Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

KOMŠIĆ PRED UN-om OPTUŽIO HRVATE: ‘U tim namjerama krije se cilj prisvajanja teritorija BiH!’

„Njihove tendencije na diplomatskom planu u kojima negiraju temeljna ljudska prava pojedinaca, kako bi kroz neka imaginarna kolektivna prava ostvarili veoma jasne ciljeve, nadilaze dobrosusjedske odnose, jer se i u tim aktivnostima i namjerama krije strateški cilj prisvajanja dijela teritorije Bosne i Hercegovine”, istaknuo je Komšić.

Zanimljivo, Komšić se obratio Općoj skupštini UN-a unatoč tome što nije imao suglasnost tročlanog državnog Predsjedništva BiH.

“Udruženi zločinački pothvat”

On je zahtjeve hrvatskih stranaka za ostvarenje prava toga naroda za legitimno političko predstavljanja ocijenio diskriminacijom manjina, navodeći kako su upravo te političke grupacije pred Međunarodnim sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije osuđeni za ‘udruženi zločinački pothvat’ očito aludirajući na presudu šestorici dužnosnika Herceg Bosne. Također je kritizirao i srpsku stranu u BiH navodeći da negira presude o genocidu i zločina protiv čovječnosti.

“Da je ovo još složenija priča, govori nam i taj podatak da nam se pokušava nametnuti, čak i diplomatskim aktivnostima na međunarodnoj sceni, postojanje diskriminacije i nejednakosti građana Bosne i Hercegovine, kroz isticanje etničke pripadnosti dijela građana, tražeći veća prava za etničke zajednice koje susjedne zemlje podržavaju, ali uvijek na štetu temeljnih ljudskih prava“, istaknuo je Komšić.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x