Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

OŠTRE REAKCIJA IZ HNS-a NA IZETBEGOVIĆEVE TVRDNJE: “BiH nije privatni begovat niti nečija babovina”

Hrvatski narodni sabor (HNS) reagirao je na istup predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Luksemburgu.

“U posljednjih mjesec dana vremenskog okvira za postizanje konačnog političkog dogovora u rješavanju svih diskriminacija te svih neustavnih anomalija Izbornog zakona u cilju potvrđivanja evropskih vrijednosti, gospodin Izetbegović pomiče (vlastite) granice u javnom i medijskom prostoru”, navode iz HNS-a.

Dodaji da, “uz elementarno nepoznavanje povijesti i mitomanske poruke, ratnohušačko isticanje planova o kojima priča kao o nečemu sasvim normalnom, negiranja ratnih zločina i pokolja, on nastavlja promovirati našu Bosnu i Hercegovinu u svijetu kao ‘amanet i babovinu’, kao SDA-ov begovat gdje će, ni manje ni više, on nekome nešto dati”.

“To je valjda ta državna suverenost i dominacija kako ju promišlja unitaristička bošnjačka politika”, kažu iz HNS-a i dodaju:

“Ukoliko su ove poruke pokušaj jačanja nekakve pregovaračke pozicije – ističemo da ucjene nisu nešto što zajedništvo hrvatskog naroda može zastrašiti. Ukoliko je ovo predizborni mitomanski skup – samo nastavite lažima obmanjivati vlastiti narod.

Gospodine Izetbegoviću, negiranje nečijeg identiteta je kulturocid. Ovakve poruke u jednom višenacionalnom društvu produbljuju podjele i ovo društvo vode u dodatnu nestabilnost.

Iz HNS pozivaju Izetbegovića da preuzme odgovornost i prestane trovati svoj vlastiti narod.

To nije put prema bilo kakvom kompromisu. Bosna i Hercegovina nije privatni begovat bilo koga. Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda se ne može nikome davati ili ne, to je ustavna obveza potvrđena u svim presudama Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava”, navode iz HNS-a.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x