Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ OPLEO PO VUČIĆU: “Vučić je gospodar neuspješne države, koja neće u EU, a uz to je drzak i bezobrazan” (VIDEO)

– Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucjenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali da traže domovinu negdje drugdje – rekao je Milanović u poruci koja je odjeknula regionom.

Vučić je dobio novu packu, ovoga puta iz komšiluka, gdje mu je na direktan način Zoran Milanović objasnio kako bi trebalo da se ponaša ukoliko želi da Srbiju odvede u Europsku uniju, što su naprednjaci prije dolaska na vlast jasno stavili kao prioritet.

Međutim, realnost je takva da Srbija trenutno kaska u mjestu, ne otvara nova poglavlja u pristupanju Evropskoj uniji, pa se stiče utisak da režim “moli boga da ne uđe u EU”.

To je poručio i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je prokomentarisao taj put Srbije ka Europskoj uniji, ali je govorio i o ophođenju Aleksandra Vučića prema Hrvatskoj.

– Ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i Aleksandar Vučić i moja ovlašćenja su taman takva kolika treba i da budu, ne velika. A on je gospodar države. Jedne države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom. Ne zna da li bi u Europsku uniju ili ne bi, jer oni sve rade da ne uđu u Europsku uniju, a kao pregovaraju – rekao je Milanović i naglasio:

– I to je naprosto zaluđivanje, jedna vrsta “stoun volinga”. U komunikaciji sa Hrvatskom ja ne držim mnogo do toga da se nešto poštuje, da smo mi nešto mnogo važni, ali mi nismo u ravnopravnom položaju. Mi smo članice EU, a oni nisu i ako žele da uđu u Evropsku uniju, moramo da razgovaramo – istakao je predsjednik Hrvatske.

Podsjetio je Milanović na situaciju kada je Hrvatska pristupala Evropskoj uniji.

– Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucjenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Europsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali da traže domovinu negdje drugdje – rekao je Milanović u poruci koja je odjeknula regionom.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x