Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Komšić za Milanovića kazao da “nije u vinklu”

Nakon što je Milanović kazao da “ima problem da u NATO ulazi neusklađena država”, misleći na BiH, Komšić je poručio da je predsjednik Hrvatske “pomaknut iz ležišta”.

“Nakon svega što sam čuo i pročitao kao izjave predsjednika Zokija samo mogu kazati da je on izgleda malo ‘ausswinkl’, malo pomaknut iz ležišta”, rekao nam je Komšić.

Smatra da Milanović “ne radi na pravoj frekvenciji i da mu treba novo podešavanje”.

“A sa tim stanjem predsjednika Zokija problem ima Hrvatska, a ne BiH”, poručio je Komšić.

Milanović je NATO put BiH komentirao tijekom komemoracije i obilježavanja 78. godišnjice ttalijansko-četničkog zločina kod Omiša.

“Mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. To je ugovorna obaveza, a saveznik je nije u stanju ispunjavati”, zaključio je Milanović.

U obraćanju se osvrnuo i na posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu poručivši da je nekonzistentan jer je otišao kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je primio i Milorada Dodika. Dodao je i da je situacija vezana za Izborni zakon u našoj zemlji neće dobro završiti, podsjeća Klix.ba na kraju teksta.

Milanović je već prije, za Komšića ustvrdio da “parazitira na hrvatskom biračkom tijelu”, a nije ga posebno štedio ni u predsjedničkoj kampanji.

Međutim, dobro je i podsjetiti da je srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, do sada nebrojeno puta ponovio da je Republika Srpska protiv ulaska BiH u NATO, te da će o tom pitanju građani RS-a odlučivati na referendumu.

S druge strane, politički predstavnici Bošnjaca i Hrvata u Federaciji BiH stajališta su da bi BiH trebala što žurnije postati članicom NATO-a.
S tim u svezi, tvrdnja hrvatskog predsjednika da “u NATO ulazi država koja je tako neusklađena”, ima temelja.

No, na koncu, za BiH predstoji još dug put do članstva u NATO-u, tako da su “prekogranična” prepucavanja predsjednika i članova Predsjedništvo samo dobra predstava za malo veselja deprimirane javnosti.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x