Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ŠAROVIĆ DEMASKIRAO DODIKA: “Republika Srpska je sve bliže haosu, Milorad nas uvlači u spiralu sukoba…”

“Njihov rejting pada i ovo je pokušaj da šok terapijom, igrajući na kartu vraćanja nadleđnosti povrati povjerenje javnosti, koje je ozbiljno poljuljano. Velikim nacionalnim temama, koje se pokrenuli u javnosti je pokušaj da skrene fokus s pitanja od kojih se živi, ali i od afera. Sve im se sada na jednu kamaru skupilo i oni sada pokušavaju, odnosno Dodik i ovo je njegova rola igranja na sve ili ništa”, kazao je Šarović u emisiji Puls BN TV.

Republika Srpska u ovom trenutku, bliže je jednom još rigidnijem kriznom periodu, koji će izazvati nove tenzije i turbulencije u društvu s obzirom na način kako je vlast krenula s ovim posljednjim najavljenim aktivnostima”, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je u emisiji “Puls” BN TV rekao da taj proces možda naizgled izgleda nekome lijep, kod nas u Republici Srpskoj, da se vraćaju neke nedležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

“Međutim, vlast Republike Srpske, prije svega Dodik, jer se on pojavljuje u ulozi predlagača, uvlači nas u jednu spiralu političkih sukoba, ali i situaciju koja može da liči na haotično stanje“, kazao je Šarović i dodao da je po njemu za to glavni krivac Dodik.

Prema njegovim riječima, haos može da nastane ako se krene dalje s ovim najavljenim aktivnostima o vraćanju nadležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

“Mislim da to nije prava namjera vraćanje tih nadležnosti kako ih vlast predstavlja. Mislim da je iza ovog pokušaj Milorada Dodika da se spasi na neki način”, kazao je Šarović.

On smatra da je politički kraj Milorada Dodika i njegovog SNSD-a na vidiku i da je ovo pokušaj da opstane na vlasti.

“Njihov rejting pada i ovo je pokušaj da šok terapijom, igrajući na kartu vraćanja nadleđnosti povrati povjerenje javnosti, koje je ozbiljno poljuljano. Velikim nacionalnim temama, koje se pokrenuli u javnosti je pokušaj da skrene fokus s pitanja od kojih se živi, ali i od afera. Sve im se sada na jednu kamaru skupilo i oni sada pokušavaju, odnosno Dodik i ovo je njegova rola igranja na sve ili ništa”, kazao je Šarović u emisiji “Puls BN TV.

On kaže da će posledice biti nesagledive.

“Cijenu će platiti građani i Republika Srpsa”, kazao je Šarović.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x