Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

KONAKOVIĆ: KOS-ovci i Udbaši nam vode državu, svojom minder politikom izgubili su jednu od najvažnijih bitaka za Bosnu

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković pozvao je predstavnike SDA da iznesu dokaze da nisu svjesno upropastili reviziju presude protiv Srbije.

“U izjavi za N1 jučer Mladen Ivanić kaže da je priča o zahtjevu za reviziju presude protiv Srbije ‘vrlo velika, ozbiljna pobjeda temeljno pripremljenih predstavnika iz Republike Srpske’.

Mi se s druge strane nadamo da će izaći neko i odgovoriti na teška pitanja poput onog zašto ste poslali agenta za kojeg ste znali da zahtjev ne može predati i zašto zahtjev nije predala ambasadorica?”, napisao je Konaković.

Kaže da se nada da će neko odagnati strahove da državu vode KOS-ovci.

“Nadamo se da će izaći neko ko će odagnati naše strahove da nam državu vode KOS-ovci koji su u ovom procesu zaštitili agresora, KOS-ovci koji su trgovali najvažnijim temama, oni za koje znamo da okružuju i danas sam državni vrh.

Ako kojim slučajem odgovore na teška pitanja i dokažu da nisu izdali i trgovali ostaje nam istina da su svojom minder politikom izgubili jednu od najvažnijih bitaka za Bosnu i Hercegovinu”, naveo je Konaković.

Kaže da je srpska strana temeljno dokazivala svoje neistine o agresiji, dok su bošnjačke strukture čekale.

“Dok je srpska strana temeljno, detaljno, strateški i sa puno novca dokazivala svoje neistine o agresiji, naši su minderaši čekali punih 10 godina da reviziju pokrenu, sjedili i čekali da s neba padne neki dokaz u krilo lidera Bošnjaka.

Napali su one koji su govorili da treba milion eura za najbolji tim pravnika i istražitelja na svijetu koji bi se ovom temom bavili profesionalno i počeli na vrijeme, skupljali dokaze, platili najbolje vještake, došli do najkvalitetnijih svjedoka i materijalnih dokaza”, naveo je Konaković.

Ističe da su napadali one koji su tražili pare, jer su trebalo raditi besplatno, a u međuvremenu su trošili milione naših para na nekretnine u stranim zemljama.

“Da su naši minderaši branili našu domovinu barem sa pola žara kojim brane svoje korumpirane kadrove i tajkune, danas bi vjerovatno proces revizije trajao, Srbija čekala sa strahom njen ishod, a Dodik priču o secesiji čuvao u ladicama. Mnogo su jače pravne timove odabrali za odbranu Novalića, Sarajlića, Cikotića, Brankovića, Solaka i ostalih, a sigurno nas te odbrane i koštaju više od milion eura, kad se saberu.

Za cijenu nisu pitali naši minderaši.

Zamislite da su naši minderaši prema Tribunalu imali odnos koji imaju prema sudovima u BiH koji zaprimaju optužnice protiv njihovih kadrova?

Odlazili na sastanke, provjeravali okolnosti, skupljali informacije, tražili postupajuće tužioce, sudije, čak i lobirali. Nisu naravno, sa svojih su mindera rješavali svoje prioritete.

I za kraj treba da shvatite u kakvo ste stanje doveli ovu zemlju i sve nas koji je srcem vole. Sa zebnjom čekamo, mogu reći čak i da se tome nadamo, da nam dokažete da niste izdali našu zemlju, našu borbu i naše žrtve. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Tad bi nam ostala samo spoznaja da ste aljkava, minderaška i tenderaška vlast koja 10 godina po pitanju revizije nije mrdnula prstom. Sjetili se nekoliko mjeseci prije isteka da je pokrenete, skrpili tim advokata na čelu sa agentom koji to nije, sami kažete da ste znali da nije, niko ne zna šta ste u zahtjevu napisali, od sviju ste to sakrili. I sve nam je to lakše djeci objasniti ako nam dokažete da niste izdali.

Nije lako, al’ je lakše objasniti zašto u pravnom smisli Srbiju danas svijet ne zove agresorom. A vi sve ovo na kraju zovete predizbornom pričom?”, zaključio je Konaković.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x