Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MIROSLAV ŠKORO: Bošnjačka politička vrhuška pljunula je i na nevine muslimanske žrtve

“Domovinski pokret najoštrije osuđuje nezapamćene napade bošnjačkih medija i dijela političke javnosti na Katoličku crkvu i Hrvate u BiH, povodom nadolazećeg obilježavanja žrtava Bleiburga i Križnog puta i mise koja će biti služena u Sarajevu”, napisao je Škoro na svom Facebook profilu.

Izrazio je pritom podršku Hrvatima BiH i vodstvu Katoličke crkve, na čelu s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Domovinski pokret jednako tako osuđuje šutnju i ignoriranje hrvatske državne vlasti, koja nije našla za shodno reagirati na do sada nezabilježenu hajku na vjerske i nacionalne osjećaje Hrvata BiH, a posebno sarajevskih Hrvata.

Poručio je kako je, obzirom na to da se radi o vjerskoj komemoraciji, potpuno neprihvatljivo da se civilne vlasti i njima upravljani mediji bave pitanjem za koga kardinal služi misu.

“Sloboda vjeroispovijesti i odvojenost religije i države jedan su od temelja demokratskog poretka te nijedna, pa time ni bosansko-hercegovačka politička vlast, ne smije dovoditi u pitanje te slobode”, upozorio je.

Škoro smatra da napad na Katoličku crkvu ima prije svega političku poruku jer su se po prvi puta u BiH ujedinile “bošnjačka i srpska vladajuća klika” na pitanju koje im je očito zajedničko, a to je mržnja prema Katoličkoj crkvi i Hrvatima kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu na cijelom teritoriju BiH.

“Po pitanju svete mise za, kako oni kažu ‘ustaške koljače’, ujedinila se sva bošnjačka i srpska pozicija i opozicija, Izetbegović i Dodik, Srpska pravoslavna crkva i Željko Komšić. Pametnome dosta”, napisao je Škoro..

Sustavnim medijskim blaćenjem iskrivljuju se povijesne činjenice, sve nevine žrtve se potezom pera pretvara u zločince, a zaboravljeno je pritom da je na Bleiburgu i Križnom putu bio i veliki broj muslimanskih, pa i srpskih žrtava.

“Organizirani napadi bošnjačkog političkog vodstva na vjersku komemoraciju žrtava komunističkog terora pokazuju njihov totalitaristički mentalitet i komunističko nasljeđe. Ovakvim stavom bošnjačka politička vrhuška pljunula je i na sve nevine muslimanske žrtve, koje se svih ovih godina komemoriralo na Bleiburgu i po masovnim grobnicama širom Hrvatske”, navodi Škoro.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x