rezultirat će pozitivno na neku genetsku sekvencu virusa, koja i ne mora biti od SARS-CoV-2 virusa. Isto tako, što nije manje važno, pozitivan rezultat PCR testa ne znači da je testirana osoba zarazna, što je u suglasju sa izjavom tvorca PCR testa.

Ali da ne idemo dalje u objašnjavanje i prezentaciju znanstvenih činjenica one su ionako bezbroj puta elaborirane u brojnim medijima i znanstvenim publikacijama i nema potrebe da ih se ponavlja. Onaj tko hoće da zna istinu već ju je otkrio. A onaj tko neće drži se uputa tzv. PLANDEMIJE i čvrsto podupire najveću prijevaru u povijesti čovječanstva koja još uvijek ima alibi Svjetske zdravstvene organizacije i poslušnih vlada diljem svijeta. Jer ogroman novac je u igri. Nezamislivo ogroman. Milijarda eura gore dolje je prava sitnica.

No, vratimo se našim vrlim liječnicima i ilustrirajmo kroz jedan aktualan primjer kako to današnji Hipokratovi sljedbenici drže do naroda kao da je cijeli narod munjen i totalno nepismen.

Naime, doktorica Andrea Jurić, epidemiologinja i direktorica Zavoda za javno zdravstvo županije Zapadnohercegovačke, za sarajevsko Oslobođenje kaže: „Počeo je četvrti val koronavirusa u BiH, iza polovine 8. mjeseca možemo očekivati značajniji porast broja novih slučajeva i u 9. mjesecu također… On se dešava zbog toga što veliki broj populacije nije prebolovao koronavirus i nije se cijepio.“

Te kao nužnu mjeru za sprječavanje preopterećenja zdravstvenog sustava dr. Jurić ističe policijski sat potencirajući efikasnost istog.

Na kraju teksta u Oslobođenju doktorica Jurić upozorava na opasnost delta soja i poziva građane da se cijepe što prije uz napomenu da nam je ovo zadnji rok.

Na temelju čega doktorica Jurić tvrdi da je počeo 4. val? Na temelju nikad manje zaraženih nego ih imamo ovih dana? Pojedini kantoni ili općine u BiH nemaju pozitivnih na Covid-19 mjesecima.

Po službenim rezultatima na dan 05. kolovoza ove godine BiH je imala 82 novozaražena (na dan pisanja ovog teksta BiH je imala 32 novozaražena), dok je točno prije godinu dana istog datuma imala 282 novozaražena. Prošle godine 2. val je krenu 5. listopada da bi doživio vrhunac 5. studenog nakon kojeg se broj novozaraženih smanjivao do polovine veljače kada je nastupio 3. val koji će svoj vrhunac doživjeti 5. travnja nakon kojeg također bilježi pad i 5. lipnja statistika govori o 0 zaraženih u BiH. Od tada pa do početka kolovoza broj zaraženih na dnevnoj bazi se ne penje iznad 100.

Hoće li ovaj očekivani i prognozirani 4. val pratiti dinamiku iz prethodne godine ili će početi ranije nemoguće je znati. Ali doktorica Jurić zna?! Ona zna da je 4. val već počeo. Možda bi joj trebalo dati Nobelovu nagradu iz područja medicine kada tako dobro zna što ne zna nitko. Da se radi o delta soju koji je možebitno u BiH dominantan to treba tek dokazati. Za sada postoje samo indicije. Uostalom vidjet će se kako će se kretati taj famozni i opasni 4. val. Nakon jutra bit ćemo svi pametniji.

Međutim, kako doktorica zna koliko je građana prebolovalo Covid-19?! Zna se da imamo slabu procijepljenost (7%), ali nitko ne zna koliko je u postotku građana preležalo koronavirus. Neke procjene čak govore baš suprotno od ovoga što tvrdi doktorica Jurić. Ogromna većina naših građana već je imala brojne simptome koji upućuju na to da su preboljeli Covid-19. Većina je virozu preboljela kod kuće i nije tražila liječničku pomoć. I sve indicije upućuju na suprotno od onoga što doktorica Jurić prognozira. U BiH ne bi trebao biti veliki broj novozaraženih, jer smo već dobili imunitet stada. Možda ne u cijeloj BiH, ali u nekim područjima sasvim sigurno jer informacije s terena to potvrđuju.

Nadalje, na kojim znanstvenim spoznajama doktorica zaključuje da je policijski sat efikasna mjera u sprječavanju širenja koronavirusa? Nebuloza, koja se cijelo vrijeme povlači i koju nam krizni stožeru bezdušno nameće bez da isti ima ikakvu znanstvenu utemeljenost. Dokazano je da policijski sat apsolutno nema nikakvog učinka u sprječavanju širenja koronavirusa. Mnoge ga zemlje nisu imale i sve imaju daleko manji broj umrlih po glavi stanovnika od koronavirusa nego BiH. Doktorica kao da nikada nije čula za Švedsku i njihovo nepostojane besmislenih mjera koje smo mi primjenjivali, pa tako i policijskog sata.

Zapravo, doktorica misli da je narod odveć blesav pa ga pokušava zastrašiti policijskim satom. Mjera zastrašivanja ima svrhu natjerati stanovništvo ove napaćene zemlje da se cijepi. Zato i ističe da nam je kucnuo zadnji čas. Došlo je pola milijuna kineskih vakcina i treba ih utrošiti što prije.

A narod se kao boji policijskog sata. Bilo bi smiješno da nije žalosno. Bezidejni liječnici i jednako tako nesposobni krizni stožeri i ministarstva nisu i ne mogu naći načina kako da natjeraju ljude da se cijepe s neispitanim cjepivima koja, dokazano je, ne služe ničemu (Island i Izrael).

Ne shvaćaju da policijski sat od 24 sata dnevno neće promijeniti mišljenja građana o “plandemiji”. Ili možda hoće?! Možda će dići narod na noge koji bi u 48 sati konačno riješio problem koronavirusa i ovaj plandemjski cirkus priveo kraju. Ovom napaćenom narodu dosta je svega. Fali mu samo jedna mala iskrica da ga zapali i da bukne k’o olimpijski plamen. Plamen koji će napraviti više štete nego svi požari u Hrvatskoj, Grčkoj, Turskoj, SAD-u i gdje ih već sve nema. Ali bi makar očistili žito od kukolja. Možda bi tada otrijeznili zaboravljene djelatnike u bolnicama i domovima zdravlja. Možda bi ih podsjetili na Kochove postulate jer na fakultetu nisu mogli naučiti nikakve druge kriterije koji demonstriraju da neku bolest uzrokuje određen organizam. A u vremenu ove “plandemije” iz njih izvire neka nova pamet. Neko novo stečeno znanje podareno od Billa Gatesa i sličnih.

Jedva čekamo. Uvedite nam policijski sat, a cjepiva koja nas sljeduju i za koja nitko ne zna koliko su plaćena (pola milijuna doza iz Kine) slobodno ih uzmite za sebe. Pa vi sigurno zaplovite na novom 4. valu Covida-19 koji je kako kaže doktorica Jurić već počeo. Ionako pola zdravstvenih djelatnika nije primilo cjepivo. Vama je najpotrebnije.

A ako baš hoćete znati kad će se “plandemija” koronavirusa završiti da vam se i to nacrta. Onog trena kada se usudite cijepiti našu djecu. To će biti okidač kraja korona pandemije. To je znanstveno već dokazano. S ljudima se možete igrati koliko hoćete, ali kada im djecu darnete onda je to za nekoga kraj. A za koga je kraj. Dajte, samo naprijed, ispitajte!

Dragan Radić | herceg-bosna.com

5 2 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

RATKO DESPOT, DRAGOVOLJAC IZ ŠIBENIKA U BUJICI: “I Nikola Tesla bio je Hrvat pravoslavne vjere!”

Zbog toga što se izjašnjava kao Hrvat, Ratku Despotu su četnici prijetili smrću i prije devedesete: – Nazivali su me Bunjevcem i ‘ustašom’… Ekscesi su se događali i zbog mog govora, zamjerali su mi jer sam govorio ‘di’, a ne ‘đe’ i slične stvari…

Online:

/ Datum objave:

Na popisu stanovništva izjasnit ću se kao Hrvat pravoslavne vjeroispovjesti, tako se izjašnjavao i Nikola Tesla i njegovi roditelji – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Ratko Despot, dragovoljac Domovinskog rata iz Šibenika: – U mojem selu bilo je osam kuća, iz četiri su ljudi otišli, a u četiri ostali. Pišu se kao Hrvati pravoslavci, ali zbog toga kod njih postoji strah! Boje se da za to ne čuje neki njihov susjed ili rođak, koji je s one strane Drine i zato se izjašnjavaju tajno… Ali ja javno govorim da sam Hrvat i pravoslavac. Smatram da time nisam nikoga uvrijedio, niti mi je to namjera.

“I na zadnjem sam se popisu stanovništva izjasnio kao Hrvat i pravoslavac, uopće ne razmišljam drukčije se izjasniti,” bio je iskren ponosni Šibenčanin: “Iako je naša crkva postojala i ranije, u vrijeme Juge nismo se smjeli tako izjašnjavati. Dobro znamo koliko na Mirogoju leži pobijenih hrvatskih pravosalvnih svećenika, a mnogima se ni dan, danas, ne zna za grob…”

Moji su u benkovački kraj došli još 1904. godine, a u naše selo nikada svećenik SPC-a navratio nije – prisjeća se Despot: – I ćaću i mater sahranili su katolički svećenici, jer nažalost, hrvatskih pravoslavnih svećenika nije bilo, a srpske nisu htjeli. Ćaća je govorio da s njima nije mogao ni živ, pa ne želi ni mrtav!

DESPOT: “PUPOVAC HRVATSKIM BRANITELJIMA PRAVOSLAVCIMA NI KUTIJU CIGARETA NA BOJIŠTE NIJE DONIO!”

Despot je više od 2.200 dana proveo na bojištu: – Pupovac nas, pravoslavce koji smo branili Hrvatsku, nikada nije posjetio na bojištu, u rovove nam nije donio ni kutiju cigareta! Za njega je riječ ‘hrvatski branitelj’ nepostojeća, a  tvrdi da su čak i pripadncii SDSS-a bili u hrvatskim borbenim redovima… Ja sam prošao više brigada, a nijednoga nisam vidio! To su priče za malu djecu!

“Pupovčevi su bili u četnicima, a gdje će drugo bit,” tvrdi Šibenčanin, rodom iz Bulića pored Benkovca: “U našem se kraju dobro zna gdje su bila njegova braća… Pupovac je iz Miranja Donjih, a samo je jedan momak, pravoslavac iz Miranja Gornjih, ostao s nama u Sankvocima i kasnije su ga ubili.”

Despot je u Bujici pozvao Pupovca da mu javno odgovori na jedno pitanje: – Nek mi kaže je li Franje Tuđmana vojnik sutpio u Srbiju svojom čizmom ili je bilo obrnuto?

PRAVOSLAVAC IZ ŠIBENIKA TVRDI: “TESLA JE HRVAT!”

“Oni govore da je Tesla njihov,” prigovorio je Ratko Despot pravoslavnim Srbima: “Tesla je Hrvat! Eno mu u Zadru rodnog lista ćaćinoga! Dmitar Tesla, Hrvat, bio je svećenik u Hrvatskoj pravosalvnoj crkvi! Našao sam mu i grob od dida, poviše Gračaca!”

Hrvatski pravoslavci su povijesna činjenica, o tome svjedoči i moja obitelj, koja je oduvijek tu – iskren je Despot: – Ja cijenim Srbina iz Srbije, ali ne mogu razumijeti da hrvatski pravoslavci pristaju da im se nameće srpstvo preko okupacijske crkve, kao što se sada radi na primjeru Crne Gore.

“Događaje u Crnoj Gori doživo sam kao agresiju,” komentirao je Despot nedavni desant SPC-a na Cetinje: “Tko može u moju kuću ući bez mog odobrenja?! To je isti scenarij kojim je Srbija krenula na agresiju na Hrvatsku državu. Došla je sa svojom vojskom, no, ovdje je već imala i drugu vojsku, tzv. Srbe pravoslavce, okupljene oko SPC-a!”

PRIJETILI MU UBOJSTVOM DJECE JER SE IZJAŠNJAVA KAO HRVAT PRAVOSLAVNE VJERE!

Zbog toga što se izjašnjava kao Hrvat, Ratku Despotu su četnici prijetili smrću i prije devedesete: – Nazivali su me Bunjevcem i ‘ustašom’… Ekscesi su se događali i zbog mog govora, zamjerali su mi jer sam govorio ‘di’, a ne ‘đe’ i slične stvari…

“Svejedno je njima jesi li katolik ili pravoslavac, njima smeta što si Hrvat,” napominje gost Bujice: “Sve što je hrvatsko, za njih je odmah ‘ustaško’!”

U vrijeme Domovinskog rata Martićeva ‘milicija’ ucijenila mu je glavu na 100 tisuća maraka, dok ga je tzv. RSK u odsutnosti osudila na smrt: – Martiću sam preko Hrvatskog radija ’91. poručio da u Šibenik neće nikada, a ja u hrvatski Knin hoću!

“Dok su još radili telefoni sa Srbijom, mojoj se dici prijetilo ubijanjem, silovanjem, curice su mi tada imale deset godina,” prisjetio se kroz suze Šibenčanin, a na pitanje tko je prijetio, iskreno je odgovorio: “Po govoru i naglasku – Srbi, čak iz Srbije… Bila je to ekavica…”

ZA HRVATSKA PRAVOSLAVNA SELA VODE NEMA, A TAMO GDJE URGIRA PUPOVAC – VODOVOD ODMAH STIŽE?!

Kada je 1990. godine u Benkovcu pokušan atentat na dr. Franju Tuđmana, Ratko Despot je vidio skupinu iz koje su bili napadači: – Stao sam pred njih i pitao kuda idu? Jedan četnik, sa slikom Slobodana Miloševića pokušao se probiti prema pokojnom predsjedniku… Galamili su i vikali, prilično su se neprijateljski ponašali… Rekao sam tim četnicima da ću ja dobiti svoju Hrvatsku državu i svoju Hrvatsku pravoslavnu crkvu!

Zbog toga što se deklarira kao Hrvat pravoslavne vjere, i u kolovozu 2019. godine su mu prijetili smrću: – Bila je večer i sa suprugom sam sjedio na verandi. Netko me je nazvao s nepoznatog broja i zaprijetio mi: “Dosta je i tebe i tvoje države, treba tebe i tvoju državu likvidirati!”

Počinitelj je pronađen, međutim, postupak zbog prijetnji smrću na lokalnom sudu još uvijek nije završen: – Bilo je to baš u vrijeme kada su hrvatske navijače prozivali zbog napada na Borisa Petka u Uzdolju, kod Knina. Pupovac je zbog toga odmah reagirao i institucije su odradile svoj posao, ali u mom slučaju nije bilo takvih reakcija i stvar još uvijek nije završena.

Pupovčevi Srbi sami izmišljaju neku ugroženost da bi iz države Hrvatske cicali novac, izvlačili ga za sebe – smatra hrvatski pravoslavac: – Ja sam iz hrvatskog pravoslavnog sela i mi vode nemamo. Moram iz Šibenika nositi po dvije litre da bi se napio vode… A tamo gdje su pravoslavni Srbi, Pupovac je urgirao i vodovod je dovođen četiri kilometra, zbog dva stanovnika!

POPOVI SPC-a NISU DOPUSTILI HRVATSKOJ VOJSCI POČASNI PLOTUN ZA BRANITELJA PRAVOSLAVCA?!

Šibenčanin koji se izjašnjava kao Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti, požalio se u Bujici da se “nema gdje pomoliti Bogu, dok SPC raspolaže milijunskom imovinom u državi protiv koje intenzivno radi”: – Vjernika zainteresiranih za HPC ima više od 20 tisuća, a od toga su pola branitelji. Nažalost, mi nemamo svoja svetišta i ja sam u duhovnom smislu – beskučnik. Jučer sam bio u Petrinji u crkvi, ali katoličkoj i tamo sam se pomolio i to je u redu, ali bi ipak voljeli jednoga dana imati svoju crkvu. Volio bih da postoji barem jedna u Zagrebu, pa da jednom godišnje dođem i pomolim se Bogu u Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi.

Svećenici SPC-a na području Šibenika u više su navrata odbili služiti obred tijekom posljednjih ispraćaja hrvatskih pravoslavnih branitelja: – Ja sam se zbog toga u Šibeniku već sukobio s vladikom i jednim popom! Kada je bio jedan od ispraćaja, pop koji je vidio hrvatsku zastavu, vratio se nazad! U jednom drugom slučaju čak je bio zabranjen ulazak Hrvatskoj vojsci na pravoslavno groblje i branitelj pravoslavac ostao je bez počasnog plotuna!

PODRŠKA HOS-u: “MENI KAO PRAVOSLAVCU, NE SMETA NJIHOV POZDRAV!”

Ratko Despot ratovao je od Benkovca, preko šibenskog zaleđa, sve do Dubrovnika i Hercegovine, sudjelovao u operacijama ‘Maslenica’ i ‘Oluja’, a u emisiji je poseban pozdrav poslao HOS-ovcima i Marku Skeji: – Nema se što priznavati ili ne HOS, kad je on činjenica, baš kao i njihov pozdrav, koji meni kao pravoslavcu nimalo ne smeta! HOS-ovci su se borili s nama rame uz Rame, a Skejo je moj veliki prijatelj! HOS-ovce sam susretao na više ratišta, od dubrovačkog, preko Hercegovine do Škabrnje i tada nikome nisu smetali, kada je trebalo prolijevati krv!

Zoranu Milanoviću koji je zbog HOS-ovaca odbio otići na obljetnicu ‘Maslenice’, Despot je poručio: – Milanović se na našoj krvi i na naš račun vani školovao, dok je ovdje sve gorilo!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

DR. FRA LUKA MARKOVIĆ: “Vučić vlada Srbijom čvršćom rukom nego što je to radio Milošević”

Situacija kakva je sada dovodi Hrvate u priliku da biraju Čovića. Dobrim dijelom i bošnjačka politika doprinosi tome da Hrvati unutar hrvatskog korpusa gube demokratski pluralizam. Sve se svodi na jednu stranku.”

Online:

/ Datum objave:

Dr. fra Luka Marković

“Srbija sigurno nije odustala od ideje stvaranja velike Srbije”, istakao je fra Luka Marković.

“Ako neko dozvoli sebi, kao Joanikije, da bude uveden u tu službu pod zaštitom policije, vojske do zuba naoružane, onda to liči na jednu vrstu ponavljanja 1918. godine.”

Smatra da Crnoj Gori prijeti možda čak i građanski rat i to iz dva razloga: “Prvo, očito je da su crnogorski Srbi vrlo agresivno krenuli protiv svoje vlastite države. Crnogorci su osviješćeni, pogotovo mladi Crnogorci, i siguran sam da ovaj pobuna neće biti u onij razmjerima kao 1918., niti je Srbija ona sila koja je bila 1918. Drugo, Srbi imaju nekoliko općina u kojima su većina i u stanju su u svako doba napraviti nerede u tim općinama, kao što su to svojevremeno uradili u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Država Crna Gora može biti preko noći blokirana u svom funkcioniranju, a to može izazvati građanski rat.”

O obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode, nacionalne zastave, te srpskom svetu kaže da to, u ovom trenutku, treba ignorirati.

“Vučić se nalazi u vrlo kompleksnoj situaciji. Optužuju ga da je surađivao s kriminalcima, uništio je opoziciju u Srbiji, Srbi nemaju slobodnih medija. Može se reći da Vučić vlada Srbijom čak čvršćom rukom nego što je to radio Milošević. To vide druge države. Njemu treba malo parade o svesrpskom svijetu, tako da ja ne vidim da će se tu nešto posebno dogoditi. Bošnjaci i Hrvati u BiH trebaju postati oprezni, približiti se jedni drugima. Na koncu, sve te svađe između Bošnjaka i Hrvata se mogu riješiti ukoliko se bude govorilo miroljubivim jezikom. Nažalost, kod nas je sve više u modi jezik koji omalovažava, provocira i zaoštrava situaciju, a stanje je vrlo problematično.”

Fra Luka Marković navodi da se mržnja nažalost vidi na svakom koraku.

“Potrebno je ozbiljno pristupiti problemu jer mi ne znamo da li je ovo kod Vučića samo igra ili ima neke namjere. Ovo sa Crnom Gorom što se događa ukazuje na to doista da ima pokušaja da se stvori velika Srbija. Istina to će biti malo teže nego što je bio pokušaj 1991. jer niti BiH niti Hrvatska nisu više nenaoružane i neće čekati onako da se dogodi kao što se tad dogodilo.”

Zakon o ćiriličnom pismu je udar na Bošnjake i Hrvate

Smatra da je nužan dogovor između Hrvata, te da ovo što se sada radi nije dogovor.

Ističe da je Zakon o ćiriličnom pismu udar na Bošnjake i Hrvate.

“To je paradoksalna odluka. Ćirilica je srpsko pismo, imaju ga pravo njegovati, uraditi sve da Srbi pišu ćirilicom, ali se ne može nametnuti u onom obliku kako oni to sada žele Bošnjacima i Hrvatima.”

O svojoj tvrdnji da su Hrvati u BiH obespravljeni kaže da je to jedan vrlo kompleksan pojam.

“Ne mislim da su Hrvati individualno obespravljeni trenutno. Hrvati u kantonima u kojima su većina imaju čak ponekad i veće privilegije nego Bošnjaci.”

Na pitanje šta je ključno hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini fra Marković odgovara: “Individualna sloboda postoji. Ali je činjenica da ima pokušaja u zadnje vrijeme da se dokinu kantoni, ima pokušaja da se dokine Dom naroda, ima pokušaja da se Hrvatima bira član Predsjedništva BiH i to se već u praksi i pokazalo. Čovjek ne može razumjeti drugog dok se ne stavi u njegov položaj. Bošnjaci bi morali razmisliti o tome kako bismo mi reagirali da Hrvati udruženi sa sekularnim Bošnjacima biraju Bošnjacima člana Predsjedništva. Dakle to su ključni problemi. Ovakva situacija kakva je sada dovodi Hrvate u priliku da biraju Čovića. Dobrim dijelom i bošnjačka politika doprinosi tome da Hrvati unutar hrvatskog korpusa gube demokratski pluralizam. Sve se svodi na jednu stranku.”

Smatra da kao uzor moramo uzeti Švicarsku, ali kad se govori o etničkom i građanskom ima jako puno tzv. stručnjaka koji nemaju pojma kako su pojedine države uređene.

“Recimo, zašto Srbi ne bi pristali na jedan novi Dejton ili na nove pregovore, pa oni mogu imati jedan kanton Drvar, Člamoč, Grahovo, ali zato mogu ustupiti Bošnjacima i primiriti Bošnjake, Srebrenicu i neke dijelove okolo gdje su sjećanja jako teška. Ja se nadam da će Bošnjaci i Hrvati postići sporazum, ali mislim da konačno rješenje mora biti i u ustupcima Srba. Srbi moraju shvatiti da Republika Srpska nije cjelovita. Distrikt Brčko dijeli Republiku Srpsku na dva dijela, kao što je recimo bošnjački korpus podijeljen između bihaćke regije i centralne Bosne.”

Prvi put imamo ozbiljnog visokog predstavnika

Kaže da vjeruje da bi, ako se dogodi to da u konačnici dođe do regija, HDZ Hercegovine pristao na to da Hercegovina bude regija.

“U tom slučaju bi, ukoliko bi Bošnjaci pristali, čak i sa istočnom Hercegovinom Hrvati bi bili većina od 60% stanovništva. Međutim, postavlja se pitanje šta će biti s nama u Posavini, šta će biti sa Hrvatima srednje Bosne, šta će biti sa Bošnjacima u RS-u. Dakle mislim da sva tri naroda moraju stvoriti gremije koji će početi ozbiljno razgovarati o preuređenju Bosne i Hercegovine. Ja ne vidim drugo rješenje nego u osnivanju kantona ili federalnih jedinica diskontinuiteta tako da nijedan narod ne može biti zakinut. I ako imamo jedan većinski hrvatski kanton onda u njemu možemo imati većinsku bošnjačku općinu u kojoj Bošnjaci imaju sve ono što imaju Hrvati. Ili obratno. Treba početi razgovarati jednim jezikom pomirenja, a ne jezikom u kojem se Hrvate osuđuje da su ustaše, fašisti zato što traže da biraju svog člana Predsjedništva ili da imaju svoje kantone.”

O ulozi međunarodne zajednice u rješavanju problema u BiH fra Marković kaže: “Gdje je međunarodna zajednica riješila problem? Nije ga riješila u Sriji, u Iraku, u Afganistanu. Povukli su se podvijena repa. Ovdje često dolaze ljudi koji su trećerazredni političari. Prvi put imamo ozbiljnog visokog predstavnika koji se našao u vrlo neugodnoj situaciji. Inzko je donio jedan zakon koji je trebao donijeti na početku. Zaoštrio je situaciju i otišao. Ovaj čovjek sada mora rješavati probleme. Situacija je tako usijana da svi kažu neće biti rata. Međutim, ratovi ne počinju uvijek planski. Dovoljno je da nekoliko mediokriteta napravi incident i da nastane gužva. Neću reći da će doći do frontalnih sukoba, ali uvijek neko može izazvati probleme. Međunarodna zajednica može samo podurpijeti da riješimo probleme, a njih mogu riješiti samo Hrvati, Bošnjaci i Srbi.”

Smatra da Hrvatska kao država ne može riješiti probleme Hrvata u BiH, ali može poduprijeti i sudjelovati u potpori dijaloga između Hrvata, BOšnjaka i Srba.

“Siguran sam da Hrvatska neće gledati mirne duše da se Republika Srpska odvoji. Ne vjerujem da će Srbi to pokušati.”

“Bosna i Hercegovina ima budućnost. Ja volim moju Posavinu, preko toga volim i BiH, ali BiH mora biti tako uređena da bude funkcionalna, korisna za sve narode i vjerujem da će doći do sporazuma”, istaknuo je fra Luka marković.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

PROF. DR. VALERIJE VRČEK: “Maske ne štite nego štete, naročito su opasne za djecu, a ni Hipokrat ih ne bi nosio!”

Njemački znanstvenici u jednoj od najvažnijih studija o maskama, ustvrdili su da su štetni utjecaji njihova nošenja – klinički relevantni, konstatirao je profesor: – To je ozbiljna izjava ozbiljnih znanstvenika. Ako to ignorirate, onda imate problem.

Online:

/ Datum objave:

Kada djeci nabijete masku na lice, to je nasilje – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, dr. Valerije Vrček, profesor kemije s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu: – Ponižavate im djetinjstvo, odgađate im kontakte s ljudima, s njihovom generacijom, namećete im distance… I konačno, čak ih proglašavate inkubatorima virusa! To je epidemiološki udar na škole, epidemiološko nasilje bez srama. To je epidemiološka pedofilija i iživljavanje nad djecom!

Povod za gostovanje profesora Vrčeka u ponedjeljak navečer u Bujici, bili su dramatični događaji iz Krapinskih Toplica, gdje već nekoliko dana prosvjeduju roditelji koji se protive tome da njihova djeca nose maske tijekom nastave: – Škola bi trebala biti prostor gdje je nulta tolerancija na nasilje. Ali, nulta tolerancija na nasilje bilo kojeg oblika, uključujući i psihičko nasilje, a ono što mene posebno smeta je kemijsko nasilje!

ŠKOLSKE UČIONICE PRETVARAJU SE U KEMIJSKE ČISTIONICE!

Posljednjih godinu dana bili smo svjedoci nasilja koje se provodi svakodnevnim zalijevanjem učenika dezinficijensima, prilikom ulaska u školu – tvrdi ugledni kemičar: – Nasilje nad učenicima provodi se pištoljem na čelu, da im se izmjeri temperatura! Nasilje se provodi pretjeranom sterilizacijom škole, podova, klupa, bez ikakvog razloga…

“Školske učionice pretvaraju se u kemijske čistionice,” rezolutan je dr. Vrček: “To je kemijsko nasilje nad školom!”

U Krapinskim Toplicama nije se dogodio nikakav nasrtaj na učitelje – upozorava ugledni sveučilišni profesor i kolumnist ‘Glasa koncila’: – To je nasrtaj na političke odluke koje omogućuju epidemiolozima da se razmašu po cijelom odgojno-obrazovnom sustavu, svih škola Hrvatske.

Maske ne štite, maske štete – kategorički tvrdi naš znanstvenik s iznimnom međunarodnom reputacijom, uz dozu ironije: – To je igra riječi, možda je netko u Stožeru pobrkao slova?! Razlikuje se samo jedno slovo – štiti i šteti…

ŠTETNI UTJECAJI NOŠENJA MASKI KLINIČKI SU RELEVANTNI?!

U zadnjoj velikoj njemačkoj studiji o maskama, sabrana su sva istraživanja, njih više od dvije stotine, o utjecaju maski na zdravlje ljudi, posebice djece – navodi dr. Vrček: – Prvo, što možete i očekivati je porast ugljičnog dioksida u krvi. Da kažemo laički, zakiseljavanje krvi. Pad kisika, hipoksemija. Ubrzani rad srca, povišeni krvni tlak… Tu je ubrzano disanje, kratak dah, otežano disanje… Tu je i vrtoglavica, glavobolja… Tu su i klasične stvari poput iritacije kože, pojave akni, crvenila… Slabost, umor, pospanost, itd.

Njemački znanstvenici u jednoj od najvažnijih studija o maskama, ustvrdili su da su štetni utjecaji njihova nošenja – klinički relevantni, konstatirao je profesor: – To je ozbiljna izjava ozbiljnih znanstvenika. Ako to ignorirate, onda imate problem.

Izaberite si jedan hod, zalijepite si masku na lice, dišite dva školska sata i pogodite što ćete dobiti – postavlja javno pitanje Valerije Vrček, uz napomenu kako to nije sve: – To su samo simptomi koji se vrlo često pojavljuju u isto vrijeme. Postoji i MIES, maskom inducirani sindrom iscrpljenosti. Platite cijenu, a nemate pojma o čemu se radi!

MASKE KAO OBLIK KEMIJSKOG I PSIHIČKOG NASILJA NAD DJECOM…

“Djeca su pored prodavačica, medicinskih sestara i taksista, najugroženija skupina koja je prisiljena nositi na licu štetni artefakt,” nastavio je profesor u istome tonu: “Svi koji su prisiljeni, ni na koji znanstveno utemeljeni način, trošiti tu masku žrtve su nasilja. A posebno je grozno kemijsko i psihičko nasilje nad djecom.”

Djeca su, po svemu sudeći, najveće žrtva pandemije, upozorava dr. Vrček: – Govorimo o populaciji koja nema veze s virusom. U Hrvatskoj imamo mladih ljudi, djece, klinaca, studenata, teenagera, recimo milijun. Za njih virus nije rizik, ali maska je!

Nastavio je govoriti o kemiji zaštitnih maski: – Kemičar sam i ta me tema jako zanima, zapravo sam bio iznenađen da donedavno nitko pametan i pošten nije uzeo masku i provjerio što se to u njoj nalazi? Nano i mikro plastične čestice, polimeri što je i logično zato što su maske – plastika. I to ne obična plastika…

KEMIČAR PRED KAMERAMA POKAZAO MASKU: “To je reinkarnacija plastične boce Coca Cole!”

Vrček je pred kamerama iz novčanika izvukao masku i konstatirao: – Ovo je vrlo vjerojatno bila boca Coca Cole! To je reinkarnacija plastične boce Coca Cole. Od deset grama došli smo do ova tri. To je uvoz iz Kine i osim što je jedan veliki ekološki problem, to je plastično smeće i poluproizvod! Tjeraju nas da ga stavljamo na lice, a većina ljudi nema pojma što je to i nikada im nitko nije dao deklaraciju, niti objasnio što se nalazi u tim maskama?

“Unutra su vam nano-forme silikata, silicija,” nastavio je pred kamerama analizirati kemijski sastav maski ugledni hrvatski kemičar: “Tu je i jedan zanimljiv silikat – azbest. Teški metali; olovo, kadmij, antimon, bakar… To su vam sve metali koji su se koristili u proizvodnji maske kao katalizatori i onda zaostaju u njezinoj strukturi.”

Unutra imate azur bojila, kancerogene boje – nastavlja profesor: – Unutra imate parole, imate kaptrolaktan, to su već ružne kemijske riječi… Kaptrolaktan koji se nalazi u velikom djelu maski, kad vam se otopi u vašoj vlazi nosa, pretvara se u registrirani hemosatski lijek, aminokaptrolična kiselina… To je lijek koji inhibira hibrinolizu ugrušaka krvi.

MASKE I CJEPIVO – LUDA KOMBINACIJA!

“Kada povežete maske i cjepivo, to je luda kombinacija,” tvrdi dr. Valerije Vrček: “Imate sulfaktante unutra… Imate jednu kompletnu kemiju… To nije strukturni dio maske, to su površinski vezane tvari koje se oslobađaju iz maske zbog disanja, sline i nosne sluznice. Ako, primjerice, zbog ambrozije malo šmrcate, uz pomoć maske će veliki dio spomenutog kemijskog arsenala završiti u vašoj krvi! Maske sadrže jedan kemijski koktel i ništa dobro ne može se razviti iz svega toga.”

Na pitanje zašto ga nitko iz Stožera nikad nije kontaktirao kao znanstvenika oko kemijskog sastava maski koje vlaže, Vrček je odgovorio: – Dobro pitanje, ali ja odgovor ne znam. Ako nemaju vremena i ako nemaju ove podatke, onda se ne bi trebali pozivati na svoje preporuke, tvrdeći da su znanstveno utemeljene. Jedino što znamo je da o maskama, o dezinficijensima, a uskoro i o cjepivu, ne postoji znanstveni konsenzus.

Na pitanje bi li Hipokrat dopusti nošenje maski, gost je odgovorio: – S ovim podacima sigurno ne bi! Njegovo načelo je ‘primum non nocere’ što bi rekli, najprije nemoj škoditi, nemoj oštetiti dijete provodeći svoje nasilne, umišljene brige o zdravlju i umišljene epidemiološke mjere. Međutim, lako za Hipokrata, ja bih se tu pozvao na jednu drugu instituciju. To je pravobraniteljica za djecu. Gdje je ona?

VRČEK KOMENTIRAO NAPADE NA LAUCA: “SALTO MORTALE JE KOD ZNANSTVENIKA U REDU!”

“Maska ne štiti, nego šteti i maska je kemijsko smeće,” još je jednom istaknuo profesor Vrček: “Prisiljavate ga svakom djetetu nalijepiti na lice! Četvrti razred ne, a peti razred da, koja je tu logika?! Da dijete u četvrtom razredu ne treba imati maskua dijete u petom mora! Kakav je to kompromis, koja je to znanstvena referenca? To su sulude stvari, koje otkrivaju da je nešto u sustavu poremećeno.”

Zašto pravobraniteljicca za djecu ne vrisne nakon ovih podataka, zašto šuti – pita se Vrček: – Još gore, ona ne šuti, ona govori i kaže nedavno da su maske jedina epidemiološka mjera koja nas može zaštititi od širenja zaraze! Maske ne samo da ne štite, nego su vrlo rizičan proizvod ukoliko ih koristite redovito.

Radi se o prodaji proizvoda koji potječu iz industrije straha – zaključuje dr. Vrček: – U početku su se prodavale maske i testovi jer cjepiva nije bilo. Priča je, očigledno, postala jasna i zaokružena s pojavom igle.

Prof. dr. Valerije Vrček u Bujici je prokomentirao i napade na kolegu Gordana Lauc, s kojim je u početku korona krize bio u znanstvenom konfliktu, no, sada više nije tako: – Tu imamo jedan salto mortale kod nekih ljudi i meni je to drago. U znanosti je to legalno i za očekivati. Kolega Capak je prvo rekao da maske nemaju smisla i da je to besmisleni trošak. Kasnije se pogledalo preko ograde i vidjelo se da se u Europi masovno troše maske pa je maska proglašena kao beskrajno korisna epidemiološka alatka. Tada se galamilo “Glupane, stavi masku!” Razboritiji su s vremenom vidjeli u kojem to smjeru ide i masku su nazvali “gluparijom”. To je u redu.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Kojem cjepivu najviše vjerujete?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x