Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

S veleposlanstva RH u BiH netko je skinuo zastavu EU i bacio je na ulicu. Oglasio se i veleposlanik Sabolić

Nakon što je sinoć potrgana zastava Europske unije na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u središtu Sarajeva, oglasio se i veleposlasnik Ivan Sabolić rekavši da se taj vandalski čin desio za vrijeme policijskog sata. Kako je naveo, zastava EU postavljena na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu je skinuta i bačena na ulicu u noći sa subote na nedjelju te je oštećen i njen držač.

“To se dogodilo između 23:00 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također bila istaknuta, ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja”, naveo je Sabolić.

Riječ je o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva. Oštećenje su opazili radnici veleposlanstva, koji su obavijestili policiju koja traga za počiniteljima.

Veleposlanik Sabolić je istakao kako očekuje da je policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj incident, ne želeći nagađati o potencijalnim motivima počinitelja.

Kako piše Večernji list, postoji mogućnost da policiji potragu i identificiranje počinitelja ili više njih pomogne i videonadzor kojim je pokriven prostor na kojem se nalazi Veleposlanstvo kao i same zastave.

Jutros na zgradi Veleposlanstva nije bilo ni zastave Republike Hrvatske.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x