Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Komšić uzvratio udarac Dodiku: Neka se malo napuši gandže

Borba protiv fašizma

“To je simbol borbe s ovih prostora, pripadnika svih naroda, protiv fašizma. Simbol vizije Narodno-oslobodilačkog pokreta, kada je riječ o budućnosti, na onakvom vremenu i mjestu. Imati viziju za sistem i državu u tom vremenu je nešto veličanstveno”, rekao je. Dodao je kako je veličanstveno da se BiH tada definirala kao zajednička država svih naroda, ni lijevo ni desno.

“To je jedan od najvećih dometa Narodno-oslobodilačkog pokreta i, pošteno govoreći, Tita i suradnika. Zatim su kasnije doneseni dokumenti koji su bili daleko ispred svog vremena, kao što je Deklaracija o pravima građanima, gdje se svima u BiH garantira jednako aktivno i pasivno biračko pravo. To je nešto s čim mi u 21. stoljeću u BiH ne možemo izaći na kraj. A u to doba su rekli da su svi ljudi isti”, rekao je Komšić.

Na kraju je na pitanje novinara da prokomentira izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je “Željko Komšić izabrao Banja Luku za prvi službeni posjet u inozemstvu” odgovorio:

“Pa vidite, ja da sam nepristojan čovjek, ja bih rekao da gospodin Dodik, da mu predlažem da se malo napuši… gandže. Ona smiruje živce, pošto je očito previše napet.”

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x