Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

SLAVEN RAGUŽ: ”Hrvati nisu HDZ BiH, Hrvati nisu Dragan Čović”

Raguž je rekao kako su ”Hrvati u BiH u duplo težoj situaciji u odnosu na druga dva naroda” jer se, osim neravnopravnosti koja je dokazana i sudskim presudama, bori i sa sjevernokorejskim načinom vladanja koji pripisuje HDZ-u BiH na područjima gdje drži vlast. Kaže kako HRS-u kao oporbi koju nisu uspjeli kupiti nije cilj skinuti HDZ i postaviti ljude koji će raditi isto što i HDZ.

”Moramo promijeniti mentalni sklop vladanja. Kada krenemo mijenjati percepciju razmišljanja, tada možemo razmišljati o promjeni BiH kao jedne paradigme. HRS se ne uklapa u kalupe, niti u sarajevski, niti u sjevernokorejski, to jest HDZ-ovski kalup. Imamo ideološke i materijalne nasljednike komunističke partije – SDP je materijalni, a HDZ ideološki. U današnje vrijeme ništa se ne može uraditi bez blagoslova partije”, rekao je, između ostalog, Raguž.

Rekao je i kako je bilo pokušaja da se članovi HRS-a kupe raznim funkcijama, ali da oni ne žele djelovati na način kako to rade stranke u vlasti i da nemaju cijene.

”Hrvati nisu HDZ BiH, Hrvati nisu Dragan Čović. Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva. Imamo sve instrumente u svojim rukama da popravimo stanje hrvatskog naroda u BiH”, rekao je čelnik republikanaca.

Rekao je kako je veći problem od nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dom naroda.

”Diranje u Dom naroda znači diranje u temelj BiH. Jedina egzistencija BiH je Dom naroda. Kada se osigura model da se Hrvatima ne nameće predstavnik u Domu naroda onda će se poštovati individualnost svakog građanina”, rekao je.

Raguž je govorio i o tome kako su godinama upozoravali na ogromno trošenje novca u Civilnim zaštitama i da se zbog svega toga ponašamo kao da je pandemija koronavirusa krenula tek jučer.

Izvor: dnevnik.ba

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x