Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ O MINISTRU GRLIĆ RADMANU: Potječe iz komunističke obitelji koja se bezobrazno obogatila privatizacijom kafilerije

Podsjetimo predsjednik Milanović obrušio se na Grlić Radmanovo “zdvajanje nad sudbinom Hrvata u komunizmu u kojem se njegova obitelj bezobrazno obogatila privatizacijom kafilerije”.

“Tata mu je bio predsjednik komunističkog vijeća u Sesvetama i tako, dao mu je hrvatsko ime Gordan kao meni Zoran, ne”, rekao je Milanović, javlja N1.

Grlić Radman je “trebao biti u mojoj delegaciji u Bruxellesu na samitu NATO-a”, izjavio je predsjednik Milanović prije tri dana te rekao “i da se ministar tome veselio kao djeca američkoj pomoći poslije Drugog svjetskog rata”, ali je onda sudjelovanje na samitu “otkazao”, ocijenivši da mu je to “zabranio premijer”.

“Danas je sv. Ante kojeg moja obitelj otkad znam za sebe obilježavamo kao imendan oca. Moja obitelj je zgranuta izjavama predsjednika Zorana Milanovića na račun mog oca i obitelji što je nečuveno i skanadalozno, ispod svakog dobrog ukusa i mjere.

Osobito s obzirom na činjenicu da je moj otac poznat kao veliki domoljub i dobročinitelj”, rekao je Gordan Grlić Radman, prenosi N1.

Dodao je:

“Kad sam saznao za ovaj huškački napad na mene i moju obitelj, dobio sam puno podrške iz sinjskog kraja odakle potječe Milanović. Ponosan sam na sve što je moj otac radio i nema smisla, ne bih se upuštao u raspravu oko mojih roditelja.

Mogu samo reći da sam ponosan na časnu ulogu moga oca otkad znam za sebe. Ne znam zašto se spominjalo ime Gordan. Moj otac je 1958. bio vatreni navijač Dinama i dao mi je ime po njihovom vrataru.

Ne znam po kome je g. Milanović dobio ime, bila je praksa u nekim mjestima, možda je njegovo otac navijao za Partizan ili Zvezdu iako je Zoran narodsko ime. Ali ja znam po kome sam dobio ime i ponosan sam na to”.

Na konstataciju da se predsjednik osvrnuo na njegovu izjavu da Hrvati u komunizmu nisu bili slobodni, Radman je rekao:

“U vrijeme bivše države svako spominjanje imena Hrvat uključivalo je opasnost, niste smjeli pjevati domoljube pjesme. Milicija me 1975./76. na proslavi Nove godine proganjala jer smo pjevali Vilu Velebita i Marjane, Marjane, ja sam bio gimnazijalac.

Trojica su tad bila uhićena, nas dvojica smo uspjeli pobjeći”, rekao je Grlić Radman.

“Milanović je noću donio Lex perković da zaštiti izručenje onih ljudi koji su radili u Udbi ili tajnoj policiji koja je ubijala hrvatske domoljube širom svijeta”, dodao je.

Na Milanovićevu izjavu da u završnoj deklaraciji neke zemlje žele izbaciti spominjanje Daytona kao i tri konstitutivna naroda, Radman je odgovorio: “To je čista obmana, ta izjava nema nikakvog uporišta”.

Milanović je rekao da je prije tjedan dana upozorio Vladu na tu deklaraciju, da se ne spominje konstitutivnost i da Vlada nije reagirala.

“Predsjednik Milanović ne govori istinu. Imamo sve podatke, dokumentaciju”, rekao je Radman.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x