Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Lino Červar: Promjene koje smo imali su kozmetika, nisu suštinske

Predložio tri izmjene rukometnih pravila

Rukometaši Hrvatske pripremaju se za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj u siječnju sljedeće godine, a u međuvremenu se održava Handball talks, konferencija u Našicama na kojoj se vrte brojne teme iz svijeta rukometa.

Na jednom panelu, na kojem su sudjelovali Lino Červar, Veselin Vujović i Kasim Kamenica, povukla se priča o rukometnim pravilima, a legendarni bivši hrvatski izbornik imao je što reći o toj temi.

Predložio je tri promjene:

“Nije mi jasno da u trenucima kad je novca sve manje nema više pravde. Apsolutno ne priznajem kozmetiku, promjene koje smo imali su kozmetika, nisu suštinske. Predlažem tri stvari. Najprije želim znati koliko smijem imati loptu u posjedu. Ne koliko ti misliš, nego hoće li biti 20, 30 sekundi… Tehnologija je išla naprijed, želiš li igrati pravi rukomet, moraš imati sat”, započeo je Červar.

“Drugo, probijanje. Kad je u pokretu, nije, kad je u mjestu, jest. To je toliko elastično da možeš suditi probijanje kad hoćeš ili nećeš. A ta lopta može odlučivati o prvaku svijeta.

I treće, u situaciji smo da se rukomet igra između šest i devet metara. Nemamo udarce iz udaljenosti, nemamo skok-šutera. Vuja predlaže da gol izvan devet metara vrijedi dva, kao trica u košarci. To se događa zato što o razvoju rukometa piše neki Norvežanin. Gdje su naši vrhunski treneri kod izrade pravila igre? Sudac nikad ne može biti ispred institucije trenera. Tu su dali prednost sucima, zato imamo krizu rukometa”, smatra Lino. | HMS

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x