Kontaktirajte nas na:

Preporuka

Kijametsko doba: Da li se medicinari bave istom znanošću?

Ni sami takozvani stručnjaci ne mogu se složiti čak ni oko najprostijih stvari vezanih za virus. Oslušnite poruke medicinara: oni kao da se ne bave istom naukom, nego su neki od njih geografi, neki ljekari a neki obućari.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Subota, 11. april 2020.

Čuli ste za to: bez slobodnih medija nema demokratije.

A sa ovakvom “demokratijom” nema medija. Preciznije: mediji moraju funkcionisati po pravilima pismenosti i razuma, ne po pravilima slobode ispoljavanja gluposti. Svaki čovjek jedan glas – naravno. Ali ne i svaki glas jedna istina. Politički i pluralizam medija – naravno. Ali ne i pluralizam istina.

U suprotnom dođemo u situaciju da glas dokonog, osionog kretena koji govori o stvarima o kojima ne zna ništa – o porijeklu korona virusa, recimo – ima više lajkova i šerova, dakle vrijedi više, od glasa vrhunskog ljekara.

To je tek dio problema. Ni sami takozvani stručnjaci ne mogu se složiti čak ni oko najprostijih stvari vezanih za virus. Oslušnite poruke medicinara: oni kao da se ne bave istom naukom, nego su neki od njih geografi, neki ljekari a neki obućari.

Virus je, tako, vrlo smrtonosan, ali nije osobito smrtonosan u odnosu na smrtonosne viruse.

Vrlo je zarazan, ali ne osobito.

Maske obavezno treba nositi, iako nisu od pomoći.

Treba stajati na dva metra od drugih ljudi, iako se virus, kašljem, prenosi u krugu od 40 metara od zaraženog, čak i ako vas od njega dijele rafovi u supermarketu.

Ubija starije, ali i mlađe.

Naročito ubija one koji imaju rak. A kada ih ubije, nije ih ubio virus. Nego rak. Koji ih ne bi ubio da nisu fasovali virus.

Dobro je biti vani, na svježem vazduhu. Ali ostanite kući, jer ako ne ostanete, biće pooštrene mjere, pa nikada više nećete izaći iz kuće.

Ako vam je izlazak iz kuće, u vremenu od 19 do 5 časova zabranjen odlukom vlade, koju je za to ovlastio parlament, to se zove “nužno ograničenje slobode kretanja” a vi živite u demokratiji. Ako, pak,  iz kuće ne smijete izaći u vremenu od 19 do 5, odlukom vlade koju za to nije ovlastio parlament, to se zove policijski čas, a vi živite u diktaturi.

Nedjelja, 12. april 2020.

Na ekranu telefona gledam naslovnicu Forbes magazina iz 1976. Na njoj piše: “Jugoslavija među najbogatijim nacijama u Evropi”.

Formalno, to je fake news. Forbes nikada nije izašao sa takvom naslovnicom.

Ali je istina. U jednom trenutku svoje istorije, Titova Jugoslavija je, to je lako provjerljiva činjenica, bila zemlja sa najvećom stopom razvoja na planeti – nakon Japana.

Sa druge strane, mediji, pa i oni “najpouzdaniji”, puni su informacija koje, formalno, nisu fake news.

Niti su istina.

Ponedjeljak, 13. april 2020.

Uočavate li razliku između teorije zavjere i raskrinkane zavjere?

Kada su, na početku epidemije, prominentni javni paranoici tvrdili da je korona virus proizveden u laboratoriji (zavisno od njihovog ideološkog profila  i fondova iz kojih su finansirani: američkoj ili kineskoj), takve su tvrdnje smatrane za teoriju zavjere.

Kada je Donald Tramp saopštio da su virus proizveli Kinezi, a njegovo mišljenje potvrdili eksperti, između ostalih i jedan nobelovac, zavjera je, smatra se, raskrinkana.

I jedni i drugi, i oni koji su zavjeru umislili i oni koji su je politički i naučno razobličili, iznijeli su identične dokaze za svoje tvrdnje.

Ako bih vam sada rekao kako je očito da je razlika između teorije zavjere i dokazane zavjere tek u društvenom položaju i moći onoga ko o zavjeri govori, rizikovao bih da budem proglašen promoterom teorije zavjere.

Utorak, 14. april 2020.

Ruski biolog Kiril Šaršov, čitam, upozorava da bi nas mogli pobiti drevni virusi koji se kriju u vječnom ledu. Zapravo, virusi koji su se krili u ledu za koji smo, sve dok se nije počeo topiti, mislili da je vječan.

Mnoge turističke ture, poput one po Parque Nacional Los Glaciares u Argentini, nude iskustvo ispijanja viskija sa komadićima glečera. Postoje firme koje iznimno skupi glečer-led dostavljaju imućnim kupcima širom svijeta.

Svaki čovjek koji u svoj viski, koji je neko vješt i strpljiv držao u bačvama deceniju ili dvije, ne bi li stvorio piće što bliže savršenstvu, uvali još vodurine, bilo sa česme ili sa glečera, zaslužuje svaki virus koji tom prilikom može progutati.

Desi li se da se sutradan virusom iz leda zarazi neki bogati papak, pa o jadu zabavi čovječanstvo, ta zaraza neće imati ništa sa našim odnosom prema prirodi. Njen će uzrok biti divljački odnos prema umjetnosti.

I kršenje zapovijesti koja kaže: Respect The Craft.

Srijeda, 15. april 2020.

Kibera, slum u Najrobiju.

Pola miliona do milion ljudi koji žive u barakama, uglavnom bez vode i struje. Njihov prosječni dnevni prihod je manje od dolara. Ne postoji zdravstvena zaštita. Radi svega nekoliko škola. Ogroman procenat stanovnika Kibere ima AIDS. Silovanja su, takoreći, svakodnevna. Prosječni životni vijek stanovnika Kibere je 30 godina.

CNN prikazuje nemire koji su u Kiberi izbili zbog korona virusa. Praktično niti jedna od mjera zaštite koje preporučuje WHO u Kiberi nije moguća. Termini kao socijalna distanca i samoizolacija tamo ne znače ništa. Usudiću se pretpostaviti da je stanovniku Kibere apsolutno svjedno da li ću, nakon što odgledam prilog globalne mreže o njihovom jadu, nasuti sebi viski ili pozvati na “solidarnost” i “borbu za pravedniji svijet”. Uostalom, čemu ili-ili, kada može i-i: i piće i poziv na borbu za bolji svijet. Pri čemu, mada tome možda nije vrijeme i mjesto, valja naglasiti da viski, za razliku od svijeta, postoji. Hoću reći: ne postoji svijet, samo svjetovi. Kapitalizam, naročito ne u svojoj globalizacijskoj varijanti (koja, uzgred, to znamo ako smo čitali Le Gofa, traje još od srednjeg vijeka), ne znači ukidanje, nego fortifikaciju granica između tih svjetova.

Četvrtak, 16. april 2020.

Apokalipsa, kao i svaka druga genijalna ideja, prolazi kroz tri faze. U prvoj, nailazi na ignorisanje. U drugoj, na nasilni, uzaludni otpor. U trećoj, na prihvaćanje, kao nešto što je samo po sebi razumljivo, kao nova realnost.

Ono što se nama danas zbiva nema, nažalost, veze sa apokalipsom. Niti sa bio čim genijalnim ili izuzetnim. Nikakva nova realnost. Tek stara, ogavna, loša beskonačnost. Kojoj smo se, kao i obično, ćutke povinovali. Ako smo i progovorili, učinili smo to ne bismo li istakli “više” i “etičke” razloge svoje pokornosti.

Petak, 17. april 2020.

Veliki je petak. Pravo vrijeme za priču o jednome kojega jednako tuđim smatraju i pravoslavci i katolici (i muslimani, dakako) – no jednome koji nije tek pričao o Isusu, nego je doista učinio kako bi Isus.

Godina je 1527. Mjesto je Vitenberg: jeste, tamo gdje je Luter, junak naše priče, napisao i na vrata Schlosskirche zakucao svojih 95 teza.

Kuga je stigla u grad. Zatvoren je univerzitet, radnje, čak i crkve. Stanovnici Vitenberga bježe u prirodu, u osamu, vjerujući da će, odu li što dalje od drugih ljudi, njihove šanse za preživljavanje biti veće.

Princ Saksonije naređuje Luteru da i sam napusti grad. Ovaj to odbija i svoju kuću pretvara u bolnicu, u kojoj ljude oboljele od kuge opslužuju on i njegova trudna žena Katarina.

U otvorenom pismu Luter tih dana piše: “Ovo dobro znam. Da bolesni leže Hrist ili njegova majka, svi bi bili tako brižni i rado bi ih služili i pomagali. Svi bi u tom slučaju htjeli biti hrabri, neustrašivi; niko ne bi bježao, nego bi svi dotrčali k njima… Ako želiš služiti Hristu, odlično, tvoji bližnji su bolesni, tu kraj tebe. Idi i služi im, a u njima ćeš naći Hrista…”

Eto, zato su bolnice u kojima umiru oboljeli od korona virusa, od Beograda, preko Podgorice, Splita, Banja Luke do Zagreba, pune sveštenika koji njeguju bolesnike… Ispunjeni voljom da u oboljelima pronađu Hrista, popovi lete bolničkim hodnicima noseći respiratore i antimalarike, odmjenjuju umorne bolničarke i čistačice. Idite doma, djeci, mi ćemo ovdje sve dovesti u red, govore tim ženama i svoje živote stavljaju na kocku da bi one mogle biti sa svojim porodicama. Episkopi, mitropoliti i biskupi na rukama u svoje domove unose starice na samrti, presvlače im pelene i peru noge. Zato su ovih dana prazni tržni centri i stambeno-hotelski kompleksi u vlasništvu crkve. Zato popovi nemaju ni volje ni vremena da kašičicom za pričest usmrćuju ljude, nego su  umjesto toga na prvoj liniji odbrane od zaraze.

Jer znaju da je raskolnik Luter barem u jednom bio u pravu: “ Sveštenici moraju ostati nepokolebljivi pred smrću. Imamo jasnu zapovijed od Hrista – ‘Dobar pastir položiće svoj život za ovcu’”.

Izvor: zurnal.info

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner
Postavite komentar

Dodajte novi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporuka

URBANI DESNIČAR: Ulazak (anti) FAŠISTA u Sabor

“Možemo”-7 mandata, “SSIP”-3 mandata. Izgleda malo, sitno, nebitno…. Varamo se dame i gospodo. Sad imamo 10 ultra ljevičarskih debila u Saboru. Plus “ugledni” SDP. A to uopće nije zanemarivo. Jednoga dana će ovi štovatelji ćopavog bravara, dobiti prigodu da sastave Vladu. Garantiram. Je li stvarno mislite da naši glasovi nešto znače? Znače, ali u k*rcu. Bitne su zapovijedi iz Brisela, Londona i Pariza. Jer ne može me nitko uvjeriti da je ovih 10 tifusara prešlo izborni prag. Nema teorije.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Sabor

Niti smo neovisna država, niti odlučujemo o svojoj sudbini. I to je činjenica. Koju nisam ja izmislio, nego se temelji na faktima. Cijeli sustav nam je otišao ne u 3, nego u 33 P.M.! Što znači da ga treba iz temelja mijenjati. Ali kako? Ako ne zna 7-8 milijuna Hrvata u Domovini i Dijaspori, logično je da ni ja nemam pojma. Ustvari, postoji jedan izuzetno efikasan način ali ga ne smijem napisati. Jer bi me momentalno privelo.

Pogledajmo neke od zemalja EU, kojima su godinama vladali konzervativci. A danas su im na čelu “zeleno-crvene” koalicije. Sve je počelo upravo na ovakav perfidan način. Na početku lijevi anarhisti “stidljivo” uđu u parlament, a poslije prerastu u pokret koji je u stanju ucijenjivati vlast. Njemačka, Italija, Austrija…, samo su neki od primjera.

Što se u stvari dogodilo? Ne može jedna Rada Borić biti zastupnik. NE-MO-ŽE! Jer to je stvar opće kulture. Znamo da je Plenki poslušan đak globalističke elite. I da mu je u cilju što duže ostati na vlasti. Za tu privilegiju, treba uzvratiti uslugu. Jer danas ništa nije besplatno. “There’s no such thing as a free lunch” – kaže Englez. U prijevodu, ništa u životu nije besplatno. Dakle, evo tebi sinko 2/3 većina i stabilna Vlada, ALI uz uvjet da skupina STALJINISTA uđe u Sabor. Normalno da je očalinko odmah pristao.

Jeste li primjetili da je većina Andrejinih oponenata unutar ХДЗ-а, jednostavno nestala? Ni David Copperfield ovo ne bi bolje odradio. Okupirani svojim problemima, zaboravili smo na puno malih ali bitnih stvari. A to nas može skupo koštati. Pardon, već nas je koštalo ali najgore tek dolazi.
Pošto je na izborima pobijedila SOTONISTIČKA opcija, zanima me što je slijedeće? Dolazak multi-kulti migranata, prisilno cijepljenje, uvođenje 5G mreže, ukidanje kune, ulazak smrdije u EU..? Ili “radni logori” za neposlušne, po uzoru na Kinu?

Postoji još jedan neobjašnjiv fenomen. Hrvati BiH. Često sam pisao o njihovom lošem položaju i majorizaciji od strane druga dva naroda. Nakon ovih izbora više neću. Jer kako reče gosp. Marko Jurič, njima je izgleda dobro? Ma što dobro, njima je IZVRSNO! Nakon svih prevara i laži, oni opet masovno glasuju za HDZ!? Mazohizam, glupost ili nešto treće? Obatroje!

Umjesto jedinog čovjeka, koji je 4 godine zastupao njihova prava (posebice Branitelja HVO-a), oni izaberu dva hoštaplera i Zdravku Bušić. Pričam o Generalu Glasnoviću, čovjeku koji se bez ikakve naknade (plaću je dao u humanitarne svrhe) sam borio protiv vjetrenjača. I to mu je hvala? Uzalud činjenica da je pobijedio u Njemačkoj, SAD, Australiji, Južnoj Americi, Kanadi… To danas ne pije vode. Samo je bitan Mostar! Glavno uporište jugoslavenčine Čovića i njegovih uhljeba.

Kad sam prije izbora napisao da se sprema prijevara u režiji Ćuprije, bio sam u pravu. Nažalost. Izvjesni Milović sa njihove liste (ni kriv, ni dužan), je uzeo oko 10% glasova. Kome? HDZ-u nije sigurno. Jer oni imaju svoje poslušno stado, koje od rođenja zna koga treba zaokružiti. Po starom narodnom običaju, kad se beba rodi prvo zaokruži HDZ, pa joj onda prekinu pupčanu vrpcu.  

Dakle Mostovi glasovi bi otišli Generalu, koji bi onda bez ikakvih problema osvojio novi mandat. Ali pošto udbaška hobotnica ništa ne prepušta slučaju, dogodilo se upravo ono što su i planirali. Je li dotični drug Tvrtko bio samo “korisna budala” ili je kapnula koja marka za ćevape? Prije će bit’ ovo drugo. Jer kao što smo već konstatirali, danas ništa nije džaba.

Da skratim. Hrvatski narod je na ovim izborima još jednom dokazao, da je totalno politički nepismen i naivan. Dobar dio njih je “pao” na Plenkijevu priču, kako ovaj HDZ ide Tuđmanovim putem!?
Misovo…

Ovo nije jedini slučaj masovne zablude. Trećina države još uvijek misli da je u titino doba bilo bolje. Kako sad objasnit’ budali da nije tako? Mission impossible. Jedan mali dio dobrih ljudi i čestitih vjernika, još smatra da je lažni prorok i antikrist Franjo-pravi Papa?! Vidilo ga da nosi bijelu kapicu i njima dosta. Pa nije ga postavio dragi Bog, nego Soroš! O Vatikanskom puču, kućnom pritvoru Pape Benedikta, globalističkoj politici ovoga južnoameričkog ljevičara, štovanju poganskih simbola…., oni nemaju POJMA. Niti hoće da imaju. Jer lakše je ovako. Mozak na pašu i uživaj. Ko’ mu jebe mater kume…. .

Zaključak? Naši najveći neprijatelj nisu ni komunjare, ni četnici, ni globalisti, nego NEINFORMIRANOST i NEZNANJE! Nemam više nikakvih iluzija a ni emocija. Niti sam popizdio, niti sam razočaran. Jednostavno sam u nekom čudnovatom stanju. Ne kontam, kako ljudi mogu biti tako naivni i čemu sav taj strah od istine?

Moj savjet Hrvatskom iseljeništvu je slijedeći. Ne šaljite više ni $1 u ovu UDBAŠKU tvorevinu. Jer će vaš krvavo zarađeni novac jednostavno ispariti. U vidu magle. Šaljite samo svojim obiteljima i najbližima. I to je to. Prepametni “hrvati” su vas se odrekli, i zaključili da im više ne trebate. Ubuduće se i vi tako ponašajte. Jer nekima su očito draži domaći četnici od vas. I to su jasno pokazali na izborima.

Ako nekome stalno pomažete a ta vam osoba umjesto zahvale, opali šamarčinu, onda ne zaslužuje ništa.“Pomozi sirotu, na svoju sramotu” – rekao je Mate Parlov, u pauzi između 6. i 7. runde. A kad vas uhvati nostalgija, neka vam poveznica sa Domovinom budu Thompsonove pjesme i SVETA Hrvatska nogometna reprezentacija. Samo nam je još to ostalo.

Ipak se malo bolje osjećam kad vidim kako se komšije međusobno kolju. Opšti haos, šok, neverica i zabezeknutost! Dok žene, deca i nejač mirno protestvuju i zasipaju milicajce porukama ljubavi, pirinaćom, kačamakom i šargarepama, ovi uzvraćaju suzavcem!? Samo naprijed junačine! Ako zatreba oštrih predmeta, tu sam. Sve šaljem zabadava i to bez poštarine.

Ali postoji i druga strana medalje. Kakvi god da su, četalji su se pobunili protiv vlasti i masovno izašli na ulice. Kod nas je takav prizor čista fikcija. Upravo su došle i nove upute iz stožera:“Treba se što češće tuširati a ne samo prati ruke. Prvo ručnikom osušite lice i kosu, pa tek onda guzicu.” Tako kažu Vili i Alemka a u njihove se riječi ne sumnja.

Po nekom logičnom slijedu događaja, vrlo je izvjesno što nas čeka. Slijedeći PreCjednik će biti kornjača Manolić a Premijer partizanka Kata Peović. Imat ćemo i novu himnu, koja će glasiti otprilike ovako: “Sjedi Kata na kamen studencu, stisla noge, ne da koke Nijemcu”. Zastava se također mijenja, i umjesto grba na njoj će ponosno stajati lik Светог Саве sa zlatnom ćunom. A crven, bijel i plavi, zamijenit ćemo duginim bojama. EU se drastično smanjuje i ostaje samo 6 “najrazvijenijih” članica. Makedonija, srbija (bez Kosova), BiH, Crna Gora, Slovenija i RH.

Još sam nešto htio napisati ali sam zaboravio. Glava mi sve više liči na Bermudski trokut. Stalno je punim informacijama koje neobjašnjivo nestaju. I više ih nikako ne mogu naći.

Čak se više ne sjećam ni ko’ nas zavadi, ni kakvi su se sve “nesrećni” sukobi odvijali na ovim prostorima?

Jebaji ga…

“ZA DOMOVINU SPREMNI”

Izvor: urbanidesnicar.wordpress.com

Nastavi čitati

Preporuka

Željko Glasnović: Je li Franjo Tuđman na ‘Tuđmanovom putu’?

Gost u Podcastu Velebit je kandidat za saborskog zastupnika general Željko Glasnović. O netom proteklim izborima, HDZ-u, Domovinskom pokretu i aktualnostima vezanim uz izbore Glasnović odgovara na pitanje Marka Juriča.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

Željko Glasnović

Gost u Podcastu Velebit je kandidat za saborskog zastupnika general Željko Glasnović. O netom proteklim izborima, HDZ-u, Domovinskom pokretu i aktualnostima vezanim uz izbore Glasnović odgovara na pitanje Marka Juriča.

Postavljene teme i pitanja na koje odgovara general Glasnović u priloženom videu u nastavku.

► Kakve su sve bile prepreke na glasačkim mjestima u BiH?
► Što se dogodilo s Neovisnom listom Željka Glasnovića? Koliko je bilo nevažećih glasova?
► Kako je Veleposlanstvo RH u Stockholmu preuzelo ulogu Državnog izbornog povjerenstva?
► Je li HDZ poslao telegram zahvalnosti svim malim desnim političkim opcijama koje su sudjelovale na izborima i omogućile HDZ-u ovako veliku pobjedu slijedećeg sadržaja: ‘Čestitamo vam na sudjelovanju na izborima i osobito cijenimo vašu političku inteligenciju’?
► Je li HDZ na ‘Tuđmanovom putu’?
► Vjeruju li i u HDZ-u da je HDZ na ‘Tuđmanovom putu’?
► Bi li Tuđman financirao tjednik Novosti s 4 mil. kuna da svakog tjedna vrijeđaju i ponižavaju hrvatski identitet, državu i narod i sastavljaju popise za likvidaciju?
► Bi li Tuđman kroz financiranje takvog tobože medijskog rada omogućio stvaranje i financiranje snažne političke platforme koja u svojem programu ima elemente onih političkih ideja koje su stajale u temeljima piolitike koja je izvršila agresiju na Hrvatsku?
► Bi li se u Tuđmanovo vrijeme progonilo novinare koji ukazuju na četničke pojave?
► Tuđman je uvijek inzistirao i tražio plebiscitarnu potporu hrvatskog naroda. Hoće li Plenković započeti najprije pregovore s Domovinskiom pokretom i Mostom, bez obzira na rezultat, jer Tuđmanov bi HDZ najprije njima uputio poziv na razgovore, a osim toga to bi bilo sukladno logici političke pristojnosti i poštivanja volje većine?
► Je li to uzurpaciju i nepoštivanje demokratske volje većine ako se ne pregovara sa strankama koje su dobile najviše glasova, nego s onima koje su dobile najmanje, s manjincima?
► Bi li Tuđman mirno promatrao da mu se ubijaju suborci?
► Bi li Tuđman koji se i sam bavio istraživanjem Jasenovca razobličio klevetničke manipulacije o hrvatskom narodu?
► Bi li za vrijeme Tuđmana bilo moguće da policija i DORH u sukobu uzimaju izjavu samo jedne strane kao meritornu, od sukoba navijača u Vukovaru, od Uzdolja, u sukobu Škalamere i Arsića?
► Bi li Tuđman dozvolio da se sramoti hrvatski sabor egzibicijom Miroslava Pupovca koji je s trakom oko ruke aludirao da je u Hrvatskoj na vlasti nacistički režim?
► Žive li Hrvati u BiH dobro, ne žele nikakvu promjenu te su zato većinom glasali za HDZ?
► Koliko su Ankete i njihovi autori kompetentntni, koliko upće poznaju taj posao istraživanja javnoga mnijenja?
► Kako to da su tim anketama povjerovali i oni koji su ih naručili?
► Kako su lijevi i desni mediji izbušili Domovinski pokret?
► Je li desnica u Hrvatskoj izgubila hrabrost i ideju?
► Je li se desnica u Hrvatskoj pretvorila u salonske mudrijaše?
► Jesu li američki procesi uklanjanja nazivlja i znakovlja principijelno isti kao i uklanjanje znakovlja HOS-a u Hrvatskoj?
► Jesu nacionalisti postali politički dinosauri – vrsta koja izumire?

Izvor: projektvelebit.com

Nastavi čitati

Preporuka

Krišto čestita Plenkoviću i govori o zajedništvu, a u njenoj županiji HDZ posvađan i nema vlasti dvije godine

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto uputila je čestitku Andreju Plenkoviću i izabranim kandidatima Hrvatske demokratske zajednice te zahvalila biračima u XI. izbornoj jedinici. Dok Kršto čestita i kaže da je upućena “poruka zajedništva”, u njenoj županiji, Herceg-bosanskoj, skoro dvije godine od posljednjih lokalnih izbora nije formirana vlast i to zbog raskola u HDZ-ovim ograncima u Livnu i Tomislavgradu.

Herceg-Bosna

Online:

/ Datum objave:

“Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine i Provedbeni izborni stožer (HDZ BiH) zahvaljuju svim biračima koji su i ovaj put iskoristili svoje pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske i izašli na parlamentarne izbore za Sabor Republike Hrvatske.

Također, hvala vam što ste prepoznali listu HDZ-a za XI. izbornu jedinicu i dali joj uvjerljivu potporu te time sudjelovali u velikoj pobjedi Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem.

To je naša zajednička pobjeda i poruka da Hrvatsku nosimo u srcu i smatramo svojom domovinom i da je neodvojivi dio identiteta nas Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Naša izborna jedinica daje tri zastupnika i od njih u potpunosti očekujemo da artikuliraju interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

Posebna zahvala članovima Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH, članstvu i simpatizerima HDZ-a BiH, gradskim/općinskim odborima i temeljnim ograncima, brojnim volonterima, svim našim glasačima i onima koji su nam pružili potporu te svima koji su na bilo koji način pomogli da danas slavimo veliku pobjedu.

Drage Hrvatice i Hrvati u BiH i iseljeništvu, još jednom hvala vam što ste bili dio ovog izbornog procesa i uputili snažnu poruku zajedništva”, piše Krišto u svojoj zahvali.

Podsjetimo, općinska organizacija HDZ-a Tomislavgrad u Skupštini HBŽ-a imaju većinu, od osam njih šest, te je unutar Kluba zastupnika HDZ-a BiH izglasana odluka da kandidat za sastavljanje nove vlade bude Ivan Vukadin.

Međutim, bez obzira na bolji rezultat tomislavgradskog ogranka, natpolovičnom većinom članova Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a za mandatara je izabran aktualni predsjednik Vlade HBŽ-a i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno Ivan Jozić. Ovo nije prihvatio tomislavgradski ogranak tako da je reagiralo i samo Predsjedništvo HDZ BiH podržavši ponovni izbor mandatara iz Livna. Epilog svega je izbacivanje iz stranke istaknutih članova, formiranje nove stranke i slabljenje HDZ-a u HBŽ-u te izvjestan gubitak vlasti.

Također, HBŽ je jedna od županija s najvišim postotkom iseljavanja Hrvata.

Izvor: republikainfo.com

Nastavi čitati
Postavite ovdje svoj banner

ANKETA

Bojite li se Koronavirusa?

Najčitanije objave

Popularno