Kontaktirajte nas na:

xBox

NON PAPER: Dan(i) poslije

Beha narodi nemaju toliko pameti da mirno i bez rata riješe svoje probleme, Bosna i Hercegovina će i dalje ostati tamo gdje i jeste. Nažalost, nefunkcionalna i baš onakva kakvom ju je hrvatski predsjednik Milanović nazvao – „Shit“.

Dragan Radić

Online:

/ Datum objave:

rascijepana Bosna

Kako je samo malo potrebno da se zomboidima pomuti ionako pomućena pamet. Ubačena kost u formi „non papera“ propinje na zadnje noge sve narode i narodnosti u Bosni i Hercegovini, ali i znatno šire. Sve žulja što je Janša napisao i svi su pogođeni u srce. Netko Amorovom strijelom, a netko oštrim mačem. Ovisno kako tko vidi predstavljen zemljovid Balkana na kojem je u fokusu podijeljena Bosna i Hercegovina.

Ne može se svima ugoditi

Non-paper Janeza Janše definitivno postoji. I ne bi tu trebalo biti ništa sporno. Janša je napisao što misli, dao je određene prijedloge. Vjerojatno s dobrom namjerom. Nekima se Janšin prijedlog sviđa, druga ga s gnušanjem odbacuju. Tako je to na Balkanu. Ono što je jednima dobro, drugima ne može biti dobro ni pod razno. Logično, jer sve što imamo ionako nije postavljeno na pravednim temeljima. A kad nije pravedno onda onomu tko profitira na toj nepravdi sve je prihvatljivo. I obrnuto, onomu tko je zakinut ne odgovara ništa.

Na tragu ove zakonitosti mnogi koji su komentirali Janšin non-paper zaključili su da nemam nikakvog mirnog razlaza u BiH, jer je on nemoguć. Svaka podjela BiH rezultirala bi novim krvoprolićem. Novim ratom, kojeg za sada još nije poželio nitko.

Jedni zadovoljni, drugi prizivaju rat

U samoj Bosni i Hercegovini politička javnost je podijeljena. Srbi na čelu s Dodikom likuju. Nisu organizirali sveopći narodni dernek jer ne smiju odmah javno priznati da bi prihvaćanjem tzv. Janšinog prijedloga trajno izgubili Kosovo. Za njih je Kosovo već izgubljeno. Teško im je da tu činjenicu priznaju prvo sami sebi, a onda i drugima. Ali treba Srbima dati da i dalje sanjaju, jer svatko ima pravo na svoje snove.

Dodikov sunarodnjak i vječiti Jugoslaven koji se trenutačno predstavlja kao hrvatski nacionalni prvak Dragan Čović već okreće janje. Janšinim prijedlogom Hercegovci bi dobili ono za što se bore 30 i kusur godina. Samo što Čović, kako to inače jeste u hrvatskoj politici, puše na hladno. Priželjkuje samostalnost Hercegovine, ali se boji to javno reći, jer mu to ne bi bilo odveć mudro. Prate ga mnoge službe pa se Čović boji javno oglasiti i reći ono što doista misli. Doduše možda je preko noći shvatio ono što nije mogao skužiti godinama. A shvatio je da je on netko i nešto samo dok mu je Bosne i Hercegovine. Onog trena kada se Hercegovina pripoji Hrvatskoj Čović će istog trena biti nitko i ništa. A možda i gore od toga, jer bi tada ušao pod okrilje pravnog poretka Republike Hrvatske u kojem bi državni organi temeljitije pročešljali njegov dosje.

Bila bi to zla kob i za mnoge druge. Kao za Mamića recimo. Tada bi Maminjo imao dvije mogućnosti. Jedna bi bila da prihvati dugogodišnju pečalbu u Remetincu, a druga mogućnost bi bila da Dinamov plavi dres zamijeni s bordo dresom FK Sarajeva. Ako bi ga age iz Sarajeva uopće htjele prihvatiti, jer je Maminjo premazan s više boja od kantonalne zastave Hercegovačko-neretvanskog kantona. Što, doduše, nije u koliziji sa sarajevskim agama. Ali obično jednakosti se međusobno odbijaju pa bi ta ljubav bila neizvjesna.

Kada se tiče bošnjačkog pogleda na Janšinu čestitku bit će da nema ni jednog Bošnjaka (+ Željko Komšić) koji se nije propeo na zadnje noge. S pravom, jer ono što se nudi Bošnjacima je i te kako neprihvatljivo. Valjda iz tog razloga Bakir Izetbegović prijeti krvavim ratom. Misli ga valjda voditi iz sefa kao onaj protekli?! Bakir ide toliko daleko da prijeti proširenjem rata na Europu. Ne znam kako on to misli izvesti. Treba se moliti Alahu da tog rata ne dođe, jer ovaj put ni sef mu ne bio od pomoći.

Može se na ovu temu razglabati o uplitanju velikih vojnih sila. Objektivno malo tko će se drznuti da uđe u rat protiv NATO-a, jer bi svakim sukobom NATO neizostavno bio upleten u balkansku priču. Deklarativnu podršku mogu pružati svi. Svi mogu prijetiti, ali nitko neće poslati vojnike na tlo Bosne i Hercegovine. To je mogao i još uvijek može samo NATO. Olakotna okolnost Bakiru je da baš NATO na čelu sa SAD ima interes imati BiH cjelovitom. Tako da može mirno spavati. Ali očito ne spava. Pitanje je zašto? Neki analitičari tvrde da je Janšin non-paper zapravo nastao u sarajevskoj kuhinji. Navodno se njime želi skrenuti pozornost sa drugih jako velikih problema koji pritišću Bakira, Sebiju i SDA. Teško je sada znati je li to baš tako, ali logike ima. U svakom slučaju Bakir i Bošnjaci imaju dobrih razloga da se nametne jedna tema koja će skrenuti pozornost sa nekih drugih važnih, ali opasnih tema.

S druge strane crv sumnje usmjeren je prema Vučiću i srpskoj strani. Jer samo bi Srbi mogli napraviti kartu podjele BiH u kojoj bi Republika Srpska ostala netaknuta. Nitko drugi ne bi prihvatio takav model cijepanja države.

Da bi dodatno potjerali vodu na svoj mlin u cijelu priču su upleli stvaranje Velike Albanije. A da bi proširili reakcije toj Albaniji su dodali i dobar dio Makedonije. Tek toliko da se prikaže velikoalbanska prljava žudnja za tuđim teritorijem. Da ne bude samo kako Srbi uzimaju drugima.

Naravno, sve su ovo medijske špekulacije i podmetanja raznih obavještajnih službi.

Tko je konkretno nacrtao mapu nije toliko ni važno. Uglavnom Janša je na svom Twitter profilu već demantirao da je mapa njegova. Što znači da je netko iskoristio Janšin non-paper da stvori određenu pomutnju, da uzburka strasti i da na tomu ušićari. Ako ništa mediji će pospješiti čitanost. I tako će ići do neke nove afere koja će podjelu BiH staviti malo postrance.

Zašto je nemoguća podjela BiH?

Svatko tko je rekao da je podjela BiH nemoguća bio je u pravu. Nisam siguran ni da bi ratni sukob donio puno nekakvih sadržajnijih promjena. Izuzev izrazite vojne nadmoći neke od zainteresiran strana koja bi vojnom silom protivničku stranu ili strane dovela do totalnog poraza. Takav scenarij nije izgledan u skorijoj budućnosti, a o njemu se može govoriti samo u slučaju nekog većeg globalnog rata gdje bi se interesi velikih i moćnih sila poklopili sa interesima nekog od naroda na ovim prostorima. Mada ni to nije nikakav poželjan scenarij, jer mač ima dvije oštrice.

A zašto mirni razlaz nije moguć? Jednostavno iz razloga što tri subjekta koji bi dijelili BiH nisu u suglasju. Odnosno ne postoji realan pogled na moguću podjelu. A čim nema realnosti nema ni pravde. A kad nema pravde onda je iluzorno govoriti o postizanju suglasja i kompromisa među stranama u BiH.

Prije svega treba uprijeti prstom u srpsku stranu. Srbi su, ne pitajući ni Hrvate ni Bošnjake sebi zakaparisali pola Bosne i Hercegovine. I to na način da su iskoristili svoju dominantnu poziciju u Jugoslaviji, odnosno u JNA, te su vojnom snagom i potencijalom JNA od Hrvata i Bošnjaka preoteli njihov nacionalni prostor. Njihov problem je taj što posao nisu priveli kraju i time su napravili veliku pogrešku. Ta pogreška će ih stajati vječnim ostankom Republike Srpske u Bosni i Hercegovini. I to onoliko dugo dok Republika Srpska ne iskopni. A takva sudbina ju čeka, jer Republika Srpska nema potencijal gospodarske održivosti, a pogotovo demografski potencijal i kao takva neupitno će se istopiti kao led u proljeće. Nije važno hoće li to biti za 10, 50, 100 ili 200 godina.

Isto tako, srpski zahtjev da neće živjeti u zajedničkoj državi treba uvažavati. Ali takav zahtjev, da bi bio uvažen, mora biti koliko-toliko realan da bi se o njemu uopće moglo razgovarati. Ovo što imamo sada ne može biti predmet nikakvog razgovora i RS će ostati u okovima Bosne i Hercegovine kolikogod se to Srbima ne sviđalo.

Na što bi ličile države nastale raspadom BiH

Da ipak dođe do disolucije Bosne i Hercegovine po ovoj Janšinoj lažnoj karti imali bi tri države čije zemljovide donosimo u nastavku. Srbija ne da bi ličila na nekakvu Veliku Srbiju. Ne bi ličila ni na smislenu proširenu Srbiju, jer ovakve granice nema ni jedna zemlja na svijetu. Takve granice su nenaravne, neodržive i bez ikakve logike. Čuvanje takvih granica totalno bi bilo neisplativo, a prometno-komunikacijski sustav ne bi imao nikakvog smisla.

Republika Hrvatska bi doživjela tek neznatne izmjene. Hrvatska i sada jeste neprirodna, s velikim problemom prometne povezanosti između istoka zemlje i njenog krajnjeg juga. Dužina granice nadilazi realne okvire njene neproporcionalne površine. To je posljedica neprincipijelnog stvaranja država gdje nije vođeno računa o nizu faktora koji su Republiku Hrvatsku definirali ovakvom kakva je sada. Ali to je već neka druga tema koju ćemo ostaviti za neka druga vremena.

Na kraju dobili bi novu državu. Bosna i Hercegovina bi nestala. Jer ono što bi pripalo Bošnjacima ne bi teritorijalno zadiralo u Hercegovinu. Tako da bi Bošnjaci svoju državu mogli mirne duše nazvati samo Bosna.

Ni takva Bosna ne bi imala nekakav smislen izgled, ali vidjeli smo zna biti i puno gore.

Ne bi trebalo puno očajavati što se Bosna proteže u ovim gabaritima. Znala je ona nekada biti i manja. Doduše nekada je bila i veća, ali sve ima svoj vakat, pa tako i Bosna.

Međutim, ovakva Bosna bi također bila ekonomski neodrživa i dugoročno ona ne bi imala nikakvog smisla.

S druge strane Bošnjaci s pravom negoduju. Njih je cca 50% u Bosni i Hercegovini i svesti ih na nekih 30% državnog teritorija uistinu bi bilo nekorektno.

Zato kada se govori o podjeli Bosne i Hercegovine ona bi morala ići u tom pravcu koji bi zadovoljio sve tri strane. A sve tri strane će biti zadovoljne kada jednako budu nezadovoljne. To će biti samo znak da je podjela koliko toliko pravedno napravljena. A ako je i nepravedna onda je nepravedna za sve i to je cijena kompromisa. U svim drugim slučajevima pričati o podjeli Bosne i Hercegovine zaista nema smisla.

Svakako je prijepor svojatanje cijele Bosne i Hercegovine od strane Bošnjaka. Uostalom na cijelu Bosnu i Hercegovinu imaju pravo i Srbi i Hrvati. Zato bi Bošnjaci morali biti svjesni činjenice da BiH nije ekskluzivitet Bošnjaka i da druga dva naroda mogu iskazati svoj stav za podjelom države ako ne žele više živjeti u njoj.

Današnja politička stajališta Bošnjaka idu u tom pravcu da za sebe osiguraju što više prostora, jer sa 30% teritorija ne mogu biti zadovoljni. I ne trebaju. Zašto bi i bili. Srba je bilo manje u Vojvodini pa su cijelu Vojvodinu prisvojili sebi. Što znači da bi i svi drugi na poziciji Bošnjaka razmišljali u najmanju ruku jednako kao i Bošnjaci.

Kakva podjela BiH bi imala smisla

Radi razumijevanja problema disolucije Bosne i Hercegovine predstavljamo zemljovid koji je osnova za razgovor o nekakvoj realnoj podjeli Bosni i Hercegovine. Ako do te podjele već treba doći onda je bolje da se ona desi na mirnoj osnovi uz uvažavanje interesa drugih. A upravo bi ovakva nekakva podjela bila nešto najrealnije što se u ovom trenutku može ponuditi. Naravno, ovo je nekakav polazni okvir o kojem se može razgovarati i koji može pretrpjeti manje ili čak veće izmjene.

Ovakvom podjelom morali bi biti svi (ne)zadovoljni. Jer ovo rješenje nudi mir (uz uvjet da ga prihvate sve strane) i možda trajno rješenje međusobnih trzavica na ovom području.

Ako bi podjela BiH bila dobitak onda bi ovakva podjela bila dobitak za sve, pa čak i za Srbe kojima bi gubitak Posavine i Krajine izgledao kao nešto što puno gube.

Međutim, sve dok su Srbi dio BiH i dok teritorij koji svojataju ne pripoje Srbiji oni će trpjeti gubitak.

Republika Srpska u sastavu Bosne i Hercegovine je definitivno srpski gubitak i on će se potvrditi u budućnosti kolikogod Srbi mislili ili priželjkivali da neće. Pripojenjem istočne Bosne i Hercegovine Srbi bi dobili kakvu takvu satisfakciju za svoja vojna osvajanja, ali i svoje pravo na dio Bosne i Hercegovine. To bi bila otprilike 1/3 teritorija BiH. Taman onoliko koliki je udio srpskog stanovništva u ukupnom stanovništvu Bosne i Hercegovini.

S druge strane otimačina nacionalnog prostora Hrvatima i Bošnjacima, radi trajnog mira, mora se kompenzirati. U suprotnom ne samo da nema podjele BiH nego bi i trajni mir bio na dugom štapu. Hrvati i Bošnjaci će kad-tad pokucati na srpksa vrata i tražit će natrag svoje. Samo u tom slučaju neće biti lijepo zvati se Srbinom.

Kako su sve ovo iluzije, jer beha narodi nemaju toliko pameti da mirno i bez rata riješe svoje probleme, Bosna i Hercegovina će i dalje ostati tamo gdje i jeste. Nažalost, nefunkcionalna i baš onakva kakvom ju je hrvatski predsjednik Milanović nazvao – „Shit“. Možda zato i jeste takva kada smo svi u njoj „Shit“, pa bolje i ne zaslužujemo. A da imamo pameti mogli bi napraviti lijepu državicu po mjeri svih nas u kojoj bi barem našoj djeci bilo znatno bolje nego nama. A onda ponovo ne bi nekima pasalo, jer se ova država ne bi više zvala Bosna nego Švicarska. Nekima bi i to smetalo.

Dragan Radić | herceg-bosna.com

4.7 3 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

VIDEO: Dokumentarni film “Otpor” Oracle Filmsa o Svjetskoj povorci slobode

OTPOR – dokumentarni film Oracle Filmsa o Svjetskoj povorci slobode – Danu zajedništva, održanoj 20. ožujka 2021., u više od 40 zemalja svijeta.
Dan kada je svijet ustao skupa

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

ANTE PRKAČIN U BUJICI SPOMINJAO ‘VELJU NEVOLJU’, PUPOVCA JE NAZVAO ‘ŠKOPIGUDOM’, A ŠOŠKOČANINA ‘ŽOHAROM’: “Domovinski pokret će ukloniti spomenik tog neplivača iz Borova Sela!”

Pupovac o SPC-u ne zna ništa, a kad počne saznavati, onda će mu biti još veća muka, stidjet će se i crvenjeti – izjavio je u Bujici, na Z1 telviziji, general HOS-a i zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru, Ante Prkačin, odgovarajući šefu SDSS-a, Miloradu Pupovcu, koji ga je sa saborske govornice nazvao “nadri-povjesničarom“: – Ako ćemo isrkeno, nad njim se osjećam superiornim… Pupovac čak ne zna što je to nadri-povjesničar, toga mu je puna Srbija!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

“Iznio sam pedeset datuma, pedeset činjenica i pedeset argumenata,“ prokomentirao je Prkačin saborski okršaj s Pupovcem, nakon učestalih napada na Domovinski pokret, koji su kulminirali optužbama za antisemitizam, koje su u DP-u nazvali suludim: “Pupovac nije imao ni jedan, jedini argument, a da ga je pronašao, mogao mi je slobodno reći “gospodine Prkačin” ili “magarče Prkačin”, ti si pogriješio, nešto si krivo rekao, međutim – nisam rekao baš ništa pogrešno, a da sam imao vremena i da rasprave u Saboru funkcioniraju drukčije, rekao bih mu da je još 1867. britanski parlament raspravljao o iznimno teškom položaju Židova u Srbiji. To stoji i to je istina… Sve to što sam rekao, stoji u knjizi američkog Židova Philipa Choena. Nažalost, o srpskom antisemitizmu se u našoj javnosti šuti, a ono o čemu sam progovorio u Saboru, trebao bi znati Ivo Goldstein, no, nisam siguran da zna… A i da zna, on je toliko zločest da to ne bi dao u javnost!“

Škopiguda bi bio priučeni veterinar, nadri-veterinar – nastavio je general pričati o Pupovcu kao “škopigudi aktualne vlasti”: – Pupovac nikada nikome nije uštrojio svinje, nego očito kao što nekada, u nekim krajevima nije bilo pravog, školovanog veterinara, pa su priučeni ljudi radili takve operativne zahvate, tako je i Pupovac danas vješt u sličnom političkom djelovanju.

PRKAČIN: “ŠKORU NAPADAJU ZATO JER NIJE NIKOME NIŠTA DUŽAN!”

Ante Prkačin, je u ponedjeljak i formalno pristupio Domovinskom pokretu, a pristupnicu je potpisao u stranačkim prostorijama, u društvu predsjednika, dr. Miroslava Škore i zamjenika predsjednika DP-a, Marija Radića: – Ekipa kojoj pripadam, bije žestoku bitku sa šansom da pobijedi i u Zagrebu i u mnogim drugim gradovima i županijama… Mnogi su postavljali pitanja kako to da sam član saborskog Kluba DP-a, a nisam član stranke? Da razbijem bilo kakvu dilemu, učlanio sam se u Domovinski pokret.

General HOS-a planirao je i ranije pristupiti DP-u: – Mislio sam ujediniti veći dio pravaša i dovesti ih u Domovinski pokret, zajedno samnom. U DP-u je ipak najviše pravaša, koji su već do sada pristupili pokretu, pojedinačno ili u grupama… U Domovinski pokret je već učlanjeno više od dvije stotine HOS-ovaca, a svi smo mi tu dušom i srcem.

Prkačinovo pristupanje Domovinskom pokretu, baš u trenutku kada se bije predizborna bitka za Zagreb, nije nimalo slučajno, jer on žestoko podržava Škorinu kandidaturu: – Zagrepčani trebaju znati da je to čovjek koji je svojim rukama i svojim talentom, nešto stvorio. Je li Miroslav Škoro kriv radi toga što su njegovi koncerti bili dobro plaćeni, što je imao tri koncerta tjedno i što je zaradio ozbiljan novac?! Pošteno ga je zaradio i investirao, funkcionira potpuno neovisno od bilo koga… Škoro ne mora postati gradonačelnik zato da bi se skučio, da bi ne znam ni ja koga mitio, da bi se s nekim družio… Nego da bi Zagreb poveo kuda treba. Osim Škore, ja ne vidim drugog čovjeka od kojeg bi Grad Zagreb imao koristi kao gradonačelnika! Na koncu, on je jedini koji kaže – vidjet ćemo prvo dugove Grada Zagreba jer ih je puno, pa ćemo napraviti plan i program kako ćemo ih vraćati… Škoro nije nikome ništa dužan, niti politički, niti financijski. Zato ga i napadaju!

ŠKORO JEDINI IMA ŠANSE POBIJEDITI TOMAŠEVIĆA!

“Ima dosta onih koji Škoru hvale, ali da je vama vidjeti s kojom mržnjom ga neki napadaju,” nastavio je general i usput opisao tko su ti koji mrze Miroslava Škoru: “Ti koji ga mrze, to su takve varalice! Nemam što drugo zaključiti nego da je netko sustavno indoktrinirao ljude i iz dana u dan im objašnjavao kako je Škoro najveće moguće “zlo”! Kada mi jedan od takvih objašnjava da je Škoro “ljiga”, varnice mu iz očiju sijevaju… Pustim jazavca da mi objasni kako i zašto, a on meni ne zna objasniti zašto je Škoro “ljiga”… Iz toga sam zaključio da je riječ prvenstveno o emisarima HDZ-a, koji su zaduženi za to da se ljude indoktrinira kako bi mrzili Miroslava Škoru. Škoru, kojeg su voljeli; voljeli ga zbog njegove pjesme, voljeli ga zbog njegova izgleda, zbog njegova držanja… Škoro je po pričanjima takvih “odvratnija” faca i pojava nego Šoškočanin!”

Kako je ta politika prokleta – zaključuje Prkačin i nastavlja o Miroslavu Škori, a posebno onima koje je indokrinirao HDZ: – Takovg čovjeka mrziti?! Škoro je njima velika opasnost, veća od četnika, jer četnik uze komadić Hrvatske, a ovaj može uzeti cijelu Hrvatsku! A za njih Hrvatska vrijedi onoliko koliko njome vladaju! Postane li Miroslav Škoro gradonačelnik Grada Zagreba, vjerujem da će sve ići drugim, boljim putem.

General je uvjeren da jedino Škoro u drugom krugu zagrebačkih izbora može pobijediti favoriziranog kandidata radikalne ljevice, Tomislava Tomaševića: – Miroslav Škoro stoji nešto bolje od ostalih, ali treba mu osigurati ulazak u drugi krug. On jedini ima šanse u drugom krugu pobijediti Tomaševića!

“TOMAŠEVIĆ NEMA NIŠTA PROTIV POVRATKA TITA, A JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ NIJE NI BILA ZA TO DA GA SE UKLONI!”

Za Tomaševića kaže da je okupio “ljude malog znanja”, a zamjera mu, isto kao i Jeleni Pavičić Vukičević, zalaganje za povratak Titovog trga u Zagreb: – Meni je dovoljna informacija da Tomašević nema ništa protiv toga da se Josip Broz Tito vrati, a Pavičić Vukičević nije ni bila za to da ga se ukloni! To nam govore da su oni nepismeni ljudi, jer da znaju o čemu se radi i tko je bio Josip Broz Tito, nikada tako nebi govorili. Ako želiš biti prvi čovjek hrvatskog glavnog grada, onda moraš znati da je Josip Broz bio čovjek iza kojeg stoje zločini i prevare. Ako ne znaju tko je bio, neka pročitaju…

Za neproceuiranje velikosrpskih zločinaca koji su napravili pokolj nad dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu pored Vukovara, general je rekao: – Da smo mi država kako treba, već bi odavno pohapsili i zatvorili te štakore! A što radi HDZ?! Oni se u Varivodama mire… Tomo Medved ide tamo radi dvije babe, tri djeda i par tih nesretnika – i to je velevažno mirenje… Odi Tomo pa se miri u Borovo Selo!

Osvrmnuo se i na spomenik Vukašinu Šoškočaninu, kao i riječi Zorana Milanovića: – Kad je spomenuo tog razbojnika i neplivača, ljudi su se kidali od smijeha… Nema većeg poniženja za tog njihovog “junaka”, razbojnika i ubojicu, od kojeg su oni bili spremni stvarati novog Obilića, nego kad se žohar izvrne iz čamca i utopi! Kad u Hrvatskoj državi na vlast dođe onaj tko zna svoj posao, spomenik tom ubojici istog će časa biti uklonjen!

“U KONTEJNER SU TREBALI BACITI HIDAJETA!”

General Prkačin je u Bujici izjavio da i Hrvatska ima svog ‘Velju Nevolju’: – Mi u kriminalu nemamo ‘Velju Nevolju’, ali ga imamo u hrvatskom pravosuđu! Radi se o jednoj matoroj opajdari, ofucanoj i otrcanoj, koja vrijedi za nekakvog pravnog gurua… 90 posto ljudi zna o kome se radi. To je naš ‘Velja Nevolja’ i s njim treba obračunati, jer je jedinstveni slučaj, kontrolira nekoliko destaka hrvatskih sudaca, koji su u stanju ljudima napraviti nevjerojatno zlo.

Nije propustio prokomentirati ni skidanje hrvatske zastave s naše rezidencije u Beogradu: – Umjesto zastave, u kontejner su trebali baciti Hidajete Biščevića! To bi bilo upozorenje onima koji su ga tamo i poslali. Čovjek nema ni strasti ni časti i baš ga briga što se događa s Hrvatima u Vojvodini i diljem Srbije… On je uhljeb i potpuno mu je svejedno. Došao je tamo po privilegije, dobro je plaćen, pa malo troši u ‘Tri šešira’, ‘Dva jelena’, a vi Hrvati kako vam bude! Bacio bih ga u koš za smeće!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

ŽELJKO PERVAN U BUJICI: “Zagrepčani, pazite na stanove, ako ultra ljevica dođe na vlast!“

Petokraka? Dvije godine zatvora! Odmah, bez ikakvog razgovora – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Željko Pervan, televizijski urednik i voditelj, poznati glumac, komičar i prvak hrvatskog stand upa: – Komunisti su demonska sila, a u Hrvatskoj su se nekako prošvercali… Komunizam je pobio više ljudi nego svi drugi režimi zajedno, a mi u Zagrebu nemamo Trg žrtava komunizma!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Pervan u Bujici

Pervan je u emisiji najprije prokomentirao prozivke na račun Miroslava Škore, kandidata DP-a za gradonačelnika Zagreba, zbog spota ‘Grad za sve nas’, koji je snimio s mladim zagrebačkim reperom Zvonimirom Redžićem – Zizijem: – U tom dečku ne vidim problem. Predizborna kampanja je rat. Nije rat oružjem, ali je rat… I onda imate dobro plaćene specijalne timove, koji traže bilo kakvu mogućnost za napad na Škoru, preokreću riječi, vade ih iz konteksta… Već zarasle kraste trgaju, da opet krv curi! Grčevito se bore vlast, vjerojatno su u pitanju stanovi, možda ih je još nešto ostalo, pa će opet biti uzimanja…

PERVAN STAO UZ ŠKORU I REPERA ZIZIJA!

“Ovaj slučaj pokazuje svu bijedu i nemoć našeg društva,” rezolutan je Željko Pervan: “Ne mogu vjerovati što je postalo tema, to što reper repa?! U kakvoj mi to državi živimo?! Radio sam ‘Zločestu djecu’ od ’84. do ’90. godine, a što smo mi sve tada govorili – i nikome ništa. Danas napraviš neku benignu sinhronizaciju pa te najure sa HRT-a ili spot s nekim mladim čovjekom i odmah te razapnu.”

Moramo okrenuti pilu naopako, to je sve režirano – uvjeren je Pervan, koji je čvrsto stao uz Škoru i Zizija : – I ja sam nakada radio rap – za HDZ. Onaj HDZ, pravi, bivši… “Bre, bre rap”… Znaš, Eminem ipak psuje, čovjek nije normalan… To je traženje dlake u jajetu! Ne tvrdim da je napad dogovoren, ali je ispalo odlično, jer je spot na početku imao tek nešto više od tisuću pregleda, a sada se to već mjeri u stotinama tisuća!

“Ne možeš čovjeka prvo zvati na sistematski da se vidi što je sve po njemu,” ruga se Pervan onima koji su prozvali Zizija zbog tetovaže orla s Dinamovim grbom: “Tko god ulazi u Domovinski pokret ili bilo što radi za DP, ja bih ga prvo pozvao na sistematski! Sve to konotira jednu stvar, a to je strah od uspjeha Škore. Hrvati se nevjrojatno boje tuđeg uspjeha, a pogotovo nekog, tko je prohrvatski nastrojen!”

ZVONIMIR REDŽIĆ – ZIZI EKSKLUZIVNO ZA BUJICU: “Indexu je u cilju rušenje svega hrvatskog!”

U ekskluzivnom razgovoru za Bujicu i mladi reper Zizi, potvrdio je Pervanove sumnje, uvjeren je da da bi Škoru napali i da je za suradnju na spotu izabrao bilo koga drugog: – Da se ne lažemo, to je njima svima najveći problem! Problem je kaj je gospodin Miroslav Škoro bilo kaj izabrao.

I Miroslav Škoro je pred novinarima iznio sličnu tezu: – Da sam za spot odabrao neke pravoslavne svećenike, ne bih imao problem! Mogao sam ga otpjevati i s nekim kandidatom ljevice iz Splita, koji također voli pjevati, a u pozadini je jedan bivši predsjednik mogao zijevati!

“Mediji su tu da dižu hajku i da nas pokušaju razdvojiti,“ smatra Zvonimir Redžić, kojem je Miroslav Škoro, po navodima iz emisije, u međuvremenu poklonio pjesmu: “Svatko ima pravo na umjetničku slobodu i to je jedan specifičan stil izražavanja, koji ne znači da pozivaš na ono o čemu govoriš u pjesmi…“

Mladi reper i pripadnik BBB-a iz zagrebačkih Sesveta najavio je tužbu protiv portala Indeks te još nekih medija koji su ga ocrnili: – Ako se ne slažeš sa mišljenjem Indexa, odmah si veliki neprijatelj! Njima je u cilju rušenje svega hrvatskog!

“Nikad neću spustiti glavu dolje i nikad neću dopustiti svom neprijatelju da me nekim lošim pokušajima sruši dolje,“ jasan je Zvonimir Redžić Zizi, inače sin Tigra, hrvatskog dragovoljca i ratnog vojnog invalida: “Uvijek ću imati glavu gore i uvijek ću se boriti, bez obzira koliko to mene koštalo, jer znam da se borim za pravu stvar! To sam naučio od svog oca, makar riskirao zdravlje i život – riskirat ću.“

PERVAN: “Tko misli da je savršen, neka se liječi u Vrapču!“

Komentirajući Zizija, Željko Pervan se prisjetio američkih repera Eminema i Jay Zija koji je podržavao Obamu, a iako je imao vrlo burnu prošlost, mediji koji sada prozivaju Škoru, nisu mu to zamjerili: – Skenirati bilo čiji život, bilo čija djela, je vrlo podmuklo jer nitko kamen prvi ne smije baciti… Svi smo griješni i svi smo nekad, negdje pogriješili. Bilo namjerno, bilo da je grijeh iz srca, bilo kako bilo… Ne možemo biti savršeni. Ako želiš biti savršen, onda si mentalno bolestan, nisi normalan. To je mesijanski poriv, to se liječi u Vrapču!

“Njih mržnja goni, oni nemaju empatije za ljude,” prozvao je Pervan Plenkovićev PR koji je napao Škoru i Zizija: “On sam leži na betonu i u mraku, a to je Hrvatska priuštila mnogima. Neki su otpuzali van da prežive… Život je prošao, a mi smo još ovdje i hodamo okolo kao prazne ljušture. Jel’ to moja Hrvatska – da moram svoju djecu zaustavljati i povlačiti za rukave da ne odlaze?!”

PERVAN KOMENTIRAO TOMAŠEVIĆEVU LISTU: “Ne možeš očekivati od aktivista da će nešto raditi!“

U nastavku emisije, Pervan je na specifičan način prokomentirao skupštinsku kandidacijsku listu Tomislava Tomaševića, na kojoj su Radojka Borić, Ivana Kekin, Urša Raukar, Vili Matula, Teodor Celakoski i slični: – Aktivisti su ljudi koji žive od “biti protiv nečega”… Nemaš nikakve vlastite uspjehe, nisi dobar slikar, ne znaš super svirati čelo ko ‘Two cellos’, ništa… Onda da objaviš da postojiš, ti si protiv nečega, ti si aktivan u društvu, samo nikada nisi političar… Ne znaš ništa! Ja zaista nemam pojma otkud ta ekipa?!

Ne možeš očekivati od aktivista da će nešto raditi – konstatirao je Pervan, nakon što se voditelj našalio opaskom da cijela Tomaševićeva lista “nema 6 radnih sati u realnom sektoru”: – Što će raditi Urša Raukar ili Vili?! Jako je slabovidan, on je čak glumac, a ne vidi… Kao Hrvati, mladi ne vide budućnost, a stari ne vide prošlost! Stojimo u mraku, a kada se pojavi malo svjetla; “Juriš, drugovi!” Ja se bojim, ako ultra ljevica dobije, što će biti sa stanovima jadnika koji su iz centra Zagreba?!

Iako Pervan kaže da “ne zna odakle odjednom ta ekipa”, ipak “zna kakva je”, što bi morali prepoznati i građani Zagreba: – Znam njihov mentalni sklop i da ih pokreće zloća… Mnogi govore da im je Tomašević “simpatičan”, ali ljudi uopće ne znaju kuda s njim idu. K’o guske u maglu…

PERVAN: “U SDP-u NITKO NIJE BRŽE FOTOKOPIRAO OD JELENE PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ!”

Nije poštedio ni Jelenu Pavičić Vukičević, kojoj se zamjera da je izdašno financirala jednu zagrebačku radijsku postaju, poznatu po puštanju cajki, što nikome nije smetalo, ali zato mnogima smeta mladi reper i sin hrvatskog branitelja: – Jel’ to ona žena koja je fotokopirala u SDP-u?!

Voditelj je uzvratio čuđenjem – što je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, radila u SDP-u, a Pervan odgovorio: – Radila je na fotokopirki! I to znaš kako je radila… Nitko u SDP-u nije mogao brže fotokopirati od nje!

PERVAN: “SDSS I HDZ SU KAO MUŽ I ŽENA!”

Pupovac se Pervanu “popeo na vrh glave”, ali smatra “da su su Hrvati za sve sami krivi” i tvrdi da je potpuno ispravno koaliciju HDZ-a i SDSS-a nazivati ‘trgovačkom’: – Nego što su?! To ti je kao muž i žena, to je jedno tijelo! Svejdeno je.

Plenkovićev HDZ je popu lažnog profila na FaceBooku, složio se Željko Pervan sa ocjenom Domovinskog pokreta: –  Naravno! Kakav HDZ? Tu nema niti H, a ni D ili Z. Nema! Stvar je u tome da su demokršćani postali demon-kršćani.

Na pitanje voditelja hoće li Plenkovićev HDZ osvojiti ijedan od četiri velika Hrvatska grada ili Vukovar, kao simbol cijele Hrvatske, Željko Pervan je rekao da – neće i zaključio: – Mislim da Andreju klize stvari niz ruku, to je gadno!

BUJICA

5 1 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Kojem cjepivu najviše vjerujete?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x