Kontaktirajte nas na:

Politika

MILANOVIĆ KOD BOLKOVIĆA: ‘Šeks je najveća štetočina hrvatskog pravosuđa’

Predsjednik Zoran Milanović gostovao je u HRT-ovoj emisiji ‘Jedan na Jedan’, prihvativši poziv Romana Bolkovića.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Milanović već nekoliko tjedana trese javnu scenu svojim izjavama kojih nitko nije pošteđen od političara, analitičara, DORH-a do nevladinih udruga, javnih službenika i novinara.

Sve je započelo, podsjetimo, aferom Janaf odnosno uhićenjima bivšeg direktora JANAF-a Dragana Kovačevića te razotkrivanjem elitnih okupljanja u klubu u Slovenskoj 9 gdje je bio i predsjednik kako je sam priznao.

Svojim istupima doveo je u pitanje svoj legitimitet te potencijalnu mogućnost opoziva u Hrvatskom saboru, dok je za neke postao ‘idolom desnice’.

“Tražim odgovor na pitanje kako je moguće po ne znam koji put da mediji imaju sve podatke, a to im je mogla dati samo jedna institucija. A to je Uskok”, tvrdi Milanović.

“Uvijek je bitno pogledati tko piše, a onda i što je sadržaj. Što bih ja to skrivao?”, dodao je.

Za sukob s Puhovskim navodi da je samo podsjetio javnost tko je ta osoba, “to je nečasna figura”.

Na pitanje čemu napad na Šeksa, ističe da je on najveća štetočina hrvatskog pravosuđa. “Gospodin Šeks isto ne bira što će reći, mi smo jednaki u javnom prostoru”.

“Ljudi su jako dobro znali koga biraju”, govori za svoje istupe.

Za narikače objašnjava da su to osobe silno pretenciozne, osobe spremne dijeliti pamet svima, danas žene, sutra muškarci.

“To je mjesto jedne pravne osobe gdje su se različita društva nalazila”, navodi za klub Dragana Kovačevića.

Dotaknuo se opet pravobraniteljice za ravnopravnost spolova: “Za pravobraniteljicu sam rekao ono što jest, ono što su činjenice”.

“To je užasno ozbiljna situacija i o tome politički vrh mora znati i zna”, tvrdi predsjednik i dalje da je premijer Plenković znao o istrazi u aferi Janaf.

“Ja sam radio taj posao i kad se nešto događalo ja sam to znao”, dodao je.

O problemima Hrvata u BiH poručuje: “Treba krenuti od osnova da se Hrvatima, jednom od tri konstitutivna naroda, dopusti ono što im je namijenjeno Daytonskim sporazumom”.

Odbio je razgovarati o Peđi Grbinu i SDP-u.

“To je posao Vlade i tamo sjede osobe koje je imenovala Vlada mojim potpisom, i koje mogu opozvati, ali se ne želim inatiti”, rekao je o članstvu u Povjerenstvu za nabavu aviona.

“Mi smo od SAD-a dobili ogromnu količinu naoružanja, to stvara i neku vrstu moralne obaveze. Ako je američka ponuda preskupa, to će biti problem, ali to mora odlučiti premijer. Zato mi nije mjesto tamo”.

Izvor: dnevno.hr

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
0 0 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

Politika

DRAGAN ČOVIĆ: Dok se ne promijeni Izborni zakon obavljamo samo operativne aktivnosti

Nakon sjednica predsjedništva HDZ-a i HNS-a u Mostaru medijima se obratio i njihov predsjednik Dragan Čović. On je govorio o predizbornoj kampanji koja je u toku, ali i drugim političkim aktuelnostima.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Dragan Čović

Čović je kazao da će se nakon kampanje za lokalne izbore posvetiti isključivo Izbornom zakonu, “dok to ne promijenimo bit će samo operativne aktivnosti”, kazao je.

Govorio je o sastancima s drugim strankama, kako će se oni dešavati i u vrijeme kampanje, ali da za promjene izbornog zakonodavstva treba šira podrška političkih subjekata.

“Svakodnevno svjedočimo da nam ne funkcionišu izvršna i zakonodavna vlast, pravosuđe, da ovo nije zemlja u kojoj bi željeli živjeti.

Ništa se neće moći desiti dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari kao i provedbu onih 14 tačaka iz zahtjeva EU te zemlja dobije kandidatski status”, izjavio je Čović.

Kazao je kako HDZ očekuje da će dobiti sve načelnike gdje su Hrvati većina, “bez obzira na ovo što radi CIK, što izlazi iz zakonodavstva”.

“Znali smo da će to raditi, kako je izabran i ko je izabran. Bez obzira na to vjerujem da ćemo imati više načelnika i općinskih vijećnika nego prije četiri godine”, izjavio je.

Problem je Covid i ko može biti zaražen, dodao je, ali uvjeti su svima isti.

“Želim dobre i korektne kampanje, a neka rezultat bude po urađenom u posljednje četiri godine”, zaključio je Dragan Čović.

Nastavi čitati

Politika

Rodoljub Drašković: “Republika Srpska je dno dna Evrope, njom vlada autokratija”

Politički sistem u Republici Srpskoj je tako postavljen da vlada autokratija i volja jednog čovjeka, rekao je u emisiji “Puls” BN TV Rodoljub Drašković, predsjednik poslovnog sistema Swisslion.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Rodoljub Drašković

– Republika Srpska je dno dna Evrope zbog toga što je tako postavljen politički sistem, što vlada autokratija. Ko je Skupština Republike Srpske u liku jednog čovjeka, ko je Vlada Republike Srpske u liku jednog čovjeka – kaže Drašković.

Na pitanje voditelja: Ko je taj čovjek, Drašković je odgovorio:

– Pojma nemam, apstraktna ličnost…Ja se ne bavim ličnostima nego procesima.

Na insistiranje voditelja da kaže kako se osjeća, Drašković kaže:

– Baš se lagodno osjećam, baš se lagodno osjećam. Narod zna koje su to ličnosti, kako funkcionišu, gdje su…

Drašković je rekao da ne treba njega da pitaju o kriminalnim radnjama u Republici Srpskoj.

– Tu je govornica parlamenta Republike Srpske. Ako je istina 50 odsto od onog što se govori za tom govornicom, gdje su istražnih organi, da li funkcioniše zakonodavstvo u Republici Srpskoj? Zašto se ne pokreću sudski postupci?

Drašković je rekao da njegov povratak u Hercegovinu je prije svega put slučajnog prolaznika i želja tamošnjeg stanovništva da se pokrene propala privreda.

Objašnjavajući početke svog biznisa u Republici Srpskoj, on navodi da je podigao Industriju alata Trebinje, te da ništa ne duguje Republici Srpskoj.

– Odgovorno tvrdim da Poreskoj upravi Republike Srpske ne dugujem ništa. To dokazuju moji advokati. Tražim svoja zakonska prava za otpis potraživanja prije privatizacije, a tadašnji i sadašnji režim je isti koji se dogovarao sa mnom da će se to desiti- rekao je Drašković i dodao da IAT danas uspješno posluje, a da je on investirao u tu fabriku 37 miliona maraka.

 

Nastavi čitati

Politika

Dno dna dva HDZ-a: U koaliciji sa četnicima

SNSD, Demos, Ujedinjena Srpska, SRS “Vojislav Šešelj”, HDZ BiH i HDZ 1990, potpisali su koalicijski sporazum u Pelagićevu.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Šešelj pali hrvatski zastavu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitao je koaliciji šest stranaka u Pelagićevu na okupljanju oko kandidata SNSD-a za načelnika Slavka Tešića i najavio da će ta suradnja dovesti do realizacije novih projekata za stabilnost i razvoj općine.

“Surađivat ćemo i pokazati da imamo zajednički cilj, očuvati mir, stabilnost i dobre odnose među ljudima”, rekao je Dodik na svečanosti u tamošnjem Domu kulture. Istaknuo je, prenose Nezavisne novine, kako se zajedničkim radom uvijek postiže više.

“Vjerujem da zajednički možemo mnogo postići, uz energiju mladog načelnika, jer bez spoja općinskih i republičkih institucija i dobre suradnje teško je raditi velike projekte”, rekao je Dodik.

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x