Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

KOMŠIĆ: “Čović je simbol kriminala i gospodar laži…”

Odgovarajući na navode Dragana Čovića koji se temelje na ponavljanim lažima Komšić je poručio:

“Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je Aluminij i rastjerao radnike, lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Šta on ima da priča o kriminalu”, Komšić.

Komentirajući sinkroniziranu medijsko – političku kampanju koja ima za cilj probleme unutar SDA na silu i medijskom kampanjom, fakturirati DF-u Komšić je istakao;

“Nažalost pojedini mediji, ali i stranke takozvane “Republike Sarajevo”, iz dnevno-političkih razloga i s tim povezanim interesima, iskrivljuju moju izjavu o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od strane drugih političkih opcija, što se dešavalo, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti”, naglasio je Komšić.

“Kada se nama u DF-u nuđenjem novca otimalo i pokušavalo oteti zastupnike i vijećnike, pojedini mediji su nažalost iz najblaže rečeno neznanja, pomagali u tome, pričama o raspadu DF-a, naročito pred zadnje izbore. Potpuni je cinizam porediti pokušaje kupovine poslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i porediti sa ovim što se sada dešava. Time se nas u DF-u i mene lično silom želi uvući u blato u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo da budemo. Međutim, od tih pokušaja na kraju neće biti ništa, ma koliko pojedinici pa i neke političke organizacije spinovale i u tome se trudile”, zaključio je Komšić.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x