Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Kaznena prijava protiv Čovića, Izetbegovića i Dodika: ‘Ovo je akt državnog udara’

1. Tuženi su razgovore i dogovore oko izmjene Izbornog zakona države Bosne i Hercegovine bespravno prisvojili i izveli izvan državnih institucija,

2. Država Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, koja ima svoje institucije. Svaka promjena ustava ili zakonodavno pitanje moraju se rješavati samo i isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine.

3. Tuženi su svojim postupcima, gdje su sebi prisvojili pravo da o izmjenama Izbornog zakona i Ustava države Bosne i Hercegovine, vode van institucija države (po kavanama, hotelima i sl.), te su tako derogiralo državne institucije, što predstavlja akt državnog udara.

4. Od Suda tražimo da se tuženi krivično gone i kazne kako to predviđa zakon za ovo teško krivično djelo rušenja države Bosne i Hercegovine.

Danas je objavljeno da je tužba proširena za još dva imena.

“U ime Facebook grupe od preko 58.000 građana koji traže povratak Ustava Republike BiH proširujemo našu tužbu/krivičnu prijavu podnesenu Tužilaštvu BiH dana 27.01.2022 uključujući sljedeće: Elmedina Konakovića, predsjednika stranke NiP i Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a”, navedeno je, prenosi dnevno.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x