Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

PROCURIO MICROSOFTOV PLAN: Stiže nam Windows 12, korisnici će biti oduševljeni novostima?

Prema navodima iz novog izveštaja, tempo kojim kojim Microsoft objavljuje nove verzije Windowsa se usporava, ali tempo kojim Microsoft objavljuje nove Windows funkcije se pojačava.

Drugim riječima, Windows 12 bi mogao da se očekuje tijekom 2024. godine. Novi izvještaj sajta Windows Central otkriva Microsoftove planove o povratku isporuke novih verzija Windowsa svake tri godine, slično onome što je bilo sa Windows Vista, 7 i 8 verzijama.

To sugerira da je Microsoft odustao od ažuriranja kodnog imena Sun Valley 3, koje su korisnici očekivali u nekom periodu tokom 2023. godine. Umjesto toga, Microsoft planira da objavi novi Windows tijekom 2024. godine.

Microsoft je u lipnju počeo da isporučuje 22H2, odnosno Sun Valley 2, ažuriranje koje je implementiralo veći broj izmjena kompanijinog operativnog sustava. Tu je novi Start meni, redizajnirani Task Manager i novi File Explorer.

Microsoftov novi plan objave ukazuje na to da će korisnici operativnog sustava dobijati velike i bitne funkcije jednom godišnje, a novi Windows bi bio objavljivan na svake tri godine. Stoga bismo Windows 12 verziju mogli vidjeti 2024. godine, nakon što je Windows 11 objavljen tijekom 2021. godine.

Zvaničnih informacija od strane Microsofta o pomenutim planovima nema, ali moguće je da će kompanija odložiti objavu nekih funkcija koje su planirane za Windows 11 i prebaciti ih u novu verziju operativnog sustava.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x