Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ŠTO ĆE NA SVE REĆI ČOVIĆ: Srpski zastupnik u Domu naroda traži micanje obilježja i naziva Hercegbosanske županije!

“Ustavni sud je proglasio neustavnim naziv županije i obilježja, ali nažalost, i dan-danas se koristi `Hercegbosanska županija` kao službeni naziv i šahovnica kao grb Kantona. To ne da ne prikazuje prisustvo ostala dva konstitutivna naroda nego nas i vrijeđa”, istaknuo je Broćeta za Srnu.

Naveo je kako je ovo ”samo jedan primjer, a ima ih niz, gdje dominantni hrvatski narod ne uvažava postojanje druga dva naroda, pogotovo srpskog, koji je većina u tri od šest općina ovog kantona”.

Broćeta je istaknuo kako će uslijediti borba za srpska ustavna prava.

“To ne smijemo niti ćemo prepustiti da tek tako ide, slijedi nam prava borba za naša ustavna prava, jer samo tako možemo očuvati srpski identitet na ovim prostorima ili ćemo, u protivnom, vremenom iščeznuti s ovih prostora. Ne smijemo dopustiti da naša buduća pokoljenja zaborave pretke koji su, nažalost, kroz stoljeća vodili sličnu borbu za opstanak i dostojanstvo našeg naroda na ovim prostorima”, rekao je Broćeta.

Najavio je kako je u planu da bude upućen zahtjev lokalnim zajednicama unutar Livanskog kantona da dostave imena naziva ulica, a gdje god primijete da naziv vrijeđa srpski narod – tražit će preimenovanje.

“Ukoliko nas ne ispoštuju, u općinama gdje imamo vlast, ulice će nositi nazive Svetog Save, Karađorđa, Miloša Obilića, cara Lazara i slično”, poručio je Broćeta.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x