Kontaktirajte nas na:
Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

“Andrej Plenković stvara dojam da je u državi sve krasno, sigurno, gospodarstvo raste, zdravstvo je, po njemu, potpuno u redu, lijekova ima, sve se plaća, ima čak i viška,” nabraja ironično Radić, međutim, to baš i nije tako: “U stvarnosti, mi smo kao država potonuli, na svim nivoima i po svim parametrima.”

RADIĆ: “PLENKOVIĆU, AKO SI FRAJER, KOALIRAJ U VUKOVARU OTVORENO SA SDSS-om, POVEDI NA SKUP HDZ-a BORISA MILOŠEVIĆA!”

Svi Hrvati će se složiti da je Domovinski rat temelj naše države. Tako razmišlja statko tko hrvatski diše, no, nama je potpredsjednik Vlade Boris Milošević, čovjek koji to nikada neće reći – ističe Vukovarac Radić, koji je od prvoga dana bio uključen u obranu Hrvatske, a u Domovinskom ratu je izgubio strica i oca, kojeg još nije pronašao: – Plenković potpredsjednika Miloševića i slične, vodi na Oluju, u Knin, Grubore… Sada, kada se bore na izborima u Vukovaru, nek’ tamo odvede sve te ljude, pa da vidimo koliko će glasova dobiti!

Na pitanje hoće li obraniti Vukovar od Plenkovićevog HDZ-a i Pupovčeva SDSS-a, Radić je odgovorio: – U ovoj se kampanji Vukovar više gotovo nigdje i ne spominje, osim kada perfidno pokušavaju Ivana Penavu optužiti da je sadio lešnjake, što je jedan od degutantnijih napada za koje sam čuo. Čovjek je zasadio dva hektara lješnjaka, zemlju i sadnju je pošteno platio, zavrnuo rukave, sadio svojim rukama, zajedno s ocem i sinom… Sada se stvara slika da je to ne znam kakav kriminal, kada čovjek sadi lješnjake s ocem i sinom… Ja pozivam sve Hrvate da rade takav “kriminal”! HDZ zna da je njima Vukovar de facto izgubljena bitka i sada tu činjenicu pokušavaju gurnuti pod tepih, da se njihov poraz više ne spominje… Ivan Penava će biti gradonačelnk Vukovara i u slijedećem mandatu, usprkos svim prijetnjama i riječima Andreja Plenkovića da mi nećemo nikada, nigdje doći na vlast!

Plenkovićevu prijetnju, kojom “garantira” da Domovinski pokret nikada neće doći na vlast, Radić je protumačio na nekoliko načina: – Ili će nas hapsiti ili će nas pokrasti na izborima! Ili Plenković zna nešto, što mi ne znamo… U jednom demokratskom društvu, to je kranje neprimjereno. Plenkoviću, kao velikom europejcu, takve su stvari dopuštene, a kada bi tako nešto izjavio netko od nas, to bi bio skandal svjetskih razmjera.

Posebno se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i SDSS-a: – Oni će 16. svibnja vidjeti što narod misli o toj njihovoj koaliciji. Ako je Plenković baš takav frajer, ako ima koalicijske partnere kakve ima, neka ide s njima svuda na izbore, to je nešto najnormalnije. Međutim, neće oni ići otvoreno, oni to rade skriveno… Dobro znamo da po svim selima oko Vukovara, s većinskim srpskim stanovništvom, lobiraju da se glasa za HDZ!

RADIĆ SE ISPRIČAO JAVNOSTI JER JE PRECIJENIO PLENKOVIĆA: “Ne može biti čak niti ministar vanjskih poslova!”

Zamjenik predsjednika DP-a upozorio je u emisiji i na katastrofalno stanje vanjskih poslova: – Moram se najprije ispričati sveukupnoj javnosti jer sam i ja bio jedan od onih koji je rekao da bih Plenkovića podržao za ministra vanjskih poslova… No, kakada vidimo kakva je situacija, kako nam država stoji, kako se osjeća narod i kakve imamo saveznike, jasno je da on to nije zaslužio. Dobro znamo da vanjske poslove u stvarnosti vodi Andrej Plenković, iako je Grlić-Radman nominalno ministra vanjskh poslova… Pogledajte položaj Hrvata u Vojvodini, malo je reći da je katastrofalan… Hrvatski veleposlanik u Beogardu, Hidajed Biščević, nije u godinu i po’ dana primio Tomislava Žigmanova! Nije ga ni posjetio, ni nazvao… Za koga on radi, koga on štiti tamo?! U Bosni i Hercegovini imamo Hrvate koji su na rubu opstanka. Zadnji se puta nešto slično događalo davne 1689. godine, kada je Eugen Savojski prodro u Bosnu, pa je sa sobom povukao katolike i Bosna je bila ispražnjena od katolika, koji su tada pali na 12, 13 posto… U ovim se trenucima, u Bosni događa nešto slično… U Crnoj Gori smo izgubili zastupnika u Skupštini, velikim dijelom i našom krivnjom… S druge strane, pitam se tko je u ovom trenutku pravi saveznik Hrvatske? Koga mi to imamo uz sebe?! Imamo sluganski odnos prema Europskoj komisiji, prema Njemačkoj i Francuskoj, ako to nije i nešto gore od sluganskog… U ovom trenutku bolji odnos sa Angelom Merkel ima Aleksandar Vučić, a to se vidi po dosta stvari koje Srbiji prolaze, dok nama ne prolazi gotovo ništa.

“Kada u Hrvatsku dođe netko iz Amerike, dobijemo pomoćnika tajnika nekog tajnika… Najniži rang… O Rusima da i ne pričamo. Andrej Plenković je bio visoki predstavnik Europske komisije u Ukrajini, pa je tamo govorio ono što je mislio Bruxelles, a što nitko nije smio govoriti Rusima,” upozorava Radić i nastavlja: “Angela Merkel i Njemačka danas najnormalnije rade s Rusima. Ide Sjeverni tok, ide plin, ide sve… Površinski se možda drže nekih pravila, a zapravo se poslovi, u interesu nacionalnih gospodarstava, rade, dok je kod nas sve stalo…”

Hrvatska je doživjela povijesno najnižu točku ugleda u svijetu – rezolutan je Mario Radić, koji dolazi iz svijeta biznisa, pa poznaje dobro i gospodarsku situaciju: – Oni se izvlače na cvoid krizu, no, to im baš i ne prolazi…  Mi jednostavno nemamao nikakav temelj za gospodarski oporavak i razvoj. Proučio sam Plenkovićev plan nacionalnog oporavka i rekao bih da je to sastavak na nivou djeteta iz šestog razreda osnovne škole!

SRBIJA JE PO VOJNOJ SPREMNOSTI PRETEKLA HRVATSKU, PRVI PUTA NAKON ’95. GODINE?!

Kao primjer jednog od najnesposobnijih ministara u Plenkovićevoj vladi, zamjenik predsjednika DP-a naveo je ministra obrane iz Vinkovaca, Marija Banožića: – Pomoćnika ministra obrane za logistiku nije primio skoro godinu dana, čak niti na kavu… To nam sve govori o čovjeku koji nikada u životu ništa nije radio. Banožić je na mjesto ministra obrane došao igrom slučajnosti, a sa puškom i sa obranom ima veze utoliko što je bio lovočuvar u nekoj šumi!

Većina kadrova u ovoj Vladi su poput Banožića, smatra Radić: – To su poslušnici koji će bespogovorno izvršavati svaku zapovijed Andreja Plenkovića. Nema toga što on njima ne bi naredio, a oni ne bi izvršili… To nisu ministri, to su poslušnici koji po vertikali sprovode njegove ideje.

Nastavio je o stanju obrane i nacionalne sigurnosti: – Nas je prestigla Srbija prije dva-tri mjeseca i to su zaključci relevantnih stručnih časopisa…

“Prestigli su nas po prvi puta nakon ’95. i sada smo u podređenom vojnom položaju, u odnosu na Srbiju,” upozorio je još jednom Radić.

“Zamislite da je na mjestu Tuđmana devedesetih bio Plenković, pa mi bi danas živjeli kod Gradišćanskih Hrvata,” našalio se: “Čovjek bi svaka tri dana išao u Bruxelles pitati od koga smije, a od koga ne smije kupiti naoružanje i oprema za obranu…”

DOMOVINSKI POKRET NIGDJE NE KOALIRA NI SA HDZ-om, NI SA SDP-om!

“Da smo htjeli biti, mi bismo bili na vlasti,” tvrdi zamjenik predsjednika DP-a i najbliži suradnik Miroslava Škore: “No, mi sa ovakvom vlašću i ovakvim načinom vladanja ne želimo imati veze.”

Domovinski pokret je jedina parlamentarna politička stranka koja na predstojeće lokalne izbore ne ide u predizbornoj koaliciji ni sa SDP-om, ni sa HDZ-om – rečeno je u emisiji: – Svi govore da su ovo komunalni izbori, jednim dijelom i jesu, ali ima tu i mnogih drugih, nama važnih tema i elemenata. Kakvi bi mi to bili ljudi da sada koaliramo sa HDZ-om ili SDP-om?! Mi ne koaliramo ni sa HSLS-om, Reformistima, ne daj Bože – SDSS-om i sličnim strankama. Pa, to su stranke koje su nas dovele do situacije u kojoj jesmo.

“Način vladavine Andreja Plenkovića Hrvatskom, najusporediviji je s vremenom vladavine Khuena Hédervárya,” rezolutan je Radić: “U to vrijeme je Héderváry uspio raskoliti domoljubne stranke, uspio je raskoliti Starčevićevu stranku na dva dijela, jedan dio pripojiti unionistima i u Narodnu stranku… Uspio je iskoristi zanos i dobročudnost jednog Strossmayera, koji je vjerovao u nekakve ideje, pa je bio grdno razočaran… U tom trenutku je Khuen Héderváry vladao sa srpskim strankama u Saboru i doveo je Hrvatsku u jedan stupanj nazadovanja, koji do tada nije bio viđen. U to doba je iseljavanje Hrvata bilo masovno, događao se pad stanovništa naviđenih razmjera, baš kao i danas… Srbi su imali svoje novine ‘Srbobran’, pa ‘Vrač pogađač’… Frano Supilo je pokušavao tiskati nekakve novine, nešto su tiskali i pravaši okupljeni oko Franka… I tada je Hrvatska bila u velikoj narodnoj apatiji, nije se ni nazirao izlaz… Na kraju apatije je došla i pjesma ‘Ustani bane’… Iz ratne pobjede bana Jelačića, krivim politikama došli smo u situaciju da je Hrvatska bila na koljenima. Kada gledamo povijesni kontekst – i danas se ponavlja nešto gotovo identično, samo s krivim akterima. Naše pobjede postaju porazi, a žalosno je što se onda čovjek odgovoran za takvo stanje zvao Khuen Héderváry, a ovaj danas zove se malo drukčije – Andrej Plenković!”

ZAŠTO PUPOVČEVE NOVOSTI SMIJU VRIJEĐATI TUĐMANA, A KRITIKU PLENKOVIĆA – CENZURIRAJU?

Kao jedan važan dokaz Plenkovićeve kontrole nad medijima, Radić je spmenuo slučaj Pupovčevih Novosti, koje su nedavno cenzurirale kolumnu protiv aktualnog šefa HDZ-a i Vlade: – Taj slučaj možda najbolje oslikava tajni deal koji je na djelu u Hrvatskoj. Imate Novosti koje godinama i desetljećima pišu sve najgore o predsjedniku Tuđmanu. Imali su naslovnicu s Thompsonom, kojem su stavili srp pod grlo, izruguju se s pokojnim ministrom obrane Gojkom Šuškom, pišu sve najcrnije o braniteljima, o Oluji, Hrvatskoj državi… I sve to može, ali kada veliki korifej Feral Tribunea Viktor Ivančić napiše tekst, koji čak nije ni toliko protiv nego je tek blaga kritika Andreja Plenkovića, to ne može! Znači, sve se može napadati i ponižavati, ali kada se dođe do Andreja Plenkovića, onda se ništa ne smije! I to je deal. Taj čovjek je napravio deal sa svima da njegov lik i djelo budu zaštićeni…

Hrvate se jednostavno eutanizira, dovodi se u stanje apatije i masovne hipnoze – smatra Radić: – Andrej Plenković na pressici komentira Super ligu; selo gori, a baba se češlja!

“Najgore od svega je što su uspjeli uvjeriti narod da promjene nisu moguće,” upozorava DP-ovac: “Naravno da se stvari mogu promijeniti na bolje, ja sam u to uvjeren! Postoje izbori, na izborima se uzme olovka i zaokruži se Domovinski pokret… Jedan od HDZ-ovih slogana za ove izbore glasi ‘Sad je bitno’, a to je nešto u čemu bi se s njima mogao složiti. Sad je bitno da se pošalje jasna poruka kako ovakav način vladavine, ovaj konglomerat krađe, lopovluka i rođaštva više ne prolazi… Pogledajte, primjerice, Zadar, mislim da u tom gradu čak i onaj koji skuplja opuške po cesti, ako nije član HDZ-a, ne može biti zaposlen na tom mjestu! Takvih gradova u Hrvatskoj je masa i narod je u strahu. A nema razloga da bude u strahu!

RADIĆ: “DRAGI DAVORE, ŽAO MI JE, HDZ U ZAGREBU TAJNO PODUPIRE JELENU PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ!”

Radić se u Bujici posebno osvrnuo na priče vladajućih o “gubitničkom mentalitetu” Miroslava Škore: – Rezultat Miroslava Škore na predsjendičkim izborima je povijesno najveći rezultat kandidata koji nije iz dvije najveće stranke. Nitko nikada, ni blizu nije napravio takav rezultat i nitko nije osvojio više od 20 posto… Kažu da su MOST i Možemo veliki pobjednici zadnjih parlamentarnih izbora, a mi smo osvojili više mandata nego Možemo i MOST zajedno! I sada se to pretvara u neki “gubitak”, ja takvu matematiku ne mogu razumjeti. Zamislite tek “dušebrižnika” koji govore da Škoro ne bi trebao ići na izbore u Zagreb, da će izgubiti. O čemu mi pričamo?! Gospodin Škoro je predsjednik stranke, on je predsjednik gradske organizacije. Škoro će trčati tu utakmicu, odlučio se staviti u službu naroda, politike i treba izlaziti na svake izbore. A glede “dušebrižništva”, zamislite kako bi bilo da mi sad pričamo da Nikola Mažar ne bi trebo ići u Vukovar, jer će sigurno izgubiti?! Jadni Mažar… Ili Davor Filipović, od kojega HDZ u ovome trenutku zapravo odustaje i potajno podupire Jelenu Pavičić Vukičević!

Na pitanje jel’ zaista misli da Plenkovićev HDZ u Zagrebu tajno podupire Jelenu Pavičić Vukičević, Radić odgovara: – Ne da mislim, nego znam! To su informacije s njihovih sastanaka, na kojima su tako odlučili… Njima je prvi sveti gral ovih izbora bio da u Vukovaru ne smije proći Penava, a to su već izgubili. No, iz te priče koju su gurnuli pod tepih, razvile su se nove… U Vukovarsko-srijemskoj županiji imate Josipa Dabru, koji je nezavisni kandidat kojeg podupire Domovinski pokret i on će isto dobiti.

Anketnim agencijama koje svjesno lažiraju rezultate istraživanja trebalo bi zabraniti rad, smatra Radić: – Kada je pred predsjedničke izbore, u petak, izašla anketa da Miroslav Škoro ima 16,2 posto, a on je za dva dana osvojio 24,5 posto, nitko nije takvo istraživanje proglasio lažnim i svjesnom manipulacijom, da tu ima zrnce profesionalizma, njima bi se zabranilo da rade takve stvari… I evo sada, Jelena Pavičić Vukičević naruči anketu od Kreše Macana, pa Krešo naruči istraživanje od IPSOS-a, pa onda taj isti Krešimir Macan, kao “neovisni analitičar”, priča o istoj toj anekti i u medijima tumači njezine rezultate. Smijeh živi!

ŠKORO JEDINI IMA POTENCIJAL DA POBIJEDI TOMAŠEVIĆA!

“Postoji još jedna anketa, u kojoj alibi kandidat HDZ-a odjedamput skoči za 6, 7 posto nakon izjave o tvornici cjepiva protiv raka,” narugao se Radić: “Ja bi ih zamolio da kada idu lagati i stvarati lažne slike, neka ipak budu malo bliže realnosti! Oni dobro znaju po svim tim anketama da je Miroslav Škoro, nažalost, drugi u Gradu Zagrebu. Ja bih reako još uvijek drugi, jer mi mislimo pobijediti u Gradu Zagrebu, Škoro jedini ima potencijal da pobijedi Tomaševića, a sva ta silina napada koji ide na nas, rezultat je njihove realne spoznaje kako tko stoji.”

Najvevća noćna mora aktualne vlasti je da Miroslav Škoro uđe u drugi krug – tvrdi Mario Radić: – Ponovo se u Gradu Zagrebu pokušavaju napraviti neke stare koalicije, da se spasi što se spasiti da. HDZ-ovci dobivaju naputke da treba glasovati za Jelenu, a ne za njihovog kandidata. Dragi Davore, žao mi je, ali tako je! U tom istom HDZ-u, kojeg Andrej Plenković podcjenjuje, ima krasnih ljudi i ja sa dosta tih ljudi komuniciram, imamo izvrsne odnose, zato dobro poznajem situaciju…

Na posebno pitanje s kime Plenkovićev HDZ, osim s Pupovcem i Đapićem, može koalirati, Radić je odgovorio: – Kada u prvom krugu vide koliko im se srozao koalicijski potencijal, to će za njih biti veliko iznenađenje, a u drugom krugu slijedi – preneraženje! Oni trenutačno, koliko ja vidim, mogu koalirati jedino s anarho ljevicom, a to je Možemo!

OSUDA LIJEVIH AKTIVISTA, AKTIVACIJA HASANBEGOVIĆA…

Mario Radić ne vjeruje “zelenom” Tomaševiću: – Volio bih da Tomislav Tomašević kaže je li ikada posadio neko drvo, zna li on to uopće napraviti?! Da bi bio zelen, ne moraš se tako zvati, nego nešto konkretno napraviti po tom planu… S druge strane, to je jedna maska tog ‘novog zelenog’. Kada Plenković HDZ gura ulijevo i kada između HDZ-a i SDP-a nestaju razlike, onda je vrlo bitno da se stvori neka lijevija opcija, pa da oni opet budu neki centar.

Tomaševićevi su otišli toliko lijevo, da su možda već došli na desnu stranu – našalio se Radić i nastavio: – Pa, čovjek je prije par godina izjavljivao da je kapitalizam prijetnja planetu, da kapitalizam treba ukinuti… U programu su lansirali izraz ‘odrast’ kojim traže zaustavljanje rasta industrije i gospodarstva… Hvali se nekim ‘Institutom’ koji to uopće nije i kojeg su osnovali po zakonu u udrugama. Nije on tamo bio tek obični voditelj, on je raspolagao velikim parama i raspoređivao ih…

Mario Radić je posebno oštro osudio najave Tomislava Tomaševića o mogućem povretku Titova trga u Zagreb, pobijedi li na izborima: – Zlatko hasanbegović  je razmišljao treba li kao saborski zastupnik ulaziti u bitku za Zagreb ili ne, a kada je čuo izjavu kojom Tomašević želi vratiti Trg maršala Tita, odlučio se u bitku baciti punom snagom. Meni je na neki način drago da je Tomašević to rekao, on mora vratiti svoje dugove i mora se znati tko ga je doveo u poziciju, u kojoj je sada… Zna se dobro koje su to udruge, parade ponosa, to su ljevičarske udruge, to je Radnička fronta. To je nešto, što je bilo periferno u Hrvatskoj, a sada se okupilo na jednome mjestu i stvaraju zelenu famu koja je lažna. Iza tog zelenog krije se nekakav anarho-liberalizam s natruhama komunizma!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

xBox

VIDEO: Dokumentarni film “Otpor” Oracle Filmsa o Svjetskoj povorci slobode

OTPOR – dokumentarni film Oracle Filmsa o Svjetskoj povorci slobode – Danu zajedništva, održanoj 20. ožujka 2021., u više od 40 zemalja svijeta.
Dan kada je svijet ustao skupa

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

ANTE PRKAČIN U BUJICI SPOMINJAO ‘VELJU NEVOLJU’, PUPOVCA JE NAZVAO ‘ŠKOPIGUDOM’, A ŠOŠKOČANINA ‘ŽOHAROM’: “Domovinski pokret će ukloniti spomenik tog neplivača iz Borova Sela!”

Pupovac o SPC-u ne zna ništa, a kad počne saznavati, onda će mu biti još veća muka, stidjet će se i crvenjeti – izjavio je u Bujici, na Z1 telviziji, general HOS-a i zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru, Ante Prkačin, odgovarajući šefu SDSS-a, Miloradu Pupovcu, koji ga je sa saborske govornice nazvao “nadri-povjesničarom“: – Ako ćemo isrkeno, nad njim se osjećam superiornim… Pupovac čak ne zna što je to nadri-povjesničar, toga mu je puna Srbija!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

“Iznio sam pedeset datuma, pedeset činjenica i pedeset argumenata,“ prokomentirao je Prkačin saborski okršaj s Pupovcem, nakon učestalih napada na Domovinski pokret, koji su kulminirali optužbama za antisemitizam, koje su u DP-u nazvali suludim: “Pupovac nije imao ni jedan, jedini argument, a da ga je pronašao, mogao mi je slobodno reći “gospodine Prkačin” ili “magarče Prkačin”, ti si pogriješio, nešto si krivo rekao, međutim – nisam rekao baš ništa pogrešno, a da sam imao vremena i da rasprave u Saboru funkcioniraju drukčije, rekao bih mu da je još 1867. britanski parlament raspravljao o iznimno teškom položaju Židova u Srbiji. To stoji i to je istina… Sve to što sam rekao, stoji u knjizi američkog Židova Philipa Choena. Nažalost, o srpskom antisemitizmu se u našoj javnosti šuti, a ono o čemu sam progovorio u Saboru, trebao bi znati Ivo Goldstein, no, nisam siguran da zna… A i da zna, on je toliko zločest da to ne bi dao u javnost!“

Škopiguda bi bio priučeni veterinar, nadri-veterinar – nastavio je general pričati o Pupovcu kao “škopigudi aktualne vlasti”: – Pupovac nikada nikome nije uštrojio svinje, nego očito kao što nekada, u nekim krajevima nije bilo pravog, školovanog veterinara, pa su priučeni ljudi radili takve operativne zahvate, tako je i Pupovac danas vješt u sličnom političkom djelovanju.

PRKAČIN: “ŠKORU NAPADAJU ZATO JER NIJE NIKOME NIŠTA DUŽAN!”

Ante Prkačin, je u ponedjeljak i formalno pristupio Domovinskom pokretu, a pristupnicu je potpisao u stranačkim prostorijama, u društvu predsjednika, dr. Miroslava Škore i zamjenika predsjednika DP-a, Marija Radića: – Ekipa kojoj pripadam, bije žestoku bitku sa šansom da pobijedi i u Zagrebu i u mnogim drugim gradovima i županijama… Mnogi su postavljali pitanja kako to da sam član saborskog Kluba DP-a, a nisam član stranke? Da razbijem bilo kakvu dilemu, učlanio sam se u Domovinski pokret.

General HOS-a planirao je i ranije pristupiti DP-u: – Mislio sam ujediniti veći dio pravaša i dovesti ih u Domovinski pokret, zajedno samnom. U DP-u je ipak najviše pravaša, koji su već do sada pristupili pokretu, pojedinačno ili u grupama… U Domovinski pokret je već učlanjeno više od dvije stotine HOS-ovaca, a svi smo mi tu dušom i srcem.

Prkačinovo pristupanje Domovinskom pokretu, baš u trenutku kada se bije predizborna bitka za Zagreb, nije nimalo slučajno, jer on žestoko podržava Škorinu kandidaturu: – Zagrepčani trebaju znati da je to čovjek koji je svojim rukama i svojim talentom, nešto stvorio. Je li Miroslav Škoro kriv radi toga što su njegovi koncerti bili dobro plaćeni, što je imao tri koncerta tjedno i što je zaradio ozbiljan novac?! Pošteno ga je zaradio i investirao, funkcionira potpuno neovisno od bilo koga… Škoro ne mora postati gradonačelnik zato da bi se skučio, da bi ne znam ni ja koga mitio, da bi se s nekim družio… Nego da bi Zagreb poveo kuda treba. Osim Škore, ja ne vidim drugog čovjeka od kojeg bi Grad Zagreb imao koristi kao gradonačelnika! Na koncu, on je jedini koji kaže – vidjet ćemo prvo dugove Grada Zagreba jer ih je puno, pa ćemo napraviti plan i program kako ćemo ih vraćati… Škoro nije nikome ništa dužan, niti politički, niti financijski. Zato ga i napadaju!

ŠKORO JEDINI IMA ŠANSE POBIJEDITI TOMAŠEVIĆA!

“Ima dosta onih koji Škoru hvale, ali da je vama vidjeti s kojom mržnjom ga neki napadaju,” nastavio je general i usput opisao tko su ti koji mrze Miroslava Škoru: “Ti koji ga mrze, to su takve varalice! Nemam što drugo zaključiti nego da je netko sustavno indoktrinirao ljude i iz dana u dan im objašnjavao kako je Škoro najveće moguće “zlo”! Kada mi jedan od takvih objašnjava da je Škoro “ljiga”, varnice mu iz očiju sijevaju… Pustim jazavca da mi objasni kako i zašto, a on meni ne zna objasniti zašto je Škoro “ljiga”… Iz toga sam zaključio da je riječ prvenstveno o emisarima HDZ-a, koji su zaduženi za to da se ljude indoktrinira kako bi mrzili Miroslava Škoru. Škoru, kojeg su voljeli; voljeli ga zbog njegove pjesme, voljeli ga zbog njegova izgleda, zbog njegova držanja… Škoro je po pričanjima takvih “odvratnija” faca i pojava nego Šoškočanin!”

Kako je ta politika prokleta – zaključuje Prkačin i nastavlja o Miroslavu Škori, a posebno onima koje je indokrinirao HDZ: – Takovg čovjeka mrziti?! Škoro je njima velika opasnost, veća od četnika, jer četnik uze komadić Hrvatske, a ovaj može uzeti cijelu Hrvatsku! A za njih Hrvatska vrijedi onoliko koliko njome vladaju! Postane li Miroslav Škoro gradonačelnik Grada Zagreba, vjerujem da će sve ići drugim, boljim putem.

General je uvjeren da jedino Škoro u drugom krugu zagrebačkih izbora može pobijediti favoriziranog kandidata radikalne ljevice, Tomislava Tomaševića: – Miroslav Škoro stoji nešto bolje od ostalih, ali treba mu osigurati ulazak u drugi krug. On jedini ima šanse u drugom krugu pobijediti Tomaševića!

“TOMAŠEVIĆ NEMA NIŠTA PROTIV POVRATKA TITA, A JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ NIJE NI BILA ZA TO DA GA SE UKLONI!”

Za Tomaševića kaže da je okupio “ljude malog znanja”, a zamjera mu, isto kao i Jeleni Pavičić Vukičević, zalaganje za povratak Titovog trga u Zagreb: – Meni je dovoljna informacija da Tomašević nema ništa protiv toga da se Josip Broz Tito vrati, a Pavičić Vukičević nije ni bila za to da ga se ukloni! To nam govore da su oni nepismeni ljudi, jer da znaju o čemu se radi i tko je bio Josip Broz Tito, nikada tako nebi govorili. Ako želiš biti prvi čovjek hrvatskog glavnog grada, onda moraš znati da je Josip Broz bio čovjek iza kojeg stoje zločini i prevare. Ako ne znaju tko je bio, neka pročitaju…

Za neproceuiranje velikosrpskih zločinaca koji su napravili pokolj nad dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu pored Vukovara, general je rekao: – Da smo mi država kako treba, već bi odavno pohapsili i zatvorili te štakore! A što radi HDZ?! Oni se u Varivodama mire… Tomo Medved ide tamo radi dvije babe, tri djeda i par tih nesretnika – i to je velevažno mirenje… Odi Tomo pa se miri u Borovo Selo!

Osvrmnuo se i na spomenik Vukašinu Šoškočaninu, kao i riječi Zorana Milanovića: – Kad je spomenuo tog razbojnika i neplivača, ljudi su se kidali od smijeha… Nema većeg poniženja za tog njihovog “junaka”, razbojnika i ubojicu, od kojeg su oni bili spremni stvarati novog Obilića, nego kad se žohar izvrne iz čamca i utopi! Kad u Hrvatskoj državi na vlast dođe onaj tko zna svoj posao, spomenik tom ubojici istog će časa biti uklonjen!

“U KONTEJNER SU TREBALI BACITI HIDAJETA!”

General Prkačin je u Bujici izjavio da i Hrvatska ima svog ‘Velju Nevolju’: – Mi u kriminalu nemamo ‘Velju Nevolju’, ali ga imamo u hrvatskom pravosuđu! Radi se o jednoj matoroj opajdari, ofucanoj i otrcanoj, koja vrijedi za nekakvog pravnog gurua… 90 posto ljudi zna o kome se radi. To je naš ‘Velja Nevolja’ i s njim treba obračunati, jer je jedinstveni slučaj, kontrolira nekoliko destaka hrvatskih sudaca, koji su u stanju ljudima napraviti nevjerojatno zlo.

Nije propustio prokomentirati ni skidanje hrvatske zastave s naše rezidencije u Beogradu: – Umjesto zastave, u kontejner su trebali baciti Hidajete Biščevića! To bi bilo upozorenje onima koji su ga tamo i poslali. Čovjek nema ni strasti ni časti i baš ga briga što se događa s Hrvatima u Vojvodini i diljem Srbije… On je uhljeb i potpuno mu je svejedno. Došao je tamo po privilegije, dobro je plaćen, pa malo troši u ‘Tri šešira’, ‘Dva jelena’, a vi Hrvati kako vam bude! Bacio bih ga u koš za smeće!

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Nastavi čitati

xBox

ŽELJKO PERVAN U BUJICI: “Zagrepčani, pazite na stanove, ako ultra ljevica dođe na vlast!“

Petokraka? Dvije godine zatvora! Odmah, bez ikakvog razgovora – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Željko Pervan, televizijski urednik i voditelj, poznati glumac, komičar i prvak hrvatskog stand upa: – Komunisti su demonska sila, a u Hrvatskoj su se nekako prošvercali… Komunizam je pobio više ljudi nego svi drugi režimi zajedno, a mi u Zagrebu nemamo Trg žrtava komunizma!

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Pervan u Bujici

Pervan je u emisiji najprije prokomentirao prozivke na račun Miroslava Škore, kandidata DP-a za gradonačelnika Zagreba, zbog spota ‘Grad za sve nas’, koji je snimio s mladim zagrebačkim reperom Zvonimirom Redžićem – Zizijem: – U tom dečku ne vidim problem. Predizborna kampanja je rat. Nije rat oružjem, ali je rat… I onda imate dobro plaćene specijalne timove, koji traže bilo kakvu mogućnost za napad na Škoru, preokreću riječi, vade ih iz konteksta… Već zarasle kraste trgaju, da opet krv curi! Grčevito se bore vlast, vjerojatno su u pitanju stanovi, možda ih je još nešto ostalo, pa će opet biti uzimanja…

PERVAN STAO UZ ŠKORU I REPERA ZIZIJA!

“Ovaj slučaj pokazuje svu bijedu i nemoć našeg društva,” rezolutan je Željko Pervan: “Ne mogu vjerovati što je postalo tema, to što reper repa?! U kakvoj mi to državi živimo?! Radio sam ‘Zločestu djecu’ od ’84. do ’90. godine, a što smo mi sve tada govorili – i nikome ništa. Danas napraviš neku benignu sinhronizaciju pa te najure sa HRT-a ili spot s nekim mladim čovjekom i odmah te razapnu.”

Moramo okrenuti pilu naopako, to je sve režirano – uvjeren je Pervan, koji je čvrsto stao uz Škoru i Zizija : – I ja sam nakada radio rap – za HDZ. Onaj HDZ, pravi, bivši… “Bre, bre rap”… Znaš, Eminem ipak psuje, čovjek nije normalan… To je traženje dlake u jajetu! Ne tvrdim da je napad dogovoren, ali je ispalo odlično, jer je spot na početku imao tek nešto više od tisuću pregleda, a sada se to već mjeri u stotinama tisuća!

“Ne možeš čovjeka prvo zvati na sistematski da se vidi što je sve po njemu,” ruga se Pervan onima koji su prozvali Zizija zbog tetovaže orla s Dinamovim grbom: “Tko god ulazi u Domovinski pokret ili bilo što radi za DP, ja bih ga prvo pozvao na sistematski! Sve to konotira jednu stvar, a to je strah od uspjeha Škore. Hrvati se nevjrojatno boje tuđeg uspjeha, a pogotovo nekog, tko je prohrvatski nastrojen!”

ZVONIMIR REDŽIĆ – ZIZI EKSKLUZIVNO ZA BUJICU: “Indexu je u cilju rušenje svega hrvatskog!”

U ekskluzivnom razgovoru za Bujicu i mladi reper Zizi, potvrdio je Pervanove sumnje, uvjeren je da da bi Škoru napali i da je za suradnju na spotu izabrao bilo koga drugog: – Da se ne lažemo, to je njima svima najveći problem! Problem je kaj je gospodin Miroslav Škoro bilo kaj izabrao.

I Miroslav Škoro je pred novinarima iznio sličnu tezu: – Da sam za spot odabrao neke pravoslavne svećenike, ne bih imao problem! Mogao sam ga otpjevati i s nekim kandidatom ljevice iz Splita, koji također voli pjevati, a u pozadini je jedan bivši predsjednik mogao zijevati!

“Mediji su tu da dižu hajku i da nas pokušaju razdvojiti,“ smatra Zvonimir Redžić, kojem je Miroslav Škoro, po navodima iz emisije, u međuvremenu poklonio pjesmu: “Svatko ima pravo na umjetničku slobodu i to je jedan specifičan stil izražavanja, koji ne znači da pozivaš na ono o čemu govoriš u pjesmi…“

Mladi reper i pripadnik BBB-a iz zagrebačkih Sesveta najavio je tužbu protiv portala Indeks te još nekih medija koji su ga ocrnili: – Ako se ne slažeš sa mišljenjem Indexa, odmah si veliki neprijatelj! Njima je u cilju rušenje svega hrvatskog!

“Nikad neću spustiti glavu dolje i nikad neću dopustiti svom neprijatelju da me nekim lošim pokušajima sruši dolje,“ jasan je Zvonimir Redžić Zizi, inače sin Tigra, hrvatskog dragovoljca i ratnog vojnog invalida: “Uvijek ću imati glavu gore i uvijek ću se boriti, bez obzira koliko to mene koštalo, jer znam da se borim za pravu stvar! To sam naučio od svog oca, makar riskirao zdravlje i život – riskirat ću.“

PERVAN: “Tko misli da je savršen, neka se liječi u Vrapču!“

Komentirajući Zizija, Željko Pervan se prisjetio američkih repera Eminema i Jay Zija koji je podržavao Obamu, a iako je imao vrlo burnu prošlost, mediji koji sada prozivaju Škoru, nisu mu to zamjerili: – Skenirati bilo čiji život, bilo čija djela, je vrlo podmuklo jer nitko kamen prvi ne smije baciti… Svi smo griješni i svi smo nekad, negdje pogriješili. Bilo namjerno, bilo da je grijeh iz srca, bilo kako bilo… Ne možemo biti savršeni. Ako želiš biti savršen, onda si mentalno bolestan, nisi normalan. To je mesijanski poriv, to se liječi u Vrapču!

“Njih mržnja goni, oni nemaju empatije za ljude,” prozvao je Pervan Plenkovićev PR koji je napao Škoru i Zizija: “On sam leži na betonu i u mraku, a to je Hrvatska priuštila mnogima. Neki su otpuzali van da prežive… Život je prošao, a mi smo još ovdje i hodamo okolo kao prazne ljušture. Jel’ to moja Hrvatska – da moram svoju djecu zaustavljati i povlačiti za rukave da ne odlaze?!”

PERVAN KOMENTIRAO TOMAŠEVIĆEVU LISTU: “Ne možeš očekivati od aktivista da će nešto raditi!“

U nastavku emisije, Pervan je na specifičan način prokomentirao skupštinsku kandidacijsku listu Tomislava Tomaševića, na kojoj su Radojka Borić, Ivana Kekin, Urša Raukar, Vili Matula, Teodor Celakoski i slični: – Aktivisti su ljudi koji žive od “biti protiv nečega”… Nemaš nikakve vlastite uspjehe, nisi dobar slikar, ne znaš super svirati čelo ko ‘Two cellos’, ništa… Onda da objaviš da postojiš, ti si protiv nečega, ti si aktivan u društvu, samo nikada nisi političar… Ne znaš ništa! Ja zaista nemam pojma otkud ta ekipa?!

Ne možeš očekivati od aktivista da će nešto raditi – konstatirao je Pervan, nakon što se voditelj našalio opaskom da cijela Tomaševićeva lista “nema 6 radnih sati u realnom sektoru”: – Što će raditi Urša Raukar ili Vili?! Jako je slabovidan, on je čak glumac, a ne vidi… Kao Hrvati, mladi ne vide budućnost, a stari ne vide prošlost! Stojimo u mraku, a kada se pojavi malo svjetla; “Juriš, drugovi!” Ja se bojim, ako ultra ljevica dobije, što će biti sa stanovima jadnika koji su iz centra Zagreba?!

Iako Pervan kaže da “ne zna odakle odjednom ta ekipa”, ipak “zna kakva je”, što bi morali prepoznati i građani Zagreba: – Znam njihov mentalni sklop i da ih pokreće zloća… Mnogi govore da im je Tomašević “simpatičan”, ali ljudi uopće ne znaju kuda s njim idu. K’o guske u maglu…

PERVAN: “U SDP-u NITKO NIJE BRŽE FOTOKOPIRAO OD JELENE PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ!”

Nije poštedio ni Jelenu Pavičić Vukičević, kojoj se zamjera da je izdašno financirala jednu zagrebačku radijsku postaju, poznatu po puštanju cajki, što nikome nije smetalo, ali zato mnogima smeta mladi reper i sin hrvatskog branitelja: – Jel’ to ona žena koja je fotokopirala u SDP-u?!

Voditelj je uzvratio čuđenjem – što je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, radila u SDP-u, a Pervan odgovorio: – Radila je na fotokopirki! I to znaš kako je radila… Nitko u SDP-u nije mogao brže fotokopirati od nje!

PERVAN: “SDSS I HDZ SU KAO MUŽ I ŽENA!”

Pupovac se Pervanu “popeo na vrh glave”, ali smatra “da su su Hrvati za sve sami krivi” i tvrdi da je potpuno ispravno koaliciju HDZ-a i SDSS-a nazivati ‘trgovačkom’: – Nego što su?! To ti je kao muž i žena, to je jedno tijelo! Svejdeno je.

Plenkovićev HDZ je popu lažnog profila na FaceBooku, složio se Željko Pervan sa ocjenom Domovinskog pokreta: –  Naravno! Kakav HDZ? Tu nema niti H, a ni D ili Z. Nema! Stvar je u tome da su demokršćani postali demon-kršćani.

Na pitanje voditelja hoće li Plenkovićev HDZ osvojiti ijedan od četiri velika Hrvatska grada ili Vukovar, kao simbol cijele Hrvatske, Željko Pervan je rekao da – neće i zaključio: – Mislim da Andreju klize stvari niz ruku, to je gadno!

BUJICA

5 1 glas
Ocjena članka
Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Kojem cjepivu najviše vjerujete?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x