Kontaktirajte nas na:

Magazin

NOVIH 6 FUNKCIJA: Nova verzija WhatsApp-a sa dodatnim mogućnostima

WhatsApp stalno nadograđuje svoju aplikaciju i čini se da ona svakim danom dobiva sve više i više korisnih funkcija, koje pomažu u svakodnevnom korištenju ove popularne aplikacije.

Online:

/ Datum objave:

Sada na aplikaciju stiže još novih funkcija i poboljšanja. Najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu dobiva nekoliko novih funkcija, a izdvojeno je njih šest.

WABetaInfo prenosi da su sve nove funkcije dostupne i na Android i na iOS uređajima, kao i na Desktop aplikaciji. Najveća novina jeste mogućnost uređivanja poruka.

Nove funkcije:

  • Nova funkcija za WhatsApp Business – Na ovoj aplikaciji stiže jedinstven novi korisnički interface s novim načinom praćenja oglasa i naručivanja
  • Nova bočna traka aplikacije – WhatsApp na neki način dobiva novu bočnu traku koja će korisnicima pomoći da na jednom mjestu ažuriraju status, prilagode chat i profil
  • Uređivanje poruke – Najnovija funkcija i sigurno najznačajnija od svih jeste mogućnost uređivanja već poslanih poruka
  • Reakcija na status/priču – Ova funkcija omogućava reagiranje na status/priču prijatelja putem emojia
  • Format teksta – Korisnici WhatsAppa sada imaju mogućnost urediti tekst, odnosno format teksta i prilagoditi ga kako žele
  • Dodavanje linka u status – Korisnici popularne aplikacije sada imaju mogućnost dodati link u status/priču, koji omogućava direktno otvaranje određene web stranice/linka

Pored toga, bitno je napomenuti su ispravljeni problemi s obavijestima. Iz WhatsAppa su primijetili da neki korisnici imaju problem s primanjem obavijesti na aplikaciji.

Tako neki nisu mogli čuti nikakav zvuk obavijesti dok su primali poruku u aplikaciji, iako je njihov telefon bio u zvučnom režimu. Iz tvrtke su sada naveli da su u potpunosti riješili ovaj problem.

Na kraju je istaknuto da možda neke funkcije nisu odmah dostupne svima, ali to će se dogoditi vrlo brzo.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

Magazin

“PTIČICA JE OSLOBOĐENA”: Elon Musk preuzeo Twitter

Generalni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Inc (TSLA.O) i samozvani apsolutista slobode govora je, međutim, također rekao da želi spriječiti da platforma postane eho komora za mržnju i podjele.

Online:

/ Datum objave:

Elon Musk je efikasno preuzeo vlasništvo nad Twitterom Inc (TWTR.N), otpuštajući najviše rukovodioce, ali dajući malo jasnoće o tome kako će postići ambicije koje je zacrtao za uticajnu platformu društvenih medija.

“Ptičica je oslobođena”, napisao je na Twitteru nakon što je u četvrtak završio svoju akviziciju od 44 milijarde dolara, pozivajući se na Twitterov logo u očiglednom nagoveštaju njegovoj želji da vidi da kompanija ima manje ograničenja u sadržaju koji se može objavljivati.

Generalni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Inc (TSLA.O) i samozvani apsolutista slobode govora je, međutim, također rekao da želi spriječiti da platforma postane eho komora za mržnju i podjele.

Ostali ciljevi uključuju želju da se “pobijede” spam botovi na Twitteru i da algoritmi koji određuju način na koji se sadržaj predstavlja korisnicima budu javno dostupni.

Ipak, Musk nije ponudio detalje o tome kako će sve to postići i ko će voditi kompaniju. Rekao je da planira otpustiti popriličan broj uposlenika, ostavljajući 7.500 zaposlenih na Twitteru zabrinuti za svoju budućnost. Također je rekao da nije kupio Twitter da bi zaradio više novca, već da “pokuša da pomogne čovečanstvu koje voli”.

Manje od 10% od 266 zaposlenih na Twitteru koji su učestvovali u anketi o aplikaciji za razmjenu poruka Blind očekivalo je da će i dalje imati posao za tri mjeseca. Blind omogućava zaposlenima da anonimno iznesu pritužbe nakon što se prijave putem korporativne e-pošte.

Musk je smijenio glavnog izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala, glavnog finansijskog direktora Neda Segala i šefa za pravne poslove i politiku Vijaya Gaddea, prema ljudima koji su upoznati s tim. Optužio ih je da su doveli u zabludu njega i Twitter investitore zbog broja lažnih naloga na platformi.

Agrawal i Segal su bili u sjedištu Twittera u San Franciscu kada je dogovor zatvoren i ispraćeni su, dodali su izvori.

Musk, koji također vodi space kompaniju SpaceX, planira postati privremeni izvršni direktor Twittera prema osobi koja je upoznata s tim i nakon ranijeg izvještaja Reutersa. Musk također planira ukinuti trajne zabrane korisnika, rekao je Bloomberg, pozivajući se na osobu koja je upoznata s tim.

Twitter, Musk i rukovodioci nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

‘Chief TWIT’

Prije sklapanja ugovora, Musk je u srijedu ušao u sjedište Twittera s velikim osmijehom i porcelanskim umivaonikom, nakon čega je tvitovao “neka to malo sjedne”. Promijenio je opis svog Twitter profila u “Šef Twit”.

Musk je u maju rekao da će poništiti Twitterovu zabranu Donaldu Trampu, čiji je nalog uklonjen nakon napada na američki Kapitol. Predstavnik Trumpa nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentar, ali je bivši američki predsjednik ranije rekao da se neće vratiti na platformu i umjesto toga je pokrenuo vlastitu aplikaciju za društvene mreže Truth Social.

Musk je pokušao smiriti strahove zaposlenika Twittera da dolaze velika otpuštanja i uvjeravao oglašivače da njegove prethodne kritike pravila o moderiranju sadržaja na Twitteru neće štetiti njegovoj privlačnosti.

Kako su se vijesti o dogovoru širile, neki korisnici Twittera su brzo označili svoju spremnost da napuste platformu.

Evropski regulatori su također ponovili ranija upozorenja da se, pod Muskovim vodstvom, Twitter i dalje mora pridržavati regionalnog Zakona o digitalnim uslugama, koji naplaćuje velike kazne kompanijama ako ne kontroliraju nezakonit sadržaj.

“U Evropi će ptičica letjeti prema našim pravilima EU”, tvitao je u petak ujutro šef industrije EU Thierry Breton.

Poslanik Evropskog parlamenta i zagovornik građanskih prava Patrick Breyer predložio je ljudima da traže alternative gdje je privatnost prioritet.

“Twitter već opasno dobro poznaje naše ličnosti zbog sveobuhvatnog nadzora svakog našeg klika. Sada će ovo znanje pasti u Muskove ruke.”

Musk je naznačio da vidi Twitter kao temelj za stvaranje “super aplikacije” koja nudi sve, od transfera novca do kupovine i vožnje.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

Magazin

Bosna i Hercegovina ima najbolji turistički film na svijetu

Autor videa na temu “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ Robert Dacešin saopćio je da je taj uradak osvojio prvo mjesto od strane Međunarodnog komiteta turističkog filma (CIFFT). Javnim glasanjem film je proglašen za najbolji turistički video na svijetu.

Online:

/ Datum objave:

Dacešin je na svom Facebook nalogu saopćio da je video proglašen pobjednikom nakon 20 dana glasanja.

“Ne samo to! Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje. To je najviše u istoriji ovog takmičenja. Ispod se nalazi video koji sam danas snimio o tome šta je sve prethodilo snimanju ovog filma o čemu ranije nisam pričao i šta se sve dešavalo u ovom periodu, a vama svima hvala od srca što ste me podržali. Nemam riječi zaista“, naveo je Dacešin.

Zvanična dodjela nagrada za najbolji turistički film na svijetu bit će održana 24. novembra u španskoj Valensiji. Dacešin je najavio da će na ceremoniji predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

“Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste. Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju“, poručio je Dacešin.

Autor se zahvalio i Milanu Bajiću i Milanu Banjcu koji su mu bili saradnici na nagrađenom videu.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

Magazin

ZBOG RATA UKRAJINA NEĆE BITI DOMAĆIN: Eurosonga 2023. će se održati u Velikoj Britaniji

Organizatori showa odlučili su da se događaj ne može održati u zemlji pobjednici, Ukrajini, zbog rata koji je u toku nakon ruske invazije.

Online:

/ Datum objave:

Evropska radiodifuzna unija (EBU) i BBC potvrdili su da će Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske biti domaćin Eurosonga 2023. umjesto ovogodišnjeg pobjednika Ukrajine.

Organizatori showa odlučili su da se događaj ne može održati u zemlji pobjednici, Ukrajini, zbog rata koji je u toku nakon ruske invazije.

Velika Britanija je bila drugoplasirana na ovogodišnjem takmičenju, pa je Evropska radiodifuzna unija (EBU) započela pregovore s BBC-jem.

Još nije poznato koji će grad biti domaćin, ali gradovi, uključujući Glasgow i Manchester, iskazali su interes.

Ukrajina, kao zemlja pobjednica 2022., automatski će se kvalifikovati za veliko finale Eurosonga zajedno s takozvanih ‘Velikih 5’ (one zemlje koje finansijski najviše doprinose takmičenju: Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo), stoji u saopćenju, prenosi Ukrinfrom.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Agresija Rusije na Ukrajinu

Najnoviji komentari

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x