Kontaktirajte nas na:

xBox

POD POVEĆALOM: Koliko je uistinu popularan predsjednik Joe Biden

Službeni YouTube kanal Bijele kuće “The White House” rezidencije Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država objavio je video sa inauguracije 46. Predsjednika SAD.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Joe Biden

Kanal im nešto manje od 2 milijuna pretplatnika. Do pisanja ovog teksta video inauguracije predsjednika Bidena vidjelo je blizu 550.000 ljudi. Također ispod videa se bilježi preko 7.800 komentara.

Sve ove brojke daleko su od nekakvog rekorda, ali nisu za podcijeniti. Međutim, nisu te brojke o posjećenosti YouTube kanalu Bijele kuće i učestalosti komentiranja na njemu privukle našu pozornost.

Na YouTube kanalu se također može vidjeti još jedan statistički pokazatelj. Riječ je o popularnim tzv. lajkovima. Svaki posjetitelj, koji želi, naravno, ima mogućnost video ocijeniti sa pozitivnim (palac gore) ili negativnim (palac dolje).

Ne znamo da li lajkanje na službenom kanalu Bijele kuće odražava popularnost aktualnog Predsjednika SAD-a, ali ako je suditi po broju pozitivnih i negativnih lajkova bit će da Joe Biden nije tako popularan u SAD. Odnosno njegova popularnost je daleko manja nego su to netom završeni izbori pokazali.

Video sa inauguracije Joe Bidena pozitivnim je ocijenilo 10,500 posjetitelja kanala The White House dok je negativan dojam ostavilo čak 48.500 posjetitelja. Gotovo 5 puta više. I taj broj neprestance raste što se možete uvjeriti ako otvorite video ispod i samo se uvjerite u trenutačno stanje.

Izvor: Youtube/screenshot

Dakako, na YouTube servisu postoje brojni sadržaji sa inauguracije koji su na svoje kanale postavile brojne medijske kuće. Svaka medijska kuća ima svoju publiku i ista je ocjenjivala postavljeni video sa inauguracije. Negdje je Biden dobio više pozitivnih nego negativnih lajkova. Ne nekim kanalima je bilo više negativnih lajkova. Ovisno o preferencijama posjetitelja.

Ali držimo da je, kada se tiče medijske pristranosti, najneutralniji službeni YouTube kanal Bijele kuće. On ne pripada ni jednoj medijskoj kući. To je službeni kanal rezidencije Predsjednika SAD i trebao bi biti najrelevantniji.

Barem za sada YouTube se nije umiješao u friziranje rezultata. Hoće li tako ostati vidjet ćemo u naredna dva tri dana. Hoće li se trendovi lajkanja nastaviti ili će doći do iznenadnog preokreta.

LINK YOTUBE

Dan nakon objave ovog teksta YouTube je onemogućio komentiranje i sakrio je prethodne komentare (očekivana cenzura). A broj negativnih lajkova povećao se za dodatnih 20% u odnosu na pozitivne lajkove.

herceg-bosna.com

 

5 1 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

BOŽE VUKUŠIĆ U BUJICI: “Objavit ću registar suradnika Udbe!“

VUKUŠIĆ ODGOVORIO NA MUSTAČEVU PREDSTAVKU: – Zoran Milanović i Anto Nobilo pokrenuli su medijsku kampanju za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Bože Vukušić u Bujici

Pribavili smo više od tri milijuna stranica dokumenata jugoslavenskih tajnih službi iz Zagreba, Sarajeva, Ljubljane i Beograda, imamo dokaze za 10.000 suradnika Udbe i počet ćemo ih objavljivati za mjesec i po’ dana – potvrdio je u Bujici, na Z1 televiziji, publicist i vodeći hrvatski istraživač udbaških zločina, Bože Vukušić: – To neće biti običan registar, gdje će biti samo imena, prezimena i osnovni identifikacijski podaci, nego će uz svakoga biti rekonstruirani i suradnički dosjei, koji su navodno nestali…

BUJICA OBJAVILA DOSJE SVETOZARA TEDESHIJA: Otac tajkuna Emila bio je suradnik Udbe, kodnog imena ‘Brod’, a kartao je s Arkanom!

U emisiji je ekskluzivno objavljen prvi dosje, onaj Svetozara Tedeschija, oca poznatog ljevičarskog tajkuna Emila. Kodno ime mu je bilo ‘Brod’, a u evidenciji Službe državne bezbednosti, Centar Zagreb, zaveden je pod brojem 95836. Prema navodima iz opsežne dokumentacije, za potrebe Udbe, Tedeschi je špijunirao čak i Engleze, a kockao je s Željkom Ražnatovićem Arkanom: – Iz ovih dokumenata jasno proizlazi da je stariji Tedeschi krajem 80-tih godina, za nasljednika pripremao svog sina Emila, kojeg je uveo u poslove i koji je sada vlasnik velikog broja poduzeća i jedan od najvećih hrvatskih tajkuna.

Bivši politički emigrant i krunski svjedok njemačkog pravosuđa u postupku protiv pravomoćno osuđenih udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, u Bujici je odgovorio na optužbe, koje je u predstavci objavljenoj u tjedniku Nacional, na njegov račun iznio Mustač, koji je trenutačno na izdržavanju dugogodišnje zatvorske kazne u Glini, zbog ubojstva Stjepana Đurekovića: – Nije problem u tome što su oni objavili njegovu predstavku, problem je što apsolutno nekritički prezentiraju navode iz predstavke kao točne i daju Mustaču medijsku podršku… Mustač u predstavci tvrdi da je osuđen u Njemačkoj bez dokaza, u jednom montiranom suđenju… U Nacionalu i Jutarnjem to nekritički prenose i u neku ruku, njemu daju za pravo. Kada pišu o presudama hrvatskim braniteljima, onda je to za njih “Sveto pismo”, a kada komentiraju presude udbašima, onda ih otvoreno osporavaju. To su ostaci tih obavještajnih, političkih i medijskih struktura iz vremena Jugoslavije, koji su žilavi i koji se ne daju.

“Lažno sam optužen da sam organizirao otmice Blagoja Zelića i još nekih šefova tajnih službi bivše komunističke Jugoslavije, početkom 90-ih,” tvrdi Vukušić i pojašnjava: “Godine 2010. su radili ozbiljan politički pritisak na naše pravosuđe da me osude, a javno je to preko Večernjeg lista zatražio tadašnji predsjednik države Ivo Josipović. Cilj je bio da se mene spriječi u istraživanju i suradnji s njemačkom policijom, što je kasnije dovelo do izručenja Mustača i Perkovića i njihovih osuda na kazne doživotnog zatvora u Njemačkoj. Oni, koji su osuđeni na kaznu doživotnog zatvora zbog organizacije ubojstava hrvatskih političkih emigranata i domoljuba, po kriterijima Nacionala i još nekih urednika novina, ispadaju pozitivci, a ja koji sam sudjelovao u organiziranju i smaknuću jednog udbinog agenta, koji je radio protiv hrvatskih domoljuba, za njih sam negativac! Novinaru Nacionala ironično sam zahvalio na besplatnoj reklami, jer to što je on napisao o meni, među ljudima koji me cijene i simpatiziraju, neće izazvati ništa negativno, a nakon toga će me još više cijeniti i simpatizirati!”

VUKUŠI UZVRAĆA UDARAC: Milanović i Nobilo pripremaju pomilovanje Mustača i Perkovića!

Na djelu je sprega ljudi poput Mustača, koji potječu iz tog udbaškog miljea i novinara, koji su na istoj liniji – uvjeren je bivši politički emigrant i poznati istraživač zločina Udbe: – Riječ je o jednoj vrsti duhovnih sljednika OZNA-e. Za vrijeme Jugoslavije jedan se dio novinara nazivao društveno-političkim djelatnicima, a njihova je dužnost bila promicati ono što zastupa Udba. Očigledno se taj dio jugo-udbaškoga mentalnog sklopa i ponašanja zadržao u Hrvatskoj do danas.

Bože Vukušić je uvjeren da iza Nacionalove priče i Mustačeve predstavke, postoji ozbiljna politička pozadina: – To je, govoreći nogometnim žargonom, dupli pas odvjetnika Mustača i Perkovića, Ante Nobila i predsjednika države, Zorana Milanovića, gdje je Nobilu interes stvoriti javnu psihozu i nešto pozitivno za ovu dvojicu… Kao, oni su “protuzakonito” i “protuustavno” izručeni Njemačkoj i tamo osuđeni “bez dokaza” i sad bi ih se trebalo pomilovati!

Na konretno pitanje, je li dosita uvjeren da bi Milanović s Nobilom pripremao teren za pomilovanje osuđenog udbaškog dvojca, Vukušić je odgovorio potvrdno: – Zoran Milanović i Anto Nobilo pokrenuli su medijsku kampanju za pripremu pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača!

UDBAŠ PRED KAMEROM OPISAO KAKO SU UBIJALI HRVATSKE POLITIČKE EMIGRANTE!

Bujica je u petak objavila ekskluzivnu snimku priznanja udbaša Rade Vukojevića, koji je pred kamerom opisao na koji način je Služba državne bezbednosti ubijala hrvatke političke emigrante! Josip Perković i Zdravko Mustač pokušali su Vukušića optužiti i za Vukojevićevu otmicu, zbog čega je 1993. godine bio suspendiran u hrvatskoj tajnoj službi…

“Kad bi netko ubio hrvatskog političkog emigranta, dobio bi dvosobni stan u Mostaru u novogradnji,” govori Vukušić i usput pojašnjava navode Rade Vukojevića: “Vidite kako on priča o pripremama likvidacije, kao da je to bilo u opisu radnoga mjesta. Normalno im je da to rade i dogovaraju… To je bio dio njihova posla!”

U konkretnom slučaju, opisan je pokušaj ubojstva našeg emigranta Gojka Bošnjaka, u Karlsruheu u Njemačkoj 1974. godine: – Pištolj izrađen u Beogradu, u Institutu za bezbednost – zakazao je i nije opalio! Atentator Vlatko Mišić uhićen je i dobio je 15-ak godina zatvora. U njegovom je uhićenju sudjelovao i general Ante Roso, koji je tada bio u Njemačkoj, prije nego što je otišao u Legiju, tražio je azil… Slučajno se zatekao ispred hrvatske gostionice gdje se sve događalo i nakon što je udbaškom kileru zakazalo oružje, pomogao je uhititi ga i zadržati do dolaska njemačke policije.

BUJICA OBJAVILA TAJNU SNIMKU RAZGOVORA JOSIPA PERKOVIĆA I STANKA ČOLAKA: Usred rata oslovljavali su se sa “prijatelju“ i spašavali udbaše!

U emisiji je objavljena i tajna snimka razgovora satelitskim telefonom, koji su 1992. godine, kada je u Hrvatskoj bijesnio rat, vodili Josip Perković i zloglasni udbaš iz Beograda, Stanko Čolak. Oslovljavali su se sa “prijatelju“ i dogovarali kako spasiti Blagoja Zelića, za čiju su otmicu optuživali Vukušića… U razgovoru su spominjali i Zdravka Mustača: – Čolak je tražio od Perkovića da pronađe i oslobodi Blagoja Zelića, a Perković je bio spreman dignuti dio vojne policije i jednu specijalnu policijsku jedinicu, da bi ga oslobodio! Za to se saznalo u vrhu državne vlasti, pa su ga ipak spriječili. Bio je spreman izazvati sukob između Hrvata, da bi spasio jednog Blagoja Zelića, na zahtjev iz Beograda! Blagoja Zelića, koji je direktno sudjelovao u likvidaciji Brune Bušića i još petorice istaknutih hrvatskih političkih emigranata!

“Stanko Čolak je od ’70. godine, pa praktički do raspada Jugoslavije, bio – što formalno, što neformalno – alfa i omega II. odjela savezne UDBA-e, koji je bio zadužen za borbu protiv emigracije,” iznosi Vukušić detalje iz biografije Perkovićevog prijatelja: “On je bio koordinator svih likvidacija! I Brune Bušića I atentata na Gojka Bošnjaka i Stjepana Đurekovića… Čolak je ostao u kontaktu s Mustačom i Perkovićem i nakon raspada Jugoslavije i s njima surađivao u prikrivanju istraga u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, o likvidacijama hrvatskih političkih emigranata. Sada živi u Beogradu.”

Čolak se u komunističkoj Jugoslaviji “proslavio” progonom Bugojanske skupine: – Tu je njegova karijera naglo krenula prema gore. “Dokazivao” se brutalnošću, mučenjem i iznuđivanjem izjava od zarobljenih Bugojanaca, do tada je bio u Mostaru, a onda je otišao u Beograd, direktno za šefa II. odijela, gdje je ostao do ’86. godine, kada ga je naslijedio Ivan Lasić, a on je postao specijalni savjetnik ministra i praktički, dalje rukovodio svim tim specijalnim operacijama.

PERKOVIĆ JE ZNAO DA MIRO BAREŠIĆ NEĆE ODUSTATI OD ISTINE O UBOJSTVU BRUNE BUŠIĆA…

Perković i Mustač, unatoč ratu i velikosrpskoj agresiji, cijelo su vrijeme bili na vezi sa svojim beogradskim “kolegama” – rečeno je u emisiji: – Postoje dokazi i snimke, a i ovo što ste pustili dokazuje da su bili na vezi… Imali su specijalne, satelitske telefone, s obzirom da je tada bio prekid svih telefonskih veza između Hrvatske i Srbije… Hrvatska i Srbija bile su u ratu, a oni su komunicirali i dogovarali se…

U Bujici je ekskluzivno objavljeno pismo Mire Barešića, koje je 1985. godine iz zatvora u Švedskoj, poslao Boži Vukušiću, koji se tada nalazio u njemačkom zatvoru. Barešić je Vukušića nazvao hrvatskim vojnikom i pozvao ga da izdrži u borbi za slobodu, uz riječi: “Jedan put vodi u smrt, a drugi u pobjedu!“

Nakon što je pismo pročitano, Vukušiću su zasuzile oči: – Miro mi je to napisao, nedugo nakon što sam u Njemačkoj osuđen na doživotnu kaznu. Poslao mi je pismo kako bi me ohrabrio i pokazao mi kako se trebam držati u zatvoru, kao i on.

“Poznajući njega, kad bi prošao rat, on sigurno ne bi odustao od toga da sazna tko je ubio Brunu Bušića, koji je bio njegov politički i nacionalni idol,” nastavio je Vukušić govoriti o Miri Barešiću, koji je početkom Domovinskog rata poginuo u nerazjašnjenim okolnostima: “Perković je to znao… On je znao da jednoga dana, kada završi rat, ako Miro taj završetak dočeka živ, neće odustati od toga da sazna istinu. Perković je sigurno bio spreman svašta napraviti, pa i pripremiti likvidaciju Mire…”

BUDIMIR LONČAR PISAO PROTIV ZVONKA BUŠIĆA AMERIČKIM VLASITMA, A PLENKOVIĆ SE SADA S NJIME RUKUJE!

U vrlo sadržajnoj i na trenutke dramatičnoj emisiji, objavljeno je i pismo Budimira Lončara, koji je u ime jugoslavenskog ministarstva vanjskih poslova, 1987. godine američkim, švedskim i njemačkim vlastima pisao prosvjedne note protiv Zvonka Bušića, Mire Barešića i Bože Vukušića, trojice hrvatskih političkih emigrana, osuđenih na doživotne zatvorske kazne. U pozadini dokumenta nazirali su se kadrovi srdačnog rukovanja Andreja Plenkovića i kontroverznog Bude: – Lončar je tada bio ministar i vladama Njemačke, Švedske i SAD-a uputio je svojevrsnu prosvjednu notu, zbog toga što su dozvoljavale da nas trojica, ali i drugi, objavljujemo članke emigrantskim novinama i na neki način promidžbeno djelujemo u smislu hrvatske osloboditeljske borbe. Oni su smatrali da je to problem za Jugoslaviju…

“Budimir Lončar je nakon atentata na Nikolu Štedula u Škotskoj, kada ga je Vinko Sindičić ranio sa šest metaka, u najmanje dva navrata putovao za London i pokušao oslobiti udbaškog atentatora,” otkrio je Vukušić.

BOŽE VUKUŠIĆ KELEMINČEVE OBJEDE NA RAČUN ŠKORE NAZVAO TOTALNIM NEBULOZAMA!

Urednik Bujice na kraju emisije je rekao kako nije njegov nivo da se bavi nekim marginalnim Draženom Kelemincem, ali zbog drskih laži koje je iznio na račun dr. Miroslava Škore, zamolio je ponajboljeg hrvatskog istraživača Udbe, da prokomentira optužbe iznijete na račun predsjednika DP-a, kojeg provokator iz Koprivnice naziva ‘Lunjom’. Na konkretno pitanje, je li igdje, u tri milijuna dokumenata kojima raspolaže, naišao na ime Miroslava Škore, Bože Vukušić je odgovorio: – Kada su se pojavile te optužbe, s nekoliko strana su me ljudi pitali što mislim o tome… Onda sam pogledao tu snimku Keleminčeve press konferencije ili kako se već to zvalo… Niti u jednom dokumentu koji sam imao, a imam kompletnu dokumentaciju Službe državne sigurnosti iz Osijeka, od ’70. do ’90. godine, Škorino ime se nigdje ne spominje! Čak se Škoru ne spominje u nijednom kontekstu!

Keleminčeve objede, zbog kojih je završio na sudu, Vukušić je nazvao “konstrukcijom”: – Vidi se da se radi o čovjeku koji je apsolutno neupućen u funkcioniranje jugoslavenskih tajnih službi. Onakvu konstrukciju je mogao složiti samo totalni amater! Ako je netko radio za Udbu, onda ga nije slao na zadatak KOS, nego ga je slala Udba. Ovaj kaže da je radio za KOS, a da ga je slala Udba i onda iznosi još veću glupost; da je to napravio jugoslavesnki general Kosta Nađ, osamdeset i neke godine, a već običnom provjerom na Googleu može se vidjeti da je Kosti Nađu aktivna služba prestala već ’68. godine, a ’74. je definitivno umirovljen. Deset godina prije nego što je sve to uopće moglo biti. Kosta Nađ uopće nije bio jugoslavenski obavještajni oficir, on se nije bavio obavještajnim stvarima. Znači, radi se o totalnim nebulozama!

Na pitanje kome je u interesu da neki tamo Keleminec iznosi tako prljave laži na račun jednog poštenog čovjeka i domoljuba, Bože Vukušić je zaključio: – To je očigledno u interesu nekome tko ne želi razotkrivati istinu, nego mutiti i loviti u mutnome!

BUJICA

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

GENERAL GLASNOVIĆ U BUJICI: “Imamo Jugoslaviju poslije Jugoslavije, a Manolić je glavna zvijezda!“

U emisiji je postavljeno pitanje što u Hrvatskom saboru danas rade tri zastupnika HDZ-a iz dijaspore i zašto šute kada se Hrvatima iz BiH onemogućava prelazak granice, čak i kada idu na komemorqacije poginulim hrvatskim braniteljima, u Zagrebu im carina oduzima automobile, a u Hrvatsku se ne može prebaciti roba vrednija od 300 kuna…

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

General Glasnović u Bujici

Balašević? Tko je to?! Ja ne slušam tog krkana, slušam Toma Jonesa i electric blues – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, general Željko Glasnović: – U Legiji stranaca često smo slušali Johnnya Casha, a omiljen mi je njegov ‘Folsom Prisom Blues’. To smo pjevali skoro svaki dan, jer smo, de facto, bili u zatvoru…

“Ne slušam džigeru, narodnjake,” rezolutan je Glasnović i odmah spreman na šalu: ”Kad to čujem, odmah potežem za kalaš!”

General je u Bujici gostovao na svoj 67. rođendan, ali i rođendan svog brata blizanca, Davora Glasnovića: – Moj pet minuta mlađi brat Davor, kada je izašao iz srpskog zarobljeništva, s Manjače, rekao je “Svaki dan iznad zemlje je dobar dan.” Zato kroz korizmu ne psujem. Svece nikada, ali ponekad mi ipak izleti neka “anatomija” pa se toga sada pazim…

Koronu nije imao, svaki drugi dan vježba, ujutro radi sklekove i živi vojničkim životom, a Sabor mu, kako kaže, nimalo ne nedostaje.

GLASNOVIĆ PREDLAŽE NOVO IME ZA INDEX: BEZBOŽNIK!

Željko Glasnović je u emisiji posebno prokomentirao sukob Babićevog Indexa i Plenkovićevog HDZ-a, složio se kako je riječ o “bratoubilačkom ratu na ljevici”, možda čak i fingiranom za predizborne potrebe: – Uopće ne znam zašto se mediji bave Babićem. Svi znamo što se ostavlja u WC školjci, nakon velike nužde… Babić je proizvod komunističke škole iz 20-tih godina. U Sovjetskom savezu postojala je liga bezbožnika, ustvari, liga militantnih ateista… Njihov tjednik se zvao Bezbožnik i to bi bio najbolji naziv za Index!

“Godine 2008. nakon suđenja udbašu Krunoslavu Pratesu, za umiješanosti u ubojstvo Stjepana Đurekovića, bavarski sud objavio je dokument na 117 stranica, koji iscrpno analizira politički sustav Jugoslavije, a zaključak je da danas imamo Jugoslaviju nakon Jugoslavije,” govori popularni Glava: “Imamo teror svakog protiv svakoga, a to je u jednoj rečenici – opis komunizma.”

Manolić je danas vodeća TV zvijezda u Hrvatskoj – ironičan je general: – A ja bih ga pitao, gdje je grob Andrije Konca, najpopularnijeg hrvatskog pjevača 30-tih i 40-tih, koji je ušao u bjelovarsku OZNA-u i nikada iz nje živ nije izašao?!

“Kako to da veliki HDZ-ovci iz Velikog Trgovišća, gdje je rođen dr. Franjo Tuđman, koji je tražio da se u Hrvatskoj izgradi spomenik žrtvama komunizma, ne znaju gdje je grob dubrovačkoga biskupa Josipa Carevića,” nastavio je u istom tonu: “U Trgovišću je masakriran i kastriran… Kako to da nitko od tih vrlih HDZ-ovaca ne zna gdje je njegov grob, a bio je desna ruka kardinalu Stepincu?!”

IGROKAZ PLURANE DEMOKRACIJE I KRAĐA NA IZBORIMA…

General Glasnović je blokiran u tzv. mainstream medijima, pa kaže: – Ljudi iz bivšeg sustava dobivaju po 4-5 stranica u dnevnim novinama, a većina medija mentalno baštini komunizam. To su ljudi bez ikakvih moralnih načela, anacionalnih karaktera, s kojima se ne može urediti jedna moderna država.

Željko Glasnović na zadnjim parlamentarnim izborima nije uspio ući u nacionalni parlament, a bio je nositelj nezavisne liste za dijasporu, uz potporu Domovinskog pokreta. Nedostajalo mu je svega 11 glasova i uopće ne dvoji da je pokraden: – Trebalo je mjesec dana da sve glasačke kutije iz BiH dođu u Hrvatsku. Kada su moji promatrači došli u DIP, u podrumu su naišli na otpečaćene kutije, što je apsolutni magnum krimen! Brojali smo četiri dana za redom i našli bezbroj dokaza da je to bila krađa. Nisam se time htio baviti, ali me moj pravnik nagovorio na pokretanje tužbe pred Ustavnim sudom. Naravno da nisam optimist po tom pitanju, jer dobro znamo da svim institucijama ovoga društva gospodare ljudi iz bivšeg sustava… Ovo što danas imamo u Hrvatskoj, samo je igrokaz pluralne demokracije i tipičan primjer duboke države…

Osim na konkretne primjere krađe, Glasnović je upozorio i na gubitak glasova zbog korona krize, naročitu u Latinskoj Americi, gdje je na predzadnjim izborima apsolutno pobjeđivao, pa bi, posve sigurno ušao u Saboru i dobio još 11 glasova, da je Hrvatima u Brazilu, Paragvaju, Peruu ili Čileu, te još nekim državama, bilo omogućeno glasovanje: – Radi covida, u cijeloj Južnoj Americi, gdje imate na tisuće Hrvata, moglo se glasovati samo nešto malo u Argentini, a sve ostalo je bilo zatvoreno…

KOJA JE UOPĆE BILA SVRHA ŠATORA U SAVSKOJ?!

Glasnović ima prigovore i na račun tzv. braniteljskih udruga: – Doslovce su poklekli i poprimili servilni mentalni sklop, poput onog iz turskih vremena, pa su podložni baš svakoj vlasti… Pitam se koja je uopće bila svrha šatora u Savskoj, ako mi u Hrvatskoj nismo proveli ni ‘L’ od lustracije, a ona je preduvjet i za gospodarski i za društveni razvoj države.

Jedan od najgorih trenutaka u bivšeg parlamentarnom sazivu, bio je, prisjeća se Glasnović, njegov sukob s gradonačelnikom Čakovca, SDP-ovim Stjepanom Kovačem: – Rekao sam mu da su nasljednici Lige komunista, najveće zločinačke organizacije u povijesti istočne Europe, a da su samo kod Maribora pobili oko trideset tisuća hrvatskih civila i mladića u dobi od 19 do 23 godine… Znate što je bio njegov odgovor? Rekao mi je da ne kopa po smeću! To je njihovo pravo lice…

HRVATE IZ BiH SVELI SU NA ŠUDRU!

U emisiji je postavljeno pitanje što u Hrvatskom saboru danas rade tri zastupnika HDZ-a iz dijaspore i zašto šute kada se Hrvatima iz BiH onemogućava prelazak granice, čak i kada idu na komemorqacije poginulim hrvatskim braniteljima, u Zagrebu im carina oduzima automobile, a u Hrvatsku se ne može prebaciti roba vrednija od 300 kuna…

“Da nije bilo četiri zborna područja HVO-a – Posavina, Srednja Bosna, Zapadna Hercegovina i Mostar, mi danas ne bi imali Hrvatsku državu u sadašnjim granicama,” rezolutan je bio Glasnović: “Veliki postotak Hrvata, čija su imena uklesana na Jarunu, u crkvi Svete Mati slobode, porijeklom su iz Bosne i Hercegovine. Te su ljude sada sveli na šudru i to je zastrašujuće! Podijelili su jedan te isti narod umjetnom granicom i umjesto da ekonomski pomažemo hrvatske prostore i zaustavimo nestanak naših ljudi, mi iz hrvatskog proračuna financiram tzv. nevladine udruge koje rade protiv nacionalnih interesa.”

Oni koji danas vladaju Hrvatskom, to čine uz potporu svega 17 posto ukupnog broja birača – tvrdi general Glasnović, kojem Sabor nimalo ne nedostaje, jer je pun “recikliranih komunista i djece udbaša”.

JOŠKA KLISOVIĆA NAZVAO “MENTALNIM JUGOSLAVENOM”

Problem Hrvatske nije samo neprovedena lustracija, nego i mentalna baština laži i obmane – smatra Željko Glasnović: – Istina koja se ne izgovora, postaje otrovna i neprestano truje naše društvo, zbog čega mi još nismo završili II. Svjetski rat, a kamoli Domovinski…

Joška Klisovića, Milanovićevog intimusa i SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, zbog izjave protiv Hercegovaca, general je nazvao “mentalnim Jugoslavenom”, a ekipi iz Možemo poručio je da presele u Kinu ili Sjevernu Koreju pa nek’ vide kakva su tamo ljudska prava: – Nitko ne govori o tome koliko se tamo izvrši smrtnih kazni, ali su se zato s Trumpom znali izrugivati… Te naše retuširane komuniste, poput Rade Borić, poslao bih u Sjevernu Koreju ili Kinu, pa neka tamo veličaju komunizam.

Na pitanje zašto je Andrej Plenković toliko susretljiv prema Kini i kako to da komunisti rade Pelješki most, Glasnović je odgovorio: – Plenković se drži one stare bizantske uzrečice: uvijek poljubi ruku koju ne možeš odrezati

“DA JE ISUS RAZAPET U HRVATSKOJ, IZDALO BI GA POLA APOSTOLA, A NE SAMO JUDA!”

I mi u Hrvatskoj imamo komunizam nakon komunizma – nastavlja general, uz posebnu poruku članovima Generalskog zbora: – Mnogi od njih su se uhljebili i šute. To su generali koji su ostali na razini narednika!

Hrvate najviše, smatra Glasnović, muči izdaja: – Svi komunistički jednopartijski sustavi, bili su doušnički sustavi. U bivšoj Istočnoj Njemačkoj partija i Stasi dogovorili su više od 18 tisuća brakova, a u Sloveniji je milijun Slovenaca otkucavalo ostalih milijun i pol! Imate izreku za Hrvatsku; da je Isus Krist rođen i razapet kod nas, a ne u Palestini, izdalo bi ga pola apostola, a ne samo Juda!

Na kraju emisije, general Željko Glasnović izazvao je na dvoboj SDP-ovog europarlamentarda Peđu Matića Freda: – Cijelo 17. i 18. stoljeće, gotovo cijela francuska aristokracija sudjelovala je u dvobojima, mačevali su se, a ja njega poivam na sučeljavanje u Bujici! Ako je spreman, neka dođe…

BUJICA

 

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

TIHOMIR DUJMOVIĆ U BUJICI: Vučić Darom iz Jasenovca huška na novi rat, a službeni Zagreb od toga okreće glavu

“Tri tjedna nakon pada Vukovara Balašević je hrvatske branitelje nazvao “ustašama“, četnike i JNA “oslobodiocima“, a morbidno je izvrijeđao časne sestre!“

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Tihomir Dujmović u Bujici

Čovjek kojeg danas oplakuju u Hrvatskoj, za zaštitnika Vukovara, Svetog Bonu, napisao je u beogradskoj ‘RTV Reviji’: “E, jesi ga i zaštitio, svaka mu čast!“ – citirao je u Bujici na Z1 televiziji, neke od Balaševićevih tekstova iz ’91. godine, novinar i publicist Tihomir Dujmović: – Pitam se znaju li ovi, koji su se okupili na Peristilu, što je Đorđe pisao o Ivaniševiću? Zamjerio mu je što je prestao igrati za Jugoslaviju, nazvao ga je ‘Arlekinom’, a hrvatski grb koji je Goran nosio, ismijao je do te razine da ga je usporedio s “kariranim peškirom“!

Za Balaševićem plaču zapušteni Hrvati, koji ništa ne razumiju – i Jugoslaveni, jer ne treba zaboraviti da su upravo Hrvati izmislili jugoslavenstvo i Jugoslaviju – rekao je Dujmović, uz napomenu da “u Titovo vrijeme jedan Vice Vukov nije smio pjevati, dok je Đorđe Balašević bio projekt režima“: – On je bio dar s neba za KOS, Udbu i Titovu Jugoslaviju, a da je Hrvatska, kojim slučajem, izgubila rat i da je Kadijević s JNA osvojio Zagreb, uopće ne dvojim da bi na Jelačić placu umjesto ‘Prljavaca’, gledali koncert Đorđa Balaševića.

BALAŠEVIĆ ONE KOJI SU PJEVALI ‘U BOJ, U BOJ’ NAZVAO “ZAGREBAČKIM TALOGOM“

“O mrtvma sve najbolje, ali ta histerija oko Balaševića je prešla svaku granicu,” rezolutan je Dujmović: “Bez ikakvog ustezanja, isključivo panegirici Balaševiću… Balašević kao pjesnik i kao tvorac balada, apsolutno je bio talentiran, popularan i slušan, međutim, devedeseta je razdjelnica u Hrvatskoj u svemu. Tada su sve moguće maske padale i to je crta, od koje naš život izgleda sasvim drukčije. Držanje ljudi ’90. je kapitalno važno za današnju ocjenu svih tih ljudi… Došao sam do zbirke njegovih kolumni, koje je’91. i ’92. objavljivao u beogratskoj ‘RTV Reviji’, a u kojima piše o recentnim događajima, pa tako kaže; “Zar bi trebalo da pevam ‘U boj ,u boj’ kao onaj tamo talog u Zagrebu?!” Svima koji sada u tom istom Zagrebu pale svijeće Balaševiću i traže njegove ulice od Pule, preko Splita, pa sve do Osijeka, treba reći da je taj čovjek mislio da je u Zagrebu ’91. postojao talog koji pjeva ‘U boj, u boj’…”

Da me Balašević prevario, shvatio sam kada sam ’92. vidio njegov intervju u beogradskoj ‘Politici’ gdje je priznao da je ‘Ne lomite mi bagrenje’ pjesma o srpskoj stvari na Kosovu – priznaje Dujmović: – Ispao sam idiot, jer sam kao i pola nekadašnje Jugoslavije, mislio da je to čisto ljubavna pjesma, a ne širenje mržnje protiv Albanaca.

Nastavio je citirati Balaševića: – Kada govori o Vukovaru, 06. prosinca 1991. godine, dakle, tri tjedna nakon okupacije, Đorđe Balašević, pjesnik ljubavnih pjesama i “antiratni heroj”  ili “čovjek koji je mrzio sve nacionalizme i sve ratove” kako ga je nazvao Rade Šerbedžija, kaže ovako: “Mene je lično, od svih onih scena iz Vukovara, koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice one časne sestre, koja je u celoj toj situaciji bila apsolutno bez emocija”… Spominje i “uhvaćene ustaše”… Oni koji su mu palili svijeće, moraju znati da su zarobljeni hrvatski branitelji u Vukovaru, za njega bili “uhvaćeni ustaše”, a JNA i četnici koji su ušli u grad – “oslobodioci”… Zamislite koja to mržnja mora biti prema Katoličkoj crkvi, kada za sirote časne u okupiranom Vukovaru, kaže da su imle “voštana lica, koja su odavala predumišljaj”… Dubina te mržnje jednaka je onoj kakvu smo vidjeli u ‘Dari iz Jasenovca’.

BALAŠEVIĆ IVANIŠEVIĆA NAZVAO “MLADIM JURIŠNIKOM”, RUGAO SE HRVATSKOM GRBU!

“To je patologija svake patologije, a prema van je ‘Vasa Ladački’, ‘Ne lomite mi barenje’, balade, ljubav,” smatra Dujmović: “Ako mislite da pjeva samo o ljubavi, najbolje bi bilo da pročitate što je pisao o Goranu Ivaniševiću…”

Balašević o Ivaniševiću: “Ponekad, kad nisam dobro koncentrisan, još mi se desi da navijam za Ivaniševića, pogotovo za Prpu (Prpića)… Htio sam da malo pametujem o njihovom odbijanju da dalje igraju za Jugoslaviju, ali bolje da nisam… Gledam izjavu Ivaniševića u Parizu, dajući izjavu poslije meča, pominje suverenost, genocid, u životu više ni reči o Živojinoviću, zato jer je Srbin… Komentator ga zato čudno gleda, ali još čudnije smo izgledali nas par budala koje smo navijali za njega! Niste gledali Ivaniševićevu izjavu, nema veze, sad ću vam reći, pogledajte kako je to bilo; Goran se pojavio u crnoj majci s napisom “Zaustavite genocid u Hrvatskoj” i s neizbežnim amblemom na grudima i rekao šta je rekao… S pozicije estetike i tzv. šminke, čini mi se da je amblem na majci mladog jurišnika bio tri broja veći nego li je trebalo… Meni se učinilo da ima karirani peškir prebačen preko ramena, ah ne, to je ipak bio istorijski grb!”

Taj pjesnik ljubavnih pjesama riječ Hrvatska pisao je u navodnim znacima i opravdavao je gaženje hrvatske zastave od strane Vlade Divca – spomenuto je u Bujici, u kojoj je puštena već pomalo zaboravljena snimka, na kojoj Đorđe Balašević šovinistički vrijeđa Slovence, od kojih je kasnije dobio državljanstvo: – Mudri i lukavi Balašević ’90. i ’91. te jedan dio ’92. godine čvrsto stoji na jugoslavenskim i srpskim pozicijama, a kada je vidio da je rat završio i kako je završio, da je Hrvatska preživjela i dobila samostalnost, malo, pomalo se okreće…

DUJMOVIĆ: “ĐORĐE BALAŠEVIĆ NE ZASLUŽUJE ULICU NIGDJE U HRVATSKOJ!”

Evo što je još u to vrijeme napisao o Vukovaru, nastavlja čitati Dujmović: “Vukovar, oslobođen je, kažu jedni. Pao je, kažu drugi. Netko tu laže…” On, dakle, ne zna što se dogodilo u Vukovaru! Ako taj Đorđe Balašević, sa svim tim izjavama, zaslužuje ulicu negdje u Hrvatskoj, onda nek’ je i dobije, no, ja mislim da je ne zaslužuje!

“Rat protiv četnika je dobiven, ali priča o jugoslavenstvu uopće nije zatvorena,” zaključio je Tihomir Dujmović: “Ona je deset puta kompleksnija i teža, a ni u kojoj sekvenci nije otvorena na pravi način… Stara Šufflayeva istina življa je danas, nego prije stotinu godina: “Nije problem u srpstvu, problem je u jugoslavenstvu.”  I to je onaj problem, koji se u Hrvatskoj vidi baš u svakoj temi, u svakom trenutku, nakon dobivenog rata. Da taj rat 1995. godine nije dobiven, onda bi razgovarali o drugim prioritetima, međutim, pobijedili smo Srbe i sada je ključni hrvatski problem zbog kojeg ne možemo naprijed – jugoslavenstvo.”

DUJMOVIĆ O ‘DARI IZ JASENOVCA’: “VUČIĆ TIM FILMOM HUŠKA NA NOVI RAT!“

U prvom dijelu emisije, Dujmović je prokomentirao ‘Daru iz Jasenovca’: – Nema nikakve sumnje da Aleksandar Vučić ovim filmom huška na novi rat, a službeni Zagreb od toga okreće glavu!

Bujica je objavila komentare Srba nakon premijere filma na prvom programu RTS-a, iz kojih se jasno vidi što je glavni cilj Vučićevog projketa, a poseban komentar ‘Dare iz Jasenovca’ dao je voditelj s Podcasta Inkubator, Ratko Martinović…

“Srbija je najavila da nastavlja sa svojom velikosrpskom politikom, a u memorandumu SANU 2, sve su detaljno opisali,” podsjetio je Dujmović: “Evidentno je da se vraćaju na stare priče o Jasenovcu… Srbi su i rat 90-tih ložili na lažnom mitu o Jasenovcu, a hrvatski komunisti su pustili da se pedeset godina tvrdi da je tamo pobijeno čak 700 tisuća ljudi… Cijela priča oko Jasenovca je postavljena tako – ako su Hrvati ubili milijun Srba u Drugom svjetskom ratu, onda Hrvat ne može imati državu, jer čim dođe u priliku imati državu, ubije milijun ljudi! U tome je mitologija Jasenovca.”

Ponovo se pripremaju za sukobe, nadam se da ipak ne oružane, ali ovo nije ništa drugo nego pripremanje srpskog naroda na novu mržnju prema Hrvatima – još je jednom ponovio Dujmović: – Kada gledate taj film i slušate sve te brojke, primjerice, Dodika, koji svaku godinu u Gradini, nerijetko u nazočnosti Milorada Pupovca, govori o 700 tisuća ubijenih u Jasenovcu, svatite da je to glavna tema oko koje grade staru mržnju prema Hrvatima… Nakon ovakvog i sličnih filmova, ako ste neupućeni i ako ste tendenciozni, a živite s druge strane Dunava, ne preostaje vam ništa drugo nego mrziti Hrvate i čekati da obračun ponovo počne.

DUJMOVIĆ: “LORDAN ZAFRANOVIĆ ISPAO JE ŠEGRT PREMA GAGI ANTONIJEVIĆU!”

Mete ‘Dare iz Jassenovca’m bile su Stepinac, časne sestre, Katolička crkva i Hrvatska država – rečeno je u emisiji, a posebno se komentiralo nekoliko scena, iz kojih je jasna poveznica između NDH i RH, pa tako Maks Luburić govori o tome da će Hrvati dobiti autoceste, nakon što se riješe Srba iz Hrvatske ili da će idealna Hrvatska biti ona 2000-te godine… Posebno se kompromitira pozdrav ‘ZDS’, a u filmu se čak ne upotrebljava na autentičan nači… Logorom dominiraju zastave Trećeg Reicha, a ne hrvatske, dok se u dijelovima govora Maksa Luburića, mogu prepoznati riječi dr. Franje Tuđmana koje je izgovarao na Kninskoj tvrđavi – sve to demantira redatelja Gagu Antonijevića, koji je u više navrata rekao da ‘Dara iz Jasenovca’ nije antihrvatski, nego je antiustaški film…

“Srbi su u tom filmu spakovali sve što su htjeli spakovati i iz filma se jasno može iščitati po kojim pravcima planiraju dalje napadati Hrvatsku, iz svih oružja,” analizirao je Tihomir Dujmović: “U prvom redu, u ovome trenutku, meta im je Stepinac. Vidi se jasno i glasno sva ta mržnja, ne samo prema Stepincu, nego i prema Katoličkoj crkvi, prema časnim sestrama… Kada govorimo o izopačenost uma, mislio sam da je Lordan Zafranović s ‘Padom Italije’ došao do vrha perverzije, ali vidim da je on šegrt prema Gagi Antonijeviću! To, što je napravio ovaj srpski redatelj prelazi apsolutno svaku razinu najbujnije mašte!”

Unatoče prividnom neredu, u ‘Dari iz Jasenovca’ postoji savršeni red i postoji zaključak – smatra Dujmović: – Zaključak je da nema nikakve razlike između NDH i današnje Hrvatske. Dapače, po njima, postoji poveznica, a ona se zova Jasenovac, o kojem Hrvati šute… Poveznica se zove istrebljenje i izbacivanje Srba, dakle NDH jednako današnja Hrvatska. To je glavni zaključak ovog filma.

Upravo je ključni koalicijski partner Andreja Plenkovića, Milorad Pupovac u Saboru iznosio iste teze, kakve smo gledali u filmu, podsjeća Dujmović: – Stjetite se kako je mahao prstom, kao – bit će RH ista ili slična država kao NDH, ako ne napravite to, to i to!

SRBI RADE PUNOM PAROM, A PLENKOVIĆU JE TO NEBITNO…

“Nevjerojatno je da nitko nije reagirao na ovakav film, kojeg je već pogledalo više od dva i po’ milijuna Srba,” govori Dujmović i pri tome ne misli samo na predstavnike HDZ-ove vlasti koja šuti, već općenito, na ljude s hrvatske društvene i kulturne scene: ”Svi šute, nitko ni o čemu ne vodi računa, onda se dogodi ovakav film… Srbi rade punom parom, a Hrvati spavaju svojim starim snom hrvatske šutnje, kakvoj smo već svjedočili od ’71. do ’90. Nitko ne poduzima ništa, zato jer je HDZ-u to svejedno i jer se Plenkoviću to ne čini relevantnim, važnim, ni na koji način…”

Na pitanje zašto su takve stvari premijeru nebitne, Dujmović je odgovorio: – Zato što se Plenkoviću cijeli taj set pitanja čini potpuno nebitnim. Njemu je to razina folklora i on je potpuno neosjetljiv na nacionalnoj relaciji.

“Kompletni krivac za najnoviju manipulaciju Jasenovcem leži na Hrvatskoj,” uvjeren je poznati novinar: “Hrvatska mora pričati svoju priču i svoju istinu. Zašto imamo HAVC?! Kako je moguće da taj HAVC ne snimi niti jedan film o Vukovaru?!”

Hrvatska je danas središnja točka velikosrpskog projekta i to zato jer su oni osjetili slabost ove vlasti – nastavio je Dujmović govoriti o tome da odgovornost leži na službenom Zagrebu: – U Beogradu su osjetili da kod nas postoji potpuna nezainteresiranost, ako ne i nešto više… Još kad su vidjeli da je moguće da nastane ovakva koalicija, koja na kugli zemaljskoj ne postoji, naravno da su shvatili da je za njih otvoren jedan veliki prostor… Paralelno sa svime time, dobili su i utvrdu velikosrpstva, a to je Porfirije, koji je sada na čelu kompletne Srpske pravoslavne crkve, a zapravo je Vučićev čovjek i sada će se tek vidjeti kako će biti mučno i teško, kada oni nastave sa svojom ofenzivom…

BUJICA

0 0 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x