Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

SELAK RASPUDIĆ: Kocka je bačena, izboriti se za ravnopravnost Hrvata u BiH

“Kocka je bačena! U trenutku kada je predsjednik Republike doveo u vezu prava Hrvata u Bosni i Hercegovini – naš ključni vanjskopolitički strateški interes – i pridruživanje Finske NATO-u, možemo li si mi uopće priuštiti da odbijemo mogućnost da se borimo za taj ključni vanjskopolitički interes koji je ujedno i sigurnosni problem Republike Hrvatske?”, upitala je Selak Raspudić.

Ustvrdila je da Hrvatskoj do sada najviše naštetilo to što nikada nisu iskorištene sve pravne mogućnosti da bi se izborili za bilo koji strateški interes Hrvatske te naglasila kako je “hrvatska diplomacija uvijek išla prema zadovoljavanju briselskih kriterija umjesto da se izbori za ono što nam pripada”.

“Ovo jest radikalan čin, ali da se ranije radilo kako treba, do ovoga ne bi ni došlo”, ustvrdila je te dodala kako je možda tome za cilj da se u europskim institucijama osvijesti položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Time se, ocijenila je, ne šteti Finskoj ili NATO-u te pojasnila da bi – ako bi se doista izborili za izborni zakon u Bosni i Hercegovini – stabilizirali situaciju i time olakšali posao NATO-u i učinili cijelu regiju sigurnom, prenosi Hina.

Rekla je kako “dopušta i Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću da sazriju u političkoj volji, odlučnosti i znanju” o tome kakav je položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini te da se, u trenutku kada mogu, bore za njihove interese.

Na novinarsko pitanje odgovorila je kako “ne misli da je Milanović trojanski konj Kremlja”.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x