Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

STIPO MLINARIĆ ĆIPE I JOSIP DABRO U BUJICI: “Na izborima 30. svibnja branimo Vukovar i Zagreb od zvijezde i kokarde!“

Hoće li ga voditi oni koji znaju izvlačiti novce i dobro živjeti na tuđi račun, oni koji su u Skupštini dobili toliko mjesta ili će ipak postojati ravnoteža, pa će ih zaustaviti gradonačelnik Miroslav Škoro.

“Agenda koju gura Tomašević nije niti hrvatska niti nacionalna, niti vjerska,” smatra Ćipe i prisjeća se jednog susreta od prije nekoliko dana: “Bio sam na sučeljavanju Tomaševića i Škore koje je organizirao Jutarnji list, u pratnji gospodina Škore… S Tomaševićem su došle dvije osobe, muška i ženska, iako ih je teško bilo raspoznati… Sjedio sam s njima iza kamera; na spomen Katoličke crkve i hrvatskih branitelja oni su – ja ne znam kako bih to nazavo – režali! To se dogodilo kada je Škoro govorio o izgradnji crkve na Savici i Blagi Zadri… Reagirali su toliko nekulturno, ja ne bih ni na četnike reagirao na takav način kao što su oni na spomen Crkve i generala Zadre!”

ĆIPE ZAHVALIO THOMPSONU, DABRO PROZVAO TOMAŠEVIĆA ZBOG MIGRANATA!

Stipe Mlinarić se u Bujici posebno zahvalio Marku Perkoviću Thompsonu koji je fanove putem društvenih mreža pozvao da na nedjeljnim izuborima “spriječe dolazak ekstremne ljevice”: – Od Marka sam to očekivao, on je hrvatski branitelj, to je hrvatska duša i osjetio je da se sprema jedno veliko crveno-zeleno zlo, koje se valja iza Možemo! Zaista je potrebno ujediniti se i da izađemo svi na izbore od Vukovara, Vukovarsko-srijeske županije do Zagreba i Dalmacije i da pokažemo da nas je više. Više je nas koji razmišljamo hrvatski i katolički, koji razmišljamo vjernički… Najvažnije je da izađemo na izbore.

Uz Mlinarića je, u jednoj od najdinamičnijih Bujica, gostovao i favorit utrke za župana Vukovarsko-srijemske županije, Josip Dabro, koji je upozorio da se Slavonija prazni “kako bi je naselili oni za koje se zalažu Tomašević i njegovi ekstremno lijevi aktivisti”: – U Vukovarsko-srijemskoj županiji svakodnevno možete viđati migrante. Spačvanksa šuma ih je puna, a naše su granice prazne, sela su nam prazna… Naša se djeca boje navečer izaći van, boje se ići u prirodu… Cijela ova priča svodi se na to tko će naseliti Slavoniju u sljedećih dvadesetak godina i tko će tu živjeti… Tomašević poziva migrante da dođu, okružen je ljudima koji bi otvarali kuće za azilante i koji napadaju hrvatsku policiju koja čuva naše granice od ilegalnih prelazaka. Ovim putem želim čestitati svim hrvatskim policajcima koji obavljaju jako dobar posao za mizernu plaću, a o tome se u javnosti ne govori.

“I mi u Vukovarsko-srijemskoj županiji imat ćemo u nedjelju referendum,” izjavio je Josip Dabro, kojeg podupire Domovinski pokret: “Po prvi puta imamo priliku s novim ljudima i novom politikom krenuti naprijed i izvući našu županiju iz gliba u koji su je uvalili oni koji stoje iza Davora Dekanića i kojima je 62 posto birača već u prvome krugu poručilo da žele promjene i ne žele ovakav HDZ.”

IVAN PENAVA UŽIVO IZ VUKOVARA: “Da živim u Zagrebu dao bih glas Miroslavu Škori i ne bih o tome razmišljao niti jedne sekunde!”

U emisiju se uživo iz Grada heroja javio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je dao snažnu potporu Josipu Dabri u utrci za župana, ali i Miroslavu Škori uoči drugog kruga zagrebačkih izbora: – Da živim u Zagrebu dao bih glas Miroslavu Škori i ne bih o tome razmišljao niti jedne sekunde! Tako razmišlja svaki normalan, domoljuban čovjek koji raznišlja trezveno, koji razmišlja u interesu hrvatskog naroda i koji razmišlja u interesu svih građana Republike Hrvatske.

“U Dan državnosti će se u Zagrebu zaista dogoditi referendum,” složio se Penava s gostima u studiju: “U nedjelju biramo između onoga što je naša tradicija i naša vjera, onoga tko se zalaže za obitelj i kome je to bitno – i onih koji su sve suprotno od toga, koji misle da u našoj državi mogu raditi što hoće, da Hrvati ovdje nemaju nikakva prava i da svi drugi mogu imati veća prava od nas.”

Pogledajte samo kolike novce ima na raspolaganju Tomašević i tko ga sve sponzorira – upozorio je Ivan Penava: –  Pogledajte tko nam kroji politiku, tko kupuje naše medije i sugerira nam kako bi mi trebali razmišljati, kako bi nam trebale izgledati obitelji, kako bi se trebali oblačiti… Onaj tko misli da je to u redu, taj neka zaokruži Tomislava Tomaševića, a ja pozivam sve ljude koji to prepoznaju i koji su svjesni da će sve otići k vratu, neka izađu na izbore i nek’ poklone svoj glas dr. Miroslavu Škori!

Gradonačelnik Penava prokomentirao je i drugi izborni krug u Vukovaru, gdje je apsolutni favorit, unatoč glasačima koji su i ove nedjelje najavljeni iz Srbije, kako bi pomogli Plenkovićevom kandidatu Nikoli Mažaru: – Apsolutno je nemoguće da drižite godinu i pol cijelu naciju u jednoj atmosferi i uvjetima, a onda kada vama paše, bilo da se radi o teniskom turniru u Zadru ili lokalnim izborima, proglasite pobjedu nad koronom, ukinute PCR testove… Tri dana prije izbora dobili smo informaciju s graničnih prijelaza da je iz MUP-a došla uputa da se ukida PCR test i da on apsolutno više nije bitan, a mi unatoč tome, kada ulazimo u bilo koju instituciju, moramo imati maske i moramo se ponašati potpuno drukčije. Hrvatska je naprosto pretvorena u banana državu u kojoj danas može ovako, a sutra onako, ovisno o tome kako Veliki vođa i Centralni komitet odluče…

STIPO MLINARIĆ ĆIPE: “Ni ‘laste’ im neće pomoći!”

“I Penava i Škoro će biti gradonačelnici,” uvjeren je Stipo Mlinarić Ćipe, a posebnu poruku poslao je Plenkovićevom kandidatu za gradonačelnika Vukovara, Nikoli Mažaru, za kojeg je prema neslužbenim podacima u prvom krugu glasovalo čak sedamsto glasača, koji su u Vukovar došli iz Srbije: ”Neće im ni ‘laste’ pomoć! Odletit će i ‘laste’ i Mažar, a Ivana Penava će biti gradonačelnik hrvatskog Vukovara, glasovi iz Srbije neće biti dovoljni njegovom protukandidatu.”

Bujica je u srijedu emitirala reportažu iz Kruševa, točnije s Karinskog mora, gdje sa suprugom Ivanom Mertić, ljetuje Tomislav Tomašević. I dok mediji koji podupiru Tomaševića uprono blate Miroslava Škoru i svjesno lažu o njegovoj supruzi, o drugom se kandidatu ne smije reći čak niti istina, iako bi mogla biti vrlo neugodna – navedeno je u emisiji, nakon čega su emitirane izjave mještana Kruševa koji su pred kamerama otkrili frapantne podatke; na Karinskom moru, u zaseoku Dopuđi, vikendicu ima ujak Tomaševićeve supruge, Dragan Dopuđ, koji je prema izjavama lokalnih sugovornika, bio vojnik tzv. SAO Krajine i danas živi u Srbiji. Mještanima Kruševa ostao je upamćen pod zloglasnim nadimkom – Kogula. I druga braća Tomaševićeve punice Marije Mertić, rođene Dopuđ, žive u Srbiji, a još najmanje jedan sudjelovao je u agresiji na Republiku Hrvatsku! Prema pisanju Zadarskog lista, Jovo Dopuđ zvani Ćulum, u Haagu je, kao svjedok optužbe, svjedočio protiv generala Ante Gotovine, a Hrvati iz Kruševa sumnjiče ga za rušenje katoličke crkve Svetog Jurja na samom početku velikosrpkse agresije na Republiku Hrvatsku. Tomašević se o ovim podacima nije nikada očitovao…

I Stipu Mlinarića Ćipu, vukovarskog dragovoljca i zatočenika srpskih koncentracijskih logora, ovi su podaci šokirali: – Nutrina mi je govorila, da se zvijezda petokraka, koju smo vidjeli na njihovim skupovima po zagrebačkim trgovima, negdje morala spojiti sa kokardom! I u Vukovaru se crvena zvijezda petokraka spojila sa kokardom, a sada vidimo da se i ovdje spaja. Zato imaju takve stavove prema Crkvi. Vidimo da su neki ’91. rušili katoličke crkve, a Tomislav Tomašević, je prosvjedovao protiv njihove gradnje.

ĆIPE: “Škoro će zadržati Ured za branitelje, a posebno će se pobrinuti za obespravljene pripadnike HVO-a!”

Ćipu su posebno pogodile najave Tomislava Tomaševića da će, postane li gradonačelnik, ukinuti zagrebački Ured za branitelje: – Miroslav Škoro neće ukinuti Ured za branitelje Grada Zagreba. Ne da ga neće ukinuti, nego će u njegov rad biti uključeni dečki iz svih zagrebačkih brigade; iz Tigrova, Gromova, iz 148. trnjanske brigade, iz Dubrave, Sesveta…

“Evo vam i jedna ekskluziva,” nastavio je Ćipe: “Miroslav Škoro, kad bude gradonačelnik Grada Zagreba, a bit će izabran na referendum u nedjelju, otvorit će Ured za pripadnike HVO-a, koji žive u Zagrebu i momoći im da riješe svoj status! U Zagrebu se neće događati da kad pripadnici HVO-a umru, budu sahranjivani bez zastave i bez počasti, bez ičega… Bit će Ured i za HVO, to su naša braća koja su se borila s nama u Domovnskom ratu protiv istog neprijatelja!”

Komentirao je i izjavu Tomislava Tomaševića, koji nije znao koliko je Zagrepčana poginulo u Domovinskom ratu, ali je zato znao sve o Titovim partizanima, kada je davao intervju na ‘Trnjanskim kresovima’: – Ne zna da je 148. brigada HV-a iz Trnja, ali se zna slikati ispred zastave nekih čudnih boja i pričati o Titu! Ne zna ni da je 16 pripadnika Trnjanske brigade poginulo u Domovinskom ratu, a u Zagrebu 849. Ja, kao Vukovarac to znam jer me zanima, a njega to očito, iz nekih razloga – ne zanima… Njega zanima Zagreb kao “nepokoreni grad”, no, koliko ja znam, nepokoreni grad je Osijek i to je bio slogan Osječana u Domovinskom ratu. I Vinkovci su nepokoreni grad, jer ga oni sa zvijezdom i kokardom nisu okupirali…

Bujica

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x