Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

POTPUNI PREOKRET: Od 5. ožujka Austrija ukida gotovo sve mjere

Na sastanku su osim kancelara Nehammera, vicekancelara Koglera i ministra zdravstva Mücksteina, sudjelovali i pokrajinski guverneri, GECKO general Striedinger te liječnica Reich, ministrica turizma Köstinger i ministrica obrane Tanner, prenosi Kroativ.at.

Prvo popuštanje mjera slijedi 19. veljače.

Od tog datuma se 3G primjenjuje na svim mjestima gdje trenutačno vrijedi 2G pravilo. Na taj način 2G pravilo pada u gastronomiji, hotelima, događanjima te na sportskim događanjima. Prijelaz na 3G tada bi trebao vrijediti do ‘Dana slobode’ 5. ožujka.

U vrlo osjetljivim okruženjima (domovi za starije i nemoćne te bolnice), 2G+ ostaje uvjet za posjetitelje, pri čemu su validni testovi na antigen ili PCR. Na snazi za zaposlenike u staračkim domovima kao i u bolnicama ostaje 2,5 G pravilo. Tzv. policijski sat ostaje i dalje te će vrijediti do ponoći tako da će noćna gastronomija i dalje ostati zatvorena. Na radnom mjestu na snazi ostaje 3G pravilo.

“Dan slobode” slijedi 5. ožujka kada pada većina mjera vezanih uz koronavirus.

Naime, nema više G-pravila: 3G pravilo potpuno se ukida. Noćna gastronomija također će moći otvoriti svoja vrata. Zahtjev za maskom vrijedit će samo u javnom prijevozu, supermarketima, bolnicama, drogerijama te bankama.

3G će vrijediti kao opće pravilo pri ulasku iz svih zemalja (osim područja s varijantama virusa).

O obveznom cijepljenju kao i o kraju besplatnog testiranja raspravljat će se naknadno te se odlučiti u ovisnosti od situacije koronavirusom.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x