Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

RUŽA TOMAŠIĆ: Knin i Grubore ne smije izjednačavati

“Knin je središnji dragulj u kruni vojne, obavještajne, političke i diplomatske pobjede nad velikosrpskim projektom. Iz Knina i Beograda krenula je sustavna provedba velikosrpskih planova, a u Gruborima je počinjen pojedinačni zločin. Zato se Knin i Grubore ne smije izjednačavati”, napisala je Tomašić u tvitu kojega prenosi Direktno.hr.

Tomašić se također osvrnula i na priču zastupnice SDSS-a Anje Šimpraga.

“Ispričala je dirljivu priču djeteta koje se našlo u izbjegličkoj koloni. Ali prije te kninske kolone diljem dogodilo se na desetke i stotine drugih kolona koje su, za razliku od kninske, marširale pred cijevima srpskih pušaka i tenkova”, navela je Tomašić.

Dodaje kako je ta nesretna djevojčica iz kninske kolone danas saborska zastupnica i donosi zakone u najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Hrvatske. Ističe da od toga “nema bolje i jasnije poruke koliko je za Srbe s ovog područja bolja od paratvorevina čiju sudbinu određuje Beograd.”

Tomašić smatra da je krajnje vrijeme “da to čujemo i iz usta srpskih manjinskih predstavnika, da otvoreno osude velikosrpsku zločinačku politiku i tzv. RSK i pomognu nam rasvijetliti sudbinu nestalih i zatvoriti otvorena pitanja sa Srbijom.”

“Važno je da prestanu s relativiziranjem srpske pobune i sustavnih zločina protiv Hrvata i ostalih nesrba, kao i da konačno prestanu izjednačavati žrtvu i agresora. To bi pokazalo spremnost za bolju budućnost koju je Šimpraga spomenula. Sve drugo običan je folklor s figom u džepu”, zaključila je.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x