Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

PENAVA: ‘Plenković je iz petnih žila pomagao Mažaru, ali nije uspio ništa napraviti’

“Malo je falilo, ali vjerujem da ćemo to završiti kroz 14 dana. Paralelno s tim s 42 posto osvojenih mandata u Gradskom vijeću smo završili priču. Zadovoljan sam”, istaknuo je.

Dodao je kako je jako teško motivirati ljude da izađu u drugom krugu na izbore tako da njegov suparnik Nikola Mažar i nema neke šanse.

‘Nepodopštine su ukidanje PCR testova’

Navodno će Mažaru pomoći šef HDZ-a Andrej Plenković, na što se Penava samo nasmijao.

“Moj glas ili glas većine građana Vukovara vrijedi jedan, a glas nekih drugih vrijedi tri. Pomagao mu je iz petnih žila da to dobije, međutim doživjeli su poraz jedan i drugi. Građani Vukovara znaju tko je vodio ovaj grad proteklih godina”, rekao je Penava.

“Imamo povećanu izlaznost za 10 posto nego ranije. Nepodopštine su bile i to što su ukinuti PCR testovi prilikom prijelaza granice. Nešto se događalo u prostoru i to nešto možda je bilo dovoljno za miniranje moje pobjede u prvom krugu, ali njihove nepodopštine Plenković-Pupovac i da se igrate sa slobodom i zdravljem ljudi..to je nezrelost za vođenje države i to na kraju birači moraju prepoznati”, naglasio je.

No, došlo je do promjene kod zamjenika, a sad će biti zamjenik iz SDSS-a.  “Gospodin Srđan Kolar je možda naoko primjereniji, bit će zanimljivo. Postoje neke crte ispod kojih se ne ide i vidjet ćemo hoće li gospodin Kolar biti za takvu suradnju. Vjerujem da se sve stranke pripremaju da dođu na razgovor u vezi buduće suradnje. Sad bi ja trebao ići nekome? Mislim da je jasna i komotna situacija, zainteresirani već su u redu i većinu ćemo formirati”, rekao je Penava.

Dodao je kako je poprilično siguran da će HDZ izgubiti izbore na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Na upit ostaje li na istom smjeru, ako ponovno postane gradonačelnik, rekao je da ostaje isti smjer. “Bit će nekih sitnih finesa, sitnih promjena, tu je jedino nebo granica, mislim da je to nešto što dugujemo Vukovaru”, zaključio je Penava.

Izvor: dnevno.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x