Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Konaković: ‘Bolesnici iz sistema su došli u fazu da nam prijete smrću’

Očekuje ozbiljne rakcije sigurnosnih agencija

Lider Naroda i Pravde (NiP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković jutros je na Facebooku objavio da je jučer usvojen proračun, najveći ikad i uvećan za 244 milijuna KM.

– Povećane plaće graničarima, vojnicima, policajcima. Žao mi je što SNSD i HDZ nisu podržali zakon kojim se naše plaće ne povećavaju, mi, naravno, ni marku tog povećanja nećemo uzeti, sramota je. Uspostavljena je kontakt-točka s Europolom, dugo se čekalo, usvojen je Program reformi za 2023-2025. Na sjednicama čistimo materijale stare nekoliko godina, sve nas je to sačekalo, godinama se ništa nije radilo – navodi Konaković.

Između ostalog, ističe da su usvajali sporazum s Njemačkom za razdoblje 2018-2022 na sjednici u ožujku 2023. godine. U takvom smo stanju zatekli državne institucije, Vijeće ministara prije svega, dodao je.

– Potpuno nefunkcionalno, blokirano, sve zakočeno osim imenovanja. Formirali smo rekordno brzo Vijeće ministara, proračun imamo u ožujku, sve nabrojane dokumente na vrijeme, sve za dva mjeseca. Vratili smo to četvrto ministarstvo, vratili balans u agencijama sa 11/14 na 12/12/12, i tu su nas trgovci državom trgovali. Popravili smo za kratko vrijeme njihove greške i trgovine, a oni i dalje kreiraju priču kako smo nešto isporučili SNSD-u i HDZ-u. Zovu nas izdajnicima i sad su bolesnici iz tog sistema došli u fazu da nam prijete smrću – rekao je Konaković.

Dodao je da u tome imaju ozbiljnu pomoć nekolicine novinara koji kaljaju časnu novinarsku profesiju pišući rječnikom korumpiranog sistema kako smo “sluge Zagreba”.

– Očekujem ozbiljne i hitne reakcije sigurnosnih agencija kako bi se otkrili kreatori ovih gnusnih prijetnji. Mi našu borbu nastavljamo još većim žarom – poručio je Konaković.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x