Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

REAKCIJE NA PRESUDU: Sin ubijenog generala Šantića teško optužio Čovića

Naime, Kantonalni sud u Bihaću u ponedjeljak je nepravomoćno oslobodio bivšeg časnika Armije BiH Hamdiju Abdića optužnice za ubojstvo generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Šantića. Optužnice za ubojstvo oslobođeni su Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Ružnić, Indijan Alibegović i Enver Keranović, pripadnici postrojbe kojom je zapovijedao Abdić. Šantić za Bljesak.info kaže kako nije iznenađen presudom, ali i da diže ruke od svega. ‘

‘Da imam podršku od Hrvatske, vjerujte mi da bih išao u Strasbourg i ne bi to baš tako završilo i da imam novaca. Nemam podršku ni od Hrvatske ni od BiH tako da sam primoran zaustaviti ovo sve. Baš sam primoran i ne znam moram stupiti dolje (Bihać, op.a.) s tužiteljstvom da se obustavi žalba na presudu jer nema smisla jer to šteti meni i mojoj obitelji”, rekao je i istaknuo kako je cijeli ovaj proces i svo ovo iščekivanje bio veliki stres i teret njegovoj obitelji. Šantić je uoči presude kritizirao i predstavnike Hrvata u BiH optuživši ih da nisu učinili ništa.

Na pitanje očekuje li da će netko sada nakon ove presude reagirati nakon presude, rekao je kako u to ne vjeruje.

”Ma kakvi. Ne očekujem. To su debelokošci. Oni su mene iskoristili u neke predizborne svrhe. A i ovaj slučaj je točno namješten da to bude prije ovih izbora”, rekao je te spomenuo i razgovor s čelnikom HDZ-a BiH iz 2014. godine. ”A što se tiče naših, ja Čoviću zamjeram jako strašno, strašno jer moj otac je bio potpredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HDZ-a BiH. On je (Čović, op.a.) uvijek govorio neka institucije rade svoj posao, a kad sam kod njega bio u uredu 2014. godine, bila je bačva u pitanju i on je meni rekao, citiram: ‘Bio sam na večeri s Josipovićem (Ivo, predsjednik Hrvatske, op.a.), netko je prišao i rekao da je to tijelo generala Šantića. Ništa se ne sekiraj, bit će sve riješeno. Toliko dokaza ima  da se mora tijelo naći i netko se osuditi’. Poslije toga nismo više imali kontakt”, rekao je Šantić za bljesak.info.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x