Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Stevo Vučinić: “Srbi bi nas pojeli s opancima da nema Washingtona i Berlina”!

„Beogradska štampa, za koju je svojevremeno vojvoda Gavro Vuković tvrdio da je najveća fabrika laži na Balkanu, transformisala se u pravu industriju za širenje lažnih vijesti. Uključeni su svi počev od najviših državnih adresa Srbije, preko Akademije nauka, Crkve, naučnih i kulturnih institucija, skoro svih medija, pa do poslednjeg građanina iz srbijanskih zabiti. Horski ponavljaju neistinu da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi i da nedavno usvojeni Zakon o slobodi vjere temelji pravni osnov da im se otimu svetinje. Iz povijesnoga iskustva znamo da će takvu i slične laži širiti svijetom sve dok ne likvidiraju crnogorsku državu i Srbiji obezbijede izlaz na Jadransko more”, kazao je Vučinić za Aktuelno.

Ovih dana upravo gledamo ekstazu toga napada Srbije sa svime što ona jeste na našu zemlju, i to direktno i frontalno. Povod tome napadu krije se u odgovoru na pitanje: Đe je južna granica Srbije? Za zvanični Beograd, to je očito, ali ne i javno deklarisano, cijela crnogorska obala. Naravno, unutar nje, podrazumijeva se i cijela Crna Gora”, rekao je Vučinić.

Vučinić naglašava da Crna Gora kao pomorska država, ima geostrateški značaj za kontinentalnu Srbiju.

“Aneksijom Crne Gore stekla bi geopolitički značaj, koji ona sada nema. Dozvolila bi da se na crnogorskoj obali ukotve vojni brodovi i uspostave vojne baze zemalja kojima su Evropska Unije i NATO neprijateljski ciljevi, i poduprta njihovom pretećom silom Evropi, stacioniranom, doslovno u središtu kontinenta, kolosalno osnažila sopstveni uticaj na političke centre koji o odlučuju o statusu Kosova i Republike Srpske, na koje teritorijalno pretenduje. Zato direktno i indirektno nasrće na sve crnogorsko, s tendencijom da zemlju uvede u haos, čak i građanski rat, i u neredovnim okolnostima na vlast dovede petu kolonu, oličenu u skoro cijeloj opoziciji. Instrument za tu operaciju joj je Srpska crkva koja vješto koristi ekonomsko-socijalne probleme zemlje, i podmuklo, koristeći se religioznom harizmom, na noge je digla osiromašeni i prosti svijet protiv ustavnoga poretka. Zato za zemlju i njene vodeće ljude i koristi termine koji imaju izrugujuće značenje, povezuje ih s kriminalom i sa zločinačkim organizacijama, da bi taj svijet naoružala mržnjom prema sopstvenoj zemlji i vlastima”, kazao je Vučinić.

On konstatuje da, nažalost, državna administracija obiluje kadrovima, spremnim da prodaju usluge svakome ko je spreman da ih plati.

“Ali ovoga puta, zvanični Beograd i beogradski popovi nammjerili su se na crnogorsku vlast spremnu da brani suverenitet države članice NATO-a koja je još i pod visokom zaštitom Sjedinjenih Američkih Država. U zdravlje zvaničnog Washingtona, ne treba zaboraviti i Berlin pod čijom smo monetarnom zaštitom i Zagreba koji svesrdno lobira  za naše interese u EU, za sada možemo da odahnemo, inače,  ‘pojeli bi nas s opancima’. Nezadovoljnima preostaje da služe molebane i šetaju dok im ne dosadi”, poručio je Vučinić.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x