Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ: Nijedan europski lider ne bi se snašao slušajući moj razgovor s Dodikom, Komšićem, Džaferovićem i drugim ljudima”

Nakon summita Brdo-Brijuni, Milanović je rekao kako su se bavili non-paperom koji ne postoji, a nisu se bavili državama koje žele postati članice EU. Upitan je i koliko je u interesu Bruxellesa da se riješi pitanje Zapadnog Balkana.

“Kao što je u pitanju BiH, ne postoji Bruxelles, ne postoji nikakva visoka politička razina u ovom o čemu smo danas razgovarali. Ja kao predsjednik države koja je malo bliža Zapadnom Balkanu od Slovenije i znam naprosto više stvari. Nijedan europski lider ne bi se snašao slušajući moj razgovor s Dodikom, Komšićem, Džaferovićem i drugim ljudima”, rekao je Milanović.

Istaknuo je kako “srednji službenici u raznim ministarstvima kroje politiku prema regiji, a ne državnici”.

“To ne radi Angela Merkel ili Macron kod kojeg su izbori iduće godine na koje će gledati cijela Europa s interesom. Kako da se peti put zaredom spriječi dolazak na vlast desnice koja je sve manje ekstremna i sve više ispolirana. Macron ima šanse, ali nisu velike i dominantne kao prije pet godina. I to će više nego bilo kojeg ‘komišinara’ utjecati i na stanje Makedonije, Albanije, Kosova i Srbije. Jako je bitno da osjetimo da je državama u interesu, da stvarno žele postati članice EU. I to je jako skupo. Košta politički. To je naporno. To svakog lidera izlaže porazu na izborima”, poručio je Milanović.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x