Kontaktirajte nas na:

Politika

Plenkovićev HDZ strahuje od epidemije „škorona“ virusa?

Već dva mjeseca nema ni jedne jedine vijesti izuzev one o pandemiji korona virusa, virusa čija smrtnost doseže čak nevjerojatnih 1%. Svi dnevnici, svi dnevni listovi, svi tjednici, žuti i manje žuti tisak, sve što je „mainstream“ odjekivalo je vijestima o korona, covid-19, sars-cov-2 ili koje mu već oznake nisu iznašli.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Nakon višetjedne imbecilne mantre o pranju ruku (kakva smo mi to europska zemlja ako se putem medija mora tumačiti važnost pranja ruku?!), prešlo se napokon na gospodarske, ekonomske i druge posljedice novčane naravi uzrokovane kineskim virusom, iako je glavna opsesija ostala gotovo sladostrasno brojanje zaraženih i umrlih.

U Hrvatskoj je najzanimljiviji trenutak, „tajming“ neke vijesti ili događaja, stoga je iznenadio Zoran Milanović izjavom da HOS-ovu ploču treba negdje baciti, pogotovo nakon što je, otkako je politički uskrsnuo, napokon naučio šutjeti. Njegov ga skandalozan ispad ne će koštati ništa jer se za pet godina toga nitko ne će sjećati, ali dolazi istodobno s najavom o popuštanju mjera radi suzbijanja pandemije i najave datuma održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora. Ako se tema „ustaša i partizana“ vratila, to znači da je korona virusu odzvonilo barem za potrebe „mainstream medija“ na platnom popisu HDZ-a i SDP-a, ne ulazeći ovdje u stvarnu ozbiljnost korona ugroze.

Zanimljivo je kako korona virus nije toliko strašan, opasan, ubojit… kad se radi o Plenkoviću bitnim izborima. Brzo se zaboravilo da korona virus nije bio „najveći izazov od Domovinskog rata“ sve dok se nisu održali unutarstranački izbori u HDZ-u. Podsjetimo one kratke pameti, unutarstranački su izbori održani 15. ožujka, a Stožer civilne zaštite ograničava temeljna ljudska, ustavna prava i slobode tek tri dana nakon – 18. ožujka. Sad, kad se Stožer uspješno i junački obračunao s doslovno nevidljivim neprijateljem uz pomoć struke (Beroš, Markotić, Capak), zasluge po inerciji idu vlastodršcima – Plenkoviću i HDZ-u kao najvećoj stranci u aktualnoj protuprirodnoj koaliciji.

No, valja istaknuti nešto zanimljivije sad kad je krenula izborna kampanja – prva meta vladajućih nije SDP nego – Domovinski pokret, odnosno Miroslav Škoro. Odmah po Milanovićevoj izjavi, iz HDZ-a brzo i jasno poručuju – Milanović je u dosluhu sa Škorom jer mu ideološke teme idu na ruku. Nastavak je to teorije da je Škoro odgovoran za Plenkovićev (ne Kolindin, nego baš Plenkovićev) neuspjeh na predsjedničkim izborima. No, ako Škori idu na ruku ideološke teme, ne znači li to da Plenković i njegov HDZ nisu ideološki načisto sami sa sobom, odnosno miljama su daleko od svjetonazorskih položaja na kojima bi se trebali nalaziti?

Ovakvom izvrtanju teza ćemo još svjedočiti – naopako postavljena pila će biti glavna HDZ-ova propagandna poluga. Potvrdio je to najnoviji uradak Jutarnjeg lista u kojem se Škorinu suprugu, Kim Ann, smješta u aferu (?!) „Parkiralište“. Meritum „afere“ se nalazi na početku ovog uratka koji bi mogao ući u antologiju novinarske gluposti: „Kim Ann Škoro lani se u zemljišne knjige upisala kao suvlasnica dviju parcela uz Čulinečku cestu, za koje Grad Zagreb tvrdi da su još od 2006. godine – njegove!“

Dakle, jedna se osoba uknjižila temeljem kupoprodajnog ugovora, a neka treća osoba tvrdi da je to njezino zemljište (i to od 2006. godine)?

I to je afera?

Zar ne piše u zakonu da se smatra da zemljišna knjiga istinito i potpuno odražava zemljišnoknjižno stanje? Također piše da se stjecatelj zemljišta dužan voditi isključivo podacima navedenim u zemljišnoj knjizi. U ugovoru kojeg je sklopila Kim Ann Škoro također stoji da je prodavatelj „isključivi vlasnik suvlasničkog dijela predmetne nekretnine te da niti jedna druga osoba ne polaže pravo na vlasništvo…“.

U normalnoj bi državi savjestan novinar napisao opsežan članak o ovoj temi, ali ne s ciljem da napadne osobu koja će se tek upustiti u političke vode, odnosno Škorinu suprugu, nego da prozove Grad Zagreb, gradonačelnika i nadležni ured jer ne brine o vlastitoj, a to znači o imovini hrvatskih poreznih obveznika? U predmetnom se napisu lijepo navodi da je Grad Zagreb 2006. godine sklopio ugovor o zamjeni zemljišta. Pa zašto Grad Zagreb nije pokrenuo postupak uknjižbe već 14 godina?

Potpis stvaratelja ove „afere“ je vrlo sličan potpisu „afere kurva i kokain“ (Tolušić) i „afere SMS“ (Brkić) – laž, izvrtanje činjenica i podla insinuacija. Čini se da u HDZ-u Domovinski pokret smatraju najozbiljnijom prijetnjom na predstojećim izborima, čim su koordinirano s Milanovićem i uredništvom Jutarnjeg ovako žestoko krenuli na Miroslava Škoru, paralelno s popuštanjem epidemioloških mjera. Nastavi li ovako, ispast će da je Plenkovićev HDZ zabrinutiji za predstojeću epidemiju „škorona virusa“, nego za aktualnu pandemiju korona virusa.

Izvor: hrsvijet.net

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
0 0 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

Politika

DRAGAN ČOVIĆ: Dok se ne promijeni Izborni zakon obavljamo samo operativne aktivnosti

Nakon sjednica predsjedništva HDZ-a i HNS-a u Mostaru medijima se obratio i njihov predsjednik Dragan Čović. On je govorio o predizbornoj kampanji koja je u toku, ali i drugim političkim aktuelnostima.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Dragan Čović

Čović je kazao da će se nakon kampanje za lokalne izbore posvetiti isključivo Izbornom zakonu, “dok to ne promijenimo bit će samo operativne aktivnosti”, kazao je.

Govorio je o sastancima s drugim strankama, kako će se oni dešavati i u vrijeme kampanje, ali da za promjene izbornog zakonodavstva treba šira podrška političkih subjekata.

“Svakodnevno svjedočimo da nam ne funkcionišu izvršna i zakonodavna vlast, pravosuđe, da ovo nije zemlja u kojoj bi željeli živjeti.

Ništa se neće moći desiti dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari kao i provedbu onih 14 tačaka iz zahtjeva EU te zemlja dobije kandidatski status”, izjavio je Čović.

Kazao je kako HDZ očekuje da će dobiti sve načelnike gdje su Hrvati većina, “bez obzira na ovo što radi CIK, što izlazi iz zakonodavstva”.

“Znali smo da će to raditi, kako je izabran i ko je izabran. Bez obzira na to vjerujem da ćemo imati više načelnika i općinskih vijećnika nego prije četiri godine”, izjavio je.

Problem je Covid i ko može biti zaražen, dodao je, ali uvjeti su svima isti.

“Želim dobre i korektne kampanje, a neka rezultat bude po urađenom u posljednje četiri godine”, zaključio je Dragan Čović.

Nastavi čitati

Politika

Rodoljub Drašković: “Republika Srpska je dno dna Evrope, njom vlada autokratija”

Politički sistem u Republici Srpskoj je tako postavljen da vlada autokratija i volja jednog čovjeka, rekao je u emisiji “Puls” BN TV Rodoljub Drašković, predsjednik poslovnog sistema Swisslion.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Rodoljub Drašković

– Republika Srpska je dno dna Evrope zbog toga što je tako postavljen politički sistem, što vlada autokratija. Ko je Skupština Republike Srpske u liku jednog čovjeka, ko je Vlada Republike Srpske u liku jednog čovjeka – kaže Drašković.

Na pitanje voditelja: Ko je taj čovjek, Drašković je odgovorio:

– Pojma nemam, apstraktna ličnost…Ja se ne bavim ličnostima nego procesima.

Na insistiranje voditelja da kaže kako se osjeća, Drašković kaže:

– Baš se lagodno osjećam, baš se lagodno osjećam. Narod zna koje su to ličnosti, kako funkcionišu, gdje su…

Drašković je rekao da ne treba njega da pitaju o kriminalnim radnjama u Republici Srpskoj.

– Tu je govornica parlamenta Republike Srpske. Ako je istina 50 odsto od onog što se govori za tom govornicom, gdje su istražnih organi, da li funkcioniše zakonodavstvo u Republici Srpskoj? Zašto se ne pokreću sudski postupci?

Drašković je rekao da njegov povratak u Hercegovinu je prije svega put slučajnog prolaznika i želja tamošnjeg stanovništva da se pokrene propala privreda.

Objašnjavajući početke svog biznisa u Republici Srpskoj, on navodi da je podigao Industriju alata Trebinje, te da ništa ne duguje Republici Srpskoj.

– Odgovorno tvrdim da Poreskoj upravi Republike Srpske ne dugujem ništa. To dokazuju moji advokati. Tražim svoja zakonska prava za otpis potraživanja prije privatizacije, a tadašnji i sadašnji režim je isti koji se dogovarao sa mnom da će se to desiti- rekao je Drašković i dodao da IAT danas uspješno posluje, a da je on investirao u tu fabriku 37 miliona maraka.

 

Nastavi čitati

Politika

Dno dna dva HDZ-a: U koaliciji sa četnicima

SNSD, Demos, Ujedinjena Srpska, SRS “Vojislav Šešelj”, HDZ BiH i HDZ 1990, potpisali su koalicijski sporazum u Pelagićevu.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Šešelj pali hrvatski zastavu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitao je koaliciji šest stranaka u Pelagićevu na okupljanju oko kandidata SNSD-a za načelnika Slavka Tešića i najavio da će ta suradnja dovesti do realizacije novih projekata za stabilnost i razvoj općine.

“Surađivat ćemo i pokazati da imamo zajednički cilj, očuvati mir, stabilnost i dobre odnose među ljudima”, rekao je Dodik na svečanosti u tamošnjem Domu kulture. Istaknuo je, prenose Nezavisne novine, kako se zajedničkim radom uvijek postiže više.

“Vjerujem da zajednički možemo mnogo postići, uz energiju mladog načelnika, jer bez spoja općinskih i republičkih institucija i dobre suradnje teško je raditi velike projekte”, rekao je Dodik.

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x