Kontaktirajte nas na:

Politika

Novinarka Ivana Petrović, demaskirala “Dobročinitelja – Čovića“, provaljen (i) u Zagrebu!

U jeku najteže situacije koja je zadesila cijeli svijet, pa tako i Republiku Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu,…, prijeratni ortodoksni komunisti bliski tajnim jugoslužbama, pokušavaju na sve načine politički poentirati, dodatno napuniti svoje račune i zadržati trideset (bolje reći 75) godina stvarana carstva i sinekure.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Ivana Petrović

Kad su Hrvati u pitanju, nimalo neočekivano, u prvom “ešalonu” su Dragan Čović i njegove sluge i pudlice okupljene oko sjevernokorejskog projekta zvanog Hrvatski narodni sabor. Točnije, skupina uhljeba i predsjednika strančica koje ne mogu preći niti kućni a kamoli izborni prag (HSS BiH, HKDU, HDU, HRS, HSP BiH,…). Jedina iznimka koja je bila realna alternativa Čoviću i njegovim klimoglavcima (bio) je HDZ 1990. Međutim, slijedeći praksu Bože Ljubića, Martina Raguža i trenutni predsjednik te, sad već mrtve stranke, Ilija Cvitanović, prodao je svoje birače i njihove glasove kojih je na proteklih izborima bio respektabilan broj. Cvitanović će, sudeći po uhljebljivanju pripadnika Armije BiH Bože Ljubića i prvog liberala u BiH Martina Raguža, dobiti neku “kost” od Čovića kojom će se zabavljati i zadovoljiti ali stranku može zaključati i ključ ostaviti ispod otirača.

Da i službeni Zagreb kroz vladajući HDZ ima prste u izdašnoj, kako političkoj tako i financijskoj, “pomoći” svojoj sestrinskoj stranci u BiH općepoznato je javnosti u obje države. Na čelu te BiH partijske “ćelije” je Dragan Čović, prijeratni zadrti komunist, ateist, Jugoslaven (kako se i sam izjašnjavao), jedan od najbitnijih karika u tvornici vojne namjenske industrije “SOKO” Mostar koja je za Čovićevog šefovanja servisirala zrakoplove srbočetničke JNA. Istih onih zrakoplova koji su u to vrijeme razarali Republiku Hrvatsku, od Vukovara pa do Dubrovnika.

Afera u narodu Hercegovine poznatija kao “Kako nam je uša sazad” koja je rezultirala najgorim mogućim scenarijem, ulaskom virusa COVID-19 izravno na odjel Pulmologije KBC Mostar “preko veze” i izravnom krivicom menadžmenta mostarske bolnice, otvorila je svojevrsnu “Pandorinu kutiju”. Bolje bi bilo reći, kad su Mostar i Hercegovina u pitanju, “Čovićev kriminalni kontingent”! Nakon početka cijele sramotne epizode oko ulaska virusa preko veze i “sazad”, mnoge stvari koje su bile već više 20 godina javna tajna su postale predmet javne osude. Narod je, po prvi put u proteklih 30 godina, izašao iz anonimnosti i na društvenim mrežama javno osudio ponašanje novopečenih vjernika, Hrvatina i milijunaša.

Onog trenutka kad je uvidio da je vrag odnio šalu i da će, ako se dogodi da ga ljuti narod kojemu je dosta i onako bijednog života, siromaštva, lopovluka, nepotizma,…, potraži u hacijendi vrijednoj oko 3 milijuna eura pa da i kupanje u Radobolji nije isključeno, Čović kao zadnji bijednik odlazi u Zagreb. Eto kao, da posjeti Premijera RH Plenkovića, porazgovara o virusu i izrazi svoju pregolemu zabrinutost zbog razornog potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske.

Naravno da se radilo o običnom igrokazu koji je dokazao da je Čović kukavica, licemjer a prema našim saznanjima i osoba koja zadnjih godina ima ozbiljnih zdravstvenih problema koje krije kao svoje nekretnine i bankovne račune. Ili što bi narod rekao “ko zmija noge”! Uostalom, Hrvati u BiH su sa zabrinutošću pratili situaciju u Zagrebu jer su ga uvijek voljeli, a veliki dio stanovnika Zagreba su rođeni u BiH. Čović je ionako puno opušteniji kad pohodi Beograd, Moskvu i ostale proruske destinacije, tako da mu loša gluma i tobožnja zabrinutost nisu dali, za njega, očekivani učinak.

Nakon toga Čović se (kako odgovorno od njega, tragikomično), vraća u BiH i budući je obavezno za sve, odlazi 14 dana u samoizolaciju. Sve je učinio smišljeno da se što manje kreće u javnosti, iz jednostavnog razloga a to je-strah.

Onda je prozirno i smiješno, svaki dan objavljivao svoje karikaturalne objave u kojima zabrinuto telefonira, održava on-line sastanke sa partijskim poslušnicima, uvijek sjedeći na istoj stolici a na zidu iza njega uvijek iste dvije umjetničke slike. Te slike i ambijent su doista izgledali preskromno za njegove megalomanske navike i pusti novac uložen u “Dvore Draganove”. U kuloarima se spominjalo da se Čović “uvukao” u samostan na Šćitu kojim upravlja nezakoniti i nelegitimni gvardijan Jozić. O njegovom izboru mediji su već pisali, iako je njegov protukandidat dobio 17 a on (Jozić) samo 8 glasova on je izabran. Bolje reći nametnut jer do tada, punih 17 godina Čović nogom nije kročio u samostan na Šćitu, kao niti u zgradu Općine Rama. Samo iz razloga jer načelnik nije iz Čovićeve partije. Dakle, Čovićev gvardijan je nelegitiman i nezakonit više nego Željko Komšić. Komšić je biran po Izbornom zakonu BiH koji je bio na snazi a Jozić je matematički fenomen u kojem je 8 više od 17.

Neke od Čovićevih eskapada je zamijetila i definitivno najbolja novinarka iz Hrvatske, odlična poznavateljica situacije u BiH, i osoba koja je itekako upućena u vanjskopolitička zbivanja u svijetu, pa tako i u BiH. Radi se o novinarki NOVA TV Ivani Petrović.

Na svome Facebook profilu još 28.03.2020.godine je napisala objavu kojom je Čovića “izbila iz cipela” i vrlo otvoreno ga pozvala da prestane sa svojim “manevrima” koji mu služe kao samoreklama.

Jedno je sigurno. Plenković ako ne želi dodatne “utege oko nogu”, ako želi dobro hrvatskom narodu u BiH, nogirati će Dragana Čovića, tražiti alternativu unutar samog HDZ BiH i pokušati spasiti i stranku i hrvatski narod u BiH. U protivnom će biti upamćen kao samo još jedan od “grobara” Hrvata u BiH.

Pročitajte objavu sa Facebook profila Ivane Petrović, dobronamjernu, konciznu, preciznu,…, a mi u BiH znamo i da se radi o lako dokazivim činjenicama. Ivana Petrović je među rijetkim novinarima koja javno poziva na spas i očuvanje hrvatskog naroda u BiH. Ovim putem joj zahvaljujemo.

Izvor: sirokibrijeg.info

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar

Dodajte novi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Politika

Penava priznao da je podcijenio nešto jako bitno: Je li mu žao što je izišao iz HDZ-a?

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je da će ovaj put, drugi put što je osvojio mjesto u Saboru, u Sabor i otići, a gradonačelnik će nastaviti biti kao volonter. Objasnio je zašto.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Ivan Penava

On je telefonski rekao za N1 da je nemoguće u punoj se mjeri posvetiti i vođenju grada, posebno složenog poput Vukovara, i baviti se nečim drugim. Rekao je, usto, da su za 10 mjeseci lokalni izbori u Vukovaru.

“Nemam pravo već drugi put osvojiti saborski mandat, a ne otići u Sabor. Mislim da bi to bila vrlo loša poruka građanima”, objasnio je Penava.

Potom je odgovorio na pitanje je li mu sada žao što je otišao iz HDZ-a, jer Domovinski pokret se očito nije našao u poziciji na koju je računao, da HDZ ne može ići do saborske većine ovako lako kao sada.

“Većina vaših gledatelja zna moje poglede, nazore što sam mislio da ih dijelim s HDZ-om”, rekao je i zaključio, s obzirom na “sadašnje koalicijske partnere HDZ-a”, da bi, da nije to učinio već ranije: “… bio u poziciji koja bi me prisilila s aspekta vrijednosti koje živim i zastupam, da sada izađem iz HDZ-a.”

Rekao je da ne može razumjeti da jedna “demokršćanska stranka koalira s HNS-om, Reformistima, SDSS-om…”:

“Razumio bih da je riječ o stisnutoj situaciji, ali ne kad je ovako komotno.”

SDSS je nazvao “duboko i daleko lijevom strankom”.

Priznao je da je očekivao bitno bolje rezultate Domovinskog pokreta u Vukovaru:

“Očekivao sam nešto više. U najgorem slučaju da će HDZ dobaciti do 30 posto, a mi na 20 posto. Ljudi po navici glasaju za HDZ, za stranku Franje Tuđmana. Ja sam taj moment podcijenio”, rekao je.

Na kraju je rekao nekoliko rečenica i o sadašnjoj poziciji Domovinskog pokreta:

“Ostavljen je jedan veliki prostor slabljenjem ljevice. Domovinski pokret i Most skupa imaju u Saboru 24 zastupnika, što je duplo više nego HSP u najsnažnijem razdoblju.”

Nastavi čitati

Politika

ŠKORO: ‘S Plenkovićem se nisam čuo nikad u životu! Nemam namjeru odustajati od svoje retorike’

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izjavio je u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” kako su mu se slegli dojmovi nakon izborne noći. Govoreći o osvojenim mandatima izjavio je kako vjeruje da će “oni ostati monolitni”.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Miroslav Škoro

– Gospodin Plenković je već najavio u kampanji da će formirati vlast sa svjetonazorski sličnim političkim strankama i da će to biti kontinuitet koji je HDZ vodio protekle četiri godine. Ništa neočekivano. U vladi su predstavnici manjine, jedan iz reformista i jedan iz HNS-a. To je svjetonazorski HDZ-u blisko. Malo me čudi što je gospodin Milorad Pupovac kao čovjek, čije novine prikazuju Franju Tuđmana kao dojilju, svjetonazor gospodina Andreja Plenkovića. Ali to će on morati objasniti svome članstvu i danas-sutra svojim biračima, rekao je.

“Nova-stara vlada  neće biti u stanju provoditi strukturalne reforme”

Istaknuo je da se Domovinski pokret zalagao za reforme i promjene, a da “nova-stara vlada neće biti u stanju provoditi nikakve strukturalne reforme”, a ponajmanje reformu izbornog zakona.

– Postigli smo vrlo visoke standarde kada je riječ o zaštiti nacionalnih manjina. Njih ne treba dirati, ali bi trebalo razgovarati da vidimo kako je to uređeno u nekim drugim demokracijama, odnosno trebaju li baš manjine biti te koje će odlučivati o sastavu vlade tako da njihov glas bude presudan i trebaju li sudjelovati kada se izglasava proračun. Međutim, to je stvar promjena i reformi koje neće biti u slijedeće četiri godine ili će pak biti, vidjet ćemo, dodaje.

Naglašava da je strategija Domovinskog pokreta da inzistira na onim stvarima koje će donijeti radikalne promjene u društvu.

Škoro: Ne mislim mijenjati svoju retoriku

Rekao je i da se s Andrejem Plenkovićem nikada nije u životu čuo i da on nema namjeru mijenjati svoju retoriku.

– Naša retorika, svjetonazor i program su donijeli 16 mandata u Hrvatskom saboru. HDZ i gospodin Plenković su procijenili, i to dobro, da je ovo vrijeme idealno da ostvare rezultat koji su ostvarili, ali ja nemam namjeru odustajati od svoje retorike. Dapače, ona je na tragu onoga što mislim da bi bilo dobro za ovu zemlju, istaknuo je.

Odgovarajući na  pitanje je li mu žao zbog izjava za vrijeme kampanje “kako Plenković više neće biti premijer kada završe parlamentarni izbori” Škoro je rekao da mu nije žao i da se nije radilo o ucjeni.

– To je jednostavno moj stav i stav Domovinskog pokreta. Koalicija oko Domovinskog pokreta je stava da gospodin Plenković nije rješenje problema. On je ustvari dobrim dijelom problem. To će vrijeme pokazati. Osim toga, bitno je pogledati genezu jer je Plenković još u svibnju rekao da može naprijed ići samo s onima koji žele ići naprijed. A onda je rekao da to nije Miroslav Škoro. Ja sam se prepoznao u imenu i prezimenu, prema tome, nisam taj koji je prvi započeo takvu vrstu retorike, istaknuo je Škoro.

Potom je nastavio i kazao da “Miroslav Škoro i Domovinski pokret znače počinjanje rješavanje problema. Kada budemo sudjelovali ili organizirali vlast, onda će se problemi rješavati. Neće se gurati pod tepih”.

“Zašto više od 50% ljudi nije zainteresirano za politiku u Hrvatskoj?”

Komentirao je i postotak odaziva na izbore te kazao kako mu nije jasno “zašto više od 50% ljudi nije zainteresirano za politiku u Hrvatskoj”.

– Možda već imaju spakirane kofere. A s druge strane, HDZ će imati stabilnu većinu, sa samo 17% osvojenih od ukupne količine glasova. To je ipak indikativno, kaže Škoro.

Naglasio je da će u Hrvatskom saboru poduprijeti sve ono što ide na dobrobit hrvatskih građana.

– Porez na dohodak nije stvarna promjena. To nije neka značajna stavka. Ono što je ključno je izborni zakon koji moramo promijeniti. Moramo vidjeti što ćemo učiniti s referendumom. Ljudi su željni participacije. Ova silna apstinencija nije dobra. Naše iseljeništvo nije uključeno onoliko koliko bi trebalo. I dalje nam ostaje gomila parafiskalnih nameta, a gospodarstvo ne funkcionira i ne diše. To su te promjene koje hrvatskom narodu trebaju. Ako se oni budu usudili ići na te strukturalne promjene, onda će dobiti našu potporu, izjavio je Škoro.

Govoreći o zastupnicima koji su s Domovinskim pokretom ušli u Hrvatski sabor spomenuo je i Ružu Tomašić za koju je rekao da će ona odraditi mandat u EP-u do svibnja iduće godine, a  onda će ga prepustiti gospodinu Ilčiću.

Kampanja je završila, trebali bismo politički surađivati”

Kampanja je za izbore završila, rekao je i dodao da “bi trebali prestati silni napadi i pokušaji prikazivanja Domovinskog pokreta kao nečega što je totalno nepoželjno u političkom prostoru”.

– Trebali bi politički surađivati i raditi nadobrobit građana, a ne dalje voditi takvu kampanju jer neće razbiti Domovinski pokret, izjavio je.

Odgovarajući na pitanje  što će biti s  njegovom glazbenom karijerom, Škoro je rekao da zbog koronakrize kreativne industrije miruju već neko vrijeme. Kazao je da je građanima dužan dva koncerta u KD Vatroslav Lisinski, da je napisao jednu pjesmu, poželio ju je i otpjevati, ali je odustao jer u blizini nije bilo glazbenih instrumenata.

Izvor: dnevno.hr

Nastavi čitati

Politika

IZETBEGOVIĆ: “U ovoj zemlji ne bi trebalo da bude hrvatskih pošta, hrvatskih šuma, a kamoli UIO-a”

“A zašto su 42 zastupnika čekala da se dvojac dogovori? Nisu trebali da čekaju, trebali su to da riješe. Ali, nemojte da je kriv dvojac, jer je nešto riješio. Mi smo, ipak, na kraju nešto riješili”, odgovorio je.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Bakir Izetbegović i Dragan Čović

Nakon sastanka ambasadora Kvinte i EU s rukovodstvima oba doma Parlamenta BiH, sastanak je prokomentarisao dopredsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović, kao i druge aktuelne teme. On je kazao da strani ambasadori požuruju vlasti u vezi sa Mišljenjem Evropske komisije i 14 prioriteta koji su postavljeni pred BiH.

“Požuruju nas, naravno. Ono što ja očekujem kada je u pitanju 14 prioriteta jeste konačno aktivniji pristup Vijeća ministara, jer je Dom naroda na kraju tog proceduralnog puta. Očekujem da Vijeće ministara i Predstavnički dom ubrzanije rade, da se sustiže zastoj koji traje već skoro dvije godine”, kazao je.

Na pitanje kako komentariše nesmotrenu izjavu Nebojše Radmanovića koji je sinoć kazao da ne želi namjerno zakazati sjednicu, Izetbegović je odgovorio da treba pitati Radmanovića, ali da se, vjerovatno, radilo o nekoj šali.

Što se tiče izbora direktora OSA-e, Izetbegović smatra da je Osman Mehmedagić bio dobar direktor i da je OSA imala jako dobar rezultat u njegovom mandatu.

“Treba imati jak razlog da mijenjamo čovjeka. Očekujem da se stvar oko diplome raščisti i da on nastavi raditi dobar posao”, dodao je.

Liderima SDA, SNSD-a i HDZ-a se zamjera što su njihov dogovor čekali državni parlamentarci kako bi nastavili s radom i donošenjem odluka, jer se postavlja pitanje kakva je, onda, uloga Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

“A zašto su 42 zastupnika čekala da se dvojac dogovori? Nisu trebali da čekaju, trebali su to da riješe. Ali, nemojte da je kriv dvojac, jer je nešto riješio. Mi smo, ipak, na kraju nešto riješili”, odgovorio je.

Izetbegović je izjavu Dragana Čovića da je “Uprava za indirektno oporezivanje BiH hrvatska i da će takva ostati”, prokomentarisao sljedećim riječima:

“Mislim da je u nekoj emociji dao izjavu, možda nije dobro da ja komentiram kolege. Po meni je to nespretna izjava, jer u ovoj zemlji ne bi trebalo da bude hrvatskih pošta, hrvatskih šuma, a kamoli UIO-a. Ali, to vidite s gospodinom Čovićem”, poručio je.

Izvor: Slobodna Bosna

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najčitanije objave

Popularno