Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

RAZMAŽENA NACIJA I OMRAŽENA MINISTARKA: Bisera Turković je u Dubaiju za večeru pojela jegulju i janjeću glavušu

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je gostovala je na Hayat TV-u, u emisiji ‘7 Plus’, a svojom izjavom šokirala je bosansku javnost.

Naime, kazala je da niko nema pravo da bude umoran od borbe za izgradnju Bosne i Hercegovine.
“Niko nema pravo biti umoran, niko! Znate, svi mi imamo jako dobar život… Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi”, rekla je ministrica.

“Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima… Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini”, kazala je, između ostalog, Bisera Turković.

Njene izjave odjeknule su u javnosti, što je izazvalo negativne komentare. Potom se ministrica oglasila na društvenim mrežama.

“Pojedinci su ponovo dio mojih izjava iz intervjua televiziji Hayat izvukli iz konteksta i pogrešno reinterpretirali. To već postaje redovna praksa, očito sa političkim i populističkim motivima“, branila se Turković.
Bio populizam ili ne, ministrica Turković je sebi i svojoj stranci priredila neviđenu blamažu. Osim ciničnih komentara i ilustracija na kojima građani na društvenim mrežama ismijavaju ministricu vanjskih poslova BiH, nekoliko novinara je dalo kritički osvrt na nju kao personu i njenu politiku.
S obzirom da se radi o izrazito gojaznoj osobi ministrica je sličnim „biserima“ i ranije izazivala asocijacija na svoj „kabasti“ izgled. Čak ni takve asocijacije, koliko god izgledale niske i primitivne, kad je u pitanju ministrica Turković, imaju osnova.

U prilog tome donosimo jednu pikanteriju koju smo se dugo suzdržavali objaviti. Naime, pikanterija govorio kako je Bisera Turković veliki gurman i voli se prejedati. Tako je prilikom posjete UAE povodom jesenašnjeg sajma za prodaju naoružanja, posjetila sina kojeg je uspjela uposliti kao obavještajca u ambasadi. Za večerom je ministrica pojela jegulju i janjeću glavušu, dok joj je sin pojeo „pola janjeta“. Očevidci tvrde da je bilesi pojela i oči iz pečene janjeće glavuše. Prema tome, novinari bi zaista trebali iskazati malo više poštovanja prema osobi i dami ministrici Turković, te se sustezati od komentara na njen „kabasti“ izgled, koliko zbog kodeksa toliko i bontona, ali tek onda kad ministrica počne poštovati samu sebe i kontrolirati svoje gurmanske nezdrave navike.

Izvor: TBT

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x