Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ O ŽRTAVAMA BLEIBURGA: ‘Andrija Hebrang je odgovoran za ta ubojstva kao i Tito. Nema razlike. To je sve ista banda’

Na pitanje o Bleiburgu, ustvrdio je da se ne osjeća odgovornim potvrdivši da je tijekom njegova mandata ukinuto pokroviteljstvo Vlade nad komemoracijom te podsjetio da je ta parlamentarna većina nestala davne 2016. godine.

“Hrvatska od tada živi pod vlašću imotskog kadije”, dodao je predsjednik.

Kada ga je novinarka upitala smatra li se odgovornim za uklanjanje povijesnog grba u Bleiburgu, on ju je upitao smatra li se ona “odgovornom za ubojstvo Kennedyja” misleći na američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja ubijenog 1963. godine u Dallasu.

“Proslava u Bleiburgu od 2015. opet je revitalizirana. Sada se ne može održati zbog austrijske vlasti jer bi ih oni istukli. To je problem. To ne dopuštaju Austrijanci. A tko je na vlasti? Crveni Oscar. Desnica je na vlasti. Moj izaslanik je bio na Teznom, kao i svako godine. Odem ja ili on, to je general Mareković. Tamo je bila Titova vojska očito uz znanje Tita i da se ne lažemo Andrije Hebranga koji je odgovoran za ta ubojstva kao i Tito. Nema razlike. To je sve ista banda. Tamo je ubijeno tisuće ljudi. U Teznom, ne na Bleiburgu”, dodao je predsjednik.

“Na Bleiburg ne daju Österreichšani.

akle, desničari austrijski, demokršćani koji vjeruju u Boga za razliku od ovih lažova u Hrvatskoj”, kazao je.

Na pitanje kako su to dozvolili ranije, objasnio je: “Ich bin kein Berliner. Nisam Berlinac. Nisam iz Beča. Zašto mene pitate? Ne vodim ja austrijsku politiku. To njih pitajte, to je njihova odluka da ne dopuste fašizaciju povijesti”.

“Na Bleiburgu se oplakuje parastos propalog NDH-a”, kazao je. “Slovenija ne da u Teznom, Austrija ne da…Što da obilježavamo u Staljingradu?”, rekao je Milanović.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x