Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ: Naše ambasadore stalno pozivaju radi neke gluposti, pa ćemo i mi njihove

O sadržaju današnjih razgovora na Pantovčaku nije rečeno ništa.

Predsjednik države Zoran Milanović najavio je danas da će netko od njegovih savjetnika pozvati na razgovor austrijskog veleposlanika, nekoliko dana pošto je hrvatski veleposlanik u Austriji Danijel Glunčić bio pozvan u austrijsko ministarstvo vanjskih poslova kako bi mu se prenijelo nezadovoljstvo tamošnjih vlasti “izuzetno neobičnim izjavama hrvatskog predsjednika” koji je rekao da ga tadašnji austrijski ‘lockdown’ za necijepljene podsjeća na fašističke metode.

Milanović se danas zbog toga ispričao. “Ja sam rekao da me ono što se događa u Austriji podsjeća na fašizam, ispričavam se”, kazao je novinarima u Našicama.

“Austrijski predsjednik je moj prijatelj, sjajan čovjek, i zemlja koja ga je izabrala takvog liberalnog i zelenog ne može biti (fašistička)…”, rekao je Milanović, ali i ponovio da austrijske mjere u borbi s koronavirusom smatra “katastrofom”.

Austrija od danas primjenjuje potpuni lockdown.

“Naše ambasadore stalno pozivaju radi neke gluposti, pa ćemo i mi njihove”.

“I danas će austrijski ambasador biti pozvan kad već oni pozivaju naše, da mu izrazimo našu duboku zabrinutost za temeljne ljudske slobode u Austriji”, kazao je Milanović novinarima u Našicama.

“To se radi, naše ambasadore stalno pozivaju radi neke gluposti, pa ćemo i mi njihove”, dodao je.

Kazao je kako vlade nekih zapadnoeuropskih država “ribaju pod s (mađarskim premijerom Viktorom) Orbanom i Poljacima što god da pričaju”, a neki su “svete krave koje sve što naprave je savršeno”.

“Ne, glupo je. Nije znanstveno i terorizirate ljude. S obzirom na to da je ovo Europska unija, da sam ja europski državnik, mene to svrbi”, poručio je Milanović.

Hrvatski je predsjednik također kazao da ako Nizozemci mogu svaki tjedan komentirati Bosnu i Hercegovinu, onda će on situaciju u Rotterdamu.

“Pobunio vam se narod. I to ne useljenici, nego plavokosi, plavooki Nizozemci su se pobunili. Razmišljajte malo, gospodo”, poručio je, referirajući se na nasilne prosvjede protiv covid-potvrda u Rotterdamu.

Govoreći općenito o sve oštrijim mjerama koje se uvode širom Europe, Milanović je rekao da to “dolazi i od briselskih tupoglavaca” i da takvih mjera nema u skandinavskim zemljama.

“Ove odluke ne donosi nikakva znanost, ovo je sve impuls, koji od nekud dolazi i nije nikakva zavjera, pakleni plan, da nas se uništi. Naprosto, neki ljudi se ponašaju inertno”, zaključio je.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x