Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ PODRŽAO HDZ-ove PUČISTE? Veliki plan zbog kojeg Plenkoviću podrhtava glas polako izlazi na vidjelo

U utorak je optužio Plenkovića da “udbaškim metodama” proziva generale zbog podrške zahtjevu za pomilovanjem Perkovića i Mustača, a članove HDZ-a pozvao je da reagiraju, inače će biti pomagači “udbašenkoviću”.

Odabrao svoju ekipu

Milanović je nakon konferencije “Hrvatska kakvu trebamo – Zelenim razvojem protiv klimatske krize“ u izjavi novinarima Plenkovića nazvao “udbašenkovićem”, ustrajavši u ocjeni da je premijer “gojenac komunističkog režima” koji je hrvatske generale proglasio “sitnim udbaškim pudlicama”, kao i da je “perfidan, zao tip”.

To su generali “nulte kategorije” i jedino im mogu pomoći ja, rekao je Milanović, objašnjavajući svoju reakciju na premijerove istupe oko zahtjeva za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji su svojim potpisom podržali generali iz Domovinskog rata.

Ono što je zanimljivo, u današnjem novom ‘milanovićevskom’ istupu Milanović je stao na stranu HDZ-ovaca koje se već duže vremena smatra Plenkovićevom oporbom i “pučistima”.

“Pa ne mislim da je udbaš Anušić, Tramišak, Celjak ili Oleg Butković, ali dok god ne osude udbaša, kojeg je Udba hranila dok je bio dijete, taj je za mene suodgovoran”, poručio je.

Anušić se ogradio, ali…

Župan Osječko-baranjski Ivan Anušić je ipak vrlo brzo na to reagirao i poručio Milanoviću da ga “ne želi biti oružje u Milanovićevim rukama” te da predsjednik “pokušava unijeti razdor među HDZ”.

Što se kuha u pozadini, kuje li Milanović planove na svim frontovima pa tako i unutar samog HDZ-a, pitali smo izvor iz HDZ-a blizak oporbenoj stranačkoj struji.

“Ha gledajte, nije nepoznanica da se dosta nas slaže s nekim nastupima i politikama koje zagovara ovaj novi Milanović. No, to ne znači da predsjednik ima utjecaja u našoj stranci. Ipak, postoje sve glasniji nezadovoljnici unutar stranke koji ne žele gledati kako svaki HDZ-ovac na funkciji postaje predmet istrage Dorh-a, tako da je lako moguće da Milanović kao iskusni političar ubacuje koje kukavičje jaje da napravi pomutnju”, rekao nam je naš izvor.

Prati se situacija

Da je tomu taku, svjedoči i naš izvor blizak samom premijeru.

“Mi pratimo, naravno, situaciju i u našoj stranci. Mi smo veliki organizam, mašina koja ima tisuće članova. Ima različitih razmišljanja i ideja. Ponekad ima i onih koji među sobom šaputaju nešto poput ‘briselski ćato noćas mora pasti’, a onda na sastanku predsjedništva šute kao zaliveni i plješću premijeru. Siguran sam da je stanje u stranci stabilno, no moguće je da postoje strukture unutar stranke koje kuju planove za rušenje šefa stranke, a ne bih se začudio da Milanović to potiče”, rekao nam je naš izvor iz HDZ.

Izvor: dnevno.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x