Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILANOVIĆ JE PRIJATELJ BiH: Uputio je jasnu poruku bošnjačkim političarima. Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve i Neuma, Ploča

“Ovdje sam došao u susjednu državu čiji nisam predsjednik i ovo je moja poruka svima koji misle da sam došao dijeliti BiH. Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve i Neuma, Ploča koje su u RH i da kao takva uđe u EU”, poručio je hrvatski predsjednik.

Rekao je kako nema predrasude ni prema kome u toj zemlji. “Hrvatstvo je u BiH neiskorjenjivo i bez njega BiH nema. Nema je ni bez Bošnjaka. Ni bez Srba. To je to trojstvo“, rekao je naglasivši kako je Hrvatska jedna od jamaca Daytonskog sporazuma.

Ponaša li se ovako neprijatelj BiH?

Naglasio je još jednu stvar, njegovo agitiranje za BiH nakon izbijanja rata u Ukrajini.

“Češka, Slovačka, Baltičke zemlje… bile su za to da se preko noći Ukrajini da status kandidata. Jedna Srbija pregovara godinama da dobije taj status. Moj uvjet da se Ukrajini prizna status bio je da se tu spomene BiH kao zemlja. Ako može Ukrajina dobiti status, može i BiH koja je puno sigurnija nego Ukrajina, a i usred Europe je. Ja sam se uljudno zahvalio. Smatra li da se netko ponaša tako kao neprijatelj BiH”, pitao se.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x