Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

PREOKRET: Dr. Fauci sada tvrdi da je korona virus ipak nastao u laboratoriju – Faktograf se posipa pepelom?

Ovo je zbilja zaokret za 180 stupnjeva. Pazite, do prije samo nekoliko dana, to se smatralo potpunom teorijom zavjere. Odličan primjere je ovaj članak iz Forbes magazina, objavljen 20. 05. 2021.

U tom članku možete pročitati kako znanost jasno pokazuje da virus nije stvoren u laboratoriju. Možete pročitati kako je to obična „glupost i teorija zavjere“, koju je proširio „osramoćeni novinar“ Nicholas Wade u svojem tekstu koji je „prepun pogrešaka“. Zastrašujući primjer novo-normalne propagande u kojoj imamo sve: pozivanje na znanost, nazivanje drugih stajališta teorijama zavjere, i diskreditacija izvora. I to sve objavljeno prije samo nekoliko dana.

Ovo je samo jedan primjer, a ima ih tisuće, jer službeni narativ ne prihvaća nikakvo drukčije mišljenje i odmah u startu odbacuje kao teoriju zavjere. Tako su s lakoćom odbačena mišljenja svih medicinskih stručnjaka, uključujući i Nobelovca Luca Montagniera, koji je među prvima izjavio kako ima dokaze da je virus napravljen u laboratoriju.

Sve su to fact-chekeri brisali sa društvenih mreža i proglašavali netočnim. Iako su cijelo vrijeme izlazili u javnost izvještaji tajnih službi koji su upravo to tvrdili, da je virus napravljen u laboratoriju. Ovaj članak od Deutsche Welle objavljen je prije više od godine dana, u Maju 2020, u kojem se prenose sumnje tajnih službi da je virus napravljen u laboratoriju.

Ali vidite, kad tajne službe nešto objave, onda su to „sumnje“ a kad netko izvan sustava objavi tu istu informaciju, pa makar i sa dokazima, onda su to „teorije zavjera“.

Apsolutno svi svjetski factchekeri su djelovali unisono i gurali jedno te isti narativ (valjda zato jer imaju istog financijera) o tome kako znanost jasno pokazuje da je virus nastao prirodnim putem i pritom omalovažavali virologe koji su tvrdili suprotno. Svoj posao za svoje financijere su tako odradili i naši domaći factchekeri Raskrinkavanje i Faktograf. Oni su u više navrata pisali o tome, i zahvaljujući toj „činjenici“, blokirali su nekoliko članaka sa portala Logično (i puno drugih) da se dijele na Facebooku. Jer oni očito misle da znaju više o virusima od Luca Montagniera, ili norveškog virologa Birgera Sorensona i puno drugih znanstvenika. Da su pošteni, i da stvarno provjeravaju činjenice, onda bi rekli da je medicinska struka podijeljena, i da se zapravo ne zna istina, što je faktualno točno.

Pogledajmo pisanja Faktografa:

https://faktograf.hr/2020/12/21/norveski-virolog-bez-dokaza-tvrdi-da-je-sars-cov-2-stvoren-u-laboratoriju/

Nema dokaza da je koronavirus kreiran u laboratoriju u Wuhanu

I sad dolazi do kafkijanskog obrata. Direktor američkog NIH-a, doktor Antony Fauci, mijenja priču. Prilikom jednog intervjua kaže kako je vjerojatno da je virus stvoren u laboratoriju u Wuhanu!

Reakcije su bile munjevite. Kineski mediji su ga odmah žestoko napali, a Američki predsjednik Biden odmah je naredio novu istragu o porijeklu virusa.

Zašto se sad dešava ovaj obrat, teško je reći, ali možda ima nešto s ovom činjenicom. Nedavno je otkriveno da je NIH doktora Faucija financirao kineski laboratorij u Wuhanu. Poslali su im 600,000 američkih dolara u periodu od 5 godina, za istraživanje o tome (pazite sad ovo) mogu li korona virusi prijeći sa šišmiša na ljude!

Ovo su apsolutno zapanjujuće informacije, i čini se da se polako raspetljava umreženost tog globalnog farmaceutsko-znanstveno-zločinačkog lobija, da ih tako nazovemo.

Odličan segment o ovoj priči napravio je i legendarni Tucker Carlson, najgledaniji američki tv-novinar. Ako razumijete engleski jezik pogledajte ga ovdje.

Vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati, ali bez obzira što je istina o porijeklu korona virusa, zanimljivo će biti vidjeti što će sada reći factchekeri. Što će reći Faktograf, hoće li izdati demantije svojih tekstova? Hoće li se ispričati portalu Logično za blokiranje članaka? Hoće li u najmanju ruku objasniti čitateljima što se to točno promijenilo u znanosti u ovih nekoliko dana?

Mi mislimo da neće ništa od toga napraviti. Njihov zadatak je da guraju službenu priču – a to je ona koju promoviraju Dr Fauci, Bill Gates, farmaceutske kompanije i korumpirana vrhuška Svjetske Zdravstvene Organizacije. Oni imaju monopol na istinu. A ako oni odluče da promjene tu istinu, promijenit će ju i Faktograf.

Dodatak uredništva nakon što je kolega Danijel napisao članak

Facebook je upravo javio da više ne blokira članke koji tvrde da je koronavirus umjetno stvoren, što znači da su Faktograf i njegovi priljepci učinili ogromnu materijalnu štetu mnogim alternativnim portalima. Redakcija portala Logično upravo analizira nastalu materijalnu štetu od strane Faktografa, nakon čega će se obratiti redakcijama svih alternativnih portala, kako bi zajedno sudski tražili nadoknadu štete od strane portala Faktografa i Raskrinkavanja. Zadnjih godinu dana je učinjen medijski zločin koji se više ne smije ponoviti.

Izvor: logicno.com

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x