Kontaktirajte nas na:

Politika

LJUBUŠKI: HDZ obećava groblja, kućice za mise, asfalt i malo babama za kavu

Ovo je baš tužna priča predizborne kampanje, ali kao takva pokazuje intelektualnu razinu njenih fabrikatora na ovoj jadnoj ljubuškoj političkoj sceni. Najtraženija roba mjesec dana prije izbora su vremešne bakice i djedovi, kojima se obećava za kavu, burek i jogurt, lakomislenima dobra drenaža u groblju, sobica za naplatu misa i naravno također crni asfalt za udoban odlazak na počinak.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Kravice

Zaista, mučno i tjeskobno, intelektualno opskurno s jedne strane, a s druge strane vrti se veliki novac iz gradskog proračuna i javnih poduzeća u trenucima pandemije gdje je sve više zaraženih, sve više socijalnih slučajeva, sve više odlazaka radno sposobnih ljudi, ekonomske korupcije i time kaosa.

Što HDZ nudi za izbore najbolje pokazuje primjer iz MZ Proboj, gdje intelektualni talent brusi budući direktor JP Parkovi d.o.o. Nikica Vučić. Sablažnjavajući konkurente, osim Radoslava Radišića ispred HDZ 1990, Vučić obećava upravo uređenje grobalja, izgradnju prostorija za plaćanje misa i dobru drenažu u groblju kazavši kako to nitko drugi ne zna napraviti kao HDZ. Vučić je zaboravio da su groblja i asfalt Barbarićevi projekti. Već 5 godina je ova obećanja nudio mještanima Proboja i eto sad to će realizirati upravo on i njegova stranka.

Osim ovih nekrofilnih obećanja istaknuti članovi stranke poput Vučića obilaze umjesto Caritasa i socijalne službe domove stare čeljadi nudeći pomoć barem za kavu, burek i jogurt. Uz to glasački odbori će doći do baka i djedova, koji se tako ne moraju izlagati trošku i odlasku na birališta.

Otkud HDZ financira uranjenu kampanju?

Vijest kako je ova stranka zakupila sve jumbo plakate u gradu nije ništa čudno. Glava Vedrana Markotića bit će na svakom koraku, gdje god se okrenete. Trenutačno se odvija složena marketinška akcija JP Parkovi putem jumbo plakata za slap Kravicu ne bi li se animirali turisti osobito strani da dođu u Ljubuški na jednodnevni izlet. Nadalje, još u ožujku, JP Parkovi su objavili javnu nabavku za pjesnike, paraglidere i ostale udruge. Time glume gospodu “Glembajeve” ponašajući se kao mecene kulture i bezbrižne gradske dokolice za obične ljude. Ova javna nabavka jednog vodovodnog poduzeća u godini izbora kojeg je vodio sadašnji kandidat smrdi na korupciju, čim više što zgrada kina, kao dugogodišnja kulturna potreba neće biti nikada završena. Pitamo se odakle HDZ još crpi novac za kampanju, asfalt i obećanja.

Upravo iz HDZ-a stiže informacija o transferima novca prema mjesnim zajednicama po ustaljenoj praksi dosadašnjeg gradonačelnika Nevenka Barbarića – općina ugovara i plaća, a predsjednici mjesnih zajednica potpisuju. Znaju li dečki po selima da je to pljačka samih sebe i kazneno djelo. Nekoliko primjera pljačke građana po mjesnim zajednicama istražuju državne institucije u kojima se mještani kradu, nagovaraju na potpisivanje nezakonitih ugovora i uništava javna imovina grada Ljubuškog.

Izvor: ljubuski.net

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar
0 0 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest
0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments

Politika

Dno dna dva HDZ-a: U koaliciji sa četnicima

SNSD, Demos, Ujedinjena Srpska, SRS “Vojislav Šešelj”, HDZ BiH i HDZ 1990, potpisali su koalicijski sporazum u Pelagićevu.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Šešelj pali hrvatski zastavu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitao je koaliciji šest stranaka u Pelagićevu na okupljanju oko kandidata SNSD-a za načelnika Slavka Tešića i najavio da će ta suradnja dovesti do realizacije novih projekata za stabilnost i razvoj općine.

“Surađivat ćemo i pokazati da imamo zajednički cilj, očuvati mir, stabilnost i dobre odnose među ljudima”, rekao je Dodik na svečanosti u tamošnjem Domu kulture. Istaknuo je, prenose Nezavisne novine, kako se zajedničkim radom uvijek postiže više.

“Vjerujem da zajednički možemo mnogo postići, uz energiju mladog načelnika, jer bez spoja općinskih i republičkih institucija i dobre suradnje teško je raditi velike projekte”, rekao je Dodik.

Nastavi čitati

Politika

MARKO VUČETIĆ: “Čovićev pakt s Dodikom je pakt izdaje Hrvata u BiH”

Univerzitetski profesor iz Zadra i bivši saborski zastupnik Marko Vučetić kazao je za Vijesti.ba kako je Dodikova zabrinutost za Hrvate vrhunac historijske ironije.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za PINK TV da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcioniše i da je, ukoliko ona ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam produkovao tako nešto.

Univerzitetski profesor iz Zadra i bivši saborski zastupnik Marko Vučetić kazao je za Vijesti.ba kako je Dodikova zabrinutost za Hrvate vrhunac historijske ironije.

„Dodikovo preuzimanje patronata nad Hrvatima u BiH, pod krinkom lažne zabrinutosti nad njihovom sudbinom u njihovoj državi vrhunac je historijske ironije koja pokazuje kako pogrešne i promašene politike vode prema tome da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ostane bez vlastite države – Bosne i Hercegovine“, kaže Vučetić.

On dodaje kako su pogrešne politike sve one politike koje smatraju da je domovina Hrvata u BiH Hrvatska, a ne Bosna i Hercegovina.

„Ta pogrešna politika je, kako je to rekao fra Drago Bojić, Hrvate pretvorila u dijasporu u vlastitoj zemlji. Ta pogrešna politika se danas udružuje s onima koji su započeli rat Bosni i Hercegovini, s onima koji ni danas ne odustaju od ciljeva i namjera zbog kojih su pokrenuli ratove, samo što sada koriste nekadašnje neprijatelje – Hrvate, kako bi ih izigrali i zajedničkim izjavama doveli do ostvarivanja ciljeva politika rata i ratovanja“, smatra Vučetić.

Vučetić ističe kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini ostavljeni i izigrani.

„Zajednička izjava je zapravo pakt s Dodikom, a to je pakt izdaje. Zbog tog pakta se prešućuju krivci za rat, a to je najstrašnija izdaja – izdaja žrtava“, mišljenja je naš sagovornik.

Oni koji šuteći izvršavaju naloge krivaca za rat, pretvarajući ih u saveznike, izdajice su vlastitog naroda, vlastite nutrine i historijskog mišljenja, dodaje on.

„Najostavljeniji i najizdaniji narod zasigurno je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Put izdaje vodi prema Dodiku, a na tom putu postoje mnoge izjave i sve su izjave izdaje“, zaključio je Marko Vučetić.

Izvor: vijesti.ba

Nastavi čitati

Politika

REAKCIJE: I SDA za “razdruživanje”- za povratak na stanje prije Daytona

Izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će Srbi i Hrvati tražiti da BiH funkcionira onako kako oni žele i da će, ukoliko se to ne ostvari, tražiti “razdruživanje”, izravan je udar na Daytonski mirovni sporazum, priopćeno je iz SDA.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Bakir Izetbegović

Dodaju da je dogovor o funkcioniranju BiH postignut u Daytonu i stoga Dodik, kao i svi ostali, ima obvezu poštivati Ustav i zakone proistekle iz tog sporazuma.

– Svaki Dodikov konkretan potez protiv Daytonskog sporazuma značit će odustajanje od njega, a samim time i vraćanje na stanje prije Daytona, odnosno na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Dodik bi morao znati da Bosna i Hercegovina nije nastala “udruživanjem”, niti se može “razdružiti”. Naročito se to ne može postići srpsko-hrvatskim dogovorom u zemlji u kojoj Bošnjaci čine više od polovice stanovništva, navode iz SDA i zaključuju:

– Srpsko-hrvatski pokušaji “razdruživanja” BiH, od Cvetkovića i Mačeka, do dogovora Karadžića i Bobana narodima u ovoj zemlji su donosili samo ogromne tragedije. Rezultat u konačnici nije bio nestanak Bosne i Hercegovine, ali jest presuđivanje nositelja takvih politika pred međunarodnim sudovima.

Podsjetimo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i dodao da je, ako ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, osim ako bi međunarodni intervencionizam producirao takvo nešto“.

Ponovio je da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo razmišljati o tome i da bi im trebalo da biti prihvaćeno pravo na samoodređenje.

Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

– BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena država – rekao je Dodik za Pink

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najnoviji komentari

Najčitanije objave

Popularno

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x