Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Oglasili se iz Europske komisije o Dodikovoj posjeti Putinu

Nisu baš oduševljeni

“Europska unija je bila kristalno jasna prema našim partnerima: odnosi sa Putinovom Rusijom ne mogu biti uobičajeni i u sjenci su ničim izazvane i neopravdane invazije Rusije na Ukrajinu”, rekli su u Europskoj komisiji na pitanje televizije N1 o posjeti Milorada Dodika Moskvi i sastanku sa Vladimirom Putinom.

Oni podsećaju da je EU u više navrata poručila da je da je održavanje bliskih veza sa Rusijom nespojivo sa EU integracijama, što je u ponedjeljak ponovio i potpresjednik Europske komsije Josep Borrell, nakon sastanka Europskog vijeća za vanjske poslove.

Kako su naveli, Europska unija želi da računa na sve zemlje kandidate kao pouzdane europske partnere koji njeguju zajedničke principe, vrijednosti, sigurnost i prosperitet.

“Ne zaboravimo da je Putin taj koji zapovijeda i nadgleda masovno kršenje Povelje UN i ljudskih prava u Ukrajini, gdje Rusija čini zvjerstva neselektivno gađajući civile i civilnu infrastrukturu, pljačkajući ukrajinsku imovinu i teritorije ili kidnapirajući djecu”, naveli su u EU komisiji za N1.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je uručio orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Orden Republike Srpske na ogrlici, za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema RS-u, koji mu je dodijeljen povodom 9. januara, neustavnog datuma proslave Dana RS-a.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x