Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Rojs darovao Sinju Šuškovu bistu – iz HVIDRA-e mu poručili da je nepoželjan

U Sinju je otkriven prvi spomenik ratnom ministru obrane Gojku Šušku. I to na 24. godišnjicu njegove smrti. Spomen-bistu je sinjskoj HVIDRI koja je inicirala postavljanja darovao general Ljubo Ćesić Rojs, kojeg na svečanosti nije bilo, izvjestio je RTL.

Prvi spomenik Gojku Šušku otkrila je njegova kćer, no nije željela komentirati zašto drugih spomenika prvi hrvatski ratni ministar u Hrvatskoj nema.

“Ja u razloge ne bi ulazila. meni je drago što je on danas tu, što je prepoznata njegova ostavština. Istina će uvijek isplivati na vidjelo. Istina će se uvijek znati”, govorila je Katarina Šušak Filipović.

Predsjednik HVIDRA-e Sinj, Dražen Pavlović kaže: “Naš ministar obrane je jedan i taj jedan je Gojko Šušak i drugi nije nitko. On je ratni ministar i ovo je sve u čast na našeg ministra, i sve te podjele i manipulacije to nas uopće ne zanima”.

O njegovoj spornoj ulozi u BiH nije se danas govorilo, on je ovdje bio i ostao počasni građanin. U Sinju smatraju da nema boljeg mjesta za spomenik od trga koji nosi ime pokojnog ministra.

Inače, bistu je sinjskoj HVIDRI darovao Ljubo Ćesić Rojs, koji na svečanost nije bio pozvan.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”20″]Predsjednik HVIDRA-e, Josip Đakić ističe. “Predsjednik HVIDRA-e Sinj koji je dobio bistu od Rojsa, poslije ovih potpisa zahvalio se Rojsu i rekao mu je da nije poželjan u Sinju”. Oglasio se potom i predsjednik HVIDRA-e Sinj, Dražen Pavlović. “Što se njega tiče…on i potpisnici ovog pisma nisu se javili, pa nismo imali ni koga zvati”, rekao je.[/perfectpullquote]

Novinari RTL-a su kontaktirali i Ljubu Ćesića Rojsa koji je rekao kako je “poziv dobio, ali nije mogao doći u Sinj zbog obiteljskih obveza u Zagrebu”.

Izvor: republikainfo.com

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x